Skoči na vsebino

obdavčitev študentov-dohodnina

izgubljen

Recommended Posts

Zmeri so najebal tanajmanj krivi. :o|o:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 192
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja, drugi primer:

RTV me zaposli na nacin, da si odprem s.p., in ga torej odprem. Za firmo delam kaksno leto in pol, potem pa mi recejo, da me ne potrebujejo vec, ker bodo raje vzeli studente, ker so cenejsi. mislm kwa!! :O: :xx!:

S tem, da so bili verjetno vsi z mojim delom zadovoljni oz. dobil sem celo nagrado.

To se mi ne zdi fer!

Verjetno je podobnih primerov veliko prevec.

Zato tudi, je prav da se na zaposlovanju naredi dolocen red.

Predvsem bi morali imeti prednost nezaposleni ali cakajoci na zavodu in sele potem studentje. Ceprav se da tudi o tem debatirati, zakaj in kako...

Studentska dela v povprecju niso veliko placana, ceprav student tudi dela; velikokrat se vec kakor zaposleni.

Vse te obdavcitve, polemike med tem ali je prav ali ne, ipd, etc... so samo zamegljevanje pred dejstvom, da tisti, ki resnicno zasluzijo milijone, niso dovolj obdavceni! Raja pa placuje davke in se v skromnosti prezivlja skozi mesec.

Davcna stopnja bi se morala dvigniti - tako, da bi tisti, ki prejemajo znesek do dolocene vsote bili oprosceni davka; in ta znesek bi moral biti visji kakor je.

(Recimo: obdavceni bi bili sele tisti, ki bi imeli placo recimo nad 250.000) = primer.

Tisti, ki pa bi imeli placo nad recimo nad 400.000 mesecno, pa bi bili obdavceni veliko bolj kot sedaj. Vecja kot bi bila placa, bolj bi bili obdavceni (procentualno).

(Recimo: nekdo bi zasluzil 320.000 mesecno in bi bil obdavcen za 10% place.

Tisti, ki pa bi zasluzil 550.000 mesecno, pa bi bil obdavcen 20 ali 25% na placo.)

Meni je sedaj logicno: da ce imas vec, lahko vec das.

<{POST_SNAPBACK}>Ja, drugi primer:

RTV me zaposli na nacin, da si odprem s.p., in ga torej odprem. Za firmo delam kaksno leto in pol, potem pa mi recejo, da me ne potrebujejo vec, ker bodo raje vzeli studente, ker so cenejsi. mislm kwa!!  :O:  :xx!:

Študente, ker so cenejši...

Za več dela, manj denarja torej.

Pa mislim, da gre v tvojem primeru za eno kr v redu delo, tega pa na študentkem servisu ne vidiš. Kvečjemu kelnarca, prodajalka ( a le, če imaš končano srednjo trgovsko ), kuvertiranje, zlaganje, delo v proizvodnji ( 500 sit/h+ malica- opa!), deklariranje, anketiranje...

Ta boljša dela se objavijo takrat, ko študenta za delo že imajo ( beri: sina/hčerko od šefa ), ker delo pač mora biti prijavljeno...

So me že tud napadl, ker študente raje vzamejo za podnajemnike kot pa družine z otroci... Sori kr lajfam...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Ja, delo je bilo pac tako, da so rabli nekoga z izkusnjami. Ker pa je bil RTV financno v ... pa so povsod iskali, kjer bi prisparali kak tolar. :o|o:

Placa je bila zelo slaba, pa se delo je bilo terminsko ali vcasih na terenu.

Torej je 'vprasanje' kaj je za nekoga vredu delo a ne!?

Kdo te je napadel? :eek:

Ja, itak, sam to je za drugo temo.

<{POST_SNAPBACK}>

Torej je 'vprasanje' kaj je za nekoga vredu delo a ne!?

Kdo te je napadel?  :eek:

Delo z izkušnjam, vzamejo pa študenta. :eek:

V redu delo sigurno ni kelnarjenje v zgornjih grušovljah ( kmečka vasica, kjer ti v gojzarjih pride iz štale direkt v oštarijo )za 300 sit/h ( leta 1999! ), čistit za pijanci, ki te direkt jebejo v glavo ( to je sam ena od bednih oštarij, kjer sem delala) ali telefonsko anketiranje v mediani, kjer morš nardit kvoto, folk pa noče sodelovat, tud ni luštno otrplih prstov popat etikete na flaše od vina al pa od štirih zjutraj do dvanajstih štet nogavice v Leclercu. Ni tud fajn s kolesom raznašat časopise ( v zračnem radiju 4 km )- vsaka torba ima prbl. 10-20 kg, sta pa dve ( vstaneš ob pol petih zjutraj ). Ni tud ne vem kaj v tekstilni tovarni osem ur zlagat kuhinjske krpe- en mesec, vzorec krp se ne spreminja. Nepremično stojiš na betonu osem ur (- pol ure za malco ), če si majhen steguješ roke nad pult, ki je ful visok in te bolijo rame in komolci. Ne bi ti tud priporočala dela v trgovini na delikatesi za Bežigradom, kjer se vsak dan spoprijemaš s cigani ( ti te zmerjajo, ko pa rečeš kej nazaj, dobiš pa kruh v glavo ) in loviš mladoletnike, ki ti redno kradejo Red Bull, čike in parfume.

Poglej, jz delam že od petnajstega leta preko študentskega servisa. Moje prvo delo je bla ena oštarija v stilu zgornje, kjer sem se zlagala, da sem stara 16 let da sem lohk delala. Dons sem stara 22 in zaključujem fax počas. V teh letih sem zamenjala ogromno služb in bla deležna ful velik izkoriščanja in psihičnega nasilja in lohk rečem čist komot: da delo, ki ga dobiš na študenstkem servisu je ful v pizdi. -

Ampak, saj si rekel, kakor za koga. Pravzaprav bi si dela, kakršnega sem imela želelo pol folka tule na forumu!!

Gre zato, da se počas na videz odprt kapitalistični sistem razredov spreminja v zaprtega kastnega. Če si se reven rodil, boš reven crknu.Taka in podobna višanja cen pa ne vem kake pizdarije bojo obesl še študentov to sam dokazujejo. Študiral bojo tisti, ki bojo mel denar, tega bojo pa dobil pr tastarih. Le tako se bo elita ohranjala.

Ni me napadel noben s foruma, ampak sodelavka v eni od trgovin, kjer sem delala v skladišču.

Dear Human,

Devica, saj razumem tvojo ogorčenost...samo.. :o|o:

jaz mislim, da nas je veliko takšnih, ki smo kot študenti delali...in to vse mogoče, nekak se je bilo treba prebiti...

jaz sem delala od prvega letnika gimnazije naprej... :o|o: vsako poletje, za tekočim trakom, v proizvodnji... :xx!: ...to ej bila miselnost mojih strašev...da vidim, kaj me čaka, če se ne bom učila...da vidim, kako lahko lajf zgleda...in da je samo na meni, kaj bom naredila...

kot študentka sem delala leto dni kot kelnerca...doživela svašta, pa kaj...bila bedno plačana, sam so bile pa napitnine visoke, ker sem delala s srcem...šefica se me še danes spominja, kako sem bla fajn..in kako so me gostje imeli radi...

potem sem doooolgo delala na farmi šampinjonov...čez dan jih obirala, pakirala do pozne noči...zjutraj sem jih peljala na trg...tudi pozimi...in na tržnici sem bila plačana po procentih...včasih zmrzovala celo jutro tam, prodala pa dve kili... :o|o:

Hočem ti povedati samo, da smo tudi mi študirali v težkih pogojih včasih, ker je bilo pač takšno obdobje...res pa je, da ni bilo toliko robe v trgovinah..in ne pravih, vidnih bogatašev...pa smo bili tudi v svojih pričakovanjih skromnejši...

In študij je tvoja pot navzgor... :palec: ...zato zdrži...

če vse gledaš bedno...takšno tudi postane...

Astra

Per aspera ad astra

Ja devica ,popolnoma te razumem saj imam tudi jaz študentke in vem kako je to ko ti dva otroka študirata.Najbolj žalostno v SLOVENIJIje pa to ,da morajo študentje marsikje delati ,da krpajo družinski proračun.Zato menim ,da bi morala država v osnovi poskrbeti za študente.Študent naj študira,delavec pa naj dela.Država pa naj poskrbi za pobiranje davkov,ki je še veliko rezerve za polnjenje proračuna.Morda pa bo sedaj kaj bolje ko so že začeli zapirati "dacarje".

<{POST_SNAPBACK}>Potem pa pojasni, kako naj po tvojem država poskrbi za študente...

Astra

Sem že omenil "Država naj poskrbi in pobere davke(seveda ne pri ljudeh ,ki se komaj preživljajo)tam ,ko jih ni sposobna ali jih noče .Denar pobran na takšen način pa preusmeri v štipendije.Mislim ,da prav pri ŠTUDENTSKIH SERVISIH bi bilo kaj za vzeti!!!Pa še marsikje drugje ,ko nastajajo bajni dobički tudi na račun študentov!!

Problem s takšnimi provokatorji kot si ti je...da znajo samo čvekati...postavljati barikade...pozivati k uporu...in manipulirati z dejstvi...kot kakšen sindikalist mi deluješ...

To se je lepo pokazalo pri tej temi...odpreš temo, jasno, da jih ni veliko, ki vedo kakšen je cenzus za obdavčitev...in vsi zagrabijo...

Potem pa pridejo podatki na dan...in že vsak razmisli,čak mal...saj tole pa...

kaj pa si ti naredil, da bi bilo drugače..???...ti osebno...in kot vidim...imaš veliko časa v službi za čvekanje na netu...

Astra

Per aspera ad astra

<{POST_SNAPBACK}>Problem s takšnimi provokatorji kot si ti je...da znajo samo čvekati...postavljati barikade...pozivati k uporu...in manipulirati z dejstvi...kot kakšen sindikalist mi deluješ...

To se je lepo pokazalo pri tej temi...odpreš temo, jasno, da jih ni veliko, ki vedo kakšen je cenzus za obdavčitev...in vsi zagrabijo...

kaj pa si ti naredil, da bi bilo drugače..???...ti osebno...in kot vidim...imaš veliko časa v službi za čvekanje na netu...

Astra

:palec: :palec: :palec: :palec: bratje in sestre podajmo si roke :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Problem s takšnimi provokatorji kot si ti je...da znajo samo čvekati...postavljati barikade...pozivati k uporu...in manipulirati z dejstvi...kot kakšen sindikalist mi deluješ...

Astra

:palec: VEŠ ,ČE NE DRUGO BI OD TEBE PRIČAKOVAL ,DA VSAJ BEREŠ ,ČE ŽE RAZUMETI NOČEŠ :palec: PA BREZ ZAMERE-NI MOJ NAMEN TEBE ALI DRUGE PROVOCIRATI x;)x NIKAKOR PA NE MOREM RAZMIŠLJATI Z TVOJO GLAVO ČE IMAM SVOJO x;)x TEGA NE SMEŠ POZABITI x;)x

Astra

x;)x Pa upam ,da se ne razburjaš preveč,saj sem ti povedal ,da ti se sploh ni potrebno oglašati ,v temah kjer se počutiš nelagodno-res mislim da ta forum ni postavljen za to da mi bo gdo vsiljeval svoje mnenje ampak ,da bomo imeli pravico vsi povedati svoje videnje.Podatke si že dala prej -Hvala ti-mišlenje si povedala in tudi drugi smo ga (DOBRODOŠLA ŠE NAPREJ),mi je pa iskreno žal, če pa ni takšno kot si ti predstavljaš ,da bi moralo biti. x;)x Nikakor pa ne želim ,da se tukaj gdo žali -tako ne želim ,da mene gdo žali še najmanj pa ,da žalim jaz druge.Tudi druge ,ki imajo drugačno mišljenje kot jaz in kot ti jih MORAVA SPOŠTOVATI :palec: upam ,da si ne bom pri tebi z tem prislužil sovraštvo in ti za lep dan pošiljam en strasten x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx pa lep dan x;)x

Aakhut...znalac... x;)x x:Dx

Izgubljen, preveč strastno jemlješ vse skupaj... x:Xx ...men je všeč izmenjava mnenj...in tudi jaz svoje mnenje sproti spremninjam včasih...ker pač vidim tudi drugi vidik...in pomislim, aha, saj res...tudi tako je možno videti...

poskušam pač biti čim bolj iskrena pri svojem pisanju...včasih sem preveč...ampak to sem pač jaz...in če ti napišem, kaj mi ni všeč...še ne pomeni, da mi nič ni všeč...še manj pa, da imam kaj proti tebi osebno...

zmotilo me je, da se včasih tule piše mal populistično...in potem pač tole napišem..so ap to seveda tem...o katerih je težko imeti samo eno, trdno zabetonirano mnenje..

jaz se vpičim vedno pri besedah...TREBA BI BILO...MORALI BI...kdo oni????...kdo so to oni...vsi smo soustvarjalci svojih življenj...in jaz poskušam vedno pri sebi razmisliti...kaj sem pa jaz storila...in kaj lahko JAZ storim...da bo drugače...

pliss, mojih komentarjev ne jemlji osebno...niso namenjeni tebi, kot osebi...ne morejo biti, te niti ne poznam...

Astra

Per aspera ad astra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...