kokica 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ehjej, spet babe :xx!: kdo pravi da so "varnostniki lenuhi"? aja, pa spet izobrazba, ja kdo je pa to zdaj spet privlekel?ko zmanjka česar pametnega , smo zmeraj pri izobrazbi, a? Iz tvojega pisanja je bilo tako razbrati.....Res je, da povečini to ni izobražen folk, ki bi se ne vem kako umsko naprezal.....ampak, ni vse za metat v isti koš..... Prav tako ne pri izobražencih.....Lahko ima VII stopnjo, vleče mastno plačo, pa nič od njega.....Kaj si češ pol pomagat z njim .....Jaz ga prec zabrišem na cesto, vzamem unga s V. stopnjo, ki mi da rezultate .....Seveda, vse je odvisno tudi od same dejavnosti, ki ga opravlja podjetje oz. institucija....Namesto kirurga sigurno ne boš vzel med. sestre ali pa namesto pravnika kar upravnega tehnika....Ni pa izobrazba vse....še zdaleč ne..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 samo Kokica veš je pa veliko... če maš glavco pa se izšolaš pol je izobrazba veliko vredna, maš pa tudi tiste, ki so glavce pa doma gnijejo.. :xx!: Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>samo Kokica veš je pa veliko... če maš glavco pa se izšolaš pol je izobrazba veliko vredna, maš pa tudi tiste, ki so glavce pa doma gnijejo.. :xx!: Vem Mana, saj po večini tisti, ki doštudira tudi veliko zna in si dobi zaposlitev primerno svoji izobrazbi, ter seveda ustrezno plačo ....V vsakem sistemu so pa izjeme, prav tako kot pri varnostnikih, trgovcih, ek. tehnikih, pravnikih, zdavnikih.....Vedno je kje kakšen cvet , ki samo vleče plačo a nič od njega....To sem mislila....Ne gre pa nekaj posploševati.....sigurno Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 Jaz poznam dipl.ekonomista, ki knjige zlaga v knjižnici :xx!: ma jaz mislim, da je ziher tudi kaj na tem kako se znajdeš... jaz dost "krivine hvatam" v smislu, da hočm dobr keš, ampka kot vračilo za temu primerno delo...jaz imam trenutno zaključeno le gimnazijo pa sem della stvari, ki bi jih dejansko lahko univ.dipl. delal... ki jih na žalost delajo :xx!: ma je tudi odvisno od tega koliko se dejansko znajdeš...to je to Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 Kaj ni bil oni varnostnik danes na POP TV v oni bolnišnici super. Žensko je z eno potezo spravil ob brke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Kaj naj rečem Bobnar, jaz se čez mojo plačo ne pritožujem. Samo sem pa dala primer, da ni vse tako bedno, kot ti poudarjaš, da je. Poleg tega sem pa opazila, da spreminjaš svoje mnenje kot veter in da si itak samo svoj ego "prepucavaš", tako da je brezsmiselno se podajat v neke globje debata s teboj. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
b5 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Se strinjam s tistim, kolikor kdo prinese podjetju toliko naj ima. Povdaril pa bi da ni vse v mišicah, pomembna je tudi nagubanost možganov. Ali v praksi če tržnik nič ne proda, lahko delavci delajo kolikor hočejo in obratno. Kolektiv mora klapat in rezultat pride. Predvsem v manjših podjetjih je veliko "deklic za vse" in te (ti) si zaslužijo tudi kak tolar več saj dejansko opravljajo več služb naenkrat. Vsakdo, ki ima dovolj močno željo (motiv) lahko uspe in se dvigne svoj standard. Vsak naj sam poskrbi zase, noben drug ne bo to naredil namesto vas... Citiraj "Nothing can stop the power of life-not even death." --Onean cleric Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Dodana vrednost se izraža z mejno produktivnostjo dela, ki pa z vsako novo enoto dela pada, ob pogoju ceteris paribus. ...tole si malo zamesal s zakonom mejne koristnosti... tam temu dejansko je tako( se pravi ko si lacen ti prva enota hrane najbolj koristi, druga manja... zadnje enoti ti laho ze cedalje bolj skodijo(negativna koristnost).... mejna produktivnost pa ni vseskozi padajoca funkcija... sploh ce stejes pri preforsiranju teh delavcev se stroske bolnisk (do kerih bo preforsiranju nedvomno prislo), stroskov uvajanja nove delovne sile... v praxi nikakor... ...kar sre pa tice nevidne roke trga... ali clovestvo sploh kaj napredovalo, ce s5 ponovno v celoti veljajo zakoni dzungle?? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Niti ne.Pojma sta na las podobna, morda nisem napisal točno po definiciji, drži pa.Jaz sem govoril kako vsaka dodatna enota dela proizvede vedno manj (suma sumarum), torej v proizvodnji. Plus tega, da si spregledal "ceteris paribus". To imenujemo tudi zakon padajočih donosov.Ti si govoril o potrošnikovem presežku. ..ne, ne jaz sem govoril o padajoci mejni koristnosti... potem je bil presezek omenjen samo za predstavitev predpostavke o veljavnosti tega dejstva... ...sploh ni nujno, da vsaka enota dela proizvede manj-treba je najti optimum...je treba vedt, da obstajajo dela kjer ucinkovitost dela z dodatnimi enotami dela raste(1+1=3, sinergija) predvsem gre tukaj za dodajanje bolj izobrazene delovne sile preko katere pride do transferja znanja na preostale zaposlene... predpostavka ceteris paribus je pa itak ena taka zadeva, ki z resnicnim zivljenjem nima zveze in so si jo izmislili nesposobni ekonomisti, da lahko matematicno dokazano razlagajo stvari, ki ne drzijo... pa ne samo ekonomisti... ceteris paribus je orodje preko katerega kapital nadzoruje potrosniske navade, nacin razmisljanja(studije o tem in onem).... poleg tega pa sama stopnja produktivnosti ne uposteva stroskov, ki so bistveni...gre samo za to koliko en delavec naredi... ne pa kaxni so stroski s tem delavcem in ce povecujes produktivnost na fixno kolicino dela bodo stroski zagotovo rasli(prej omenjenibolniske, fluktuacija, stroski uvajanja novih zaposlenih...)... tako, da je tukaj potrebno najti optimalno donosnost, ki pri kolicini kjer je razmerje med mejnim donosom in mejnimi stroski enakio 1... iz same produktivnosti sklepati o vrednosti zaposlenega je precej kratkovidno... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 nisem rekel da je NUJNO, da vsaka enota dela proizvede manj , vemo, da v začetku dodatna enota dela (če začneš recimo iz nič) prispeva ogromno, vendar POTEM vsaka dodatna enota dela prispeva zmeraj manj kot prva oziroma predhodna. tega se ne da spremenit, sploh na dolgi rok. če ne drugega, zaradi redkosti dobrin.Jasno, da je treba najt optimum (pri danih pogojih), jebo te, to je eno in isto, logično, da je treba pri vsaki posamični panogi oz. proizvodnem procesu ali kaki drugi obliki dela zadeve ustrezno preučit, jaz sem pisal splošno, kje je še tehnološki napredek, naložbe, itd, itd, ne morš tu zaj delat ekspertiz ... o tem, kako si je možno v ekonomiji spreminjat kriterije, ko kaj ne paše, pa ne bi raje... smo jim priča vsak dan zato pa je ceters paribus včasih dobrodošel pojem (če hočeš v danem momentu vsaj približno nekaj izračunat), ker drugač bi se vsi jajcali okrog iste stvari kot ti, recimo... ...mogoce jaz res delam expertize, ampak to zgolj zato ker menim, da ti prevec na splosno govoris... kar me je zmotilo je zgolj dejstvo, da si padajoc mejni donos jemal kot merilo cene oz. vrednosti dela in ne razmerja med doprinosom in stroski, ki jih en delavec doprinese... sam to sem hotel demantirati... omejenost dobrin je ovira zgolj v industrijski dobi in dejavnostih (dobrine so materialne dobrine)... se zdalec pa ne v informacijski dobi/dejanostih, ko so dobrine informacije, znanje... a ti res ne vidis da jahas na konjih, ki so svoje ze odjahali??? ceteris paribus je se en dinozaver industrijske dobe, ki nima v informacijski eri kaj iskat... je spremenljivk, ki jih lahko elegantno odstranis s predpostavko ceteris paribus prevec, da bi si clovek lahko zatiskal oci pred njimi tko da ti ostane na izbiro potisnit mejo za te spremenljivke veliko nizje in vkljucit v model se kar nekaj spremenljivk in s tem dobit nenormalno zapleten sistem ali pa opustit sistem... nobena kaj dosti privlacna, a obe realni... zal... lahko pa uporabis sistem, ki je prezivet in upas da bo slo skozi... sicer pa je uporabnost konceptov misljenja, ki jih zagotavljas pogojena z dejavnostjo o kateri govoriva... v panogi proizvodnje betona denimo, je ceteris paribus pa padajoci mejni donos v veliko vecji meri veljaven kot pa denimo v panogi posredovanja informacij o vremenu v Rusiji za futures traderje s sladkorjem... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smajcica 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Midva z možem imava minimalno plačo:((.... Da družina preživi se ukvarjava še s prašiči in ostalimi rečmi,ki sodijo sem.Z dodatnimi deli in veliko se morava trudit,da denar je pozitivno izkoriščan in ne zapravljen. Ni lahko.Še posebno,če sta dva šoloobvezna otroka.Otroka potrebujeta in potrebno je najosnovnejše reči jima nudit.Tako pride do odpovedovanja lepih trenutkov kot je dopust.npr.... Ampak s skupnimi močmi se vse zmore ,tudi najtežje:))... Citiraj ♥ Samo,če ljubimo smo nesmrtni ♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 no no, ni treba žolčno, če se tako želiš dokazat seveda ni nič narobe, le meni ne očitaj da pišem (zate) preveč na splošno, ker bi ti pač rad zajadral v svoje vode...glede demantija, spet dlakocepiš (po svoje kakor ti ustreza), ampak ne stiskaj me nekaj v kot, ker kao spet "zate" preveč splošno pišem. in spet; nisem rekel, da se več spremenljivk ne upošteva, seveda se jih, samo odvisno od panoge oz. dejavnosti (kar tut sam ugotavljaš), kolkokrat ti moram še to napisat, al je spet preveč splošno?če pa bi začel s kakšnim specifičnim primerom takoj od začetka, pa bi me drkal ker je preveč specifično, a?aha, informatika, jajc, od česa boš pa živel? od lufta?si ti že kje zaposlen (bil)? drugač pa bom zaključil tole seanso, produktivnost mi pada ker sem v službi zdaj Pa pojdiva lepo po vrsti:1.)kdo se dokazuje... a sem jaz prvi privlekel ekonomske zakone na plano ali ti?2.)seveda da pises presplosno. Kokr je reku A. Einstein: Vse kar se da povedati, se mora povedati kolikor preprosto se le da, in nic manj. In kle si ti padu... ce je dlakocestvo zate to kar sem napisal in imas se vedno sluzbo... enjoy it while it lasts...3.)to da se vec spremenljivk uposteva velja za skorajda vse panoge in ce ze kaj posplosujes(po svoji stari navadi) potem posplosuj v to smer ne pa v smer zmanjsevanja spremenljivk oz. z redukcijo na zakon padajocega mejnega zakona, ki je poleg vsega v tem casu se nekredibilen...5.)jaz sem se student... trenutno mam redne vire dohodkov, brez da hodim v sluzbo(sem pa ze delal marsikje in marsikaj)... ravno zaradi poznavanja in razumevanja ekonomije-futures trading... no ti pa le nazaj na tlako... ...ce se ti zdi, da na katero od tvojih provokacij nisem(zadovoljivo) odgovoril mi prosim poslji OS, da prihraniva ostalim. Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
smajcica 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 DIANA:) Ogledala sem si tvoj KLIK in ti moram povedat,da razmišljam podobno kot ti.Z razliko,da pravkar zaključujem program izrednega študija ob delu prav zaradi tega,da v službi napredujem in ,da pridem do neke prijetne za pogled plače:)).... Vseeno Hvala za ta KLIK...saj sem ga takoj izkoristila nekje drugje in mislim,da se bo na podlagi tega odločila tudi moja prijateljica..... Citiraj ♥ Samo,če ljubimo smo nesmrtni ♥ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Midva z možem imava minimalno plačo:((.... Da družina preživi se ukvarjava še s prašiči in ostalimi rečmi,ki sodijo sem.Z dodatnimi deli in veliko se morava trudit,da denar je pozitivno izkoriščan in ne zapravljen. Ni lahko.Še posebno,če sta dva šoloobvezna otroka.Otroka potrebujeta in potrebno je najosnovnejše reči jima nudit.Tako pride do odpovedovanja lepih trenutkov kot je dopust.npr.... Ampak s skupnimi močmi se vse zmore ,tudi najtežje:))...Samson23 in Bobnar ..polna teoretičnega znanja in mladostnih testosteronov Ej, teorije in znanja ti da EF ali katerikoli drug fax ogromno.... Tema pa je čisto enostavna: "Kako preživeti ob minimalni plači".....ki je...ne vem...morda 80.000 sit? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 ...kakrsnakoli razlaga te ze osrecuje ... samo se tole: maximiranje dobicka tudi mene skrbi, kar sem omenil ze ko si omenil Adama Smitha... sicer pa informacijska tehnologija prodira v vse pore sodobne ekonomije.. tako da posedicno produktivnost in donosnost na vseh podrocjih raste(tudi agrokultuta npr...)kar pomeni, da se hkrati vecata sklad kapitala, ki je na voljo, kot tudi sklad dobrin... Zdaj sem pa res povedal vse kar sem nameraval. Veliko uspeha v nadaljni karieri. Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Midva z možem imava minimalno plačo:((.... Da družina preživi se ukvarjava še s prašiči in ostalimi rečmi,ki sodijo sem.Z dodatnimi deli in veliko se morava trudit,da denar je pozitivno izkoriščan in ne zapravljen. Ni lahko.Še posebno,če sta dva šoloobvezna otroka.Otroka potrebujeta in potrebno je najosnovnejše reči jima nudit.Tako pride do odpovedovanja lepih trenutkov kot je dopust.npr.... Ampak s skupnimi močmi se vse zmore ,tudi najtežje:))... O tem sem govorila pred tednom, dvema...pa me keši ni hotel razumeti... in me je označil za materialista... :xx!: Smajčica, jez verjamem, da se je treba odpovedati za mesec ali dva tudi nujno potrebnim stvarem... z minimalcem se težko preživi iz meseca v mesec, pa čeprav kupuješ samo najosnovnejše... Vse dobro ti želim... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 Tema pa je čisto enostavna: "Kako preživeti ob minimalni plači".....ki je...ne vem...morda 80.000 sit? ...posameznik se mora obnasat kot podjetje... se pravi postat boljsi od ostalih, vlagati vase... priti do konkurencne prednosti in s tem do diferencialne marze... ce je nekdo pripravljen delati za 80.000 ima ze v osnovi tezavo s samim sabo... zelo slaba samopodoba... takega cloveka bi najprej poslal delati na samem sebi oz. lastnih prepricanjih, lastni vrednosti(investicija vase)... kakor navznoter, tako navzven... simple as that... mogoce tega niste hoteli slisati, samo tako je... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>O tem sem govorila pred tednom, dvema...pa me keši ni hotel razumeti... in me je označil za materialista... :xx!: Vse dobro ti želim... kje si pa to videla?kje med vrsticami, kjer še sam kot avtor tega nisem opazil? in Samsonov zadnji post Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Poba sanjaš. Že če samo pomisliš, da niso vsi iz Ljubljane in da nimajo vsi avtomobilov, busi pa vozijo v rovte npr. 2X na dan - ponudba šihtov je v tem primeru zelo omejena.Potem se nakateri rajši odločijo za npr. enoizmenski delovni čas oz. celo morajo, zaradi družine, otrok.Potem je tukaj še ena varnost, mogoče so zavarovani, dobijo malico, kva jst vem še...Mogoče so elo v nekem življenjskem obdobju ko bolj vegetirajo - ločitev, depresije...In nazadnje, a ni boljš 80 000 SIT kot pa socialna podpora ali pa nič. jst podpiram vse, ki pošteno delajo. ...sanjam jaz in sanjajo tile, ki delajo za 80K na mesec... edina razlika je, da jaz sanjam lepe sanje, oni imajo pa nocne more... in oboji zivimo svoje sanje... isn't that ironic, don't you think...??? VSE je odraz nasih prepricanj... tisti, ki prebolevajo slabe veze, so sami krivi, da so imeli slabe zveze, ker imajo se vedno vzorce, ki jih ze leta zavajajo... ce se vseskozi bojis za denar, to pomeni da imas obcutek da ga nisi vreden in kdo je vesolje da bo tebi oporekalo... vse kar se ti dogaja se ti dogaja ker si tako zelis... okoliscine so samo posledice prepricanj in nic vec... ce pa ljudje ne zelijo prevzeti te odgovornosti... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 bi dopolnil...okoliščine so posledice dejanj iz teh prepričanj...sama prepričanja niti ne funkcionirajo...lahko ma nekdo zelo ambiciozna prepričanja, vendar če ne bo deloval vztrajno v tej smeri, in bo samo nekaj poizkušal, drezal, vendar nič konkretnega naredil, mu bo v življenju še vedno trda predla...1. stvar, ki pa je nujna za življenje svojih sanj, da si upaš narediti vse, kar ti koristi in hkrati ne škoduje drugim. Da te ne omejuje prepričanje, kaj si bo kdo drug mislil o tebi in tvojih dejanjih... oni ti ne plačujejo položnic in te ne prehranjujejo in tudi ne oblačijo...prevzeti polno odgovornost za svoje življenje, brez zanašanja na državo in na podjetja, temveč le nase...ker delodajalec pač ni Karitas, da ti bo delal uslugo Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>...sanjam jaz in sanjajo tile, ki delajo za 80K na mesec... edina razlika je, da jaz sanjam lepe sanje, oni imajo pa nocne more... in oboji zivimo svoje sanje... isn't that ironic, don't you think...??? VSE je odraz nasih prepricanj... tisti, ki prebolevajo slabe veze, so sami krivi, da so imeli slabe zveze, ker imajo se vedno vzorce, ki jih ze leta zavajajo... ce se vseskozi bojis za denar, to pomeni da imas obcutek da ga nisi vreden in kdo je vesolje da bo tebi oporekalo... vse kar se ti dogaja se ti dogaja ker si tako zelis... okoliscine so samo posledice prepricanj in nic vec... ce pa ljudje ne zelijo prevzeti te odgovornosti... Pod vse tole se pa jaz čisto podpišem. Sem enakega mišljenja. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> kje si pa to videla?kje med vrsticami, kjer še sam kot avtor tega nisem opazil? Med vrsticami, ja... Še enkrat...denar JE pomemben... v ta namen...ne v namen razkošnega življenja, ampak v namen kvalitetnega bivanja... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 30. september 2005 Prijavi Deli 30. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>...posameznik se mora obnasat kot podjetje... se pravi postat boljsi od ostalih, vlagati vase... priti do konkurencne prednosti in s tem do diferencialne marze... ce je nekdo pripravljen delati za 80.000 ima ze v osnovi tezavo s samim sabo... zelo slaba samopodoba... takega cloveka bi najprej poslal delati na samem sebi oz. lastnih prepricanjih, lastni vrednosti(investicija vase)... kakor navznoter, tako navzven... simple as that... mogoce tega niste hoteli slisati, samo tako je... Se strinjam. V glavnem. Ampak...biti pripravljen delat za 80 000 še ne pomeni da ima nekdo težave s sabo.Jaz sem bil pripravljen in tudi sem delal za manj.Ampak to je bila v TISTEM trenutku EDINA MOŽNA IZBIRA.In tu mislim da je problem večine tistih ki delajo za 80K ali manj na mesec.Niso pripravljeni ISKATI, niso se pripravljeni odreči nečemu za boljši zaslužek.In to je to. Stagnacija, ali pa po domače lenoba.Jamrat je najlaže Naredit nekaj, premaknit nekaj je pač malo težje Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 2. oktober 2005 Prijavi Deli 2. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ampak...biti pripravljen delat za 80 000 še ne pomeni da ima nekdo težave s sabo.Jaz sem bil pripravljen in tudi sem delal za manj. Za preživetje družine človek naredi prav vse.... Problem ima po mojem sam s seboj tisti, ki bi za preživetje družine ne naredil nič, ampak sedel doma in čakal na socialno pomoč.....Mislim, da bolje, da delaš za 80.000 SIT, ti teče delovna doba in pripomoreš k družinskemu proračunu v manjši ali večji meri ....Je pa res, da je veliko delavcev izkoriščanih in niso plačani toliko kot bi morali biti.....To je pa treba rešiti na višjih nivojih in sprejeti ali spremeniti zakone, da bi do tega ne prihajalo.....Delavec namreč nima veliko besede, čeprav živimo v demokraciji....Žal, na papirju je veliko možnega in rečenega, ampak realnost je povsem drugačna .....Žalosno ampak resnično ......Tako dolgo kot si bodo vladarji naše države zatiskali oči bo tako....delavec je le delavec.....brez besede. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 2. oktober 2005 Prijavi Deli 2. oktober 2005 Bobnar & Samson, uaaaa js bi tud ekonomijo študiral kok zanimivo Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.