Marsa 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Ne morem verjeti, da nimamo teme sir (*nalasc sem postavila v mnozini zaradi lazjega iskanja)... Skratka, tu bo govora o siru, najrazlicnejsih moznih sirih.Katere sire imate najraje, na kaksen nacin jih najraje jeste, odvec pa seveda ne bodo tudi recepti s sirom. To mi je prislo na misel zdajle, ker pravkar jem ementalca in zraven sem si narezala jabuk - kosmaca, kaksna dobra kombinacija!! Itak ze sam po sebi - sir z jabolkom, pac pa prav tale dva okusa, hudo! Najraje imam parmezan.Imam zelo rada sir, a imam obdobja, vcasih ga zelo malo jem ali pa skorajda ne, potem pa eno obdobje pa kar shizim, pa spet tko... krozno... Vcasih sem zelo shizila na plesnivce, potem so se mi pa leta mal grauzali (razen kaksnega brie-ja ali camembert-a ali vsekakor z belo plesnijo), no ptoem pa so mi zdaj v tem zadnjem casu spet zadisali...A sem nastimala parkrat spagete in s kruhom, pa so se mi spet zacel mal grauzat. kaksnega edamca dobrega pa lohk vedno skoraj jem.Vsec so mi tudi kaki masdamerji.. ne maram pa raznih 'sirotk' (kot jim recem), ki jih prodajajo za sir...Ali varianta - manj masten sir. :|||Ce sir, sir - najmocnejsega (parmezan), ki ima btw ne sam ful Ca, pac pa tudi ful Mg in je zelo zdrav (ce jasno ne pretiravas in ce jasno tudi z drugim ne rpetiravas). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Sircki. No, kle sem izbircna. Ementalca mam rada, ampak samo na vsake tolk casa, mi je prevec mocan.Najraj imam v bistvu josta in edamca.Ne maram plesnivih sirov, gorgonzole :xx!: Mi je pa vsec mozzarella... Od sirckovih namazov mam FUUUUUL rada kajmak ( se posebaj tistega pri Cadu....ponavadi so mi prevec slani). Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Mmmmmm, siri. Pri nas vsi obožujemo sire. Emental je super. Pa Nanoški sir -mmmmmmm Super je prekajeni kozji sir.Najljubša hrana- črn ali ržen malo kvašeni kruh, sir in zelene olive Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 o, , sta me se spomnili, res, kajmak, namazi, njami, pa nanoski itd.Tudi tale nas zbrinc je meni svec, je za ponucat tud ce ni parmezana - slednjega NE MARAM iz vreck x!x - samo PRAVEGA. pa dimljeni, saj res.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Brie - brez konkurence. Sicer imam pa sire zelo red, tudi druge. In enkrat za silvestrovo so me zato presenetili - ma kaj, naravnosto šokirali! - s sirovo ploščo (tako da jo ena prinese v prostor "Ta-daamm!"), na kateri je bilo na pladnju cca šest ali osem vrst sira, opremljenih z malimi barvnimi zastavicami na paličkah, ročno izdelanimi!Wow! Nepozabno! Tudi slika tistega čudesa bi se nekje našla. Brez teksta totalno. (Ej, saturnijanca grejo tko presenetit!!) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Parmazan Seveda, da ne iz vrecke....Velik sem ga ucasih uporabljala...na makarone, na riz, ucas na solato...pa me je mal minil.Brie je skos doma, pa mi ne disi, tako, da ga niti ne probam Zares zanic - paški sir...sem ga morala vedno za mat iz paga nosit... :xx!: Najraj si lepo naredim paradiznik z mozzarello pa orehke zravn Al pa...lepinjo pa notri kajmak...kalorijska bomba Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Brie - brez konkurence. Sicer imam pa sire zelo red, tudi druge. In enkrat za silvestrovo so me zato presenetili - ma kaj, naravnosto šokirali! - s sirovo ploščo (tako da jo ena prinese v prostor "Ta-daamm!"), na kateri je bilo na pladnju cca šest ali osem vrst sira, opremljenih z malimi barvnimi zastavicami na paličkah, ročno izdelanimi!Wow! Nepozabno! Tudi slika tistega čudesa bi se nekje našla. Brez teksta totalno. (Ej, saturnijanca grejo tko presenetit!!) Ful dobro darilo, dbest! , sploh ce shizis na sir, ampak sirovo plosco bi tud oni, ki ne shizijo tolk... Fotka bi se nasla? naj se najde! men tud brie, samo ne sme bit totalno zrel (kakrsnega sem iz ITA zadnjic prinesla, mitji je bil dober, frendici tud, men pa je bil skoraj prezrel)... <{POST_SNAPBACK}>Parmazan Seveda, da ne iz vrecke....Velik sem ga ucasih uporabljala...na makarone, na riz, ucas na solato...pa me je mal minil.Brie je skos doma, pa mi ne disi, tako, da ga niti ne probam Zares zanic - paški sir...sem ga morala vedno za mat iz paga nosit... :xx!: Najraj si lepo naredim paradiznik z mozzarello pa orehke zravn Al pa...lepinjo pa notri kajmak...kalorijska bomba Jaz pa parmezan na svasta dam, recimo na jajcek si ga veckrat dam (tistikrat ko redko jem jajcek), pa na krompir mi sede, polenti pase, pa povsod, ce ga imas rad-jaz ga v juho tud naribam... Pa kozje in tele bele sire tud maram, njami, saj res...ma, cist vse sire maram. Najmanj pa z zel. in mod. plesn. jaz pa maram pashki sir, je pa res, da se svasta prodaja pod tem pojmom. :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Mleko in mlečni izdelki...obožujem vse: od ementalerja, gaude...do camemberta in vseh sirov z modro, zeleno plesnijo, z dodatki orehov, popra, dimljenih....skuta, jogurti, kajmak(mm)...no, malo pomislekov bi najbrž imela samo pri siru mohand.....Marsa-ementaler in jabolko sta super kombinacija.....Ko za ostale skuham špagete bolonez, si zase naredim tole omako: 1dcl sladke smetane segrevam( stvar ne sme zavret!) v njo dam koščke gorgonzole in naribanega parmezana..ko se sir stopi, prelijem čez špagete...Pa še tole: enkrat smo se vračali z avtobusom iz Švice.Šofer ustavi vozilo in reče: "Ne peljem naprej, DOKLER VSEH SIROV ne pospravite v prtljažnik"..No, pa smo jih , očitno ni bil ljubitelj sirov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 x:Dx saj, bogi revez! Saj res, s poprom in vsem tem, orehi, jes!!! , ful pase, na gaudo sem pozabila, gauda mi je kot edamec al pa trapist - jasno ni vedno oz. vsak dober (ker ne uposztevajo zorenja zarad povprasevanja, treba provajdat skoz... :|||) - a mi je nekako tapravi sir to. Sir mora bit zrel, slan, tak taprav... Tud pohan sir maram zelo, pa ceprav je poc in me kar nasichi... a kar shizim v bistvu, ceprav ga pa malkrat jemo, no Tim - po kaksnih korculah ali hvarih iscemo pohan sir! Jaz tud naredim spagete na stotine nacinov, najrajs pa 'bele', s siri. Njami. Pa vsec mi je v hrani belozelena kombinacija (no tud pri kristalih), npr. riz z baziliko ali pa ful petersilja, pesto spagete in taksno... Uh, pesto!!! x:px Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Ja saj res, pohan sir....zelo hitro kosilo, otroci pa vedno zadovoljni...No, sama tudi poleg bazilike, tlačim drobnjak, kjer le morem....Ej, pa kaj sem uletela v to temo...doma bodo mislili, da sem steklino dobila....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>tlačim drobnjak, kjer le morem.... jaz tud, pozabila, pa ful pase k belemu pa tud drugim sirom... Ja, steklino, jaz tud... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Marsa ..ampak veš česa pa res že dolgo nisem jedla? Tistega pravega kajmaka-srbskega....mmm.....zadnjič pri Čadu...od takrat pa ga tudi v trgovinah nisem opazila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 Joj shizim, se kar topi, ja, cad se je mal poslabsal, moram rect, a vseen...Kajmak, prebranac, pecene paprike, to je nekaj, cemur se tezko uprem, sploh ce sem v 'teh okoljih'. Oh ko smo prisle tozibabe v nis, so rekli, kaj boste, taka psotrezba da gate je potrgalo, polko so nam clo zaigrali, slovencem, in kaj je tam se vse topilo v ustih, tega pa ne bom nikoli pozabila...Siri na levis 501. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Ko sem napisala zadnjič, to pomeni, da je bilo zadnjikrat, vendar že dolgo tega...ja, se pa spomnim, kajmaka, prebranca..da ne govorim o pečenih paprikah z obilico peteršilja in česna.....Hehe, saj srbi so bili res dobri gostitelji(pa, da naju ne bodo sedaj nacionalisti tepli)..v Nišu sem pa samo čepela na žel. postaji in čakala vlak za Pirot..ah sladki stari časi In naj te opozorim..sva v temi SIRI!...torej kaj pa kačkavalj?..to poznaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Joj,jest sem tud čist nora na sire(jem ga vsak dan)....Jošt,pa Ementaler....sploh imam rada vse,ne maram tolk Gorgonzole,pa topljeni širčki so kul,al pa sir v toastu....mjami. Pohan sir mi pa ni dober,ampak špageti s sirom,na to sem pa nora. Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>.....v Nišu sem pa samo čepela na žel. postaji in čakala vlak za Pirot..ah sladki stari časi In naj te opozorim..sva v temi SIRI!...torej kaj pa kačkavalj?..to poznaš?Pa saj to ti glih govorim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pa nisem hotla se brukat!!!!!!Nis - scena - 'pleskavica s kackavaljem u... skrami'.. Hudo!! To sem jaz jedla, po mojem. Srbi so zakon! x!xNikol nikjer takega gostoljubja kot ravno v BG in v vsej Srbiji. Oh bi mela za povedat, saj kaj sem ze tud...Sem imela hudega in izvirnega srbskega ljubimca, zaradi cesar so dobesedno vojne se kresale... Ja, slisi se off, so pa bile... v mikrokozmosih pac... In fotr nosil - bolj kot 'slatko' so me siri zanimali... A meni so vsec 'vse' hrane; mediteranska je zelo siroka, potem pa balkanska, ki je tud, slovenska, ki je delno lohk tud avstrijska, delno pa mediteranska...In ravno zato je fajn Slovenija... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 ...pa se človek vpraša..zakaj so TORTOŽERKE..in ni SIROŽERK? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 kdo je rekel sirozrtje? jaz sem za ne bi niti nastevala, je dosti lazje omenit tistih 5 sirov na svetu, ki jih ne maram...oziroma, ne da jih ne maram, ampak jih imam mickino manj rada... ce je kje bog sira, grem jaz gotovo v nebesa! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 da ne govorim o pečenih paprikah z obilico peteršilja in česna... Vem, da je to tema sircki, ampak tole me je pa premamilo. A kera ve, kako so pripravljene? Recept? Cudno, smo velik k Cadu hodil, pa nism nikol tega jedla. Vedno je bilo nujno prebranac, kajmak, pa lepinjo Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>jaz ga v juho tud naribam...jaz tud ... parmezan, njamzi ... pred leti, ko smo še v Italijo hodili po kavbojke, sem domov, namesto cunj, privlekla plošče (elpejke, huh, kje je že to) in parmezan ... prav zanič pa mi je tisti naribani parmezan v vrečkah :xx!: ... čisto nesrečna sem bila, ko smo v Londonu hodili jest v italijansko restavracijo (kolk sem se veselila parmezana), potem smo pa dobili tisto naribano zanič brezveznarijo ementalec mi je dober vrhniški ... z olivami in pršutom, njamsi, njamsi včasih sva s frendom kar naprej delala testenine s sirom na tisoč in en način, zdaj tega ne delam (edin kakšna mila sirova omakca k puranu ali, jasno, ocrvt sir - Daša ne mara plesnivcev in tega) ... gorgonzolo jem edin v kakšni omaki, camemberte in brie-je pa kadar češ in kolkor češ (z grozdjem mi ful sede skupaj) ... oooohhh, pa pleskavica s kajmakom! včasih smo imeli ravno tule, čisto blizu mene, res dobro srbsko oštarijo... s takim krasnim vrtom z lipo na sredi ( )... pa smo šli poleti zvečer na prebranac in pleskavico s kajmakom... (pa nekaj malega vina ) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vem, da je to tema sircki, ampak tole me je pa premamilo. A kera ve, kako so pripravljene? Recept? Cudno, smo velik k Cadu hodil, pa nism nikol tega jedla. Vedno je bilo nujno prebranac, kajmak, pa lepinjo Paprike morajo biti "tiste dolge"...torej popečeš jih na električni plošči ali pečici..pa res popečeš, nič hudega, če je lupina tudi črna...popečene in vroče takoj daš v posodo in pokriješ, da se še dušijo v vročini.,,,ko iz paprik nastanejo "cunje"(se zmehčajo), jih olupiš, dodaš veliko česna, peteršilja olja, kisa in soli...in TO JE TO...fino je, če jih za nekaj časa pustiš in jih konzumiraš šele čez nekaj ur...pa dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 mmmm hvala...sem na listek napisala v kuhinjo, da rabim jutri paprike. komaj cakam Hvala Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Na naših piknikih, ko se zberejo tri familije pa deca okoli skačejo pa takšno, imamo navado dati podolgovate kocke sira v one dolge špičaste paprike pa direkt na žar. Obračaš toliko, da sir ne steče ven, potem pa mljaska, mljaska! Simpl ko pasulj, pa orenk zažge. Prej jih zmanjka kot vseh pohančkov pa kremenatlov... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Pa še za eno zadevo pride sir še pa še prav. Ko se po napornem dnevu vsedeš zvečer takole v dvoje, da se malo naklepetaš, navadno brez kozarca vina ne gre ali pa kaj takega in zraven kar paše kako stvar prigriznit. Ker pa zvečer ni dobro kaj dosti prigriznit, ker te zjutraj skrega vaga, napraviš mini ploščo iz dveh ali treh različnih sirov na kocke ali pa na lističe pa dva zobotrebca pa je veselje. In če tega ni na krožniku res preveč, je vaga zjutraj tiho, morda kvečjemu malo zagodrnja... Volk sit in koza cela, bi se lahko reklo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 Njamčki-paprike Na podoben način pripraviš melancane, s tem, da daš manj kisa.Odlično Kar se pa srbskih sirov tiče - najboljši je (mislim, da se mu reče) kačkavalj - to je tisti, ki ga na tržnicah prodajajo v posodah s slanico, notri pa hlebčki...dobro - edini pravi za pravi burek.... Veri godi kombinacija - sir in belo grozdje, ali pa sir in melona. Pa še ena specialiteta s sirom in šampinjoni. Klobučke šampinjonov operete in položite kot skledice v teflonsko posodo (najboljši je namizni pekaček). V vsak šampinjon damo košček sira s plesnijo in na počasnem ognju pečemo toliko časa, da se sir stopi. Odlična specialiteta k belemu vinu... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.