Skoči na vsebino

minimalne plače

izgubljen

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Hja... s tistim zaslužkom pa se itak gre na Bahame.  x;)x Izredni prihodki -> izredni odhodki.  x8Dx

x:Dx :palec: aha

(še nikoli bla na Bahamih) x;)x

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Torej je potrebno število rojstev takšnih staršev omejiti. Samo to namreč prinaša dolgoročno spremembo. Visok socialni položaj jim bo dal možnost imeti še več in še več in še...otrok in na koncu poti bo tole Afrika.

Saj vem, da deluje brezsrčno, vendar tako je. Torej bi moralo tu uskočiti zdravstvo. S tem, da jih izobrazi, da jim ponudi brezplačno zaščito  ali možnost trajne sterilizacije.

Če govorimo o takšnih primerih, potem je potrebno govoriti tudi o tem, kaj bi popolna socialna varnost prinesla  tem ljudem.

Potrebno se je zavedati, da bi se z izboljšanjem finančnega položaja skoraj zagotovo povečalo tudi število rojstev otrok teh ljudi. Če se že igramo sociale, potem moramo predvideti tudi posledice....

x?x :eek:

Hmmmm,

in kaj si bila v prejšnjem življenju?

Osebna svetovalka Adolfa Hitlerja in Heinricha Himmlerja?

Zig Heil??? :o|o:

<{POST_SNAPBACK}> :palec: bo treba iti "FUŠAT" x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:px

xredx ouou ....le kam bi se lahko podala?

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Torej je potrebno število rojstev takšnih staršev omejiti.

Saj vem, da deluje brezsrčno, vendar tako je. Torej bi moralo tu uskočiti zdravstvo. S tem, da jih izobrazi, da jim ponudi brezplačno zaščito(nebi bilo bolje dati denar,za hrano živim otrokom?) ali možnost trajne sterilizacije.Upam ,da ti ne bo potrebna trajna sterilizacija nikoli x;)x x;)x :2src:

Vsak dan grem po ulici gor in dol, pa nič xnckrivx

A kdo ve, če se na Bahame sploh splača, ali je samo plaža+hotel in potem taboriš na plaži kot golob, ker to lahko delam v Ankaranu.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Nič čakat, hitro srečko kupit!

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Mucamaca :palec: :palec:

Sati - saj si neverjetna. Upam, da pol reči ne misliš resno.

Tamara tvojemu izraćunu rahlo nasprotujem - vsaj glede kurjave - ker v naši hiši mora že biti več kot 20 stopinj. Torej je definitovno poraba večja - in s tem večji stroški..

Aja..ni regresirane prehrane - torej povprečno 12.000 sit na mesec(kosilo+malica)

Pa prevoz za starejšo...telefoni tudi več...voda tudi...elektrika manj..hrana..ohoho več..pa še kar precej pridelam doma(bio vrtek in to x:Dx ), otroški minimalni...

To seveda pomeni, da nimamo zajemčenega dohodka. Zato pa velike kredite..in na koncu sem na istem. Če se že nekateri hvalite, da jih nimate. Če jih jaz ne bi imela, bi še vedno dajala 50.000 sit za najemnino dvosobnega stanovanja. Torej dam raje za kredo.

In lansko leto skoraj polovico leta preživela na bolniški :eek: Kaj pa zdaj?? Hitro me obosodi!! (je pa res, da prej 13 let nič, ampak koga to briga...lansko leto sem pač lenobo pasla :vragec: ) Mogoče bi pa bilo bolje, da bi crkavala in zato delala :vragec:

Aja, pa še tole - potne stroške dobiš...seveda jih...ampak v treh delih recimo(ker so občasno res ogromni - in ja..jaz pa SEM SE ŽALILA, KADAR SEM SE MORALA VOZITI 160 KM DALEČ). Kje je torej kakšna bencinska, na kateri bi lahko plačala gorivo v treh obrokih??? Saj vem...nihče me ne sili, da tankam polnega...komot lahko za jurja :vragec:

Aja...pa še tole...ker ste nekateri tako polni napuha, da mi kar slabo rata...ohoho folka z nedokončano OŠ prebira takšne knjige, da dol padeš. Ogromno jih dela na fuš(ker drugače ne morejo plačevati osnovnih stvari) in preprosto zato, ker radi delajo.

A je kdo že slišal za to? Da nekdo preprosto rad dela? Da je nekdo rad zidar? Da uživa v sadovih svojega dela?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

NATALY-JA KJE PA TI ŽIVIŠ??

A na toplem .bi še bila zraven minimalca??A se ti meša??Toplota je rezervirana ,po mnenju nekaterih tukaj samo za premožnejše.Če imaš minimalca ,pač delaj da se boš zagrela x:Dx saj od dela se tudi greješ x:Dx Tamara je naredila izračun za to ,da imaš pravico sploh živeti.Da ne moreš umereti-živeti pa tako in tako ne moreš z takšno plačo.HEJ,kakšno bolezen bi si pa ti izmislila pri minimalcu??Ha si ti čudna ptička,nič ne zaslužiš in kjer imaš samo o-š bi pa šla na bolniško x:Dx x:Dx Ti pa si res smešna. x;)x x;)x Glede potnih stroškov pa tole-saj veš da je peš bolj zdravo hoditi,če pa slučajno v firmi nimate organizirane prehrane pa tako in tako dobiš nadomestilo za prehrano ,pa tisto porabi za otroke,da bodo lahko dobili mogoče kakšno žemljico.Bodi malce "ŠPARNA"

NO PA NE BODI TAKO RAZSIPNA-ČE TI TELEVIZOR CRKNIL POTEM RAJE ŠTRIKAJ ZVEČER -ČITATI PA TAKO IN TAKO MENDA NE ZNAŠ ČE IMAŠ SAMO OSNOVNO ŠOLO ,MISLIM ZARADI ČASOPISA,GA TAKO SPLOH NE RABIŠ BOLJ ZDRAVO-PA ŠE TO SVEČA JE CENEJŠA KOT LUČ-ČE TI JE BABICA PREŽIVELA OB SVEČI ZAKAJ ŠE NEBI TI?? x;)x x;)x x;)x x;)x x;)x

NATALY UPAM DA TA SCENARIJ NE BOŠ NIKOLI DOŽIVELA x:Dx x:Dx :vragec: :vragec: :vragec: x:Dx :vragec: :vragec: :vragec: :vragec: :vragec:

:palec: JA PA ŠE TO-ČE BI BILA PA CIGANKA UPS ROMKA :palec: BI PA IMELA PA VIŠJE OTROŠKE DODATKE!! x:Dx x:Dx KDO TI JE PA KRIV??ZAKAJ TE PA NI NAREDIL ROM?? x:Dx (no menda sedaj te razlike ni več-po hitrem postopku vlada popravila to krivico slovencem-no žal pa je da so ciganom zmanjšali ne nam povečali) :C: :C: :C:

Ne vem, če ti bo pri minimalcu tole ratalo. Da bi ves keš varnostniku dal? Ker kaj veš...kakšna kri kroži po mojih žilah. Prednike sem menda imela nekam divje, čeprav imam pravilno končnico priimka x:Dx :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>Ne vem, če ti bo pri minimalcu tole ratalo. Da bi ves keš varnostniku dal? Ker kaj veš...kakšna kri kroži po mojih žilah. Prednike sem menda imela nekam divje, čeprav imam pravilno končnico priimka x:Dx  :vragec:

x:Dx x:Dx A si Brajdič?? x:Dx x:Dx Kar se pa tiče varnostnika bom ,kar uporabil sodelavca od žene ko bo šla na "fuš" x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

x:Dx A veš, da sploh nisi daleč x:Dx x:Dx Ni sicer Brajdič...glih tak pa kaže na veselje in take fajne stvari x:Dx

Glede sodelavca - da ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj x;)x x;)x

<{POST_SNAPBACK}>jaz porabim za bencin (nafto) cca 20-30.000 mesečno, ogrevanje pozimi 15.000, poleti 3-4.000 za toplo vodo...voda, elektrika nekje enako... zavarovanje enako...

za cote in čevlje cca 500.000 letno, da o ostalem luksuzu ne govorim :o|o:

hej, kaj jeste vi, da nahraniš sebe in otroke s 60.000 Sit-i???

skoraj tolk jaz porabim samo za sebe :cry:

je pa res , da tolk ko delam, nimam cajta sproti zapravit x:o)x

zdaj bom kupil LCD Tv x8Dx

sebi za rojstni dan x:Dx

Bobnar, ti delas vse popolnoma narobe.Pusti to sluzbo.Najdi si taksno, v kateri bos imel minimalca.Pa vsak dan, namesto da si s kaksno punco, v kinu, na internetu, na pijaci, v knjiznici, da imas kaksen hobi, da delas kaj tebe veseli-ves ta cas porabi raje za fus.

In se bos skoraj zagotovo pretolkel mesec v mesec.

To zgoraj je ironija, da ne bo kdo preresno vzel.

Nekateri, ki tukaj modrujejo o minimalcu, ocitno ne locijo med pojmoma ziveti in preziveti.

Pa zate tudi velja, Selene. Ne isci boljse sluzbe, najdi si minimalca pa fusaj popoldan.Bos prezivela. :inocent:

xrolleyesx

Pa se nekaj : ce gre vam oz.vasim bliznjim slabo, a zato mora iti tudi ostalim ali kako ? Jaz vsakemu privoscim vse najboljse, ne glede na to, kje sem takrat jaz....

Itak, da mislim vse resno. x:o)x

Saj se sliši kruto, vendar je to na žalost tudi realnost. Denarna pomoč brez hkratnega ozaveščanja je pljuvanje v lastno skledo. Ampak da ne bo pomote: govorim o socialno ogroženih družinah, kjer je izobrazba minimalna, kjer se življenjska filozofija zaustavi pri "kruha in iger". Saj se vsi lahko gremo dobrotnike. Najbolj enostavno je pač dati denar in si s tem oprati roke. Pa s tem nič ne narediš. Oz. zelo malo. Sicer pa je stvar enaka kot npr. v Afriki. Saj tam humanost ne poteka tako, da bi razdelili hrano in amen, temveč se gradijo tudi šole, trudijo se tudi tako, da delijo preservative, ki naj bi pripomogli k izolaciji nalezljivih bolezni, predvsem aidsa, trudijo se z ozaveščanjem. S tem naj bi se zmanjšalo tudi število rojstev. Nič nimam proti rojstvom. Vendar naj bi vsak par imel toliko otrok, kolikor jih lahko sam oskrbi - v smislu preživetja in priprave na življenje.

Ko govorimo o minimalnih plačah vsi pač pomislimo na usnjarsko ali tekstilno industrijo. Vendar so tu še druge kategorije ljudi, s katerimi skorajda nihče iz tega foruma nima stikov. Jih sploh ne opazimo. Ampak so tu.

Kar se pa tiče sterilizacije - ne razumem, kaj je narobe z njo. Jaz sem dala že vse mogoče zaščite skoz, pa moje telo nobene ne prenese in sem vsakokrat imela hude težave. Zato se je moj mož odločil zanjo. Eden izmed redkih, baje se v Sloveniji zanjo odloči cca 5o moških na leto. Pri zahodnjakih je ta procent moških bistveno večji, ker so ozaveščeni. Moški zelo radi breme zaščite prenesejo na žensko.... In tudi tu bi se morala predvsem filozofija moških spremeniti. In filozofija celotne družbe....

Zato pač izhajam iz sebe. In vem, da se veliko ne bo spremenilo, tudi če se poviša minimalna plača, dokler ne bomo kot celota doživeli preklop v glavi.

<{POST_SNAPBACK}>

Ko govorimo o minimalnih plačah vsi pač pomislimo na usnjarsko ali  tekstilno industrijo. Vendar so tu še druge kategorije ljudi, s katerimi skorajda nihče iz tega foruma nima stikov. Jih sploh ne opazimo. Ampak so tu.

Res je.Jih opazim.Mogoce zato, ker sem delal v podjetju, kjer je bilo 80% vseh plac minimalnih.

Pa ne vem, kje sem govoril, da je treba delavcem z minimalno placo kaj podariti.

Vprasanje se je glasilo, kako preziveti z minimalno placo, ne pa o podarjanju, pa dobrodelnosti , pa....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...