Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 ampak planinski sir z Menine planine, punce, ta je tud ... ker je en hlebček kar mal velik za svežega pojest, je mega tud potem, da se ga nariba na vse živo ... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2005 heeej, fino da imamo mal namigov konkretnih! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Razlika med Parmigianom Reggianom in grano Padano je, da je slednji -slab ponaredek prvega, je bolj suh, se sicer boljše riba, vendar pa to ni primarni namen parmezana, ki mora biti bolj masten, predvsem pa sočen sir. Tu je nekaj podatkov o originalnemu Parmigianu-Reggianu, ki obstaja že 800 let, zaščiten pa je od leta 1934, že 70 let ; 270.000 krav, ki proizvajajo mleko za Parmigiano-Reggiano 5.480 kmetij, na katerih se proizvede količina mleka za parmezan (leto 2004) 512 proizvajalcev Parmigiana-Reggiana (leto 2004) 16 litrov mleka za 1kg Parmigiana-Reggiana 600 litrov mleka potrebnih za eno formo38 kg-povprečna teza ene forme Parmigiana-Reggiana 12 mesecev povprečno zorjenje (najmanj) 20-24 mesecev srednje zorjenje2.900.000 število form proizvedenih v letu 2004 Tu je pa še link:Parmezan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2005 Thanx Ruby, to mi je vsec pri tebi , pa tud sploh mi je tukaj to vsec - prec vse izves, vsi vse vemo skupaj... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 ja, a ni kul ... hvala Ruby Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Tnx punce , dobrega sira za vse! Neprekosljiva LF ekipa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2005 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 mmmm kakšna fajn tema... drugače sicer nisem ne vem kakšna ljubiteljica sira (ga mam rada, ampak nisem pa nora nanga), ampak po prebiranju teh strani... se ti pa res začnejo sline cedit. k neham s sadjem in luno... sirrrrr Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 14. januar 2005 Prijavi Deli 14. januar 2005 Morala sem pokukat na temo.Ruby je napisala kateri parmezan JA, kateri pa NE...tako, listek je že v denarnici, da bom v trgovini vedela izbrat...Povprašala sem tudi za sir maxi( tisti v rdečem vosku)..izdelovala ga je mariborska mlekarna...zakaj ga že nekaj časa ne, v trgovini ne vedo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 14. januar 2005 je bil tak lusten. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 14. januar 2005 Prijavi Deli 14. januar 2005 ...pa dober Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. januar 2005 Prijavi Deli 14. januar 2005 Tudi jaz sem v sredo spraševala v Kp- sosedu- o maxi desertnemu siru Mb mlekarn- nimajo pojma o njem Res je bil dober. Bogme, da poiščem link Mb mlekarn, pa njih direktno pobaram, kaj je s tem sirom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. januar 2005 Prijavi Deli 14. januar 2005 Hm, Lj mlekarne so prevzele že leta 2000 Mb mlekarne in slednje so postale- Obrat Maribor.Da bi posodobili proizvodnjo,.......v glavnem, so ukinili proizvodnjo 55 izdelkov.Bojim se, da je odpadel tudi naš čuveni maksi desertni sir .Baje so vložili silne denarje in upe v proizvodnjo mozzarelle Čeprav en mastni poltrdi sir z imenom maksi pa imajo, samo to ni to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 14. januar 2005 Prijavi Deli 14. januar 2005 Ruby, grem jutri v poizvedbo za Maxi desertom. Mmmm jaz ga imam tudi rada. Pa ni tako dolgo nazaj, ko sem ga še videla. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. januar 2005 Prijavi Deli 15. januar 2005 To, moja mila Cosmica Čobanica! Tale sir postaja obsesija kot Milijine kugle za pralni stroj .Pa javi prosim, če ga v prestolnici imate, pridemo v kratkem naokoli v šoping! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Jst mam pa rada sir s kumino. Noro dobr! Pa klasika sir z orehi. Ta je tut fajn. Drgač so mi pa vsi siri dobri, razen nizkokaloričnih (=žaganje). Aja, pa mazljivih tut ne maram (razen Kiri-ja).Plesnivi=njami, njami. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>škripavac delajo doma pri noni in včasih ga prinese, ko pride na obisk. mmmmm najboljši sir! Hm, pri noni? Tole je pa morebiti iz mojega konca Diana, a tvoja nona te dobrote tudi kaj proda?ZELOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO zainteresirana za škripavec Koprnim že več let po škripavcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Ke škoda kar sline imam Vseeno pa je vzpodbudno; če ga dela tvoja nona, ga še kdo drug Upam, da ga kmalu kje staknem! Tnx, Di za info. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Ruby, pozanimala sem se pri najboljsem sosedu in nimajo Maxi deserta bem mu ....ne štekam, ša vsi smo ga radi imeli. Mogoče kako protestno noto poslati na mariborske mlekarne. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 O hvala moja Cosmica, bom morala jaz postati Čobanica , pa začeti izdelovati maxi desertni sir in škripavec! Za kaj se gre? :xx!: A se kdo otepa zaslužka ali kaj? :xx!: :xx!: P.s. A nisi šla danes na šoping h Purgerjem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 Ruby, modoče poznaš še kakšno drugo ime za sir škripavec? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 Žal ne Sir škripavec je dimljen in kolikor se spomnem -ali v obliki kepe ali pa štručke. Je prekomasten trd sir izrazitega, močnega okusa. Sirovo maso zavijejo kot rolco. Zato pri rezanju opazimo reliefni vzorec, ki brez problemov razpade, tako da rezine niso cele ,Kje ga dobiti?Morda pa Diana pozna še kakšno ime za škripavec.Glede na to, da ga izdeluje njena nona, predpostavljam, da je to nekje na Primorskem. Jz sem vedela, da je to bolj Dolenjska zadeva, pa tudi v hr Ogulinu ga nekateri kmetje še vedno (a redko) izdelujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 Žal ga res ne poznam, sem pa spraševala za drugo ime zato, ker se včasih take stvari dobijo tudi na kmečkih tržnicah..ali kar direktno na domačijah... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 Sem malo iskala po googlu in ker škripavca ne najde, sem napisala škripavac in ga lepo našla na hrvaškem . Okolica Reke, se pravi nad Kvarnerjem, pa v Liki... Če se bo tata Velikan pozdravil do nedelje, jo mahnemo na izlet v Bribir Tam je ena gostionica Vrba in ga imajo! Bom za vsak slučaj telefonirala tja, če slučajno niso brez! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 Ruby, prava mačka, vedno pade na noge...prav vesela sem, da si našla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.