Tamburin 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>... -SAJ VES TISTO -NIKOLI ME NE MORES TAKO MALO PLACATI KOT JAZ LAHKO MALO DELAM-...Hmm... ja... saj tudi to ni prav, da je minimalna plača uzakonjena, koliko minimalno pa mora delavec mesečno narediti za to plačo, pa ni uzakonjeno. Za Micka: Vidiš, Mick, kdo ima več možnosti koga izkoriščati? (... ker si tam nekje omenil izkoriščanje delodajalcev...)Če na primer redno zaposlen delavec ni zadovoljen s plačo (se mu plača zdi prenizka), lahko kadarkoli da delodajalcu odpoved - seveda z odpovednim rokom. Če pa delodajalec ni zadovoljen z učinkom nekega redno zaposlenega delavca, mu ne more dati odpovedi oziroma mu mora plačati visoko odpravnino. Kdo je torej tukaj pravno bolj zaščiten, delavec ali delodajalec? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Da sem še malo iskrena : Tudi jaz sem prvo leto mojega delovnega staleža delala za minimalca. Delali smo na normo in firma je bila taka, da je za 100% normo izplačevala minimalni OD, za preseženo normo pa si dobil nekaj drobiža več. Ker pa manj kot minimalca nisi smel dobiti, si ga dobil tudi, če nisi naredil norme. Zato se jaz raje nisem trudila in sem dosegala 50%, največ 60% norme, ker sem itak dobila enako plačo, kot če bi ves mesec garala. Raje sem si prišparala živce in moči, da sem popoldne še kaj doma zaslužila - kaj več kot tisti drobiž, ki bi mi ga dala firma za preseženo normo. In ker sem bila tako pametna , me je po enem letu direktorica poslala naprej v šolo na specializacijo v MB. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...kdo ima več možnosti koga izkoriščati? (... ker si tam nekje omenil izkoriščanje delodajalcev...)Če na primer redno zaposlen delavec ni zadovoljen s plačo (se mu plača zdi prenizka), lahko kadarkoli da delodajalcu odpoved - seveda z odpovednim rokom. Če pa delodajalec ni zadovoljen z učinkom nekega redno zaposlenega delavca, mu ne more dati odpovedi oziroma mu mora plačati visoko odpravnino. Kdo je torej tukaj pravno bolj zaščiten, delavec ali delodajalec?Res je...Da ne govorimo o momentu, ko pride 3 mesece noseca bejba delat v redno delovno razmerje..... In je tiho, jasno..... (In jo ima tako delodajalewc par let na grbi). To sem bila kar parkrat prica... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 Ahm, pa bolniške zaradi nedokazanih bolečin v vratnih vretencih, zaradi vsakega prehladka...Poznam jih en par, ki se vsake toliko časa (zdrave kot dren) odpravijo k zdravniku, ker rabijo kakšen teden počitka Saj obstajajo podatki o temu, koliko bolniških je v slo. In zdaj, ko so začeli izvajati močnejšo kontrolo na tem področju, folk pizdi. Ecola....vodilni naj pa čarajo.... Zato tudi ni čudno, da se privatniki odločajo za zaposlovanje za določen čas. Jaz bi se tudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Če na primer redno zaposlen delavec ni zadovoljen s plačo (se mu plača zdi prenizka), lahko kadarkoli da delodajalcu odpoved - seveda z odpovednim rokom. Če pa delodajalec ni zadovoljen z učinkom nekega redno zaposlenega delavca, mu ne more dati odpovedi oziroma mu mora plačati visoko odpravnino. Kdo je torej tukaj pravno bolj zaščiten, delavec ali delodajalec? Mu pa da odpoved iz razloga nesposobnosti,pred tem mu jo se dokaze. Odpravninana znasa 1/5 za vsako leto delovne dobe pri delodajalcu ce je zaposlen od 1-15 let, 1/4 place za vsako leto delovne dobe pri delodajalcu ce je delavec zaposlen pri delodajalcu od 5-15 let in 1/3 place za vsako leto delovne dobe pri delodajalcu.Pa da ne bo pomote ,o kaksni cifri se tukaj gre se primer: za deset let delovne dobe dobi delavec odpravnino 10 letx25%minimalne place(ki je 117,500sit)in znese celih 293.750 sit.(odpravnina se izplaca bruto placa izplacilo v neto znesku)No to odpravnina po ZDR-ju ,Kp pa dolocajo tudi visje odpravnine odvisno od branze .Tamara ,ce je 293.750 sit visoka odpravnina za 10 let delovne dobe ,te sprasujem ,kako ti menujes place menedzerjev ,ki pa mesecno dobijo taksno vsoto seveda je se samo ena nicla zraven na koncu,da pa ne govorimo pa o placah posameznikov menedzerjev! PA PROSIM BREZ ZAVAJANJA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 Ja, Sati, vsakega prehladka. :xx!:Jaz pa pridem z ne vem cim, ko nimam urihtanega (ker si ga ne morem placevat), moram pa cakat oz. mi nic ne pripada. :||A lohk pa placujem za ves ta folk v bistvu. Midva sva za drzavo najbolj dbest. NITI FICKA nima stroskov z nama, pac pa skoz placujeva vse dajatve. :|| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ahm, pa bolniške zaradi nedokazanih bolečin v vratnih vretencih, zaradi vsakega prehladka...Poznam jih en par, ki se vsake toliko časa (zdrave kot dren) odpravijo k zdravniku, ker rabijo kakšen teden počitka Saj obstajajo podatki o temu, koliko bolniških je v slo. In zdaj, ko so začeli izvajati močnejšo kontrolo na tem področju, folk pizdi. Ecola....vodilni naj pa čarajo.... Zato tudi ni čudno, da se privatniki odločajo za zaposlovanje za določen čas. Jaz bi se tudi. PRAV IMAS KO TRDIS, DA DELAVCI IZKORISCAJO BOLNISKE!VENDAR ZA BOZJO VOLJO NE POSPLOSUJ IN NE MECI VSE DELAVCE V ISTI KOS ZARADI MORDA 5% K, KI TO IZKORISCAJO!Z TAKSNIM RAZMISLJANJEM SAMO POTRJUJES NASLOV TE TEMEMINIMALNE PLACE -DRUGORAZREDNI DELAVCI!!! PO TEJ TVOJI LOGIKI ,BI POTEM LAHKO TUDI REKLI ,DA SO VSI DIREKTORJI LOPOVI ZARADI MORDA 5% KI PA SO!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 To je seveda pogled iz ene perspektive, torej delodajalske, smo ugotovili, da obstajata tukaj vsaj dve, še delavska. Tako kot sta našteli "hibe" delavcev jih lahko mirno naštejemo en kup delodajalčevih. Dejstvo pa je, da ob domnevno pravilni izbiri delavca bo delodajalec od delavca dobil maksimum samo, če bo do njega korekten in če bo tudi delavec zadovoljen .......minimalne plače kljub možnosti višje, delovno razmerje za določen čas itd. vsekakor to niso. Sicer pa sem mnenja, da delavec mora biti bolj zaščiten, saj nastopa versus delodajalca v podrejeni vlogi že zaradi njunega razmerja, poleg tega je delodajalec versus neukemu delavcu tudi v precejšnji prednosti......pa kljub temu ga, koliko spremljam, pri odpustitvi delavcev na delovnem sodišču popuši predvsem, ker prenehanja delovnega razmerja ni speljal v skladu s predpisi. Sicer pa tako prihaja čas vedno manjše zaščite delavcev, veselte se.... Izgubljen, tam nekje omenjaš namerno povzročanje stečaja itd.......eno je tako mislit ali sklepat, drugo je, če se to dejansko zgodi in če se......imamo tudi kaznivi dejanji "lažni stečaj" in "povzročitev strečaja z nevestnim gospodarjenjem", ki bi ju morali naznaniti vsaj sindikalisti, če že delavci sami tega ne zmorejo, pa kolikor vem je takih prijav izredno malo..... Lahko je govoriti, razočaran nad nekim komu neprijetnim dogodkom bentiti in kriviti, veliko težje je to dokazati, brez dokazov pa je na sodišču....pušanac......ne glede na to ali je res ali ne. Tako pač je..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...saj nastopa versus delodajalca v podrejeni vlogi že zaradi njunega razmerja, .....Seveda, to je res, midve sva govorili o tem, kar se TUDI dogaja, saj je vsem 'jasno', da so delavci tisti, ki so izkoriscani, a nic ni narobe, da ko ze govorimo o tej temi, se to damo na tapeto...naj se tud delavci zavedajo, da delodajalec ima tud pravico dobit to, kar je 'kupil', torej zdravega, pridnega (to vsi obljubljajo jasno) itd.Cisto prav je, da se tudi ta na drugi strani vprasa - ali res delam solidno? Cisto zares?Si res zasluzim tako placo kot medicinska sestra ali uciteljica ali kaj jaz vem kdo?Ker ta tudi ni zadovoljen in kar ste ze rekli stevilni pred mano - to je cel sistem, to vse potem za sabo potegne...Ce bo imel ta visjo placo, bo imel enakovredno nekomu, ki ima zahtevnejsi job, torej bo ta tud hotel vec... Potem bo hotel vec tudi oni s se visjo izobrazbo...In tako dalje.Ocitno ves sistem sucks. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Seveda, to je res, midve sva govorili o tem, kar se TUDI dogaja, saj je vsem 'jasno', da so delavci tisti, ki so izkoriscani, a nic ni narobe, da ko ze govorimo o tej temi, se to damo na tapeto...naj se tud delavci zavedajo, da delodajalec ima tud pravico dobit to, kar je 'kupil', torej zdravega, pridnega (to vsi obljubljajo jasno) itd.Ima pravico, da dobi kar je kupil-to je zdravega in pridnega!!Ima pa dolznost pa , da to kar je kupil tudi vzdrzuje.Da spostuje 40 urni delovni cas, ki ga je kupil (ce je taka pogodba), da skrbi za varstvo pri delu IN DA TUDI TEGA DELAVCA SPOSTUJE . ZAL PA JE DA MARSIKATERI DIREKTOR BOLJE SKRBI ZA SVOJ MERCEDES KOT PA DELAVCA KI GARBA ZA NJEGA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 zal pa je vse prevec v Sloveniji prav na vodilnih mestih "NESPOSOBNEZEV",ki se pa skrivajo za svojimi vrlinami"USPESNIMI JEZIKI",ko se zaradi svoje nesposobnosti izgovarjajo na zastarelo tehnologijo,na veliko konkurencnost na trgu in izvajajo ukrepe za boljse poslovanje na "PLACAH DELAVCEV".Ko to vec ne gre se en cas zivotari firma,se pokrade koliko se pac da in stecaj je na poti.Pred stecajem pa seveda ,vodilni kot podgane ,ki zapuscajo ladjo ko se potaplja zapustijo oz zapuscajo firmo. Mick,nisem nic govoril o namernih stecajih ,zgoraj je kaj sem komentiral astri! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ima pa dolznost pa , da to kar je kupil tudi vzdrzuje.Da spostuje 40 urni delovni cas, ki ga je kupil (ce je taka pogodba), da skrbi za varstvo pri delu IN DA TUDI TEGA DELAVCA SPOSTUJETo je tudi res.No torej ugotavljamo, da se najveckrat OBA ne drzita pravil.In to je to - zelo redki delajo OK - posteno in ucinkovito. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kitajska Stane, Kitajska...Res so nevarni. Ko se bodo naučili slovensko, bodo začeli kar preko interneta konkurirati našim zgornjim plačilnim razredom Zaenkrat so se lotili le naših šivilj, potem so pa na vrsti še ostali strokovnjaki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>To je tudi res.No torej ugotavljamo, da se najveckrat OBA ne drzita pravil.In to je to - zelo redki delajo OK - posteno in ucinkovito. JA RES JE TO OBA SE NE DRZITA!! VENDAR VEDI DA CE BO DELAVEC MOTIVIRAN ,NE BO ISKORISCAL DELODAJALCA(morda res tisti dotalni lenuhi-pa se tiste delovno okolje izloci) MOTIVACIJA ZA DELAVCA JE PA VSEKAKOR NA PRVEM MESTU SPOSTOVANJE(ne placa)potem je PLACA in DELOVNI POGOJI!! IN KAJ NAREDITI DA SE BODO SPOSTOVALE PODPISANE POGODBE?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>IN KAJ NAREDITI DA SE BODO SPOSTOVALE PODPISANE POGODBE?? Nič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>JA RES JE TO OBA SE NE DRZITA!! VENDAR VEDI DA CE BO DELAVEC MOTIVIRAN ,NE BO ISKORISCAL DELODAJALCA(morda res tisti dotalni lenuhi-pa se tiste delovno okolje izloci) MOTIVACIJA ZA DELAVCA JE PA VSEKAKOR NA PRVEM MESTU SPOSTOVANJE(ne placa)potem je PLACA in DELOVNI POGOJI!! IN KAJ NAREDITI DA SE BODO SPOSTOVALE PODPISANE POGODBE??Ma saj imas prav, ceprav jaz osebno menim, da tudi ce so nikakvi pogoji, nimas kaj krast in fushat,. Moj primer - mene so za sloganje na liniji porazno placali...Vsi ostali so si na veliko kopirali knjige, racunali za ves folk, jemali papir, SAMO JAZ sem kljub temu, da sem prinesla papir s sabo, vsakic vprasala, ce lohk tole skopiram ali ce lahko sprintam za frenda chart - pa sem prinesla papir s sabo.Stranke so mi ponujale, da me klicejo na dom (kaj je boljsega zame, nikomur nobene provizije in nista? Vsak bi -in tudi so!- to pograbil). Jaz pa sem jih nadrla in zabicala, da me nikoli ne smejo klicat dam (ker je ena imela LK, ki sem ji ga iz osebnega filinga poslala, ker je tolkrat me klicala in s tem v bistvu cashirala vse druge bolj kot mene, no in tam je bila telefonska).Ostali pa so kopirali, fushali, printali, si speljali stranke domov, 'KER SO BILI TAKO SLABO IN BEDNO PLACANI. A tko se dela? To je kraja, goljufija in nelojalnost.Je treba za skupno se grebst, ne sam cash potegnit..... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ma saj imas prav, ceprav jaz osebno menim, da tudi ce so nikakvi pogoji, nimas kaj krast in fushat,. Moj primer - mene so za sloganje na liniji porazno placali...Vsi ostali so si na veliko kopirali knjige, racunali za ves folk, jemali papir, SAMO JAZ sem kljub temu, da sem prinesla papir s sabo, vsakic vprasala, ce lohk tole skopiram ali ce lahko sprintam za frenda chart - pa sem prinesla papir s sabo.Stranke so mi ponujale, da me klicejo na dom (kaj je boljsega zame, nikomur nobene provizije in nista? Vsak bi -in tudi so!- to pograbil). Jaz pa sem jih nadrla in zabicala, da me nikoli ne smejo klicat dam (ker je ena imela LK, ki sem ji ga iz osebnega filinga poslala, ker je tolkrat me klicala in s tem v bistvu cashirala vse druge bolj kot mene, no in tam je bila telefonska).Ostali pa so kopirali, fushali, printali, si speljali stranke domov, 'KER SO BILI TAKO SLABO IN BEDNO PLACANI. A tko se dela? To je kraja, goljufija in nelojalnost.Je treba za skupno se grebst, ne sam cash potegnit..... Ja sam to bo rekel-ko se to dogaja pomeni , da vsi kradejo(ti in morda se kdo bil izjema),nekdo zavestno to podpira, ne naredi reda oz ne opravi svojega dela, ki je dobro ali manj dobro pacano ,kot bi ga moral(organizacija dela je stvar menedznenta).Me pa prav zanima , ko si to opazila kaj se dogaja ali si opozorila na to direktorja, ali svoje predpostavljene??TAKO SE DELA !!!-TAKO SE NEBI SMELO DELATI!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 Saj ni bila plačano za to, anede izgubljen.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>To zame spada tud tja k sm omeno..... TI JE DOBRO MARSA RAZLOZILA ,KAJ VSE JE KRAJA!! (v zadnjem komentarju) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Saj ni bila plačano za to, anede izgubljen.... Mogoce pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Izgubljen, tam nekje omenjaš namerno povzročanje stečaja itd.......eno je tako mislit ali sklepat, drugo je, če se to dejansko zgodi in če se......imamo tudi kaznivi dejanji "lažni stečaj" in "povzročitev strečaja z nevestnim gospodarjenjem", OCITNO NE RAZUMES NICK,JAZ O NAMERNIH STECAJIH TUKAJ NISEM GOVORIL,KAR PA NE POMENI DA JIH NI ,KAKO SE PA PREGANJAJO LJUDJE ,KI SO JIH ZAKRIVILI PA TAKO IN TAKO VEMO!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>JA RES JE TO OBA SE NE DRZITA!! VENDAR VEDI DA CE BO DELAVEC MOTIVIRAN ,NE BO ISKORISCAL DELODAJALCA(morda res tisti dotalni lenuhi-pa se tiste delovno okolje izloci) ja, res???...malo morgen.. :xx!: ...daj no, tega sem se pa res nagledala...samo prava kontrola je tista, ki delavce motivira k delu...in če kje velja...velja tukaj...ko mačke ni, miši plešejo... ne me basat s takimi... :xx!: Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. januar 2005 Prijavi Deli 12. januar 2005 En fajn film je bil, mislim da od Bunuela...Modeli klosarji, ki so zastonj v cerkvi jedli (aja ne, lohk da je bil pa fellinijev, ker je giulietta massina igrala - ful dobro, kot vedno!), no in ona je pedenala tole, ne spomnim se, kaj tocno je bila, oskrbnica ali kaj.No, in so jo imeli tolk radi, obozevali so jo, ona dobra, zastonj so hodili jest pa morda se kaj da so jih pedenali...No skratka, je morala nekam za par dni - joj kaj bodo pa zdaj revezi, 3 dni brez jest... - nic, jim bo kljuc pustila, saj jih tolk pedena lepo, da ZIHER ne bodo izkoristili, ampak jih bo razorozila s tem da bo tolk kul.In oni so v zacetku res, bili OK in vse, no pol se je pa zacelo in skratka, totalen raztur (mislim ono - shtala ) so jasno naredili. :P 'prilika dela tatu'... ehh, ja... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Na splošno bi rekel, da si govoril (tudi) o vseh kaznivih dejanjih, ki sem ti jih naštel.......Ne trdim, da jih ni, pač pa tudi na podlagi izkušenj vem, kako lahko je o njih govoriti in obsojati ter čvekati in predvidevati na podlagi govoric, kako težko pa je potem to dokazati.....če sploh je kaj na tem .......In to vedo tudi tisti, ki o tem velik govorijo, zato pa pogosto nič ne naredijo....... ocitno ze ti ves kaj jaz mislim.pa naj bo po tvoje :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 12. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja, res???...malo morgen.. :xx!: ...daj no, tega sem se pa res nagledala...samo prava kontrola je tista, ki delavce motivira k delu...in če kje velja...velja tukaj...ko mačke ni, miši plešejo... ne me basat s takimi... :xx!: Astra NO NA POGLED NE ZGLEDAS TAK ZMAJ ,KOT DAS VEDETI DA SI DRUGAC Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.