Skoči na vsebino

minimalne plače

izgubljen

Recommended Posts

Irina, na mnogih solah (na nasi tud) imas sklade in vsi otroci grejo lohk na izlete, kot tudi naj slednji obiskujejo BREZPLACNE tecaje, organizirane v sklopu sole!!!

In denar je od nekdaj vplival na to.

Eni ga imajo in eni ga nimajo.

In eni lohk posiljajo svoje froce ne vem kam, drugi pa jih ne morejo, pa vcasih vseen jih.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Irina, živim zdaj in tukaj... x^x

še vedno trdim, da je šola brezplačna...ne vem od kdaj spada pouk tujih jezikov in glasbena šola v osnovno šolo...

Osnovne zobozdravstvene in zdravstvene storitve so brezplačne...govorim o OSNOVNIH....da se razumemo...

Mick, saj imaš prav...samo povej mi, kaj pa bi TI naredil...preprosto dvignil plače????

Ja, Marsa je podala še en vidik...bolniške....

Astra

Per aspera ad astra

Glej, takole je, Mick oz. v tem je stos:

Midva si nisva mogla privoscit REDNEGA joba, ravno zato, ker je bil cash -neto- premajhen (najemnina za flat 600 dem mesecno, pa tako ni sans), tako sva se ODREKLA zavarovanju, da sva lohk ZDAJ in sproti zivela in tako sprejemala samo priloznostne jobe...

Torej nekak tko: ce je placa v redni sluzbi 60 (kolikor je najemnina), daj ti kar meni se onih 20 al kolk za zavarovanje, pa bom pac brez... pa bom imel za kruh recimo, za racune placat pa sem morala jaz slogat, mitja pa opremo glasbeno nosit (tonske frsterkerje, hrbet cist kaput, spet tega nihce nic ne placa, najin problem, nikjer ne mroeva po miz tolct, nihce nama nicesar ne dolguje)...

In zato ko sem bolna, ne morem dobit zdravniske oskrbe. In jasno mi nihce ne placuje napovedi za tedaj, ko jih ni gor. :) :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, ja, saj imamo brezplačno šolanje, ampak, če hočeš, da bo froc šel v šolanje - vsaj srednjo šolo, je to kar nujno, da mu nekaj nudiš.

Imam 3 otroke - dva sta že v službah - oba imata fakulteto, ta mala pa je v 3.let.ekonom.gimn.

Verjemi, da sem JAZ veliko dala za njihovo šolanje, res je knjige dobi v šoli, za to dam 1/3 vrednosti nove knjige, če pa želim, da ne bo zapostavljena ji moram nuditi marsikaj - tudi tečaje tujih jezikov.

Veš, starši res vse damo za otroke, kar je tudi prav, saj smo jih mi hoteli in ne oni nas. Samo davek na to se mi zdi previsok. Razlika med otroci "navadnih" staršev in VIP je prevelik.

Kar se pa tiče zdravstva - osnovno zdravstvo je res OSNOVNO, za to draga moja, ne dobiš ZOBE! Kakšno plombo že.

Mick...in kako bi to pravniško rešil????

kako bi izbral tiste, ki so preveč bogati na račun drugih..in tiste, ki so obogateli zaradi svojih sposobnosti...?

...itd, itd...da ne kvasim dalje...

Astra

Per aspera ad astra

Marsa, veš tele razlike me spminjajo na srednji vek in ne na 3.tisočletje.

Naši starši so se borili za enakopravnost - to so vsi tulili - 50 let in več.

Jaz razumem, da je to nemogoče - bilo in bo.

Ampak nekje bi bilo dobro zajeziti te razlike. Vse preveč smo zadovoljni z vsem kar nam ponudijo - SAMO, DA JE TO!, DA NI SLABŠE?

Zakaj?

Saj se vendar trudimo za boljši in ne SLABŠI jutri! :eek:

Irina, jasno, da za otroke dam vse, kar zmoremo..in še več...

Nisem hotela npisati, ker nisem vedela, če je tudi kje dugje tako, da se denar zbira...in lahko gredo vsi otroci na izlete, tečaji pa so brezplačni...

ja, vem, da je osnovno zdarvstvo in zobozdravstvo res samo osnovno...samo JE PA..vsaj tisto, kar nujno potrebuješ...in verjemi, da povsod ni tako...

zakaj vas tako motijo razlike, saj po drugi strani pa marsikdo pljuva čez rdeče, komunistične čase... :o|o:

Mislim, da je Slovenija precej socialna država...in upajmo, da bo tako tudi ostalo...

Astra

Per aspera ad astra

Ja, pomemben je tud odnos.

Skoraj vse moje znanke so se pritozevale cez porodnisnicno hrano in oskrbo.

jaz pa ne - jaz pa sem bila hvalezna, da zivim v drzavi, kjer lezim v svezi postelji in mi strokovno pedenajo tamalega in lohk jem in mi ni trba kuhat tist cajt.

Hrana je res bila mal hecna... :) - ampak thanx zanjo. :palec:

Treba bit mal bolj skromen. xyesx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Mick...in kako bi to pravniško rešil????

kako bi izbral tiste, ki so preveč bogati na račun drugih..in tiste, ki so obogateli zaradi svojih sposobnosti...?

...itd, itd...da ne kvasim dalje...

Astra

Zdaj bolj težko, pred lastninjenjem pa velik lažje...... x;)x

Noben od današnjih bogatinov v Sloveniji ni obogatel samo zarad svoje sposobnosti..........poleg le teh še zaradi menjave sistema in ker so bili pri koritu ob pravem času....in so izkoristii priliko, ki se jim je ponudila, vsaj večina njih, ler redki niso podlegli temu. Tako, da mene ne bi čist nič vest pekla, k bi jih mal priškrnili, niti mal.....

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

VSI smo bili tukaj ob menjavi sistema...in vsak je lahko v tistem času odprl firmo, se zapufal do nezavsti, vzel hipoteko na vse, kar je imel...in začel...

jasno, da so obogateli sposobni...kdo pa drug.. :o|o: ...in najlažje je zdaj udrihati povprek...kako so vsi obogateli na nepošten način...socialni transfer poteka preko davkov..če je kdo pozabil...

ljudje so tudi za smešen denar postali lastniki stanovanj...pa zdaj ne trdim, da jim jih je treba vzeti...

Zakaj velja prepričanje....da so vsi, ki so obogateli...lopovi, ki bi jih bilo treba preganjati...

Marsa, odvisno, kakšno zalivko si želela...mislim da navadno, amalgamsko še vedno dobiš...

Astra

Per aspera ad astra

Ne mislit, da jaz nisem hvaležna, da je tako kot je. Samo mislim, da bi bilo lahko bolje, da ne bi bilo takih razlik.

Kot je nekdo rekel, sodobni bogataši niso nastali zaradi svoje iznajdljivosti in dela ampak na račun tujega dela (garanja). To me bolj boli kot zdravstvo, šolstvo...

Boli me, da mladi z boljšo izobrazbo kot jo imamo malo (malce) starejši, nimate primernega NORMALNO plačanega dela.

To, da nekateri izobraženci ne dobijo zaposlitve, nestrokovni, neizobraženi ljudje pa zasedajo zanje neprimerna mesta.

tezko je splosno govorit... splosno je v bistvu slabo, ce sestejemo vse, niti ne tolk kot radi recemo, vsekakor pa stroski, standard ni skladen z dohodki...

Imamo veropske cene in 'slovenske' place. :|||

To je nesorazmerje...

Sicer pa vcasih gledam oddaje, razna trenja ipd. - pa me preseneti, ko recimo kdo jamra, kako mu gre slabo, da nima za jest, pa je zelo debel in roke ima polne zlatih prstanov.

Po drugi strani pa imas folk, ki dejansko nic nimajo in imajo, kot pravi Irina, slabe zobe, so suhi, izmuceni... mlade punce morajo negovat bolnike, garat za cash.... to je pa res zalostno.

p.s. Astra, to pa je mroda res za plombo, da obicno djabe dobis, sory za dezinfo...

vem da je djabe, ce ti prej ko v 2 letih ven pade - ker jo na ta racun vedno dobim, ker vedno rpej ven popadajo, ampak morda pa res samo ono osnovno in da sem jaz hotla kao mal boljso, pa placala. :P

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>VSI smo bili tukaj ob menjavi sistema...in vsak je lahko v tistem času odprl firmo, se zapufal do nezavsti, vzel hipoteko na vse, kar je imel...in začel...

jasno, da so obogateli sposobni...kdo pa drug.. :o|o: ...in najlažje je zdaj udrihati povprek...kako so vsi obogateli na nepošten način...socialni transfer poteka preko davkov..če je kdo pozabil...

ljudje so tudi za smešen denar postali lastniki stanovanj...pa zdaj ne trdim, da jim jih je treba vzeti...

Zakaj velja prepričanje....da so vsi, ki so obogateli...lopovi, ki bi jih bilo treba preganjati...

Astra

Heh.....jasno, da so obogateli točno tako kot sem prej povedal. Če bi morali plačati realne vrednosti firm, poslovnih prostorov, osnovnih sredstev itd.......kaj bi, ha? x;)x

Ne, niso za preganjati, ker to ni mogoče, ker je zakonodaja to dovoljevala........Ni pa nujno, da je vse kar je v skladu z zakonom tudi pošteno. Sicer pa res nismo nič posebnega, vse tranzicijske države so na tak al pa še na velik hujši način pokradle delavce.... x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ravnokar je za mojim hrbtom TV govoril o padcu rojstev iz 13.000 na 7.000 - verjetno v LJ.

Tudi to je odraz gosp. stanja. Najprej štalca, potem pa kravca.

Ne glede kako gledaš na življ. otroku pa moraš dati jesti, mu kupiti plenice, obleko.

Če sta mlada doštudirala (okoli 25 let), nimata stanovanja ali celo vsaj ene službe, si res ne moreta PRIVOŠČITI otroka. Tisti paket, ki ga od države dobiš pa je hitro prazen.

vem sam vedno je bilo tako, otroka si ni tolk lahko spogat.

In ni samo to - je tud cas tak, divjanje, vse rpevec odraslih 'se nima casa' za otroka...

Tole stalca pa to - ni cist res - nekak po defoltu ravno tisti to najpogosteje govorijo, ki imajo soliden background... kar pomeni, da gre za nekaksen izgovor... al pa recejo, se to naredim, pa bo, pa se ono.....

Otrok pa pride, kot vse v lajfu, nekaterih stvari se ne da do sekunde organizirat.

In nekateri v isti sapi recejo, tezko zivimo, drzava nam nic ne da, in - tolk je lustno in osrecujoce imeti tolk otrok. :||

OK - torej? xnckrivx

Jasno da ce si se odlocil za 6 otrok, da si se moral sprijaznit z desjtvom oz. se ga zavedat, da bos prezivljal recimo 8 ljudi - al je tako - ko se odlocam, jih hocem imet, ko jih je treba cashirat, naj jih pa nekdo drug... :||

Picasso

Poznam eno Trboveljčanko, ki je ostala brez službe. Njen mož dela za cca 100 tisočakov, sin je v službi v Lj. Ta ženska nič ne jamra. Je zadovoljna. Z možem imata hišo, avtomobil in pravi, da ji to zadošča.

Ne posplošujmo. So takšni in drugačni. Kdor se odloči za3, 4, 5 ali 6 ostrok, bi moral vedeti, da jih bo spravil h kruhu sam, ne da bi moledoval za pomoč. Kondomi navsezadnje niso tako dragi....

Zakaj bi nekdo, ki je komaj prišel do diplome moral zasesti delovno mesto nekoga, ki nima primerne izobrazbe, je pa maher na svojem področju, samo zato, ker ima diplomo v žepu?!

In nič ni narobe, če mlade punce "pedenajo starce". Domovi za ostarele navsezadnje ne bi bili tako polni, če bi ravno mladi imeli drugačen odnos do ostarelih.

Treba je pač garati. Koliko denarja imaš na koncu pa je pogosto odvisno od tega, kakšne danosti imaš. Še enkrat bom rekla, kar sem že: ni prav, da so plače tako nizke, vendar se vedno da prit do dodatnega denarja....vedno, če si le zdrav.

Če pa nočeš, je to tvoj problem. Mogoče bi pa tudi meni pasalo sedeti doma, pokasirati 70 tisočakov in jamrati. Pa sem zdrava in lahko delam. Takšnih je polno.

Socializem je naredil več sranja kot dobrega. Moja generacija nima čisto nič od njega. Vse, kar imam, je delo mojih lastnih žuljev in (tudi) 20 urnega delovnega dneva. Brez kreditov. Celo brez mleka na trenutke. Ampak se da!

Nikoli nisem bila na zavodu in še takrat, ko bi lahko dobila otroške dodatke, nisem šla po njih. Budala! Ampak se da!!! In ni mi žal.

<{POST_SNAPBACK}>

In nič ni narobe, če mlade punce "pedenajo starce". Domovi za ostarele navsezadnje ne bi bili tako polni, če bi ravno mladi imeli drugačen odnos do ostarelih.

Treba je pač garati. Koliko denarja imaš na koncu pa je pogosto odvisno od tega, kakšne danosti imaš. Še enkrat bom rekla, kar sem že: ni prav, da so plače tako nizke, vendar se vedno da prit do dodatnega denarja....vedno, če si le zdrav.

Če pa nočeš, je to tvoj problem. Mogoče bi pa tudi meni pasalo sedeti doma, pokasirati 70 tisočakov in jamrati. Pa sem zdrava in lahko delam. Takšnih je polno.

Socializem je naredil več sranja kot dobrega. Moja generacija nima čisto nič od njega. Vse, kar imam, je delo mojih lastnih žuljev in (tudi) 20 urnega delovnega dneva. Brez kreditov. Celo brez mleka na trenutke. Ampak se da!

xyesx :palec:

Picasso

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Edina neodtujljiva pravica v kapitalizmu je pravica do dobička, ki ti ga prinaša upravljanje s svojim kapitalom x;)x

Mater, jo šibate, da sem že mislil, da me je Marsa zbrisala x:Dx

Jaz pa mislim, da bi moralo lastništvo nad državo prinašati vsakemu državljanu toliko mesečne dividende, kolikor je socialni minimum.

Vse ostalo si pa naj z običajnim delom zasluži, če hoče x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Heh.....jasno, da so obogateli točno tako kot sem prej povedal. Če bi morali plačati realne vrednosti firm, poslovnih prostorov, osnovnih sredstev itd.......kaj bi, ha?  x;)x

Ne, niso za preganjati, ker to ni mogoče, ker je zakonodaja to dovoljevala........Ni pa nujno, da je vse kar je v skladu z zakonom tudi pošteno. Sicer pa res nismo nič posebnega, vse tranzicijske države so na tak al pa še na velik hujši način pokradle delavce.... x;)x

:palec: Ja dragi Mick to ti je tako,ko delavec ukrade liter mleka v mlekarni kjer dela je LOPOV!!Gre na disciplinsko,sankcije so tu,ko pa direktor okrade firmo se je pač ZNAŠEL!KAZEN ?DRUGO VODILNO MESTO KOT DIREKTOR V DRUGI FIRMI!!! :xx!: :xx!: x;)x :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...