aakhut 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ni razlike med starim in mladim. Razlike so drugje. k bi ti vedla keke razlike so 666 zlomkou....konchn najdl smisu lajfa....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Tud jaz.. ne sam res - ne sam v zdravstvu...Npr. ko se je uvajalo racunalnike - kolk 'starih' je brez tezav prec padlo not, ko je navajen folk bil delat.Poznam pa ljudi, ki jim je zavod placeval tudi po tri ali vec solanj, tecajev, najrazlicnejsih izpopolnjevanj - pa danes se vedno ne delajo NIC od tistega.Po moznosti dobivajo podporo. Me klice znanka zadnjic po 10 letih, kaj pa kaj pocnes? Ma, pravi, vlecem ono neko nadomestno zadevo za brezposelne, najprej se zaposlim za dolocen cas, potem pa si tole ubodem - nisem si vsega zapomnila, jaz se tud ne spoznam na vse te lukave postopke, ker se tega ne posluzujem, ampak skratka - tako nekako... najprej pol leta dela, recimo, potem pa pol leta dobiva podporo...Sem bila tiho (kaj cem pa rect), sem se pa spomnila na nase debate tele v zadnjem obdobju tule - okol plac, studentov, dela, odnosa do dela itd. In ce ze jaz poznam tolk takega folka, koliko je tega splosno?!Sem ze zadnjic rekla, da poznam najmanj 5 ljudi (takoj jih lohk nastejem, jih je se vec, ce bi mal pomislila), ki vlecejo nekaj - ali neko polovicno sceno ali pa kar komplet - invalidsko upokojeni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 aakhut...a s falu temo... Saj bi se zdaj potrudila in poskušala bolj podrobno razložit kaj sem s tem mislila. Pa bi ziher tudi tu našel kaj za prežvečit... Saj je tisto, kar sem napisala najbrž res malo izključujoče, vendar bo tisti, ki to hoče, razumel prav, tisti, ki to noče pa bo iskal dlako v jajcu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>aakhut...a s falu temo... s taaaakoooo lampo k jo mam? 666 zlomkou.....dark is basic.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Saj vidimo, kaj pišeš, tudi če ne bo pisano z rdečo... zgoraj sem napisala, ja so, tudi med vodilnimi tisti, ki se izgovarjajo na trg, pa na vse živo...da zakrijejo lastno nesposobnost...in spravijo firmo v stečaj...še prej pa pokradejo,kar se ukrasti da... prav tako so med delavci takšni, ki naredijo več škode, kot koristi...ki podpihujejo sodelavce....in z njimi manipulirajo... Konkurenca obstaja v vseh državah, kjer so plače nižje, kot pri nas...in se proizvodnja seli tja...poznam pa zelo veliko firm, kjer delajo dobro...in prosperirajo...seveda pa to niso firme, ki imejo delovno intenzivno proizvodnjo... razmišljam o besedi hinavec, hinavci.... zame so hinavci tudi tisti, ki samo s prstom kažejo na druge...ne pometajo pa pred svojim pragom... in zame so hinavci tudi tisti, ki ne znajo ali nočejo videti več plati enega problema...ki trdijo, da so vsi z minimalci totalni reveži...ki so na robu preživetja... še enkrat...minimalne plače so res nizke...in težko si predstavljam, kako je preživeti z njo... pa vendar je še vedno boljše kot titi, ki so v resnici brez dela...ki nimajo niti najmanjše možnosti delo dobiti...to lahko vidimo po trditvah tistih, ki zdaj ostajajo brez dela...in brez perspektive...pravijo, saj ni bilo veliko...nekaj pa le...hudo bo zdaj, ko bomo ostali brez dela.... dvigniti minimalno plačo na 100.000...sit...ampak to ni vse...potem se morajo dvigniti tudi druge plače...ker bodo tisti z minimalci presegli druge, ki so v višjem tarifnem razredu... delovno intenzivne tovarne bodo lahko zaprle vrata, saj takšnih stroškov dela ne bodo prenesle...pa tudi pokojnine se bodo morale zvišati, saj so vezane na dvig plač... tudi TO so zame hinavci...ki ne povedo vsega..ampak manipulirajo z delnimi podatki...zavajajo ljudi... ne omeniš pa tega, da je nova davčna zakonodaja znižala dajatve 33 % najnižje plačanih delavcev...in izpad bodo seveda plačali tisti, ki zaslužijo več... ne, tega pa ne omejaš...se ne sliši tako fino... :xx!: Astra ja ocitno ,ne razumes ali noces!Dam ti prav ,pred svojim pragom je treba pomesti!!Saj prav to pravim!Riba smrdi pri glavi in tam je treba pocistiti,ne cistiti pri sosedu.Pravis ,da je treba minimalce dvigniti(v predhodnih komentarjih pa prepricujes nas tukaj ,kako lepo se zivi z minimalcem-KAKSNA HINAVSCINA) in vse ostale place DVIGNITI sorazmerno. A KATERE RAZLIKE PA??A niso place prvih 5 tarifnih razredov izenacene Kjer menim ,da si ekonomistka in strokovnjakinja na tem podrocju -lahko das tudi ta podatek tukaj,pa primerjaj delavko cistilko in KV delavca z 1leto delovne dobe pa bos prisla do rezultata ,da imata oba minimalno placo!! Pa tudi to ,dve delavki:ena z 1 leto delovne dobe in ena z 10 leti delovne dobe obe cistilki imata popolnoma isto placo to je minimalec-JE TO ZATE V REDU? Pa primer delavka ,ki ima 1 tarifni razred z osnovno placo R.R. 1.0 ,ki dela dopoldan in delavko ,ki ima R.R. 1.0 IN DELA 60 UR PONOCI-ali nimate obe MINIMALCA?? NE LJUBICA ,RAZLIKE JE POTREBNO ZMANJSATI PREDVSEM PRI tarifnih razredih nad 6 in povecati med 1-5! RAZLIKE MED MINIMALNO IN NAJVECJO PLACO JE TREBA PRAVILNO PORAZDELITI! ZAKAJ TEBI(primer),ki si kot nesposobna menedzerka zvisati placo tebi je treba vzeti z tvojo ekipo ,ki ni sposobna voditi firme!!Te bincniti v .........in dati moznost (mlajsim ali pa starejsim),sposobnim in prilagodljivim se v poslovnem svetu ,da postavijo zdrave temelje.!Res je ,da tudi ,delavci delajo napake ,naredijo vec skode kot koristi(samo takih je vedno manj oz jih skoraj ni vec),pozabis pa povedati ,da taksen delavec v vsej delovni dobi ne more narediti toliko skode ,kot so jo in se delajo nekateri menedzerji v parih mesecih-kako se vrstijo stecaji pa tako ves. PA PROSIM BREZ MANIPULIRANJA!!! CISTITI JE TREBA PRI GLAVI!!NE PRI MINIMALCIH Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Izgubljen, če si lahko dovolim samo eno pripombo.Ko pišeš tekst, narediš vejico in nato presledek, obratno! Glede na to, da si se v eni temi obregnil ob astino pisanje. Hvala ti ,vendar ce bos hotela razumeti bos razumela,ce pa ne bos hotela pa tako in tako ne bos razumela!V kateri temi?Oprosti ona se je ob moje pisanje ne jaz ob njeno-res pa je ,da ce ni argumentov je potrebno tok dogajanja preusmeriti Morda bi me pa lahko ti ucila-jaz se pa rad izobrazujem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Na Astrino pisanje se je obregnil zaradi mojega nepoznavanja ekonomije... ...ne zarad slovnice... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Na Astrino pisanje se je obregnil zaradi mojega nepoznavanja ekonomije... ...ne zarad slovnice... Astra glavn , de te je opazu , ....... 666 zlomkou , ....... , tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Na Astrino pisanje se je obregnil zaradi mojega nepoznavanja ekonomije... ...ne zarad slovnice... Astra Ne astra sploh ,se nisem na nic obregnil ,samo svoje mislenje sem povedal (sama si pa komentirala ,da se je velik problem pogovarjati z ljudmi ,ki nimajo pojma o ekonomiji).Tudi to je vrlina ,ki je pa res nima vsak-pogovarjati se z vsemi ja kot sem z x;)ze napisal ,ko ni argumentov ,je treba tok pogovora spremeniti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Lepo si tole razložil, Izgubljen...nisi pa pojasnil to, kar ves čas sprašujem...KAJ PA POTEM..????? Posledice dviga plač me zanimajo...ki pa jih ti seveda ne omenjaš... :xx!: ...sem te vprašala, ampak na to seveda ni odgovora...ker ga nimaš...gledaš pa preko sosedovega plota, kaj vse imajo...ziher so pokradli... :xx!: Nikoli nisem trdila, da se z minimalcem lepo živi...trdim pa, da tudi ostali delajo več, kot 8 ur...pač za takšno življenje, kot si ga želijo... daj, poglej samo mal po lnf...koliko delajo lunatki... Vprašaj Marso, Mitjo, Amis, Selene, Matejo, Sati, Aakhuta, Micka, Bobnarja....naštela sem jih samo nekaj... In če nimaš izobrazbe, delaš 8 ur dnevno...pač dobiš minimalca, otroške dodatke, regresirano prehrano v šolah...zdravstveno in socialno zavarovanje, pokojnino...dovolj za osnovno preživetje...rekla sem osnovno seveda.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> glavn , de te je opazu , ....... 666 zlomkou , ....... , tralala ups ,se kako sem jo opazil se posebej ko sem pogledal slikco tak da sem v sedmih nebesih potem ,ko mi je povedla ,da sem njen ljubcek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ok, potem vzamem nazaj. Ne gre za to, da ne bi razumela. Te pač opozarjam na napake. Saj vem, da sem zlobna, ampak si ne morem pomagati. Nic hudega,se sploh ne obremenjujem z pravopisjem tukaj,priznam napake in ti sporocam, da jih se bom delal naprej(no pa saj nisem edini)tudi jaz bi lahko kdaj kaj pripomnil na pravopisje -pa nimam namena.Zame je bolj pomembno mnenje ,kot pa pravopis tukaj.Ce nekega moti ,mu pa morda lahko urednistvo pomaga,in popravi moje slovnicne napake. zlobni smo vcasih vsi tudi jaz vendar nikoli zlonamerno hudoben rekel bi zgolj nagajivo hodoben Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Izgubljen, gre za to, da je lazje tud brati, pravila niso samo za to, da so...Da bi pa kaksno urednistvo slo vejice popravljat.... pa se ne bo dogajalo, ceprav urednistvo seveda veckrat kaj popravi, vseeno. No v naslovih bolj pa taksno... Vejice so locila, prav tako kot pike itd.Z njimi locimo v bistvu povedi. Novi stavek, text za piko oz. vejico, pisemo tako, da je najprej vejica, tkole, potem pa razmak in pisanje.LAZJE je brati, v tem je sam point.Pac, OK, se noces naucit tega, bos se naprej pisal, a ni to nic takega, ko pa ze govorimo o tem, zakaj ne izkoristis, zakaj se odlocas, da se noces nauciti, prilagoditi. jaztudlohkpisemtkole.In tkole, , . kAk0r hocmlohkpisemitak ,samvprasanjecesebokomudalobratpotemto.a stekas ? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>nagajivo hudoben c , c , c ...... tomojadomenaklele 666 zlomkou.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lepo si tole razložil, Izgubljen...nisi pa pojasnil to, kar ves čas sprašujem...KAJ PA POTEM..????? Posledice dviga plač me zanimajo...ki pa jih ti seveda ne omenjaš... :xx!: ...sem te vprašala, ampak na to seveda ni odgovora...ker ga nimaš...gledaš pa preko sosedovega plota, kaj vse imajo...ziher so pokradli... :xx kaj ti naj draga moja astra se sploh povem posledica dviga plac SAJ TI JASNO POVEDAL MALO PREJ -TEBI VZETI(ne tebi astra) ,KO SI NESPOSOBNA IN DATI SPOSOBNIM ,KI BODO ZNALI USPESNO VODITI PODJETJA ,PRAVILNO RAZDELITI TO MASO ,KI JO IMAMO PA BO DOSTI ZA VSE!!!!(SEDAJ PA RES NE VEM ALI SI TOLK B.....ALI ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Kaj je zdaj to?Zdaj pa ze pretiravata oba, pravzaprav, sam ti pa se bolj, Izgubljen, nesposobna pa taksno? Kaj je zdaj to? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Izgubljen, gre za to, da je lazje tud brati, pravila niso samo za to, da so...Da bi pa kaksno urednistvo slo vejice popravljat.... pa se ne bo dogajalo, ceprav urednistvo seveda veckrat kaj popravi, vseeno. No v naslovih bolj pa taksno... Vejice so locila, prav tako kot pike itd.Z njimi locimo v bistvu povedi. Novi stavek, text za piko oz. vejico, pisemo tako, da je najprej vejica, tkole, potem pa razmak in pisanje.LAZJE je brati, v tem je sam point.Pac, OK, se noces naucit tega, bos se naprej pisal, a ni to nic takega, ko pa ze govorimo o tem, zakaj ne izkoristis, zakaj se odlocas, da se noces nauciti, prilagoditi. jaztudlohkpisemtkole.In tkole, , . kAk0r hocmlohkpisemitak ,samvprasanjecesebokomudalobratpotemto.a stekas ? STEKAS KAJ PA JE TO RAZUMEM Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 kdo pa bo odločal, kdo je sposoben...in kdo nesposoben..???? Kdo si zasluži plačo, ki jo dobiva...in kdo ne????Vzeti kar vsem, po dafaultu, ker si itak ne zaslužijo...in dati vsem, ker si vsi zaslužijo... In...če si pozabil..veliko je zasebnih podjetij, kjer je nekdo LASTNIK...kako boš pa tole rešil... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj je zdaj to?Zdaj pa ze pretiravata oba, pravzaprav, sam ti pa se bolj, Izgubljen, nesposobna pa taksno? Kaj je zdaj to? Marsa se strinjam z tabo,vendar sem ponovil tisto ki sem napisal v enam izmed predhodnih objav ,ki pa ni bilo namenjeno osebno ,tako da tudi sedaj nisem napisal o nesposobnosti ASTRI OSEBNO!!BOM POPRAVIL SE PA OPRAVICUJEM ,KJER NIMAM NIKOLI NAMENA NIKOGAR PODCENJEVATI. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>In...če si pozabil..veliko je zasebnih podjetij, kjer je nekdo LASTNIK...kako boš pa tole rešil... Astra z NACIONALIZACIJO..... 666 zlomkou....nej she nacionalizatorji obchutjo nacionalizacijo....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Saj res, živel socializem... x!x Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Marsa, dont worry, tole je sam mal bolj oštra debata...po moje noben tega ne jemlje osebno...vsaj jaz ne.. men se zdi prav, da se debatira...da se odpirajo vsi vidiki...sam men je hecno, ker vem...in nekateri med vami tudi, da imam izrazit socialni čut....tule pa nastopam čist v kontra smer... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Malo umirita to svojo debato, Izgubljen, to je vse, ker je sla brez veze v te vode, sem mal sledila v tehle parih temah in stekam, za kaj gre.Astra te je nadrla nekje, da se obracas po vetru al nekaj tacga, da sam vrzes kost, ti si se odzval in zdaj sta v tem stosu.Skratka, bockajta se zarad mene se dalje, ni pa POTREBNO, da gre vajin tok debate v to smer.. je lohk komot cist drugac, pa oba ostaneta tocno svoja in torej cist lepo zagovarjata svoje mnenje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Saj res, živel socializem... x!x Astra to pa ti praush 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 11. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>kdo pa bo odločal, kdo je sposoben...in kdo nesposoben..???? Kdo si zasluži plačo, ki jo dobiva...in kdo ne????Vzeti kar vsem, po dafaultu, ker si itak ne zaslužijo...in dati vsem, ker si vsi zaslužijo... In...če si pozabil..veliko je zasebnih podjetij, kjer je nekdo LASTNIK...kako boš pa tole rešil... Astra Ves astra ,dajva se oba v roke prijeti -se ti ne zdi da sva svoje mnenje povedala dovolj jasno.Ne ti mene in jaz tebe ne bom preprical v svoj prav.Imava razlicne poglede,cisto ligitimne poglede in predlagam ,da se pustiva druge da tukaj povedo svoje videnje.Saj namen te teme ni ,da se midva prepricujeva ampak ,da se tudi vsi drugi tukaj oglasijo in povejo svoje mnenje.Bodiva uvidevna do vseh mnenj!!Velja ljubica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.