Skoči na vsebino

minimalne plače

izgubljen

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Izgubljen..pa si res izgubljen...še post od sati si narobe razumel... xrolleyesx

Pa ti predlagaj, kako ločiti prave bolnike od namišljenih...????

Astra

x:Dx x:Dx zelo me presenečaš x:Dx kako jih ločiti??? :eek: :eek: xrolleyesx MEN JIH RES NI TREBA LOČITI!!MISLIM DA SO ZA TO ZDRAVNIKI-VSEKAKOR PA NE JAZ ,NE TI(če nisi zdravnica)ŠE NAJMAJN PA DELODAJALEC(če seveda ni te stroke)

ZA TO PA PUSTIMO "ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR" x;)x x;)x

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>ne ne, saj vem, kaj mislis, a ce bi bili recimo taki in taki zakoni in bi se jih striktno drzali, jaz ne morem bit ne astrolog, ne slikar ne niko ne nista.

Nic ne muckam, tako je tud. Eni so izobrazeni, eni smo pa sposobni samouki, rpedstavljaj si, da bi striktno gledali in bi nekdo mene hotel zaposliti kot psihologa - ne more me - a to se ne pomeni, da ne bi ravno jaz bila najboljsa za ta job.

No in nisem samo jaz - vedno so kaksne afere - ta je delala, pa ni bila usposobljena itd. - folk pozablja, da praksa tud steje in ucljivost, iznajdljivost itd.

No, ja, brez veze...

:palec: zakaj pa te nebi mogel zaposliti? :palec: če ne drugač pa z ponarejeno diplomo x:Dx :palec:

Vidis tu sem pa jaz drugacna od vecine. Tega ne bi NIKDAR sprejela. x^x

Morda kdo misli, ja ja, zdajle tko pravis...

Ej, pri matematiki v gimnaziji (ja, to ni tolk pomembno, a tedaj pa je bilo in poleg tega v gimnaziji nisem bila tolk zrela in izkusena kot zdaj, pa bi mi bilo to kvecjemu tezje storiti) - sem imela cvek in popravljala s prfoksom v kabinetu.

Pogovarjala sva se stvari, meni so bile naloge pretezke oz. se mi ni dalo vanje poglabljat, skratka, na koncu ure mi sam predlaga, ces, daj ajd, ti dam dve, in jaz recem, ni sans, saj res nic ne znam. :)

In mi je s tezkim srcem dal cvek. Pa bi LAHKO DOBILA dvojko.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Vidis tu sem pa jaz drugacna od vecine. Tega ne bi NIKDAR sprejela. x^x

Morda kdo misli, ja ja, zdajle tko pravis...

Ej, pri matematiki v gimnaziji (ja, to ni tolk pomembno, a tedaj pa je bilo in poleg tega v gimnaziji nisem bila tolk zrela in izkusena kot zdaj, pa bi mi bilo to kvecjemu tezje storiti) - sem imela cvek in popravljala s prfoksom v kabinetu.

Pogovarjala sva se stvari, meni so bile naloge pretezke oz. se mi ni dalo vanje poglabljat, skratka, na koncu ure mi sam predlaga, ces, daj ajd, ti dam dve, in jaz recem, ni sans, saj res nic ne znam. :)

In mi je s tezkim srcem dal cvek. Pa bi LAHKO DOBILA dvojko.

palec: :palec: VERJAMEM DA SI TAKŠNA :palec: :palec: ni bilo to mišljeno sporočilo kot osebno tebi ampak dal sem kot primer da se to dogaja. xrolleyesx zato Bobnarja prav dobro razumem in mu v tem delu tudi dam prav,ko pravi da ni razlike med njim in nekom......Res pa je ,da pa je marsikdaj ,tisti brez šole bolj uspešen ,kot pa tisti ,ki jo pa ima.Kaj pa narediti v tašnem primeru??hm??PLAČA SE PA DELO!!HM!

<{POST_SNAPBACK}>palec:  :palec: VERJAMEM DA SI TAKŠNA :palec:  :palec: ni bilo to mišljeno sporočilo kot osebno tebi ampak dal sem  kot primer da se to dogaja. xrolleyesx zato Bobnarja prav dobro razumem in mu v tem delu tudi dam prav,ko pravi da ni razlike med njim in nekom......Res pa je ,da pa je marsikdaj ,tisti brez šole bolj uspešen ,kot pa tisti ,ki jo pa ima.Kaj pa narediti v tašnem primeru??hm??PLAČA SE PA DELO!!HM!

Saj zato je pa tko tezko... kompleksno....

Nekdo je priden, zagnan, studira, se mu res gre, povsod daje vse od sebe - menim da je to eden od osnovnih problemov - da redki delajo s srcem.

Se da - tudi nikakve jobe.

Sem uvedla nove strategije in imela cel naval, ko sem na trgu prodajala svece. :D

So bili lastniki drugih stantov kar ljubosumni na tega 'mojega delodalajca' (za tistih par mesecev), pa me se oni 'najeli' pol.

Ker sem zivahna in prijazna, ker oni ki pride sveco kupit na trgu ni nic kriv, ce mene v noge zebe.

Saj vem, da si mislil, da se tako pac pocne, a jaz pa sem prav rada -tu pa sploh- drugacna. x8Dx

npr. sem instruirala anglescino (zastonj jasno) dve frendici za visjo stopnjo, kot jo imam - a se mi to pravzaprav ne zdi ironicno, pac pa me zabava in se mi zdi, kaksna Jackica da sem.

Ampak one bodo dobile sluzbe, ker imajo pravo in boljso izobrazbo. x:o)x

A vprasanje, KAKSNE sluzbe bodo dobile.

Kdo je ze rekel, Churchill?, da ni point v tem, da delas tisto, v cemer uzivas, pac pa da uzivas v tem, kar pocnes. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Če je tak sposoben, bo tudi nekaj dosegel. Simpl :vragec:  x;)x

xupx komentar izgubljenemu x:o)x

Marsa - tisti sposobni tudi brez izobrazbe uspejo. Jasno :palec:

Sati, brez znanja ne uspe nihče, tudi Bill Gates ne, čeravno nima nobene diplome. x;)x

Mah, ta problematika je izraz splošnega stanja v SLO. In prenizkega standarda in previsokih cen. Ko sicer redko grem v Avstrijo mi ni in ni jasno, kako je lahko veliko prodajnih artiklov izrazito cenejših, standard pa precej višji povrh. Enako velja tudi za druge razvite države EU. Sicer pa bo treba dosledno izvajat davčno zakonodajo, bolj represivno preganjat davčne utaje (zlasti pri premožnejših :vragec: ), omejit nenormalno visoke plače dela uslužbencev v javnem sektorju ipd. Včasih se tud mal zamislim nad zasebniki, bemu, pa ti si vse kar potrebujejo privat (avte, celo stanovanje opremijo itd. itd.) prek firm, ker so to kao osnovna sredstva. Se sicer ne spoznam na to preveč, sam ko poslušam nekatere kako mutijo in se izogibajo davkom na vse možne načine mi tudi da mislit mal njihovo sicer jamranje kako hudo jim je.....

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ja, Mick, zlasti za premoznejse, a kaj pa imamo zdaj tule?

V bistvu je res svinjsko vse skupaj... :xx!:

Picasso

Stane, kok je hecno, da imas ti pri vseh kljucnih zadevah zelo preproste resitve. x:o)x

Picasso

Kakšna utaja davkov :eek: Nič ne posplošujte! Saj vsak mesec dobi država DDv od nas, pa davek na dobiček, pa še dohodnina. Kar izračunaj, koliko ti ostane, oz. kolikšna je potemtakem tvoja urna postavka. Garaš pa kot konj 16 ur na dan. A si boš nadure plačeval, da boš lahko iztržil svoj denar. Kaj pa riziko, ki ga imaš z neplačniki? Izdaš fakturo, odvedeš DDV, plačila pa ni...Na koncu si pa obdavčen na neplačilo...niste v temu, pa ne govorte.... :vragec: xrolleyesx

x:Dx x;)x

Vsak pač vidi zadeve s svoje plati. x;)x

Sam imam občutek, da je utaja davkov je postala folklora slovenskih podjetnikov, pa reči ti kar češ.......Se bo to zdej mal uredil, hehe.... :vragec:

Utaja davka je tudi, če prikažeš manjši dobiček, dohodek itd....opravljaš delo brez računov, delavcu del plače plačuješ na roko in še in še je tega..... x;)x

K. Čapek

Kakor pač gledaš na to stvar Mick xrolleyesx

Če hočeš pošteno plačilo za svoje delo, potem moraš malo zašvinglat, al pa zapret firmo. Potem pa na zavod, pa v breme državi. Zdaj pa presodi, kaj je boljše :vragec: x;)x

ne ti meni hehe

Nič od navedenega ne počnem

x:o)x

Heheheh.....to je samo en vidik...lahko je en tudi....treba več in bolj kvalitetno delat. Ne jemlji tega osebno, dejstvo je, da je švingleraja veliko veliko preveč....... x;)x

Mater si tečna, kdo tebi kaj hehehe.......Pač hodim po svetu z odprtimi očmi in :irs: Pri nas že vsak vodoinštalater s.p. misli, da mora vozit bmw-ja in živet v vili...pih. Če se že zgledujejo po zahodu glede standarda se še naj glede dela in discipline....

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>?wtf

kaj zaj ti mučkaš nekaj.

ko vidim da ima mesar skor isto plalčo kot jaz popizdim, ne mi ti zdaj svoje prodajat. kaj govorim kitajsko al kaj bemu

Jaz tud :palec: Ko grem k avtomehaniku al vulkanizerju in mi uro dela polkvalificiranega delavca ob menjavi olja al gum in centriranju zaračuna med 3,5 in 4 jurje mi pade mrak na oči :o|o: ........človek z osmo stopnje izobrazbe pa na velik delovnih mestih zna zaslužit tud sam kaka 2 jurčka na uro, če. Kje je tu logika....... :xx!: :xx!:

K. Čapek

No, ta je pa pregovorno "Slovenska".

Ne moti te, da ne zasluzis ti veliko, moti te, da zasluzi nekdo vec kot ti x;)x

Ne , ne...pravzaprav te moti, da zasluzi nekdo z nizjo izobrazbo vec kot ti, to je najbolj perece x:Dx

A zato si hodil na faks ? Da bi dobil znanje, da bi lahko delal, kar te veseli, ali samo zato, da si zdaj lahko "hoh" ?

Da ti ne bo krona padla z glave, Mick. x^x

Sicer pa..idi ti delat kot vulkanizer, sploh ce imas delavnico, za katero placujes najemnino, pa orodje, pa...aja, pa nenazadnje, ce imas muda, da dvignes traktorsko kolo s kolesom, ki tehta vec kot ti x:px

No, kroko, ti si se pa zadnje čase specializiral za trapaste komentarje.....

Stavim, da sem v življenju več fizično delal kot boš ti v vsem svojem življenju, med drugim tudi v avtomehanski delavnici in med drugim dvigoval tudi ogromna kolesa tovornjakov, tak da ne potrebujem naukov nekoga, ki to skor ziher nkol ni počel.... x;)x

Absolutno me moti, če nekdo s poklicno šolo kot uslužbenec zasluži več kot jaz, absolutno. Če ti moram razložiti zakaj, je to žalostno....predvsem zate. x;)x Lahko pa ti, če bom utegnil......in ne gre le za osebne razloge, sam to bo zate mogoče že preveč. x;)x

To da me moti, da nekdo zasluži več kot jaz je tvoja izmišljotina, očitno imaš bleme. Mene to sploh ne moti, dost bolj kot moja domnevna na tvojem zelniku zrastla zavist, ki je pri meni ni, je slovenceljsko tvoje razmišljanje, ki je povsem mimo in ob tako razmišljujočih bomo še dolgo tu kjer smo. x;)x

Hehehehe....fajn debata pa to. :palec:

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>Heheheh.....to je samo en vidik...lahko je en tudi....treba več in bolj kvalitetno delat. Ne jemlji tega osebno, dejstvo je, da je švingleraja veliko veliko preveč....... x;)x

Mater si tečna, kdo tebi kaj hehehe.......Pač hodim po svetu z odprtimi očmi in  :irs: Pri nas že vsak vodoinštalater s.p. misli, da mora vozit bmw-ja in živet v vili...pih. Če se že zgledujejo po zahodu glede standarda se še naj glede dela in discipline....

x:Xx x:Xx x:Xx

Saj se strinjam s tabo, ne razburjaj se. Jaz pač nisem vulkanizer x:o)x

čist mimo grede, sem se včeraj učila tole - kleparska ura je določena, najnižja je 4000 sit - v programček vržeš kva si delal - recimo demontiral vrata in vse kar spada zraven in ti programček sam vrže ceho ven... tko da naj vam dajo izpisek ne na oko tolk... amter bom pametna čez nekaj mesecev, napol mehanik x;)x

No saj.... jaz pa sem chart (remek delo avtorsko, intelektualno in se kaj, romancek o nekom) garala kakih 8 ur ali vec za sto mark. :) najprej pa za 50.

Picasso

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Jaz tud  :palec: Ko grem k avtomehaniku al vulkanizerju in mi uro dela polkvalificiranega delavca ob menjavi olja al gum in centriranju zaračuna med 3,5 in 4 jurje mi pade mrak na oči :o|o: ........človek z osmo stopnje izobrazbe pa na velik delovnih mestih zna zaslužit tud sam kaka 2 jurčka na uro, če. Kje je tu logika....... :xx!:  :xx!:

Mick, tržne zakonitost, verjetno je ponudba tvojega profila luftarjev mnogo večja od ponudbe drugih x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...