Skoči na vsebino

Intuicija

tomaz

Recommended Posts

Tko, k jst. :o|o:

Le kak si lohk tko smotana x?x :vragec: x:Dx

Oba sta smotana... x:Xx :palec:

tale intuicija...

se mi je poznalo zlasti pri angleščini v srednji šoli med pisanjem kontrolk...vedno sem sprva prav napisal, ko sem poslušal intuicijo, potem sem pa pregledoval, premišljeval in "popravljal" po pameti in znanju...

in potem sem dobil vedno nižjo oceno, kot bi jo z upoštevanjem intuicije x:Dx

To je to! x:Dx

Intuicija deluje če ne poskušaš zavestno vplivati nanjo.

Če jo samo poslušaš, tisti trenutek ko pride... xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 201
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 3 weeks later...
Guest mačona
deluje mi ful, skoz mam en tak filing povezanosti s kozmosom ... ampak kljub temu skušam priti stvarem do dna z razumsko analizo, predalčkanjem ... pač en mix Strelca in Device. x:Dx pa v bistvu nosim obesek z lapis lazulijem in mi kar ustreza.

Intuicija,... je preveč subtilna,.... treba jt par korakov naprej,... da ni več dvoma x:Dx

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Guest mačona
ne da se meni delati fino subtilno, če to nisem. x:Dx vsi mamo intuicijo takšno ali drugačno, vsi mamo potencial v sebi, samo odvisno, kako ga razvijamo.

Itak,... vsi imamo potencial, da se rodimo kot žirafa, mačka ali človek,... tko mamo tud potencial za intuicijo.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Guest mačona
no, jaz nimam strahu, da bi se v naslednjem življenju reinkarnirala v žival. ker vem, kakšna je moja karma in darma ... in se tega držim.

kakšna je razlika med intuicijo in instinktom?

xsrcx

dobro vprašanje :palec:, oboje je povezano z občutki, sem šel kar mal brskat po netu, instinkt je

nagon, prirojeno ravnanje, instiktivno sem se odločil x;)x intuicija pa je naša duhovna moč,

potencial, ki ga vsak človek nosi v sebi ...

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

dobro vprašanje :palec:, oboje je povezano z občutki, sem šel kar mal brskat po netu, instinkt je

nagon, prirojeno ravnanje, instiktivno sem se odločil x;)x intuicija pa je naša duhovna moč,

Aha in kako veš kdaj si se odločil po intuiciji in kdaj po instinktu? duhovna moč kaj je duhovna moč...da si duhovno močen?

Vem ja, najbrž za nekatere sprašujem traparije xDDx ...ampak meni se zdi oboje zelo podobno.....sproži se nekaj znotraj tebe, da ravnaš tako kot ravnaš. temu rečem 6 čut...

xsrcx

Hvala Janif xsrcx

Aha in kako veš kdaj si se odločil po intuiciji in kdaj po instinktu?

Gre za dva miselna procesa, prvi je prirojen, drugi pa pridobljen.

Instinkt deluje na nezavedni ravni in je v svoji osnovi prvinske narave (vključuje meddrugim nezavedno motoriko ter se ga posledično ne more kontolirati).

En najbolj tipičnih instinktov je samoohranitev.

Če položiš roko na vročo ploščo, se sproži mehanizem, ki omogoča, da roko v delu sekunde odmakneš, ker je prišlo do dražljaja, ki presega prag vzdržljivosti.

Intuicija se razvije ( na kateremkoli nivoju) na osnovi empiričnih precedensov. Se pravi, da moramo najprej ' nekaj doživeti', da bi se lahko 'sprožila' intuicija v drugi situaciji. Pri ljudeh z visoko čustveno inteligenco je intuicija običajno močnejša.

Gre za zelo kompleksen miselni proces, ki dobesedno pomeni sposobnost dojemanja in razumevanja v zelo kratkem času. Prav tako se ne zavedamo, koliko korakov je bilo potrebnih, da se ta miselni proces dovršil. Običajno je intuicija posredni odgovor na negativno povratno informacijo.

Dveh pojavov ne gre zamenjevati z jasnovidnostjo, obrambnimi mehanizmi, bluzenjem, željo po posebnosti in podobnim.

Imam problem in vprašanja za vas.

Imam zelo močno intuicijo. Dogaja se mi da v družbi drugih takoj začutim njihovo razpoloženje, če so mi ti ljudje blizu še toliko bolj. Naprimer če je prijatelj ob meni v stiski ali depresiji sem kaj kmalu tudi jaz. Dolgo sem rabil, da sem te občutke ločil od lastnih. In potem se tu ne ustavi, zaznam zakaj je tako in kaj bi moral tisti storiti. Vendar pa potem nastopi problem.

Tole je pa empatija, z negativnim predznakom. Empatija je zmožnost vraščanja v tuja čustva. Če nas tuja čustva toliko prevzamejo, da jih sami ponotranjimo, je to negativna empatija. Če smo sposobni popolnoma razumeti nelastna čustva, občutke.. ecc..brez da bi slednji podjarmili lastno čustveno obnašanje - potem je to pozitivna empatija.

Gre za dva miselna procesa, prvi je prirojen, drugi pa pridobljen.

Instinkt deluje na nezavedni ravni in je v svoji osnovi prvinske narave (vključuje meddrugim nezavedno motoriko ter se ga posledično ne more kontolirati).

En najbolj tipičnih instinktov je samoohranitev.

Če položiš roko na vročo ploščo, se sproži mehanizem, ki omogoča, da roko v delu sekunde odmakneš, ker je prišlo do dražljaja, ki presega prag vzdržljivosti.

Intuicija se razvije ( na kateremkoli nivoju) na osnovi empiričnih precedensov. Se pravi, da moramo najprej ' nekaj doživeti', da bi se lahko 'sprožila' intuicija v drugi situaciji. Pri ljudeh z visoko čustveno inteligenco je intuicija običajno močnejša.

Gre za zelo kompleksen miselni proces, ki dobesedno pomeni sposobnost dojemanja in razumevanja v zelo kratkem času. Prav tako se ne zavedamo, koliko korakov je bilo potrebnih, da se ta miselni proces dovršil. Običajno je intuicija posredni odgovor na negativno povratno informacijo.

Dveh pojavov ne gre zamenjevati z jasnovidnostjo, obrambnimi mehanizmi, bluzenjem, željo po posebnosti in podobnim. :palec:

Uf to pa je ko učbenik....Hvala Ruby xsrcx :palec:

Aha in kako veš kdaj si se odločil po intuiciji in kdaj po instinktu? duhovna moč kaj je duhovna moč...da si duhovno močen?

Vem ja, najbrž za nekatere sprašujem traparije xDDx ...ampak meni se zdi oboje zelo podobno.....sproži se nekaj znotraj tebe, da ravnaš tako kot ravnaš. temu rečem 6 čut...

xsrcx

Hvala Janif xsrcx

Je že Ruby boljše povedala :palec: x;)x V instinkte se kej dosti ne poglabljaš, kot je že Ruby napisala, nagonsko, v intuicijo pa se, sploh če se ti dogajajo kakšne zanimive stvari x:px

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

Zdravo

Kaj rečete na tole:

Vsedem se za volan in odpeljem. Na katerem koli nepreglednem ovinku vem ali se meni nasproti pelje avto. Ni mi pa jasno ali čutim osebo torej voznika, ali pa samo vozilo. Da pa je problem še večji lahko določim več ovinkov na katerem se srečava. Temu tako tudi avtomatsko prilagajam vožnjo, kar je včasih že nadležno. Pri takih vožnjah seveda ne smem biti v stresnem območju, ker takrat pa to ne deluje.

Lp.

Če se ti to skoraj vedno zgodi, je res lahko intuicija, ,lahko pa je tudi vprašanje naključja, če je cesta zelo prometna, potem skoraj vedno srečaš avto. xrolleyesx

Ruby, zakaj bi bila intucija povezana s čustveno inteligenco? Če se kaj spoznam je čustvena inteligenca sposobnost dobrega ravnanja s čustvi? x:)x

Ja, instinkt je nagon, čisti biološki program. Intuiciji pa ne bi rekel ravno duhovna moč, ker moč je nekaj, kar lahko kadarkoli uporabimo, intuicija pa ni taka, da bi jo s hotenjem uporabljali. Še najboljša "definicija" mi je tale iz Šri Aurobindove Integralne joge:

intuicija – zmožnost neposrednega zrenja in doumevanja ali čutenja resnice stvari

Intuicija, "intuicija" (angl. "intuition")(pri Šri Aurobindu) ime za eno izmed ravni duhovne umske zavesti visoko nad človeškim mislečim umom in običajno umsko zavestjo (nad "razsvetljenim umom" in pod "prekumom")

Possible—but highly unlikely.

:wOOt: grozn....

včeraj sem z razumom vse odklopila, naredila plan B in imela resen namen splezat na en breg.....bolj ko sem se bližala bolj sem imela slab filing, prav slab. V trenutku skenslam prvotni načrt in užgem varianto, xxy in potlej ko namazano, v dveh urah srečam folk na punktih na minuto natančno , če bi se dogovarjala se z njimi ne bi mogla dobit...in to folk, ki živi več ko 150 km narazen :O:

:wOOt: grozno, preveč naključij za naključje :O:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Je že Ruby boljše povedala :palec: x;)x V instinkte se kej dosti ne poglabljaš, kot je že Ruby napisala, nagonsko, v intuicijo pa se, sploh če se ti dogajajo kakšne zanimive stvari x:px

Hja pa res ja ...ravno danes....že cel teden kupujem sladkor danes....no in danes pof...direkt instikntno pogledam na sladkor...pa mi intuicija pove...ja pa še res je punca sladkor moraš kupit. xDDx

Potem pa premišlujem...pa res ...naključij ni! xDDx

xsrcx

:eek: naključja so... pravljice o božanskem namenu naših življenj so napihnjene ego izletniške zgodbe smrtnikov , ki so se zavedli svojega nesmiselnega bivanja in so si morali ustvariti višji namen tega rintanja tu na zemlji x:o)x

x^x tak

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Hja pa res ja ...ravno danes....že cel teden kupujem sladkor danes....no in danes pof...direkt instikntno pogledam na sladkor...pa mi intuicija pove...ja pa še res je punca sladkor moraš kupit. xDDx

To ni nujno intuicija. Preprosto si se spomnila. Če pa je že bila intuicija, zakaj si napisala, da si instiktivno pogledala na sladkor? x;)x

Possible—but highly unlikely.

Jaz lah rečem, da je intuicija en notranji glas, ki ti nekaj sporoča samo umirit se je potrebno pa ga boš slišal...vsaj tako je pri meni...

res pa ne vem kako se to imenuje, če npr takoj začutiš osebo kakšna je oz. ali ti želi dobro ali slabo...instinkt ali intuicija...v bistvu se pa ne ukvarjam tok s tem ampak samo prisluhnem tistemu v meni...

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

To ni nujno intuicija. Preprosto si se spomnila. Če pa je že bila intuicija, zakaj si napisala, da si instiktivno pogledala na sladkor? x;)x

ja vem lahko je preblisk x:Dx ...

instiktivno...zakaj sem to napisala. Ker sem bila lačna, pa sem odšla v trgovino....na sladkor še pomislila nisem.

reakcija na osnovno človeško potrebo...hrano xDDx-obstoj....

pa sem se "slučajno ravno" ustavila pred sladkorjem...nadaljevanje sledi.... xDDx

Pozdravček xsrcx

pa dovolj mojega sklepanja..... x:Dx

Lia .....ja v to sem se tud že prepričala..... x:Dx

• 11 months later...

Intuicija

Nekaj globljega (notranji glas), kar se preko občutkov v miselno-čustvenem telesu seli vse do fizičnega telesa. Intuicija je visoko nad razumom, ki ga usmerja volja. Intelekt je ne more priklicati in ne dojeti. Vsak človek je intuitiven. Predpogoj za 'uglasitev s samim seboj' je globoko sproščeno stanje, katerega med drugim lahko dosežemo v alfa in theta stanju.

Tipična zmotna prepričanja o intuiciji:

1. Obstaja neodvisno in je naključna

2. Stvar visoke stopnje koncentracije

3. Nekaj nadnaravnega, pogojena s posebnimi obredi in rituali

4. Ustvarja čudaštvo

AT Inštitut za nego intuicije

www.atinstitut.si

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...