Tamburin 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Kaj menite o minimalnih plačah delavcev.Ali se lahko z tašno plačo preživljajo družine!Kaj menite ,da je potrebno storiti? Ne da se mi brat vsega, kar ste že napisali (sem samo na hitro preletela vaše poste), ... ampak če se vrnem na zastavljeno vprašanje, je moje mnenje, da se da preživeti z minimalno plačo. Vzemimo primer 4-članske družine, kjer 2 zaslužita po 60 jurjev - skupno 120 jurjev mesečno + 2 regresa za letni dopust... Zraven sta še 2 otroka, ki skupno prejemata 48 jurjev otroških dodatkov in imata v šoli regresirano prehrano (torej skoraj brezplačno). Poleg tega lahko vsaj eden od staršev tudi izven delovnega časa kaj fuša in na črno zasluži še eno plačo - drugi mora biti z otroci doma. Če taka družina ne plačuje kake najemnine za stanovanje in če pravilno gospodari z denarjem (ne jemlje kreditov...), lahko čisto fajn živi. Celo kak skromen dopust si lahko privošči. Če pa imajo še kak vrtek, kjer si pridelajo vsaj nekaj zelenjave in sadja, potem pa sploh živijo ko lordi. Hočem rečt: se da, če se hoče. Kdor pa hoče vsako leto na Bahame, pa vsako leto menjat pohištvo, pa vsako leto kupit nov avto, pa nove cunjice, pa blablabla... tak pa ne preživi niti s 500 jurji plače. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vzemimo primer 4-članske družine, kjer 2 zaslužita po 60 jurjev - skupno 120 jurjev mesečno + 2 regresa za letni dopust... Zraven sta še 2 otroka, ki skupno prejemata 48 jurjev otroških dodatkov in imata v šoli regresirano prehrano (torej skoraj brezplačno). Poleg tega lahko vsaj eden od staršev tudi izven delovnega časa kaj fuša in na črno zasluži še eno plačo - drugi mora biti z otroci doma. Če taka družina ne plačuje kake najemnine za stanovanje in če pravilno gospodari z denarjem (ne jemlje kreditov...), lahko čisto fajn živi. Celo kak skromen dopust si lahko privošči. Če pa imajo še kak vrtek, kjer si pridelajo vsaj nekaj zelenjave in sadja, potem pa sploh živijo ko lordi. Hočem rečt: se da, če se hoče. Kdor pa hoče vsako leto na Bahame, pa vsako leto menjat pohištvo, pa vsako leto kupit nov avto, pa nove cunjice, pa blablabla... tak pa ne preživi niti s 500 jurji plače. RES JE IMAŠ PRAV POSEBEJ ČE FUŠA PRI HIŠI ŽENSKA KO ZA ENO URO DOBI 20.000 SIT ŽIVIJO FUL V REDU!!!! (če je ženska fejst-drugač dobi sam 10.000 -MENDA!!!) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 no tudi BAHAMI BI ŠLI SKOZI Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>po ekonomski teoriji uvedba minimalnih plač poveča brezposelnost. mimogrede, za "znalce".... Uvedba minimalni plač je "uravnilovka"za delavce najnižjega sloja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 a misliš na tiste ki jih brišejo iz evidence brezposelnih?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> RES JE IMAŠ PRAV POSEBEJ ČE FUŠA PRI HIŠI ŽENSKA KO ZA ENO URO DOBI 20.000 SIT ŽIVIJO FUL V REDU!!!! (če je ženska fejst-drugač dobi sam 10.000 -MENDA!!!) Huh, na to pa niti pomislila nisem! Hja, pol pa lahko ženska dela sam enih 5 ur na mesec, mogoče 10! Zdaj ste se mi pa moški prav zasmilili, ker niste tako dobro plačani. Sicer pa, kdo vam je kriv, če niste fejst?! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 3. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Huh, na to pa niti pomislila nisem! Hja, pol pa lahko ženska dela sam enih 5 ur na mesec, mogoče 10! Zdaj ste se mi pa moški prav zasmilili, ker niste tako dobro plačani. Sicer pa, kdo vam je kriv, če niste fejst?! Hm nič ne moremo upam da pri vas ne fušate al pa če že pusti moža doma da otroke čuva saj tudi 10.000 je lep denar Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Če ti tako praviš, bo že držalo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> RES JE IMAŠ PRAV POSEBEJ ČE FUŠA PRI HIŠI ŽENSKA KO ZA ENO URO DOBI 20.000 SIT ŽIVIJO FUL V REDU!!!! (če je ženska fejst-drugač dobi sam 10.000 -MENDA!!!) Ja, bogati jebejo revne na ure Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če ti tako praviš, bo že držalo. Kje lutaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje lutaš Evo me v Fotkah. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 4. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, bogati jebejo revne na ure Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 V bistvu drži, da je zdej večkrat izgovor kot ne, pač da so razmere take, da si komaj enega otroka omislimo. So to kr sebični interesi posameznikov, sicer pa povsem le njihova/naša stvar, če je še vse prej in je starševstvo le pika na i. (sam da cajta prej ne zmanjka.) Ker so včasih tud živel v eni najeti sobici pa imel otroka al dva pa si delili kopalnico in stranišče še s kako družino (moževi starši), se potem do stanovanja dogurali in nato čez leta, ko so bli otroci skoraj odrasli šli v gradnjo hiše, katere kredite odplačujejo še sedaj. Na morje se je hodilo na slovensko al pa hrvaško obalo in to je blo to. Ni bilo nekih fensi cot, pa znamk pa tko. Ni blo več kot enega TV v stanovanju. Otroc so mel svojo sobo, starši pa so si podrl kavč v dnevni sobi in ga pol zjutri spet skupi sestavljal.. Mogoč se je dalo hitreje do dnarja priti, sej službo si pa dobil, eno do tri pa pol šel nekam delat. Pol so pa par let pred penzijo bli pa eni so dobr službe zbral, drugi pa napačno, na vlk se je kradlo, premoženje pucal, certifikate je blo treba v firmo dat, ker drugač boš prvi višek, pa so dal, firme so šle pa cugrunt, z certifikati vred..Zdej smo pa v kapitalizmu. Čistem. Z izobrazbo vred ni dano ljudem do služb prit, eni smo imel srečo pr tem. Drugi so imel veze. Že to da delat začneš, si v bistvu lahk srečen. Torej dela lahko vsak, mislim tako, da ti teče delovna doba in dobivaš mesečno izplačilo plače redno, pa še kako 13-to povrhu je pa kot dobitek na tomboli. Nič samoumevnega. Prej čudež.Marsikdo se do tega ne pretolče, enostavno prvo zaposlitev je full težko dobiti, za ženske še toliko bolj. Spomnim se enega razgovora na Občini Laško, ko me je ženska, ki je izbirala pomoč za 6 mesecev (torej določen čas) spraševala kdaj nameravam imet otroka, sem rekla da še partnerja nimam, pa je rekla ah.. to hitro pride. Ona že ve, ko se tam na občini dol daja. Samska sicer. Pa nikol ni slišala za mojega mentorja dipl. naloge (takrat VI-te stopnje) na EPF v MB, seveda ne, ko še ni bla diplomi z nosom blizu, pred kratkim je diplomirala pri ta istem. Mene žalosti, da so ženske do žensk take prasice. Pri zaposlovanju. Ne moški, ženske so še bolj zategle.Pa potem ogromno folka dela honorarno, prek študentskih napotnic, če se da, kolikor časa se da.. mislim beda. To bi mogla država nekak zakonsko predpisat, pa sej so se neki trudili in napotnice tud ne vem kolk časa mesec al tri, da eno delo prek študenta oseba lahko opravlja nekje, pa kaj.. pol mu pa opis dela zamenjajo in jovo na novo..Pa spet to z otroki.. so ljudje ki si želijo velike družine, pa nimajo dovolj sredstev, zakaj jim ne bi država omogočila dostojno življenje če nas je pa Slovenčkov tolk mal, zakaj pa ne bi ble olajšave za take, v bistvu je to tud job, ki ga še marsikateri nismo skoz dal pa cincamo.. sej brez njih bomo pa kmal izumrli.. če tolk joka in stoka kako nizko nataliteto mamo poslušamo.. nrdijo pa ne nč.Ne pr zaposlovanju žensk, ne da bi moškim plače dvignal, če je ženske tako breme zaposlit. Če je to problem države. Slovenskega naroda.Če pa ni, pol pa naj utihnejo že enkrat.Pač živimo podobno kot preostala Evropa.Pa vrtce naj mal pošlihtajo, da ne bojo že ob dveh štacune zapiral. Sej pol je itak brezveze.. Kdo pa lahk takrat gre po froce..Pa smešno je pričakovat, da bo človek garal za 70000 cel mesec in bil zadovoljen, madona sej si komi makarone kupi, to je res sramota. Plača taka da mogoč na Češkem v luft skačejo. Slovenija je pa drag špas. Pa ni treba neki full razsipen da si. Komi se prebiješ verjetno, če se, po moje da moreš še kej fušat, če le znaš, da mesec doštukaš. Pol pa folk v depresijo pada, samomori, droga pa te stvari. Jako čudno? Res je, eni se znajdejo. Drugi pa se mogoč ne morejo, bi se, če bi se dalo, pa nekak vedno ven padejo. Jim ni dano da jim rata, al pa nimajo več moči. Sej teorija ekonomske politike je zanimiva stvar in te relacije z brezposelnostjo al pa Lafferjeva krivulja kok davki vplivajo na pripravljenost za delo.. ampak to je teorija taka hladna pa brezčutna, to so pa take stvari na ktere ne morem zgolj ekonomsko gledat pa tud sociološko, pol pa vidiš dost drugih zadev še, ne sam kapital, dobiček, mezde.. tud življenje, stisko in bedo. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Omenjate "samo enega otoka"...A ste normalni ? Ce bi moja starsa tako razmisljala takrat, mene sploh ne bi bilo Pa nekateri tukajle, pisete o "prejemnikih" minimalnih plac nekako vzviseno, ces, raja neumna, sama si je kriva za to, kar dobiva...Pa se zavedate, kako malo je potrebno, ne samo da se sami znajdete na minimalni placi, celo na cesti, med klosarji ? Zgori hisa, ni zavarovana, bolezen, smrt nekoga, rojstvo prizadetega otroka s posebnimi potrebami, stopite v kopalnici na mokre ploscice pa....Jasno, najlazje je kazati s prstom.Koliko ljudi, (vsaj) toliko zgodb. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Vse to se skriva v DD. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 4. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Uboga natakarca al prodajalka recimo... vsa zdolgocasena, celo neprijazna in slampasta (da ne omenimo pogoste popolne nepoucenosti o izdelkih, ki jih prodaja)... aha - boga ker jo slabo placajo?Al - je tu in ima da je prijazna in da ve stvari, ki jih od nje pricakuje kupec? Dokler nimate izurjene ,izobražene in motivirane delovne sile in dokler ji ne daste avtoritete odločanja ,ne boste imeli zadovoljnih kupcev. ANTHONY RUCCI,SEARS ROEBUCK Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Omenjate "samo enega otoka"...Od kdaj me vikas?... A ste normalni ? Smo. Ce bi moja starsa tako razmisljala takrat, mene sploh ne bi bilo mene tud ne, CE... ... ampak sem, ti pa tud... Pa nekateri tukajle, pisete o "prejemnikih" minimalnih plac nekako vzviseno, ces, raja neumna, sama si je kriva za to, kar dobiva... To name leti, a nisem nikol in nikjer rekla niti asociirala na 'raja neumna', pac pa kvecjemu morda na 'raja pritozevalska', kot da bi MORALO bit tako al tako. Pa se zavedate, kako malo je potrebno, ne samo da se sami znajdete na minimalni placi, celo na cesti, med klosarji ? Zgori hisa, ni zavarovana, bolezen, smrt nekoga, rojstvo prizadetega otroka s posebnimi potrebami, stopite v kopalnici na mokre ploscice pa....se, sam ne vem, ce se ti, ko imas dom in vse,... background... bila na cesti, skorajda med klosarji, 100x vse 'pogorelo', smrt glih ne - fotr je pac sel, to je zame slabse kot bu umrl, kar se tice € pa tud, ko umre, vsaj kaj dobis kao, prizadet otrok, ja, moja sestra ima sina invalida in ex moza alkoholika!!!, ima min. placo, a DELA SE DRUGJE!!!!!!!Prav fajn zivi in sem ponosna nanjo. x!x Jasno, najlazje je kazati s prstom.Ja, simple res... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Ej, kako dobro znas citirati...naj me vrag, ce nisi vadila dneve in dneve v temi "Test" Lepo si razkosala, ni kaj.Pa kar cel moj post si uporabila, le zadnjega stavka ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Heh, to zelo zelo zelo zelo zelo redko storim... torej jemlji - kaksna cast! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Ne vem, ce si razumela namig, z mojo omembo zadnjega stavka. Ravno to sem hotel povdariti v tistem postu:kaj potem, ce si ti bila 100X v ne vem kaksnem zosu, kaj potem ce ima tvoja sestra...niso vsi ljudje kot ti pa tvoja sestra.Vsak clovek dozivlja in reagira na stvari drugace.In vsak ima svoj prav.Pa karkoli ze naredi v dani situaciji.Pa tisti pregovor o sojenju nekoga in cevljih...ne velja, ker vsak ima SVOJE cevlje. Zgoraj sem veckrat napisal "kaj potem".Ni bilo misljeno slabsalno ali kot da odvzemam tezo omenjeni zadevi.Misljeno je bilo, da je to tvoja oz.njena izkusnja, ne pa neko merilo, vodilo za ostale.Ce si ti oz.ona to prezivela in iz tega potegnila se kaj vec zivljenskega, toliko boljse za vaju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Omenjate "samo enega otoka"...A ste normalni ? Ce bi moja starsa tako razmisljala takrat, mene sploh ne bi bilo Pa nekateri tukajle, pisete o "prejemnikih" minimalnih plac nekako vzviseno, ces, raja neumna, sama si je kriva za to, kar dobiva...Pa se zavedate, kako malo je potrebno, ne samo da se sami znajdete na minimalni placi, celo na cesti, med klosarji ? Zgori hisa, ni zavarovana, bolezen, smrt nekoga, rojstvo prizadetega otroka s posebnimi potrebami, stopite v kopalnici na mokre ploscice pa....Jasno, najlazje je kazati s prstom.Koliko ljudi, (vsaj) toliko zgodb.Se popolnoma strinjam ..... Govoriti v "pavšalu": naj pa še dodatno delajo, naj obdelujejo košček zemlje, naj prosijo RK za paket pomoči...je nesramno..življenje se z nekaterimi zelo kruto poigra... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>zivljenskega ...-... ...Preberi pa sicer v tem kontextu Tamarin post. To pa nisem ne jaz ne moja sestra ne moja mama ne moja prijateljica ne moja soseda ne moja sestricna. Strinjam se - milijon je zgodb... A na pizzi je pac paradajz, sir in tako dalje...Tako vsakdo v lajfu obdela vsaj paradajz, testo in sir...res pa je, da ima en gor kapre in olive, drug prsut in kaviar in tartife in tretji sam cebulo. TO je merilo - CLOVEK je merilo.In jaz sem clovek. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Naj me vrag, ce sem karkoli razumel v tem tvojem zadnjem postu.Najprej dva cudna "smeska", kot da sem tisto napisal kot zalitev Prebral Tamarin post, ne vem kaj hoces povedati... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 hihi kolk je s temi minimalnimi plačami ... ne morš zdaj vsakmu dat 200k kolk pa je zadost za dostojno življenje? kaj pa človek sploh rabi kaj je absolutno nujno? mislim da se da živet tudi z minimalno plačo in mislim da se da preživljat s tako plačo družino, koliko ljudi pa dobiva tako plačo? sploh..... hm me zanima mal tole, js pač ne poznam nikogar ki bi imel minimalno plačo... ziher taki ljudje obstajajo, in prav je, in če je ta plača premala, se da pomagat, sam težko pa zdaj s to plačo se delaš finega, pa tko.... to pa itak ne gre, živet preko svojih plačilnih sposobnosti.... pomoje je bol to problem, v slo... neke avte pa to pa tretje, to so dragi hobiji, spet, najemnine so drage (v LJ sploh) pa tko, da se živet življenje tudi bolj poceni, in dostojno... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Točno, tričetrtine je previsokih in če gledaš verižno od najvišje k najmanjši, med razredi razlike skoraj ni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.