Skoči na vsebino

Šport v letu 2005

borism

Recommended Posts

Dvakrat sem začel gledat tekmo, pa dvakrat takoj nehal. Prvič sem prišel mimo, vpičim TV in naši v nekaj sekundah dobijo gol. Ma, ne me ...

Potem gremo nekaj delat nalogo s tamalo, pridem nazaj, se ravno začne zadnja tretjina in naši vodijo s 3:1 in jaz rečem "wow, sploh ni tako slabo; mogoče pa le bo". Potem se pa lepo udobno namestim, zagrabim pir v roko, da ga bom odprl - pa naši že dobijo gol, oni pogrebnik Stare pa že govori, kako smo si samo zapravili priliko pa to ... Pa je šel pir nazaj v hladilnik, jaz pa druge stvari počet.

Če sem pa očitno baksuz zanje ... :eek: Samo pridem pa gol fašejo!

Potem raje nisem gledal do konca, pa naj valjda zmagajo.

Pa so. x:Dx

* * *

Kar pa gor praviš, Coccinelle, bo pa držalo. Drugo leto bo tretje nadaljevanje bedne nadaljevanke "Hokejistova nagrada". Pa spet se bo našel kak Pavle Rupar, ki bo kao rešil vse. Tako kot je letos ... Ma ne me ... :vragec:

Vse skup je eno samo sprenevedanje. Če nismo za stvar, se pejmo amaterizem, pa nas bodo Moldavija, Kirgizija in Tadžikistan v hokeju pozobali za malo malco, če pa nam to ni všeč, se pa profesionalizem pejmo tako, kot se profesionalizem gre. Tudi z nagradami športnikom.

A kaj, ko je pri nas tako, kot bi v gnezdo, polno mladih tičev, pogledal - SAMI ŠIROKO ODPRTI KLJUNI! Kje pa je še kaj denarja za take stvari kot je državni hokej pa predstavljanje v tujini pa širjenje nacionalne samozavesti, če pa je tam toliko lačnih in denarja potrebnih - - - nazovi-politikov, novodobnih koritnikov in ostale svojati?!

In da bo ironija - ma kaj ironija, pravi sarkazem! - še večja, jim je tam sredi avstrijskega leda nagrade za dobre igre podelil sam - Nestl Aljančič, ki bi ga hokejisti najverjetneje strašno radi s svojimi palicami dobro izprašili, če bi se le smelo! Mislim... :vragec:

(Če bi Rupel vedel, da bodo zmagali in ostali v prvi ligi, bi Nestlu prav gotovo preostalo samo to, da Velikemu vazalu :vtz: na led prinese tiste nagrade, ki jih je treba podeliti. xDDx Rupsi bi imel pa nasmeh, širši od tega smeškota tule - x:Dx ). Ma ne me ...

:xx!:

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 374
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>... Mogoče pa le bo". Potem se pa lepo udobno namestim, zagrabim pir v roko, da ga bom odprl - pa naši že dobijo gol, oni pogrebnik Stare pa že govori, kako smo si samo zapravili priliko pa to ... Pa je šel pir nazaj v hladilnik, jaz pa druge stvari počet. ...
x:Dx x:Dx

*

Drugac pa - :palec: za 'nase'.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>x:)x

in naši hokejisti ostali v skupini A ..Slovenija : Avstrija  6 : 2 . To ... x^x  :vtz:

Izpadli pa Nemci in Avstrijci ..

Very good, zdaj ko ne rabimo več k Debeli Berti po, kofe, riž, banane pa Milko hodit, smo jim pokazali, da je bila nekoč to samo naša uvidevnost, če smo že pušnili. x:Dx Bravo naši :palec:

It's better be dead and cool than alive and uncool

• 1 month later...
pa Beno Udrih, ki se vsake toliko časa kar izkaže , čeprav (razumljivo) v končnici igra manj kot med rednim delom.

Privoščim seveda zmago Spursom..predvsem zaradi naših dveh. Nisem pa nikjer zasledil, ali bodo letos prenosi tudi na kaki naši TV postaji..??

Lih zdele gledam na sloveniji... :vio:

Prav fajn mi je...ko sem bila mlajsa, smo ful gledali NBA, se posebaj tista sanjska ekipa pri Bullsih :2src:

Noro, kako je to NBA kosarko bolj fajn gledat, kot naso...kere akcije :2src:

Nekoc moram nujno na eno tekmo...

Tu jih je 18.500 in Udrih se kar dobro izkazuje! :onfire: :onfire:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Gledal ene pol tretje pa celo zadnjo četrtino. (Podaljška pa ne, ker bi zamudil šiht. :xx!: :xx!: )

Tisto, kar sem videl, je bilo turbo. Noro. Po štirih tekmah, kjer razlik ni bilo manj kot 15 pik, je bil to pravi štrumfpantl.

Da sO zmagali gostje, se je zahvaliti samo Horryju, ki je dal edinstveno tekmo v življenju - take še ne in nikoli več je ne bo. Če zaradi drugega ne, pa zato, ker ga bodo Pistonsi v naslednjih tekmah izklopili.

Ostalo pa kot sem rekel nekje drugje: Spursi slabo - Duncan v težavah = Spurs v težavah. Če se Ginobiliju "pokaže Marija", bo napravil maestralno tekmo, a kaj, ko se mu ne vedno. Parker - slaba forma. Ostalo - tuga. Naslednjič bo tri ali štiri trojke vrgel Brent Barry, ki ga bodo pozabili, saj bodo čuvali druge. Ali bo to zadosti?

Rasho in Beno - sta še pri Spursih? Ko gre zares, ju ni. Rashota bodo tako in tako prodali letos, saj si z njim ne morejo dosti pomagati. Za nadomestitev Davida Robinsona bodo raje vzeli nekaj novega in bolj borbenega pa stabilnega tudi, tudi Nazr Mohamed bo mogoče ostal samo za rezervo, kot prvi center pa sigurno ne.

Beno bo verjetno ostal, zna se še razviti v čisto koristnega igralca, Rasho pa se samo muva po terenu, žal. NBA je nekaj drugega.

x:)x

Uh, jaz sem tudi pozabila gledat.

Men se pa zdi, da Benotu ne da dosti moznosti. Sicer nisem gledala veliko tekem, ampak fant ima res potencial, pa tudi kaj zadane :palec: :palec:

Kar se pa Nasterovica tice...pa tudi jaz dvomim, da bo ostal. Nekak ni to to, ampak kaj pa ves...

Tole z Rašotom ni čisto tako. "Filozofija" (bolje rečeno: strategija) SA Spurs je imeti dva visoka centra, kar so razvili po prihodu Duncana v ekipo, kjer je z Robinsonom tvoril t.im. "twin towers", okoli katerega se je vse vrtelo. (Podobno kot slavni "trikotnik" (Jordan-Pippen-Rodman) Phila Jacksona, ki se pri Lakers ni obnesel, ker je bila bitka Bryant-O'Neal prehuda za še tretjega, čeprav so v ta namen kupili celo dva izkušena, močna igralca, Paytona in Malonea.)

Rašo naj bi bil zamenjava za Robinsona, pri čemer bi strategija šla naprej, še posebej, ker ob ego-maniaku Garnettu pri Minnesotti ni prišel do izraza in je veliko obetal. Pa se je v dveh letih izkazalo, da ni dovolj močna osebnost.

Beno ima neprimerno večje šanse, saj je dovolj kompleten košarkar za NBA ekipo. Če trener Popovich Parkerju še lahko zameri, da se tu in tam bolj kot razigravanju moštva posveti lastni promociji in zadevanju košev, ga Udrih pri tem ne more razočarati. Predvsem skrbi za tisto, za kar je plačan, torej za razigravanje in pregled igre, pri čemer je za začetnika/rookieja prav odličen; vprašanje, kdaj je bil nazadnje kak rookie na mestu playmakerja izbran za "igralca meseca". Centri že lahko, strelci tudi in all-round igralci kot Okafor ali LeBron James, playmakerji pa teže; Udrihu je uspelo prav to! (Trener ima z njim tudi možnost malo pritisniti na Parkerja in ga ohladiti, kadar pretirava, ne samo, da ima varianto v primeru Parkerjeve poškodbe. - Ravno v tej točki je "padel" Rašo - ko se je poškodoval Duncan, sta morala ekipo vleči Parker in Ginobili, pa prvo mesto v vzhodni konferenci so izgubili, čeprav se to ni izkazalo za usodno.) Beno zna tudi potegniti, tudi zadeti, celo trojke, če je treba stvar premakniti z mrtve točke, poleg tega je pri smeri vodenja izjemno nepredvidljiv, to pa je v NBA prednost! (Podoben primer imamo pri Nashu, najboljšemu igralcu sezone, deloma pri Kiddu, čeprav je ta nekoliko bolj predvidljiv, vendar pač predober, poleg tega mu gre poleg raizgravanja ekipe tudi za lasten uspeh in statistike.) Da Udrih ne igra več v končnici, je samo posledica pomembnosti tekem - še kakšno leto kaljenja v močnih tekmah, pa bo Beno na konju. Po mojem ima odlične možnosti. Še pulili se bodo zanj.

Spurs se bodo za nadaljevanje strategije "twin towers" morali ozreti po drugem osebnostno močnem centru. To bi lahko bil Kaman iz Clippers, recimo, pa še drugi so, tudi Brezec se je pokazal kot motor ekipe (kar Nesterovič še nikoli ni bil), samo vprašanje je, ali je Primož dovolj atraktiven za neke Spurse; po mojem je bolj "zanesljivi delavec", tako močna ekipa pa potrebuje tudi tipa, s katerim bodo prodali čimveč majic in kapic.

Vprašanje, kaj bo. :eek:

Kot je tudi vprašanje, kaj bo v šesti tekmi. Prepričan sem, da Horryju ne bodo dali dihati, Ginobiliju tudi ne, Parker je izven prave forme, Udrih še ni dovolj močna zamenjava, mladi Brown je med sezono zmetal nekaj trojk in zablisnil tu in tam, sedaj ga ni nikjer, morda le še stari Brent Barry. Detroit je na žalost bolj kompletna ekipa - sedem igralcev v zadnji tekmi nad 10 točk. Če ne potegne Billups, potem je tu še Prince, pa dva Wallacea, Hamiltonu je pa zadnjič lepo dokazal, da rabi samo pol metra "lufta" in pol sekunde ... Vprašanje, kako bo. :eek:

<{POST_SNAPBACK}>A mi lahko en pove kdaj tocno bo sesta tekma?

Po CET(nasem casu) bo tekma 22.6. ob 3:00 zjutraj-prenos na TV SLO2. :8):

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Ja ce pa na 7. tekmi ne bi igral oreg obrambe pol pa tut ne vem kdaj jo bodo!

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Živijo!

Zamudil samo prvih šest minut tekme.

Obrambi sta bili res odlični, kako tudi ne, ko pa je narod (18.000) ves čas vreščal "Defence! Defence!"

Prvi dve četrtini izredno izenačeni, ko sem pričel gledati, je bilo 6:12, kar je bila tudi največja prednost, nato pa stalno zelo izenačeno, nobena ekipa ni potegnila. V prvi četrtini je ravnotežje z za nianso boljšimi gosti držal Horry (kdaj bo kdo Vilfanu povedal, da se tip ne piše "Ori", ampak "Hori" - !!) z nekaj izrednimi potezami in koši. Na drugi strani odlična igra Rasheeda, čeprav brez košev (samo 2), in Bena Wallacea, ostali slabše, na primer Billups čisto izklopljen ali pa indisponiran, nič mu ni šlo plus je imel hitro težave z osebnimi.

V tretji četrtini je Detroit potegnil do plus devet, nato pa se je ustavilo. Spurs so napravili 14:4, nakar je bilo spet izenačeno. Ginobili par odličnih akcij, vrednih ogleda. (Na splošno izredno veliko blokad, pa tudi razmeroma veliko čisto napačnih sodniških odločitev, k sreči na obeh straneh :eek: .)

V zadnji čertini so se domači počasi, počasi odlepili, nekoliko Duncan (brez zgrešenega prostega meta tokrat), nekoliko Ginobili, ki sta v 2. polčasu v nekem obdobju dala kar 24 od 36 točk ekipe. Na drugi strani se je premalo razigral Hamilton, le malo bleskov, Billups pa veliko prepozno - v zadnjih dveh minutah, ko so domači vodili že za osem. Detroit je prišel še na 3 enkrat, a je bilo jasno, da ni mogoče izenačiti. Na koncu je bilo plus sedem čisto realno. Detroit je bil tokrat preprosto prešibak, čeprav nobeni niso igrali slabo, ampak ravno nasprotno, tekma je bila zelo dobra, trda. Roko na srce, domači so bili čisto zreli za poraz (odstotek meta, izgubljene žoge), samo Detroit tega ni bil sposoben izkoristiti.

Naša dva? Nesterovič je igral nekako deset ali petnajst sekund (med dvema time-outoma v zadnjih dveh minutah), Beno ni slekel trenirke. Glede na to, da je center Nazr Mohammed igral porazno (le nekaj skokov, ena super blokada, menda pa celo brez koša) in ga je moral trener stalno menjati s kom bolj razpoloženim (tako je večino tekme celo igral brez pravega centra (!)), je tudi jasno, kako malo zaupanja je trenutno vreden Rašo. Žal. Čisto podobno je tudi z Benotom, ki skoraj gotovo ne zna igrati tako slabo kot včeraj Parker (nekaj bleskov, nekaj lepih prodorov, sicer pa pod kritiko), a kljub vsemu ni zaigral, Popovich je na mesto playmakerja raje postavljal Ginobilija (?!).

Pod črto:

Tudi če bi bil prvak Detroit (z nekaj boljšo igro tokrat, seveda), ne bi bilo nezasluženo, a je kljub vsemu bolje tako. Konec koncev so bili Spurs celo sezono na višini, Detroit pa ne, v končnici so šli "skozi" bolje kot Detroit, čeprav so imeli močnejše tekmece kot Detroit (močni Denver z Georgeom Karlom, Phoenix, ki je "raztural" celo sezono).

Komentar Vilfana zelo dober, nekoliko navijanja za naša dva in obžalovanja, da ju ni, ampak vse zelo korektno, tudi ocene sodnikov. Zelo dobro.

Posnetek bo na dvojki v nedeljo popoldan.

<{POST_SNAPBACK}>x:)x

...pred nekaj minutami je  Slovenija v Tacnu postala evropski prvak med kajakaši na divjih vodah moštveno - 3xK1  .    x:Dx Bravo Kauzer x8Dx  , Nolimal x8Dx  in Kralj x8Dx . Glede na to, kako so deklasirali ostala moštva v drugi vožnji, bi lahko jutri fasali v posamični vožnji še kako kolajno..

:palec: :palec:

čestitke Petru za drugo mesto...še posebej, ker prihaja iz naših krajev :palec: :palec: :palec:

xrosex xrosex xrosex

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

Kar se košarkarjev tiče, je bil bojda včeraj zjutraj na ta izbor odličen radijski komentar ob dvajset do sedmih (ko so tudi sicer izvrstni športni komentarji na Valu202!).

Češ da bi bilo dobro, če bi ti "super posamezniki" ZNALI zaigrati kot ekipa. Kajti doslej nikoli niso. Zato smo pač imeli od njih tisto, kar smo pač imeli. Se pravi ne kaj dosti. :xx!:

Pri njih že kar velja ena oguljena floskula - "če zdaj ne bodo, naslednje prilike ne bo več". Fantje počasi ratujejo stari in znucani.

Ne vem sicer, kaj je z Jagodnikom oziroma ali ga niso povabili ali je odklonil (to je bilo sicer v enem ponedeljekovem Delu nedolgo tega, pa sem pozabil, kaj je že bilo na stvari :vragec: ), ampak možak je pri svojih letih zaslužen za Prokomov preboj v Evropi in je bil MVP poljskega prvenstva, kar tudi ni malo.

Če drugega ne, je borec, da malo takih.

Sam preveč vpije.

Jebenti, v Sibiriji, od koder je, to ni moglo nobenga motit, samo sobolje pa rosomahe, ker sibirskega tigra takintak praktično ni več, jaz dam pa kar raj TV na tiho.

(Kje so dobri stari časi, ko so se vsi pritoževali nad Moniko Seleš, ki je v primerjavi s tem SAMO MALO JAMRALA!) x:Dx x:Dx

Najboljši možen primer kopice razvpitih in odličnih igralcev na kupu, ki ne naredijo tistega, kar je lastnik pričakoval, so "Los Galacticos"!

Palec dol! Razpičite jih na deset ekip, pa bo fuzbal užitek gledat, ker bodo vsi zvezde. Ne pa da je nek Owen samo rezerva nekje ... :vragec:

Jaz pa nisem zadovoljna z izidom :sori:

Sem bila vedno naudusena nad Roddickom, pr zenskah sem pa tudi za Devenportovo navijala :vio: Ceprav mi je Venus tud vsec, rada spremljam njeno igro, veliko bolj kot Serenino.

No, ja, kar je je x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...