Skoči na vsebino

Intuicija

tomaz

Recommended Posts

Pozdrav vsem,

Imam zelo razvito intuicijo (pa kakor hocete reci angelski glas ali nekaj paranormalnega) ampak zelo veliko stvari cutim, najbolj za druge....ce mi tujec pristopi in mi rece za svoje probleme mu bom znala pomagati ampak.....zase pa uf, mi velikokrat ne gre. saj zase cutim dosti stvari ampak to mora biti nekaj kar ni povezano z nobenim custvo, strah, neuroza,lastne zelje in potrebe ali kaj podobnega, kar je vcasih zelo tezko.

mene zanima kako bi jaz lahko ta onesnazevalna custva izlocila da bi zacutila oz.vedela da je to kar mislim ali cutim intuicija, ne pa moje zelje.

pa prosim, ne mi o meditacijah ker sem probala in mi ne gre......hvala

Dobrodošla! xsrcx

:eek:

Tole mi zgleda nekam znano... :o|o:

Podobno jaz...

Ali je to intuicija ali kaj drugega, kaj vem... x?x

Ampak včasih imam občutek da "vidim v dušo" sogovornika.

Ne misli, ampak kaj čuti, kako se počuti, kakšen je pod masko ki jo nosi.

Čutim ali maska obstaja ali ne...

Ne deluje vedno in NIKOLI ne deluje ko zavestno hočem da bi...

Kar...pride... xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 201
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Hvala alef, vsaj da ves o cem govorim :palec:

kar se tice meditacije, ok ni dejavnost ampak od drugih sem jo tako razumela, tista meditacija ki so jo mene ucili da v sebi govorim ba ba ali na na mi ne odgovarja, ce pa mislite na meditacijo kot globoko razmisljanje jo zastopim. jaz vem da sebe spoznavam vsak dan bolj in da vcasih tocno vem ko je obcutek intuicija, prav fizicen obcutek je, ne vem.

pisala sem iz razloga ker me zanima ali obstaja kaksna tehnika s katero bi lazje locila obcutke, ali jih sprozila ko bi jih rabila, kako bi locila zelje, strahove, zivcnost od tistega kar cutim.

hvala

Hvala alef, vsaj da ves o cem govorim :palec:

kar se tice meditacije, ok ni dejavnost ampak od drugih sem jo tako razumela, tista meditacija ki so jo mene ucili da v sebi govorim ba ba ali na na mi ne odgovarja, ce pa mislite na meditacijo kot globoko razmisljanje jo zastopim. jaz vem da sebe spoznavam vsak dan bolj in da vcasih tocno vem ko je obcutek intuicija, prav fizicen obcutek je, ne vem.

pisala sem iz razloga ker me zanima ali obstaja kaksna tehnika s katero bi lazje locila obcutke, ali jih sprozila ko bi jih rabila, kako bi locila zelje, strahove, zivcnost od tistega kar cutim.

hvala

Meditacija...

Lahko je tudi globoko razmišljanje, ni pa to edini način.

Lahko je tudi to da se samo prepustiš toku misli, opazuješ, poslušaš, ne razmišljaš.

Tehnika...

Verjetno je, samo moje mišljenje o "tehnikah" ni ravno najboljše in sem ga že večkret objavil tu na forumu.

Zato ga ne jemat "zdravo za gotovo" ampak samo kot mišljenje in izkušnjo, mojo.

Moja "tehnika" je - poslušat sebe.

Ne razmišljat preveč kaj je prav in kaj ne, kaj je pravi občutek.

Opazovat rezultate, posledice.

In ko pride, enostavno veš da je to.

Je pa veliko "kiksov" na takšni poti.

Ampak brez tega verjetno ne gre tudi če uporabljaš kakšno "tehniko"... x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Meditacija...

Lahko je tudi globoko razmišljanje, ni pa to edini način.

Lahko je tudi to da se samo prepustiš toku misli, opazuješ, poslušaš, ne razmišljaš.

Tehnika...

Verjetno je, samo moje mišljenje o "tehnikah" ni ravno najboljše in sem ga že večkret objavil tu na forumu.

Zato ga ne jemat "zdravo za gotovo" ampak samo kot mišljenje in izkušnjo, mojo.

Moja "tehnika" je - poslušat sebe.

Ne razmišljat preveč kaj je prav in kaj ne, kaj je pravi občutek.

Opazovat rezultate, posledice.

In ko pride, enostavno veš da je to.

Je pa veliko "kiksov" na takšni poti.

Ampak brez tega verjetno ne gre tudi če uporabljaš kakšno "tehniko"... x:Dx

Meni so tehnike odprle nov pogled, pripeljale so me do prepričanja, da obstaja nekaj več. Z njimi sem si tudi nekoliko uredil misli. Ko pa sem jih hotel nenehno uporabljati za nekakšen izhod, ker sem se hotel izogniti bolečinam, sem pa vedno trdo padel na tla. Tehnike so gotovo za nekaj koristne, najbrž le za določen čas.

Se strinjam s tistim o poslušanju sebe, o opazovanju.

to sem se tudi jaz spraševal vedno, ko sem razmišljal o sebi...

ali je bilo tisto, kar sem slišal v sebi glas Boga, angela varuha, ali le moj razumski odziv na misli, moje želje, tisto, kar sem želel slišati?

nikoli nisem znal ločiti sporočila "od zgoraj" ali mojih zavestnih misli, idej...

kako potem veš, kako delovati naprej?

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Zakaj dnevno? Če imaš trdno vero in zaupanje je odveč vsak dan jodlat molitve in prošnje.

Za nekatere je to lahko način, da se ponovno fokusiramo potem ko nam um uide tja, kjer ga nočemo. Ali pa je komu preprosto tudi všeč pogovor z Njim.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

to sem se tudi jaz spraševal vedno, ko sem razmišljal o sebi...

ali je bilo tisto, kar sem slišal v sebi glas Boga, angela varuha, ali le moj razumski odziv na misli, moje želje, tisto, kar sem želel slišati?

nikoli nisem znal ločiti sporočila "od zgoraj" ali mojih zavestnih misli, idej...

kako potem veš, kako delovati naprej?

Npr. ko se nečemu upiram, izogibam ali me je nečesa strah, se pojavi nek tak "glas", sila, ki ti da vedeti, kaj bi bilo prav in kaj ne. Ponavadi me usmerja tja, kamor misli nočejo. Če sledim temu glasu, čutim olajšanje, notranji mir, zadovoljstvo, tudi srečo... Ne moreš sfaliti, ker čutiš, da je v redu, čeprav misli kar govorijo kontra. x;)x Če pa samo razmišljaš, da nekaj delaš prav, se pa hitro zgubiš. Ponavadi se glas pojavi ravno ob takih notranjih konfliktih, ko se nečemu upiram na raznorazne načine. Ta notranji konflikt naj bi se pojavil, ker misli - zavest hoče nekaj drugega kot notranji glas, ki vedno trdno stoji na svojem. Saj če sfališ, ni take panike, iz napak se vendar učimo. x;)x

Npr. preprost primer. Starši ti rečejo: "Odnesi smeti, prosim." Ti lenariš in se ti ne da. Čeprav veš-čutiš, da bi moral, zato postaneš jezen. Kaj sledi, pa najbrž že veš... x;)x

kaj če le misli vlečejo na dva konca...en del misli na enega, drugi del, ki ga prepoznavaš kot notranji glas, pa na drugi...pa je vseeno vse produkt tebe samega in tvojih misli?

in se podzavestno prepričuješ, da je tisti del misli resnično glas, ki te vodi?

jaz resnično ne ločim, kaj je glas in kaj je del misli...mogoče je glas le globoko zakoreninjen del privzgojenih vzorcev, izoblikovane vesti?

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

kaj če le misli vlečejo na dva konca...en del misli na enega, drugi del, ki ga prepoznavaš kot notranji glas, pa na drugi...pa je vseeno vse produkt tebe samega in tvojih misli?

in se podzavestno prepričuješ, da je tisti del misli resnično glas, ki te vodi?

jaz resnično ne ločim, kaj je glas in kaj je del misli...mogoče je glas le globoko zakoreninjen del privzgojenih vzorcev, izoblikovane vesti?

Tudi jaz še nimam tega čisto razjasnjenega. Misli kar naprej bezljajo na vse smeri. Ponavadi ravno v drugo smer, kot veleva notranji glas, zato se pojavljajo negativna čustva jeze, sovraštva, ljubosumja, strahu in še mnoga druga. Zato je dobro znat umirit misli, da se bolje slišimo. x;)x

S tem imam tudi jaz še vedno velike probleme, ker se nočem sprijazniti z notranjim glasom, saj verjamem mislim, da imajo misli vedno prav, ker jih vendar tako dobro poznam.

Če imaš cajt, pa preberi tekst v podpisu, mislim, da ti ne bo žal.

Recimo, trenutno razmisljam da grem v en biznis in zdaj, ce cutim pozitivno ali je to to ali moja zelja da bi bilo v redu in ce cutim negativno ali je to to ali strah da mi ne bo uspelo :sori:

Pojma nimam kako naj te obcutke straha ali zelje izklopim.....uuufff, to me tako jezi vcasih......

Dobrodošla! xsrcx

:eek:

Tole mi zgleda nekam znano... :o|o:

Podobno jaz...

Ali je to intuicija ali kaj drugega, kaj vem... x?x

Ampak včasih imam občutek da "vidim v dušo" sogovornika.

Ne misli, ampak kaj čuti, kako se počuti, kakšen je pod masko ki jo nosi.

Čutim ali maska obstaja ali ne...

Ne deluje vedno in NIKOLI ne deluje ko zavestno hočem da bi...

Kar...pride... xDDx xsrcx

vidim, da nas je več tak 'čudnih' x^x :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

vidim, da nas je več tak 'čudnih' x^x :palec:

Se ti pridruzujem x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Recimo, trenutno razmisljam da grem v en biznis in zdaj, ce cutim pozitivno ali je to to ali moja zelja da bi bilo v redu in ce cutim negativno ali je to to ali strah da mi ne bo uspelo :sori:

Pojma nimam kako naj te obcutke straha ali zelje izklopim.....uuufff, to me tako jezi vcasih......

Vsi imamo iste probleme, kot zgleda. x:Dx Strah povsod... :xx!: Glede notranje sile pa tudi jaz nisem vedno ziher, bolj kot se naprezam, da bi ugotovil kaj je prav, manj vem. Prav je zihr samo to, da je strah odveč. Tudi "slabe" stvari niso vedno slabe. Potem gre vse kar samo od sebe. x;)x

ampak strah je tudi varovalo mar ne?

En pregovor (ne vem izvora)

Strah je dober čuvaj, samo rabi močnega gospodarja.

Počet nekaj brez vsakršnega strahu pomen tudi počet to brez razmišljanja.

Strah je čustvo in zdrava mera strahu te sili v premislek.

Aktivira tvojo podzavest da išče rešitve.

Ampak če ga nimaš pod nazorom te blokira, ti zavlada.

Je varovalo, kot pravi Ksenia.

Poslušaj ga, kot tudi drugo stran. xsrcx

Le pred čem? :eek:

Ovira je, ne varovalo :vragec:

Kako se delijo vojaki v bitki?

Na neustrašne.

In na ŽIVE.

Počet nekaj brez vsakršnega strahu pomen tudi počet to brez razmišljanja.

Strah je čustvo in zdrava mera strahu te sili v premislek.

Aktivira tvojo podzavest da išče rešitve.

Ampak če ga nimaš pod nazorom te blokira, ti zavlada.

Je varovalo, kot pravi Ksenia.

Poslušaj ga, kot tudi drugo stran. xsrcx

tu se strinjam s teboj Alef. Kadar delamo total brez strahu potem delamo vse iz ljubezni.

In včasih tudi preveč ljubezni ni dobro in nekatere stvari ne vidimo v povsem pravi luči.

In nas lahko zanese :vragec: :inocent:

še hujše kadar maščevanje pohlep in sovraštvo prestopita črto strahu... če delaš v imenu ljubezni, se opečeš, imaš ranjeno srce, si osramočen ne vem kaj še... ampak sam se pobereš... kaj pa kadar delaš po zgoraj omenjenemu... strah lahko včasih zamenjaš tudi za tisti drobni glasek, ki ti pravi, ne ni prav, narobe, umakni se....

Alef x:Xx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...