Skoči na vsebino

Siri


Recommended Posts

  • Komentarji 181
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

OK, Ruby dovoli, da sem tudi jaz mačka...evo prvo delo v ponedeljek je, da zatežim mariborski mlekarni, ni vrag, nekdo mi bo že moral priznati kje leži "izvirni greh", da so ukinili proizvodnjo tega sira....a lahko zagrozim z kakšnim manjšim protestnim shodom "besnih lunatk"?
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bravo Enja :palec: :vtz:

 

Očitno jih bo treba pritisnit.

Obvezna grožnja pojava besnih Lunatk in tudi Lunatkov :vragec:

Vidi ti njih:ukinejo sir brez najave! :V:

 

Niso več Mb mlekarne. Od kar so jih prevzele Lj mlekarne, so samo še Obrat Maribor :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Samo korajžno :palec: :att:

 

Držim pesti za dobre novice in jih nestrpno pričakujem! :irs:

Ruby:Ves vikend in še ponedeljek sem imela veliko dela, včasih se mi je že dozdevalo, da lahko sama sebe kje srečam....torej, šele ko sem prižgala računalnik, sem se spomnila na obljubo..in žal mi je, čisto sem pozabila.Sem pa napisala lisič, postavila na vidno mesto...torej jutri resnično poizvem, kaj in kako je s "srčkanim, dobrim "malim sirom v rdečem vosku.....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, jaz sem vedno tezila zanj, ker je bil tak fini micken, pa 'taprav sir'... tak okusen pa tko... kot sem ze rekla, ne maram raznih 'sirotk' oz. 'instant sirov'. x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ne spomnim se več sira, ki ga ne delajo več... x:o)x

Včasih vzamem mali hlebček "Zdravo življenje"

No, saj s tem nisi želel reči, da se ga ne spomniš, ker ni bil dober ali ker ga ne delajo več, ni vreden, da se ga spomniš ali...

Ko pogledam v vitrino s siri....saj se je res težko odločit.Pa vendar, kot je že Marsa rekla, sir naj bo sir, ne pa surogat!.Mora "dozoret", imeti mora poln okus....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja kak je bil tist sirček v rdečem vosku, vedno smo tistega kupovali.. pa nimam pojma od ktere mlekarne je bil in to.. zdej tko jeva ponavad Šmarskega Roka al pa Lahki Jošt, ki imata manj maščobe kao.. ker sir mora bit povsod, pa na testenine ga naribam, tud poleg še dodanega parmezana, da se vse fino vleče.. pa ementalar je full dober, feta v solatki, mocarela mi je pa brezveznega okusa, verjetno ko je tak neslan, pa še gumijast je, tega pa res ne štekam, ko enim je pa dober, pa dimljen sir mi je tud všeč, pa camembert. Ne kupujem pa nikol topljenega sira, ko to je pa odpadno sranje, vsi ostanki sirov po mlekarni pobrani in stopljeni.. sej za tople kruhke se vsak sirček stopi.. x:px
Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ni odpadno (topljeni sir), Mushi - to je sir 'z lepotno napako' in tako recimo samo vizualno ne ustreza merilom (recimo ementalec, ki nima dovolj lukenj), pa ga potem na tak nacin ubodejo - tako bi moralo biti.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

marsa en sodelavec je delal v gorenjski mlekarni in kasneje tud v celjski, pa je reku da so topljenega tak delali, da ga ne je.. x:Ix jst pa itak sem taka, sam da kaj takega slišim, pa verjamem..

astra a iz bivoljega pa mocarela ni čikgumi? :inocent:

Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja, Mushi, saj sem pol razmisljala, da pri nas je vse mogoce in tako dodala - da naj bi tako pac bilo..

Verjamem, zal, da ni... :|||||||||||||||||

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, marsa vidla! x:)x Ja sej kje pa mogoč je tak, ampak tega, kje topljen sirček delajo baje na strokovnih ekskurzijah recimo, in drugačnih ogledih NE pokažejo, torej tam, kjer NE pokažejo, se ve, da je BLJAK! :vragec: da je res gravž.. ker ta tip nam je povedu kaj so pol vse probaval in tko.. pa baje ko so se pa učil na faksu so pa tud za sirišče uporabl pr izdelavi enga sira črve! :xx!: Ampak tega delajo nekje v Franciji al Nemčiji drgač.. to so se te finte učil.. :O:
Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...