Guest sstane 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 Če bi moja DD že veljala, bi bila dividenda za vsakega državljana že en cankar na mesec. Dobiček gospodarstva se je namreč v pol leta potrojil.Ne bi bilo šfoh, kaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 veze, veze, veze, veze sstane tud tebi veze, veze, veze, veze da bi tvoja DD veljala sj ne Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 emm ne sploznam se lih na to (ceprav se pa se ne)kolk je pa tle okvrino "minimalna placa"? ka ni precej odvisn kak zna kdo razpolagat s svojo placo??? lahk je se tko minimalna pa mas big familijo pa se shodi cez pa se kaj vec, ce se delas na tem, dnar v pravem trenutku prav vtaknes, al pa se tko gromozanska placa pa ti ga se vseen primanjkuje :xx!: vsak ima tocno to kr rabi! ni vazn al pri minimalni placi al pri veliki (ceprav za nekoga je lahko njegovo veliko zanj minimalno). Pa zakaj tolk pozornosti na denarju? js tud mater ze zdaj, kaj sele bo z mano verjetn zato, ker nam vsakemu ze od malega naprej:" tega ne dobis, ce ne bos tega pa tega" al pa:" predrago je, ne morm" al pa:"ce se ne bos ucil bos pa kaj vem ceste pometal" sigurn je vsak slisu kdaj "ce" kaj smo ratali merilo v ceni???? fajna brezpogojna ljubezen ni cudn da smo vse bolj custveni kreteni in vse bolj suznji denarja :xx!: mal sm naspicena , pa sej nism nikogar uzalila Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 hja kapica... ful čudno bi najbrž bilo živeti brez denarja k smo tolk navajeni na vse, da bi si kdo sam kaj naredil, bi prec dobil kazen k nima posebnih dovoljenj za to... pa tk... zgleda da smo res vredni toliko kolikor naredimo, pa bolje rečeno porabimo... vsaj državi, pa trgovcem pa hja no večini ljudi ane... fajni svet, res, ni kaj... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 kapica...men so tut doma neprestano govoril, da bom pa ceste čistla, če nam šole nardila...hm...ja, je blo kr neprijetno to polsušat, sam jaz ne mislim, da mi je mama to govorila zato, da bi me podučila o tem kolk je keš pomemben. itak sm pa mnenja, da od ljubezni in ob praznem trebuhu še noben ni prežveu. Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 Pa zakaj tolk pozornosti na denarju? Marsikdo (tut jez) bi živel od ljubezni, če bi se dal... ampak je treba račune plačat, pa kej pojest... pa mal na stran dat, za hude čase... pa včas z dnarjem kej za dušo strit... Če maš pa gnarja 100.000 SIT ali manj, boš pa iz meseca v mesec tuhtu, al bi raj dal gnar teti na pošti za položnice, al se fajn nafutru, ker, na žalost, oboje ne gre!!! Pa mi reč, če ne bi po parih mescih začela tarnat o slabi plači...? Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 sej vem sej vem...da se ne da prezivet od ljubezni pa praznem buseku na jetra mi gre sam to, ko res dobesedno ratujemo suznji denarja!!! prav vse bolj se gre vsakemu kolk bo mel, kaj bo mel, izbircnost pri hrani, pri vsemu...in s tem tlacmo custva...v pravljici oz.starih casih, da bi vsi kaj pridelovali pa si vse menjavali al pa kej pa tko ne zivimo ampak tud multi miljionar ne zivi vecno! tud ne prezivi! tko kot od ljubezni ne mors prezivet majica, ne to sem pa 100% sigurna, da neb zacela tarnat o slabi placi! kaj bi pa s tarnanjem dosegla??? cist nic.. prej kot tarnanje bi naredla, da do tega ne bo prslo! ce pa ze pride, so pa se tko poti, kak se kaj zraven zasluzit, poleg place... znajdit se mors! pa ne obupat! najmanj kr pa se pri denarju tice se pa sam seb smilit! in na zivce mi gredo tudi ljudje ki so nevem 8 ur na sihtu (tko kot moja teta), pol pa ne delajo drugega kt tarnajo kak majo slabo placo pa kak jim je dolgcas!!! halooo????? naj dolgcas usmerjo v kaj ustvarjalnega, delavnega in s tem dobickonosnega, VEDN se kaj najde, sam iskat mors... ne prevec ponosa, ce ze delam, zakaj neb smel pocivat? pol pa ne jamri, da ti je dolgcas se manj pa da imas majhno placo... bolj kruto je, ko starsi res nimajo nobenega izhoda vec, kot sprejet neko delo, z minimalno placo, da lahko solajo pa zivijo otroke..., se bolj kruto do teh otrok, da morjo takoj ko so sposobni zacet delat, pa si sluzit... pa kaj to sploh po en stran ni kruto! cist prav je za kogar je, vsaj bolj cenijo pa niso razvajeni... pa tudi to se cez cas uredi! sej je vedno tko, da je za vsakega prav Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>sej vem sej vem...da se ne da prezivet od ljubezni pa praznem buseku na jetra mi gre sam to, ko res dobesedno ratujemo suznji denarja!!! Brez denarja pač ne gre... žal... Sčasoma tut ljubezen ugasne... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 se strinjam s kapico. Denar ni stvaren, je le zamisel, a v to zamisel je velika večina ljudi tesno ujetih, tako umsko, kot čustveno. In to je zelooooo narobe.Denar se ustvarja v glavi, ne v službi. Plače nam ne plačujejo šefi, plačujemo si jo sami z zavestjo o lastni vrednosti. Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 Valjda. Sej denar ima čist simbolno vrednost, ne pa samo po sebi... Ampak kakršnokol razmišljanje okol tega ne pomaga, kr že več let velja: tolk ko maš, tolk veljaš... Žalostno, a resnično. Ti maš lohk do denarja tak in tak odnos, ampak Drugi te bo pa vedno vprašal: kolk si pripravljen plačat za mojo uslugo? Lohk se sekiraš, dobiš razjedo na želodcu, lohk greš žvet nevemkam, pa žviš od ribolova, brez elektrike, brez "kulture", lohk si pa preprosto misliš svoje in delaš pač tk kot se pričakuje. Velik folka poznam, ki so bili ful v k... psihično, pa so dobil službo,plačo, posledično samozavest, samozaupanje, občutek neodvisnosti...in so najbolj srečni zdej. Ja, res...Sreča je nekaj notranjega in ne zunanjega in ni odvisno od tega, kar imamo, ampak od tega, kar smo... Ne poznam pa stoika, ki se ne bi sekiral, če bi izgubil kako materialno stvar, oziroma, ki bi se navezal na materialno stvar ali osebo. Kr to zahteva zgornji stavek: da se ne navežeš na stvari, ki niso odvisne od tebe...Rezultat je sreča, ki jo lahko doživiš sredi puščave, nag in bos in lačen in sam...Ja, to so skrajnosti, ampak se mi zdi, da v to pelje tole jadikovanje, kk je keš bad. Ko jokaš za avtom, ko ti ga ker na parkingu butneš, jokaš za denarjem... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 cashy je zamisel, dej pa najprej smo bli (heh, pa ne mi, ampak ze uni pred nami pa se uni pred njimi) ob svobodo! nato ob hrano, zdej pa ze nekak mislit vec ne mormo "po svoje" in ni cudn, da v nam vse bolj raste sovrastvo, upor, jeza blablabla...po drug strani pa vse vecja sebicnost, zelja po materialnih stvareh, izkoriscanje, pohlep blablabla... ni cudn, sj zivimo v taksni "druzbi" :xx!: devica fajn primer si dala, lohk dobis razjedo na zelodcu sam tega je res vse vec :xx!: pa se kaj hujsega Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 sej to je, ker se zarad denarja sekiramo, kvarimo zdravje...kot da je pri nas (v Sloveniji) v zadnjem času kdo že umrl od lakote. Kaj nam toliko skrbi zarad stvari, ki si jo je človek izmislil sebi v pomoč, ne sebi v pogubo. Denar mora biti podrejen nam, denar mora služiti nam, ne mi denarju. Prej, ko se tega zavemo, prej se bomo rešili finančnih spon. Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 koliko je pri nas sploh minimalna placa?kdo ve?po zakonu in se tako...nasplosno, kaksne informacije imamo?en delavec, koliko zasluzi?pa prodajalka, na primer?pa bancna usluzbenka? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 Prodajalka zasluži približno 100-120 tisočkoubančna uslužbenaka pa odvisno... za šaltarjem mislim, da max 150, če pa dela kje drugje v banki pa so tudi solidne plače za malo dela...odvisno katera banka...jaz govorim za NLB. Problem pri banki je, da kljub diplomi skor nikamo ne morš prlezt pred 50im letom starosti mene zanima koliko imajo profesorice na SŠ...sm slišala okoli 200...a je to res? minimalna plača pa mislim da je 117 jurčkou... denar je res samo neki kar smo mi ustvarlo in ni nekaj resničnega (govorim o kupni moči denarja) ampak, če ga imaš je lohk kr luštno...pa jaz ne verjamem, da so vsi, ki imajo neki dnarja nesrečni...to je sam zgodbica, da bi blo tistim, ki so res brez keša lažje... :$$: :$$: :$$: Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>koliko je pri nas sploh minimalna placa?kdo ve?klik 122.600 SIT (bruto) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 Pa vendar vsi, ki hodimo v službo, delamo za denar... prosim zagovornike nematerialnih dobrin (mednje se štejem tut jez, da nau pomote, ampak vse ma svoje meje...) naj delajo en mesec za ljubezen... skratka, direktor naj vam 15. da zvrhan koš poljubčkov... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dadika 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 ....ali pa naj direktor dobi namesto plače...poljubčke od delavcev...kaj mislite...bi se strinjal s tem? Citiraj LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 15. september 2005 Prijavi Deli 15. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>klik 122.600 SIT (bruto) aha...nism na nou obveščena...hvala... drugače pa majica Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 Iz knjige Milijonarji o sebi:Ray Croc, ustanovitelj verige restavracij s hitro prehrano McDonalds je na vprašanje kako se počuti kot bogataš odgovoril:Tudi jaz lahko obujem samo en par čevljev naenkrat. Pred leti sem delal v enem mrežnem marketingu. Tam so nam z velikim navdušenjem govorili o neki gospe ki je iz navadne gospodinje prišla do milijonarke In če bom naredol to in to bom lahko celo povabljen k njej na dom... "Veš, ima dvajset avtomobilov v garaži!" mi je s sijočimiočmi pravil nekdo ki je pri njej že bil.Ampak samo z enim naenkrat se lahko pelje, sem komentiral Pa mi je rekel da sem negativc. Tu kjer živim je veliko brezposelnih. Tud mladih med 20-30 let. Ne dobijo službe. Jaz sem v treh letih dobil tri... Star sem 53 let...V eni firmi smo delali za 70-80 000 na mesec. :xx!: Vsi so jamrali, nihče ni šel drugam...Kam pa naj grem, kdo me bo vzel, pa nič ne znam, pa to je predaleč...Izgovori :xx!: Jaz sem šel Prej sem imel v službo 2 km80 000 plačeZdaj mam 22 km150 000 plače Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>....ali pa naj direktor dobi namesto plače...poljubčke od delavcev...kaj mislite...bi se strinjal s tem? ...vprašaj ženo... Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>prodajalke/ci 80-120bančni uslužbenci 150-350poštarji 160-220policisti 160-250učitelj razrednega pouka 180-200srednješolski učitelj 200-280visokošolski profesor 350-500medicinska sestra 200-300kirurgi 350-500tožilci 300-400sodniki 350-450lekarnarji 250-300potniki v farmaciji 500-700vojaki 160-200vozniki tovornjakov na linije 200-400poslanci 350-750 cifre so netone se sekirat (o nemških plačah ne bom raje ) No, sedaj pa od vsake plače odbij 50 000 socialnega minimuma, do katerega je vsak državljan upravičen in izračunaj razpone po obeh lestvicah.Katera se ti zdi pravilnejša Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 No, takole bom rekla.V naši firmi, "delavci" niso drugorazredna kaj vem kaj že. Plače se jim vrtijo tam nekje od 300.000,00 pa do 600.000,00. Odvisno koliko ur naklepajo, pa kdo. Takale plača pa pomoje ni slaba. Jaz deklica za vse pa cca. pol manj. :xx!: Šefe ceni delo bolj kot mozeg. Nič drugega ni, kar delaš delaj dobro, se ceni, pa dobiš lahko tudi kaj več, kot 100.000,00. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 alef bobnar, hvala kroki, thanx (ampak...120 000 bruto? :OO!: :OO!: :OO!: ) groza... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 "Keši" ... nau nč odgovora...? Bobi... za izčrpne informacije... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 16. september 2005 Prijavi Deli 16. september 2005 moja mami je bila srednja medicinska sestra v bolnici na Jesenicah. Delala je turnus:3x dopoldne, 2x popoldne, 3x nočno, vse vikende, nedelje, praznike...tako se je menjalo. Zdaj si zamislite, kako sfuk...življenjski bioritem ima. skupaj z povračilom za prevoz, ni nikdar dobila plače višje od 170k sit.sedaj dela visoko zdravstveno šolo, ima že priznan status višje medicinske sestre, sicer dela samo dopoldne in nič vikendov in s prevozom vred dobi 160k sit. Bobnar, ne vem, od kod teb podatek, da imajo med. sestre 200-300k sit plače Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.