Skoči na vsebino

Intuicija

tomaz

Recommended Posts

• Komentarji 201
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

dobra tema!Strelka res je da imate ženske intuicijo bolj razvito,kot mi.Meni se dogaja to da se zmenim s frendom npr. za knjigo pole pozabim po spletu naključkov (sorry saj vem da naključij ni) se zgodi da se znajdem z drugim namenom do drugega tipa točno tam kjer sem se zmenil s prvim ob dogovorjenem času, slučajno imam knjigo s sabo. to je samo primer takih stvari se mi res dogaja ogromno,pa si niti razlagati nočem zakaj?se to zgodi zaenkrat mi vstreza pa občutek imam da ne izkoriščujem tega x8Dx

lp.harry

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
Intuicija itak je vedno, samo naučeni smo tako, da jo spregledamo in preslišimo. Ker je ponavadi nelogična. A nas opozarja. Jaz osebno sem se je naučila prepoznavati z izkušnjami, ko se mi je pojavil nek glasek, sem ga preslišala in potem se mi je zgodilo kaj, kar me je spomnilo na ta glasek, ker če bi ga upoštevala, bi se vedno izognila neprijetnim situacijam.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Cloveka definiramo kot razumsko bitje. Toda nase zivljenje pretezno usmerjajo custva. Kje je prostor za intuicijo? Kaj ima opraviti s custvi in kaj z razumom? Je izven razuma. In ni odvisna od custev. Torej kje je? Je glas nasega bistva, nekega visjega znanja?

hm...

• 5 months later...
Jaz svojo intuicijo zvesto uporabljam pri svojih odločitvah - nimam nikoli težav s sprejemanjem odločitev, ker že ko se situacija pojavi izberem odločitev, hkrati pa se zavedam, da obstaja še dosti drugačnih načinov izida. Kar se tiče pa svetovanja drugim pa mislim, da se učitelj pojavi, ko je učenec pripravljen. Tudi tu uporabljam svojo intuicijo.
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 3 weeks later...

Zadnjič se mi je zgodilo nekaj zanimivega:

delala sem neke stvari, pa sem imela občutek, kot da to delam zadnjič...potem sem seveda to "pozabila" in kaj se zgodi, tisto sem res delala "zadnjič", ker sem sedaj zasuta z enimi drugimi opravili in tiste prejšnje opravlja nekdo drug.

no zanimivo se mi je zdelo to, se mi je ze večkrat zgodilo, da sem dobila občutek o tem kot da vem kaj se bo zgodilo. No v resnici nisem vedela, ne vem pa kako bi to imenovala: intuicija, šesti čut....

Zanima me pa sledeče: kako bi okrepila ta zaznavanja, oz. kako bi znala priskuhniti tem občutkom, in jih ne samo zaznat zta kratek čas in potem pozabit, dokler se tisto res ne zgodi. Izgleda, kot da posvečam premalo pozornosti temu? - to bi pa rada spremenila...

no zanimivo se mi je zdelo to, se mi je ze večkrat zgodilo, da sem dobila občutek o tem kot da vem kaj se bo zgodilo. No v resnici nisem vedela, ne vem pa kako bi to imenovala: intuicija, šesti čut....

Stari ljudje bi rekli "AUGENMAS"....

Ko si pa čutila,da to bolje čutiš si pa imela sigurno bioritemski intuitivni ciklus na maximumu(cel traja mislim da 33 dni...)

aha 33, merkur ? hm ja zanimivo zanimivo, to je kao intelektualni bioritem, za tega sem videl 33, ej men se to dogaja kar naprej, ni kakšnega ciklusa, morda pa bolje zadanem ko je tisti ciklus blizu maskimuma....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Uh, to je čut, ki ga jaz dosti bolj uporabljam in se nanj dosti bolj zanesem kot na vse ostale. Že od nekdaj naredim stvari kot se meni zazdijo da so pravilne ne glede na to, da bi moj razum sklenil drugače. Glede na to, da nisem sanjaško bitje v smislu, da bi nekaj sanjala v kotu in z repkom niti mignila ne bi, da bi prišla na cilj, se vedno odločam na podlagi intuicije - odgovor imam v glavi takoj ko sem v situaciji, da se moram za kakšno zadevo odločiti. Nikoli, pa naj gre za še tako dolgoročno zadevo ne premlevam na miljon in en način in pobiram garancije in razmišljam kaj pa če.... Prvi odgovor je pravi zame in takega načina ne obžalujem, ampak ga obožujem. Na srečo je tudi moj partner tak in nihče od naju ne menca in si dopuščava tak sistem odločitev. x:Dx

Ah ne no, dragi Mick, to ti je zagotovo neka lekcija, ali pa se ti bo pojavila nova priložnost, ki bo dosti boljša od sedanjih razmer. keep smiling and troust yourself !!!!! x^x x:Dx

• 10 months later...
Intuicija mi je pravi čas prišepnila, da odmaglim s kopirca... Jaz tule vsa pridna na forumu x:Dx x:Dx x:Dx , direktor pa po stopnicah.... Ziher bi bil navdušen, če bi videl, da si kopiram knjigo meditacij za ženske, zelo službena x:Dx x:Dx x:Dx :switz: je šlo za svinjsko ščetino x:Dx x;)x .

Eh logika ponavadi izvisi, ker nima šans, da domisli vse možne situacije. Intuiciji sledim, ker delam zadeve, ki jih čutim in želim jaz, torej sem v skladu s seboj. Če mi uspe, mi, če ne, sem še vedno sigurna,d a se ni razpletlo kot sem si želela. Nikoli si pa ne očitam,da česa kar sem si želela nisem naredila.

Zaenkrat me še ni pustila na cedilu! :palec: x8Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

• 2 weeks later...
Hm, tole, notranji boji, so bili meni vedno ena čudna zadeva. Jaz jih namreč nimam, nikoli ne cincam z nobeno odločitvijo, vedno začutim, kaj bom storila, v bistvu nekako tekoče živim, ne delam postankov in ne razmišljam kaj in kako in si ne razbijam glave z vsemi možnimi razpleti. Enostavno spontano sprejemam odločitve o vsem, bolj je "pomembna" zadeva, hitreje se odločim. Nikoli ne oklevam, delam stvari, ki jih želim, ko jih želim. Tudi ne obžalujem niti ene same odločitve v življenju. Vse je bilo prav, da sem taka kot sem danes x;)x . Mogoče sem čisto intuitivno bitje, če nimam teh notranjih bojev, al kako x?x .

Mogoče pa jih imaš, pa jih nočeš videti. :eek: Jih s stalnim ponavljanjem vzorcev, ki so ti všeč, se ti zdijo pravilni in pametni, zatiraš. x;)x Sam razmišljam, no.......verjetn se motim. x:o)x x:Ix

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Hm, glej jaz vem, da ne moreš vseh razpletov predvidet, zato si svoje lepe glave x:Dx s tem niti ne razbijam x:Dx x:Dx x:Dx . Naredim tisto kar čutim, kar mi pravi nekaj notri, ne upoštevam svoje možganske celice x:Dx x:Dx x:Dx .

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...