astra 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 ja.. ...vendar je to samo šolnina, ki jo plačajo... dejanski stroški študija so za državo drugačni....izbrskala sem podatek...da stane študijsko leto ....okoli 42.000 eur...na kakšni medicinski recimo,pa še veliko več... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>:.Mislim ,da si ze tako povedala ,da najboljsih placanih del tako in tako ne morejo dobiti studentje ,ki nimajo vez.Tako ,da tu ni bojazni ,da bos morala placati dohodnino.Zal pa je to ,da bos pa morala placati akontacijo dohodnine in "DRZAVO"bresplacno leto dni (do vracila)kreditirati!!! In? Zdej pa v in jamrat na forum??? To je vedno tako bilo, sam eni so se (in se še) ukvarjajo s tem kak bogi so, ker oni vezisti poberejo ta boljša dela, drugi pa se pač na vse možne načine trudijo, da do dela pridejo in bolj se trudijo pogosteje jim "pade" tud kako boljše delo. Mah, pismo, eni bi, da jim delo dostavijo na dom v posteljo ob zajtrku, kavici in cajtngih..... Pet let sem zlo pogosto delal preko študentskih servisov s frendom, kot sem že na dnevniku omenil, tud prespal na ŠS, da sem ja bil zjutraj prvi na vrsti, halooo.....Se mi zdi, da najbolj jamrajo tist, ki se jim najmanj da potrudit.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Ja saj... Pa saj je ze od nekdaj bilo tako - so ga poslali v sole, onega pa ne, ko je bila druzina z desetimi otroki...In potem so se tam vstajali ob 4h, cajtenge raznasali, vse tole. Zdaj pa studentje se vozijo v hudih karih (boljsih kot ga imam jaz), zarad studentov z avti prakticno ne morem do ortodonta s tamalim, naredim tudi po 8 krogov, sama mularija v avtomobilih hudih, ambiciozni, 'studenstki parlament' ( xrolleyesx, pejte rajs mal zurat, mladichi, bo pol pri 30-ih, 40-ih se vam trgal)....To so novodobni studentje, :||| Ni nivojev oz. se drasticno nizajo - ko je treba delat, novinarji, grejo pac spizdit na LN.BTW ravno neka studentska scena nam je v nulo skopirala tudi sms uslugo, texti so skoraj enaki, urednica Vecera je ob dobesednem prepisu mojega luninega posta se sklicevala na studente, ki da niso vedeli, da ne smejo, ker da so jih poslali na TUJE sajte.Prevajalci, uredniki - ta folk sploh ne zna vec slovensko, hocem reci - kje je vsa tista izobrazba, kje se to vse vidi? Jaz vidim tipcke, ki mladost prezivljajo sedeci na prepotenih zicih v nekih studentskih parlamentih ali pa na avtomobilskih zicih seveda. Ja, seveda, en dolocen % pa je res pridnih itd., se matrajo, nimajo avtov itd. Ampak nekateri pa lepo zivijo doma kot bubregi v loju in do 35. studirajo (:xx!In ko se je treba kaj bunit, se bunijo, ko so kake ugodnosti, jih hocejo (in dobijo), na racun - on je pa student.Saj vem, saj je mene vprasal (kompliment!!), ce sem studentka, ker je ceneje material v arsu ali prometeju ali kje ze, no pa bi se lohk tud zlagala da sem (in je rekel kasneje da sem edina, ki je to varianto odklonila oz. se ni naredila neumne). Mas tud pridne studente, kot imas denimo v vsej poplavi slogarjev in astrologov tud dobre. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Velik problem pa vidim v bivanju studentov - to je pa res shtala - res je tako kot ste ze nekateri omenjali - marsikdo HOCE studente, da jih bo lahko na koncu leta fliknil ven, pa se zato, da ima 3, 4 KRAT tolk in tolk $, €.... Kok pa placujes? 300 mark, aha, ja sam smo trije, VSAK 300. x!x To je pa govedarsko! In tega je ful, kolkrat niso nas vzeli, ker bodo rajs studente... Pa ne smejo imet obiskov pa taksno...To je pa res frka in tu najvekcrat nastradajo oni, ki so pac iz drugega kraja, ker nekje morajo zivet in marsikdaj vecino casha potalajo za najemnino.Tako da to je vse tako povezano in kompleksno... ves ta sistem, vse...Ni stanovanj, nic, ni delovnih mest, a po drugi strani se jamra, nataliteta upada, folk raje studira 10 let kot pa da bi sel delat, ker se mu 'bolj splaca' oz. je tako zanj bolj smooth.Narobe svet. Naravnost absurdno in celo hinavsko se mi zdi, ko se na veliko zdaj pise in govori o rezultatih matematicnih testov ucencev osnovnih sol, ko pa 'rezultate' ze bivsih generacij osnovnosolcev prakticno vidimo na vsakem koraku, torej ta problem obstaja ze dolgo, zdaj se je pac delal ta test; vedno vec je slamparije, goljufanja, slabega, nezadovoljivega delovanja... vcasih je bilo slovenci, dva milijona pridnih rok al kako ze, no to je zdaj tako off kot bi rekli da so Skoti najbolj radodaren narod. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>In? Zdej pa v in jamrat na forum??? To je vedno tako bilo, sam eni so se (in se še) ukvarjajo s tem kak bogi so, ker oni vezisti poberejo ta boljša dela, drugi pa se pač na vse možne načine trudijo, da do dela pridejo in bolj se trudijo pogosteje jim "pade" tud kako boljše delo. Mah, pismo, eni bi, da jim delo dostavijo na dom v posteljo ob zajtrku, kavici in cajtngih..... Pet let sem zlo pogosto delal preko študentskih servisov s frendom, kot sem že na dnevniku omenil, tud prespal na ŠS, da sem ja bil zjutraj prvi na vrsti, halooo.....Se mi zdi, da najbolj jamrajo tist, ki se jim najmanj da potrudit.... Halooo...Pa se ti res ZDI. Kmet. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 devica, saj ne leti vse nate, no, saj vemo da si pridna in da se lotis dela, pac splosno govorimo, kar opazujemo takole... kar nam pride na misel... Kot jaz prejle; lahko vidim zagnane mlade ljudi, ki studirajo in zraven delajo in so podejtni, se doma pomagajo ipd. (recimo moja necakinja), ali pa ljudi, ki jim gre skoraj izkljucno za status in vlecejo studentstvo do nezavesti.Studentje so po diskih (jaz nimam casha), studentje hodijo na cajcke, na pivcke, na tortice, imajo vse kar je treba imet kozmetike in image-a...A za knjige pa po defoltu tarnajo, kako so drage. Saj tudi so, ampak ne mores imet vsega. jaz tud ce si kupujem barvice in platna in copice, imam pac to - ce se kanim s tem ukvarjat.Al kaj? Naj mi kar en to kupuje in nudi, ker sem jaz tolk kul, da se mi da to 'studirat'? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Ne, ni vse na mene, tist post pa je. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Da, pa ne samo studentje; VSI ce ze. Ceprav bolje da ne. Torej obdavceni bi bili vsi, ki bi dobili znesek nad doloceno vsoto.Studentje (ki bi imeli nad vsoto) pa bi bili obdavceni in imeli manj privilegijev.KOnec koncev pa nima veze, delo je delo; saj ogromno ljudi dela za dosti manj kakor 160.000 SIT in nimajo takih privilegijev kakor studentje, ki imate servise ze na vsakem vogalu in najvec delovnih mest na voljo nasploh! ---------------<{POST_SNAPBACK}>...Tudi jaz podpiram obdavcitev studentov ,saj 1600.000 sit (obdavceni bodo tako samo tisti ,ki ne bodo studirali ali priviligiranci zaradi dobro placanih ur)"REVEZI STUDENTI"ne bodo nikoli dosegli 160 000 sit .Mislim ,da si ze tako povedala ,da najboljsih placanih del tako in tako ne morejo dobiti studentje ,ki nimajo vez.Tako ,da tu ni bojazni ,da bos morala placati dohodnino.Zal pa je to ,da bos pa morala placati akontacijo dohodnine in "DRZAVO"bresplacno leto dni (do vracila)kreditirati!!! Samo to ti bom rekel "ZDRZI SPLACA SE" Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Ja. spet razpadi med ...ni logike, ni prave zakonodaje; vsaj iz tega stalisca.--------<{POST_SNAPBACK}>Velik problem pa vidim v bivanju studentov... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...delo je delo; saj ogromno ljudi dela za dosti manj kakor 160.000 SIT in nimajo takih privilegijev kakor studentje, ki imate servise ze na vsakem vogalu in najvec delovnih mest na voljo nasploh! ---------------Saj to skoz govorimo, je pa skoz na tapeti tole.Akontacija?Ljubi moji, jaz sem desetletje redno sproti placevala, brezposelna in vse, tole (na avtorsko, pa je bilo podobno) - na koncu je pa fajn nazaj dobit in itak - tako pac je. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Halooo...Pa se ti res ZDI. Kmet. No, pogosto se vsak sam v kakšnem postu najde, sam nisem mislil tebe, mam pa študij in delo ob študiju ter prek SŠ v malem prstu, tak da bo me težko s kakim jamranjem prepričat......itak. Kmet? A je to žaljivka? K ne vem, sm s kmetov doma, tam smo vajeni dela..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 veste kaj.. men se pa upira da je varianta da firme zaposlujejo folk, ki pol dela 5 let prek študentskih napotnic redno delo.. odgovorno in vse, s tem da pol nimajo povrnitve malice, prevoza, regresa. Opravlja pa delo kot redno zaposlen folk. To varianto bi blo treba iztrebit, al ga rabiš al ga pa ne rabiš! x!x Seveda ne bo noben reku da ne bo delu prek študenta, ker ma upanje da ga bodo ekrat le zaposlil, pol ga pa al ga pa ne...... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 ma saj, vse to, zato pa je treba nekaj, a brez skrbi, oni ki so do zdaj, bodo tudi v bodoce luknje in fore nasli... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Ja, saj v tem je blem, študentsko delo se vedno bolj pojavlja kot varianta za "mutenje" delodajalcev kot pa varianta za pomoč študentom. :xx!: Očitno pa to marsikomu odgovarja, ker z konkretno kontrolo in sankcioniranjem bi se stvar hiter porihtala.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 seveda in v bistvu nimas kaj... :| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 ja itak; student v bistvu ni kriv; se le prilagaja situaciji; (kakor verjetno vecina) in prav tako se prilagajajo firme (pac zaposlujejo, dajo delo, placujejo kot jim je najceneje ali prakticno); torej zakonodaja verjetno ne stima.!? Sama 'vest' je pa spet vprasljiva v tej cli recimo 'kaoticni' situaciji!? Ce ga 1 revez, ki dejansko nima kaj jesti oropa, ki ima recimo poln hladilnik; ali je kriv ali ne!? Ali je sam, ker ni poskrbel, da ima jesti tudi on?-------<{POST_SNAPBACK}>veste kaj.. men se pa upira da je varianta da firme zaposlujejo folk, ki pol dela 5 let prek študentskih napotnic redno delo.. odgovorno in vse, s tem da pol nimajo povrnitve malice, prevoza, regresa. Opravlja pa delo kot redno zaposlen folk. To varianto bi blo treba iztrebit, al ga rabiš al ga pa ne rabiš! x!x Seveda ne bo noben reku da ne bo delu prek študenta, ker ma upanje da ga bodo ekrat le zaposlil, pol ga pa al ga pa ne...... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Jasno da ne mroemo reci da je ta sam kriv, ce nima za zret....samo ne moremo pa reci niti, da je oni -ki ima- kaj kriv temu... ki nima....Tud ce je ta tega zaposlil - oni je pograbil to. Ce bi rekel ne, tega ne morem sprejeti, in ce bi vsi to rekl, bi se morda kaj spremenilo.Ker pa tega ne bo nihce rekel, bo pa se dalje tako... bolj ali manj vsaj... Ja, krivci so drugje, folk jasno da hvata krivine, ce slabo zivi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Predvsem je država uvedla davke na študente zato, ker se večina neštudentov brezposelnih ali honorarno zaposlenih ljudi, pri privatnikih na tak način služijo osebni dohodek. Predvsem privatniki s.p. - jevci na tak način okrog prinesejo državo, ker so davki za privatnike prehudi. V bistvu je to obdavčitev sive ekonomije. Sem prepričan, da je vsako drugo nakazilo preko študentskega servisa, nakazilo za neštudenta!!! Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 10. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>kaj pomeni, če boš želela delati TUKAJ..??..Predvidevam, da misliš v slo...ja, pajade...ti si pa že delal kdaj kje drugje..in tam pa se cedita med in mleko...študirajo lahko vsi, ni hinavščine, bogatenja....itd.. :xx!: da plačujejo akontacijo vsi...in dobijo preveč plačano nazaj šele kasneje...pa smo tako že pisali...zakaj naj bi bili študentje izjema??.. AstraJa astra -mislil sem na delo v Sloveniji-in da se bo pac morala navaditi ,da se bo srecevala z hinavci ,prilizjenci in hinavci ,kjer jih je povsod ,tako v sluzbi,na ulici in tudi tukaj med nami na forumu.Ja 100 ljudi sto cudi!!Mnenja nekaterih ,ki menijo da ce so se oni tesko prezivljali med studijem ,da je prav da se tudi sedanji studentje z tem srecujejo ,me spominja na tisti:CE JE MENI CRKNILA KRAVA ,BOG DAJ DA SOSEDU CRKNEJO DVE!!DAJ ASTRA VZAMI SE MAL V ROKE IN CE NEKOMU NE MORES NAREDITI DOBRO ,MU TUDI NE ZELI SLABO!!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
izgubljen 10. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Predvsem je država uvedla davke na študente zato, ker se večina neštudentov brezposelnih ali honorarno zaposlenih ljudi, pri privatnikih na tak način služijo osebni dohodek. Predvsem privatniki s.p. - jevci na tak način okrog prinesejo državo, ker so davki za privatnike prehudi. V bistvu je to obdavčitev sive ekonomije. Sem prepričan, da je vsako drugo nakazilo preko študentskega servisa, nakazilo za neštudenta!!! Ja popolnoma se strinjam z tabo,in mislim da bi bilo potrebno razmisliti o drugacnem delu studentov-prevsem brez posrednikov ,to je studentskih servisov ,ki so dobesedno samo"PARAZITI"IN KI SAMO POBEREJO SMETANO OD TESKO PRIGARANEGA DELA STUDENTOV!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Izgubljen..le zakaj se mi zdi...da prav mene prištevaš med te " hinavce in priliznjence"...tule na forumu... Lubči...tule ti podarjam par ,,,,,,,...da bo tvoje pisanje v bodoče bolj berljivo... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Aha, cist mozno; glede na to, da je menda Janseva politika prav taka!? Da menda pomagat manjsim privatnikom - ce je res?------<{POST_SNAPBACK}>Predvsem je država uvedla davke na študente zato, ker se večina neštudentov brezposelnih ali honorarno zaposlenih ljudi, pri privatnikih na tak način služijo osebni dohodek. Predvsem privatniki s.p. - jevci na tak način okrog prinesejo državo, ker so davki za privatnike prehudi. V bistvu je to obdavčitev sive ekonomije. Sem prepričan, da je vsako drugo nakazilo preko študentskega servisa, nakazilo za neštudenta!!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Mysti...počasi, mam občutek, da se teŠko uči.... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Verjetno res poberejo PREVEC!Zato da skupaj naklamfajo podatke o novih job-ih, povezave etc... (vsaj v moji predstavi); sicr bi blo boljs da 1 napise k dela na studenstkem servisu.Toda, ce pomislim, dada vsak student recimo 5 ali 10 % servisu, je to ogromna vsota!Zakaj neki!-------<{POST_SNAPBACK}>Ja popolnoma se strinjam z tabo,in mislim da bi bilo potrebno razmisliti o drugacnem delu studentov-prevsem brez posrednikov ,to je studentskih servisov ,ki so dobesedno samo"PARAZITI"IN KI SAMO POBEREJO SMETANO OD TESKO PRIGARANEGA DELA STUDENTOV!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Iiiii, žletnice... *Hotla sem rečt....žleHtnice....ampak je ena že razumela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.