Sati 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Eh, kroko, seveda se strinjam s tabo. Minimalne plače so prenizke. Amen. In jasno je, da se morajo povišat. S svojim prejšnjim postom sem odgovarjala na neke druge zadeve tam gor. Zadevo pač skušam videti celovito, ker mislim, da ni problem samo v minimalnih plačah, temveč v miselnosti ljudi. Problem je mnogoplasten in pogosto se zgodi tako, da s tem, ko rešimo en problem, se odpre več novih.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa se nekaj : ce gre vam oz.vasim bliznjim slabo, a zato mora iti tudi ostalim ali kako ? Jaz vsakemu privoscim vse najboljse, ne glede na to, kje sem takrat jaz.... Sati...včasih sem malo zgrožena nad tvojimi besedami... :xx!: ...torej revne sterilizirati...pa zakaj samo revne...???...dajmo tut bedake, pa komuniste...pa SDS-ovce..(odvisno, kdo je na oblasti)... :xx!: Šit, včasih ne morem verjeti, da kdo lahko tako razmišlja... Preživeti z minimalno plačo se da....odvisna je seveda kakovost življenja...Sama sem živela oboje...revščino, da te glava boli...pa tut dovolj denarja za luksus...pa smo se ravno tako dobivali s prijatelji...vsak je nekaj prinesel...pili smo domače vino....delali načrte, kako bomo skupaj spravili za hrano za naslednji teden...in se imeli fajn...danes pač kupujem dražjo hrano, pri vinu gledam tut na kvaliteto..ne sam na ceno...načrtujemo nove investicije..in razmišljamo, kako bomo denar spravili skupaj za večje podvige....in še vedno imamo prijatelje...in se veselimo...in se imamo fajn...in tistih čevljev za 100 šilingov sem bila čist enako..ali pa še bolj vesela...kot danes tistih, ki jih kupim v Londonu... meni je vedno vzgled Tamara... ...kako skromno živi...in je zadovoljna s svojim življenjem...bistvo je v človeku...kako zna živeti s tistim, kar pač ima...in ne pogleduje kar naprej čez ograjo k sosedu... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Krokodil od kje si pa mene tule ven potegnil... zakaj si iščem še dodatno delo je popolnoma moja stvar, mogoče želim spremeniti določene zadeve v svojem lajfu in zato rabim keš, več keša kot ga dobim tu..in nikomur se ne mislim opravičevat niti za to, zakaj sem tu kjer sem niti zato, kar mislim v življenju spremenit... Čeprav v naši regiji je plača administratorke približno podobna tem 100.000 neto (če jih odseže) o katerih govorite. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Sati...včasih sem malo zgrožena nad tvojimi besedami... :xx!: ...torej revne sterilizirati...pa zakaj samo revne...???...dajmo tut bedake, pa komuniste...pa SDS-ovce..(odvisno, kdo je na oblasti)... :xx!: Astra Pa saj nisem mislila na sterilizacijo revnih. Sem rekla, da izhajam iz sebe. Končno ne spadam v nobeno ogroženo skupino, pa se je kljub vsemu tudi moj mož steriliziral.... Hotela sem reči samo to, da je potrebno ozaveščanje ljudi nasploh...Mah, ne da se mi več... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Krokodil od kje si pa mene tule ven potegnil... zakaj si iščem še dodatno delo je popolnoma moja stvar, mogoče želim spremeniti določene zadeve v svojem lajfu in zato rabim keš, več keša kot ga dobim tu..in nikomur se ne mislim opravičevat niti za to, zakaj sem tu kjer sem niti zato, kar mislim v življenju spremenit... Čeprav v naši regiji je plača administratorke približno podobna tem 100.000 neto (če jih odseže) o katerih govorite.Selene, misljeno je bilo ironicno, prav tako, kot moja replika Bobnarju, nic osebnega.Kot sem ze napisal, jaz vsakemu privoscim vse najboljse, tudi pri placi. Ce si drugace razumela, se ti opravicujem.Oprosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Heh ja sem prebirala tole in večina se jih strinja, da morajo delavci z minimalcem dodatno delati. Se pravi po 8h, še dodatno, seveda fizično delo, ponavadi ni intelektualno. Kaj pa otroci? Če jih imajo? Varstvo, medtem, ko jih cel dan ni. Delajo, da bodo lahko plačali ogrevanje, ampak, saj jih itaq ni doma.Če imajo srečo imajo kak vrtiček, če nimajo, tudi s tem nič pomoči. Recimo moja generacija mestnih otrok, saj ne znamo delat na vrtovih Kaj pa če so bolni? Pa ne more popoldansko fušat? Pa recimo gre v lekarno po zdravila, ki so mu jih predpisali, pa je potrebno doplačilo, se obrnejo in gredo.Tudi to sem že videla. Nosečnica, ki so vprašala, koliko stane zdravilo in je rekla samo hvala lepa in šla. Bilo pa je okoli 1.500 sit. Pa naj bi bilo za nosečnice vse brezplačno, pa očitno ni. Dotično gospo sem poznala, zato vem, da ni imela denarja. Imajo pa doma kmetijo, je res, krompirja, kolerabe in zelja ne strada. Nima pa za lekarno. Seveda poznam take, ki so tudi na minimalcu in delajo honorarno pa se nekako prezivijo. Pa ni pocitnic in podobnih stvari.Ampak niso vsi isti! Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Cosma, se ne strinjam, da bi morali delati več, kot 8 ur...da preživijo......čeprav, po drugi strani, tisti, ki živijo dobro...delajo več kot 8 ur...saj to veš... Če bi bilo možno...bi jaz vsem dala višje plače...kaj višje....visoke....ampak tako ne gre... Vprašanje ni bilo samo, ali se da preživeti...pač pa tudi, kaj se da narediti...in še vedno mislim, da je Slo socialna država... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 glede delavcev še tole.. kdor težko dela, pa fizično, se mu pojavijo razne deformacije zaradi dela.. (tudi z našimi očmi bo bolj švoh čez 40 let, ki ne delamo fizično, pač pa buljimo v računalnik 8 ur al dlje), pa obrabe, plačo ima že tko nizko, tak človek komaj 8 ur da dela, popoldne ga pa dol vrže po moje.. po dodelani delavni dobi je že tako izrabljen da itak pol neki v penziji dolg ni pa uživat tud nima kej dost.Tako da delavci kr našpukajo. Tist k se preveč žene, se iztroš. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Ja, Mushi, tko kot vsakdo.(*tudi oni, ki na trgu svece prodaja, le da ne bo mogel nikjer po mizi tolct, in ce je zraven nosil se 100tonsko frsterkarijo in pocel se kaj, na koga bo lahko kazal s prstom, da je on kriv za njegovo telesno stanje, ko bo bolan, ker se je pac iztrosil z delom-kot se vsakdo, saj vsako delo prinasa svoje zdravstvene tezave?) Pretiravate, prevec ste se na sati spravil, jaz pa nisem tako videla njenega posta.In ce sama razmislja tako in to tudi stori, se mi zdi cist ok, da to pove, ce se ji zdi varianta. vam pa se zdi boljs imet 6 otrok ki jih ne more folk prezivljat.pac, OK. In ce recem, da poznam velik ljudi, tudi v moji neposredni blizini, ki SHAJA z minimalno placo, je to napuh?Saj niste resni... :||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Ste pa res zanimivi vsi. Ko sem vam razlagal DD in mesečno dividendo 100 EUR vsakemu državljanu iz davka na dobiček, ki ga država pobira podjetjem, ste mi pa jezike kazali. :xx!: Zdaj pa vidim, da bi ta bakšiš vsakemu kar prav prišel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Krokodil izhajam iz delavske družine z vrtom, moja mami dela v tovarni, kjer delajo varovalke, poznate ne, tiste drobcene delčke v njej, je tik pred upokojitvijo, dela na normo, desna roka uničena, operacija neuspela, pa ne prizajo tega, tko da ji dlan skupi vleče. Oče dela po 10 ur, vozi kombi pri neki gradbeni firmi, star 54 let. želel je zamenjat avto, cca 800 sit, ne dobi kredita, ker ima premajhno osnovo... nikoli nikoli pa nisem živela v pomanjkanju, skromno, vendar naučila sem se cenit življenje, delati na kmetiji (stara mam ima kmetijo).Da pa se vrnem malo na pogoje pri nas - 3 članska družina se lahko preživi v enem mesecu z 90.000 na mesec - če presegajo ta znesek, niso opravičeni do socialne denarne pomoči - torej če eden zasluži 50.000 drugi nič, prejemaš 40.000 sit na mesec. pri nas pa je možnost da ti Občina sofinancira najemnino. Če bi to občani vedeli (no sej določen procent, ki nas posluša to ve), ker redkokdo ki pomisli na to pomoč preseže cenzus, je kr visok... npr. namesto 30.000 najemnine plačaš okorg 10.000. Kako to vem, pripravljam oddajo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Nihce razen sati in mene pa se ni vprasal, KAKO dela folk...Ne, vsi se razburjamo, shit ko so tolk nizke place, imamo pa vec tem, ko se VSI pritozujemo cez slamparije ljudi - in to je natancno to in TO je glavni problem.Aja, a bi radi socializen al kako?Ampak kapitalizem je pa vseen tud fajn vcasih?Mal tko pa mal tko, kot nam pase v kateri situaciji. Ko je treba delat, se nikomur ne da, ko se pogovarjamo o placah, so vsi najbolj glasni in vsakdo torej misli, da si zasluzi boljso placo.SI JO RES? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Nikoli nisem rekla da me premalo plačajo (ok tud z več bi bila zadovoljna), ampak ker je takšna situacija trenutno, bom sprejela dodatno delo drugače pa trenutno moj dela zunaj na gradbišču, ampak se mu izplača...Sicer pa nekdo mora delat tudi tista manj plačana dela, ane... kaj bi bilo če ne bi bilo smetarjev, čistilk in podobnih...mah grem jaz delat, ker jaz plačana od narejenega ... tolk in tolk procentov od plačanega prometa... cmokec Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Micki, še kako boš delal, ko boš vedel, da od države ne boš dobil drugega, kot mesečno dividendo na DD Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Itak, da mislim vse resno. Kar se pa tiče sterilizacije - ne razumem, kaj je narobe z njo. Jaz sem dala že vse mogoče zaščite skoz, pa moje telo nobene ne prenese in sem vsakokrat imela hude težave. Zato se je moj mož odločil zanjo. Eden izmed redkih, baje se v Sloveniji zanjo odloči cca 5o moških na leto. Moški zelo radi breme zaščite prenesejo na žensko.... Pa je sedaj pri vas garant moževa sterilizacija ,da ne bo pri vas več otrok??? TO SATI ti si prava ženska ,ki si pa prepričala moža ,da si pa ti breme zaščite prevalila na moža in to še celo trajno.(nič nimam proti takšni zaščiti če se nekdo zavestno odloči-da ne bo pomote) Je pa sigurno sati ,da tvoj mož pri sosedi sigurno nebo imel kakšnega otroka kar pa ne rečeno da ne bo imel sosed pri vas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ste pa res zanimivi vsi. Ko sem vam razlagal DD in mesečno dividendo 100 EUR vsakemu državljanu iz davka na dobiček, ki ga država pobira podjetjem, ste mi pa jezike kazali. :xx!: Zdaj pa vidim, da bi ta bakšiš vsakemu kar prav prišel to sstane prav bi jim prišlo pa se delajo norce-še žal jim bo sam kaj ko nebi bila to utopija :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Micki, še kako boš delal, ko boš vedel, da od države ne boš dobil drugega, kot mesečno dividendo na DD Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Cosma, se ne strinjam, da bi morali delati več, kot 8 ur...da preživijo......čeprav, po drugi strani, tisti, ki živijo dobro...delajo več kot 8 ur...saj to veš... Če bi bilo možno...bi jaz vsem dala višje plače...kaj višje....visoke....ampak tako ne gre... Vprašanje ni bilo samo, ali se da preživeti...pač pa tudi, kaj se da narediti...in še vedno mislim, da je Slo socialna država... Astra to Astra VSAJ TAKO IMAMO ZAPISANO V USTAVI!!KOLIKO PA JE ??PA PRESODITE SAMI?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}>Itak, da mislim vse resno. Kar se pa tiče sterilizacije - ne razumem, kaj je narobe z njo. Jaz sem dala že vse mogoče zaščite skoz, pa moje telo nobene ne prenese in sem vsakokrat imela hude težave. Zato se je moj mož odločil zanjo. Eden izmed redkih, baje se v Sloveniji zanjo odloči cca 5o moških na leto. Moški zelo radi breme zaščite prenesejo na žensko.... Pa je sedaj pri vas garant moževa sterilizacija ,da ne bo pri vas več otrok??? TO SATI ti si prava ženska ,ki si pa prepričala moža ,da si pa ti breme zaščite prevalila na moža in to še celo trajno.(nič nimam proti takšni zaščiti če se nekdo zavestno odloči-da ne bo pomote) Je pa sigurno sati ,da tvoj mož pri sosedi sigurno nebo imel kakšnega otroka kar pa ne rečeno da ne bo imel sosed pri vas Nisem bremena prevalila na moža. A ti sploh bereš? Še enkrat si preberi moj post (pa ne pojej bistva, ampak ga razumi) pa boš ugotovil, zakaj sva se tako odločila.In moj mož se je ZAVESTNO odločil, da se bo steriliziral. Mogoče tudi zato, ker me ima dovolj rad? In ne seri to s sosedi. Ne izhajaj iz sebe.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nisem bremena prevalila na moža. A ti sploh bereš? Še enkrat si preberi moj post (pa ne pojej bistva, ampak ga razumi) pa boš ugotovil, zakaj sva se tako odločila.In moj mož se je ZAVESTNO odločil, da se bo steriliziral. Mogoče tudi zato, ker me ima dovolj rad? In ne seri to s sosedi. Ne izhajaj iz sebe.... PA BREZ ZAMERE SAJ VEŠ DA JE TEMA O MINIMALNI PLAČI NE O STERILIZACIJI Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko je treba delat, se nikomur ne da, ko se pogovarjamo o placah, so vsi najbolj glasni in vsakdo torej misli, da si zasluzi boljso placo.SI JO RES?Pa kdo so to VSI ?Blondinke, policaji, crnogorci, crnci ? Ce sem prav razumel, placani so slabo ker ne delajo oz.premalo delajo ? Se enkrat ponavljam, tam kjer sem jaz prej delal je imelo 80% ljudi minimalca.In ti ljudje, delajo na NORMO.In to v vecini primerov pomeni, da po domace povedano ne mores iti niti na sekret, ko te pritisne, ampak pocakas na odmerjenih 30 minut za malico, pa takrat opravis.In ne, ni usnjarsko, tekstilna industrija... In glede tvojega vprasanja, ce si jo res: eni ja, drugi ne. Pa ne postavljat nekih pravil pa zakljuckov na podlagi nekaj znancev: "sosede ki je na bolniski, Janeza ki je lenuh, Jozice ki simulira..." Ti trije niso cela Slovenija.Nekateri si prekleto tezko zasluzijo tudi minimalca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa kdo so to VSI ?Blondinke, policaji, crnogorci, crnci ? Ce sem prav razumel, placani so slabo ker ne delajo oz.premalo delajo ? Se enkrat ponavljam, tam kjer sem jaz prej delal je imelo 80% ljudi minimalca.In ti ljudje, delajo na NORMO.In to v vecini primerov pomeni, da po domace povedano ne mores iti niti na sekret, ko te pritisne, ampak pocakas na odmerjenih 30 minut za malico, pa takrat opravis.In ne, ni usnjarsko, tekstilna industrija... In glede tvojega vprasanja, ce si jo res: eni ja, drugi ne. Pa ne postavljat nekih pravil pa zakljuckov na podlagi "sosede ki je na bolniski, Janeza ki je lenuh, Jozice ki simulira..." Ti trije niso cela Slovenija.Nekateri si prekleto tezko zasluzijo tudi minimalca. tudi jaz se strinjam z tabo krokodil ,da ne bo pomote ,da se z vsemi strinjam ,da se obračam po vetru -mislim pa da so moja stališča ,ki sem jih napisal tudi jasna.Žal nekateri ,bodo morali malce več prebrati pa jim bo jasno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 ...Pa ne postavljat nekih pravil pa zakljuckov na podlagi nekaj znancev: "sosede ki je na bolniski, Janeza ki je lenuh, Jozice ki simulira..." Ti trije niso cela Slovenija.Nekateri si prekleto tezko zasluzijo tudi minimalca. Glede na to, Krokodil, da najbrz poznam precej vec folka kot ti (nenazadnje zaradi narave mojega dela), tole zgoraj prej velja zate kot zame.na liniji sem s TISOC folka govorila z min. doh., brezposelnimi, brez casha, cist v podnu.A na linijo so klicali!!!!!!! x!x (za kruh pa ne imeli!!)...Torej pristej se teh 1000 zraven, ce te skrbi, da je moje poznavanje situacij ljudi omejeno na dva znanca.Pa tudi tule vidim, na netu - folk je v sluzbah, so pa tule. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ma, ti si itak odpičen, že večkrat dokazano, brezveze... :xx!:Ne vem, ce si repliciral meni ali "izgubljenemu" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 V bistvu se strinjam z Bobnarjem, še posebej, k se sam mojga delovnega časa in nešteto neplačanih nadur spomnim. :xx!: In da ima vsak model že skor tako plačo kot sam, ja..... Je pa res, da sam pač želim živeti v državi kjer ima vsak državljan zagotovljeno spodobno življenje, še posebej, če pošteno dela. Ker smo ljudje "višje razvite živali" pa pač smatram, da tistim manj sposobnim in iznajdljivim na nek način pomagamo......in na to sem pripravljen, tudi če moram prispevat iz lastnih prihodkov. Seveda v primeru da se to ne zlorablja pol.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.