Marsa 25. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2005 hmmm, sem precej brez predsodkov, tudi shizim na razlicne okuse in vse...sam... sir s crvi mi pa ni glih...Se pri tequilli imam pomisleke.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>mushi, to so kvarglji...zanimiv sir, čeprav ga ne bi jedla glih vsak dan...še malo miga.. AstraEnkrat sta starša iz Francije prinesla ene plesnive sire (naši so po teh merilih hostije brez okusa), tudi pod razno se ne morem spomniti, če sem ga poskusil, zagotovo pa se spomnim, da nam je hladilnik smrdel še teden dni po tistem, čeprav so bili sirčki notri samo kak dan. Okusi so si različni. Ko smo ravno pri naših sirih - staranih sirih itd. noben naš sir ni kaj prida staran. (ali zrel). Moj izbor je od naših sirov običajno ljutomerski ementalec, laščan (če ni preveč kašast in premalo zrel), kranjska Gauda, prija Šmarski rok 25%, nemških ne kupujem, Matajur (bolj svež) in Tolminc, pa Nanoški, bolj svež Zdravo življenje... čez mejo si včasih kupim Asiago (svežega) Montasio najmanj 60 dni ( tudi tu ni vseeno, katera latteria je) pa kakšen Dobiaco ali kak drug sir z onega konca, od Invernizzi Gorgonzolo ali celo z maskarponejem (krasno mazljivo, topljivo v ustih), tudi Latterie Carsiche imajo dovolj dober tak duo Izbira sira je vedno stvar trenutnega razpoloženja. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 Nachos sir!!!!!!!!! Tale, ki sem ga jedla s tortiljami v Washingtonu, je bil the best!!!!!!! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 men pa nacho ni dober, tko kot da bi bil rumenjak jajčni notr zmešan se mi zdi, mah sej ni važn.. ampak tortilije so pa ! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>men pa nacho ni dober, tko kot da bi bil rumenjak jajčni notr zmešan se mi zdi, mah sej ni važn.. ampak tortilije so pa !Jaaaaaa tortilje... mah sej jz sm zmešana. Bolj je slano, bolš je. Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 Ruby in ostali lunatki!Mali desertni sirček v rdečem vosku je Mariborska mlekarna prenehala izdelovati pred približno petimi leti.Za izdelavo tega sira je bilo potrebno veliko ročnega dela, kar je podražilo proizvodnjo in jasno s tem tudi ceno.Prodaja ni bila dovolj visoka in zato so ga prenehali izdelovati.Se pa menda nekje na štajerskem neka manjša mlekarna pripravlja na izdelavo takih "butičnih" vrst sira.Če bo tudi ta sirček uvrščen v proizvodnjo , danes žal nisem izvedela, ker je bil direktor"za sire" nedosegljiv.No, pa jutri poskusimo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 bravo enja! Zanimive informacije.. kakšno nostalgijo imamo, prav res me je zjutraj zagrabila.. tina ti veš mogoče pr tortilijah kako nrdijo oz. kaj je v tistem jogurtnem prelivu, ki ga zraven dobiš? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 25. januar 2005 Prijavi Deli 25. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>bravo enja! Zanimive informacije.. kakšno nostalgijo imamo, prav res me je zjutraj zagrabila.. tina ti veš mogoče pr tortilijah kako nrdijo oz. kaj je v tistem jogurtnem prelivu, ki ga zraven dobiš?Hmm... zraven tortilj je možno dobiti ogromno omak, vendar sem seznanjena le s tisto s paradižnikom in z nachosom... Mislim da jogurtove omakice še nisem poskusila... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 No, danes uspela dobiti tudi "direktorja za sire"( ime priimek in telefon bom skrbno shranila).Najprej me je "zaslišal", kje sem dobila njegov telefon , v čigavem imenu sprašujem( kot fizična oseba ali kako drugače).Ko sem povedala, da me stvar zanima samo kot fizično osebo, je že skoraj prekinil pogovor, češ, da se mu mudi...šele na mojo pripombo, da bom njegov odgovor objavila na "nekem forumu" na internetu, se je toliko omehčal, da je povedal, da tega "famoznega" sira nimajo v kratkoročnih planih proizvodnje...Dozdeva se mi, da bi ta "gospod" zaslužil klic energične Ruby Ker se že dva dni ukvarjam z mlekom in mlekarnami pa še tole....Za izdelavo alpskega mleka ni potrebna zelo kvalitetna surovina, zato LM tako mleko uvažajo iz Češke, kvalitetno gorenjsko mleko pa preprodajajo v Italijo.Pametni Italijani že vedo, da lahko samo iz kvalitetne surovine izdelajo kvaliteten sir.Pa je tudi vrlim gorenjcem "potegnilo", da konec koncev lahko sami direktno izvažajo mleko in s tem več zaslužijo...Torej; na zdravje slovenci, z češkim alpskim mlekom! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 26. januar 2005 Opala, jackica, to si pa dobr se zmenila, pa celo rekla si, da bos objavila, bravo!! naj vidijo, da je *sirsi* interes! :palec:Pridna, svaka cast! A daj, kaj pa je tistole tamle na koncu... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 a alpsko mleko ti to? :xx!: Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Opala, jackica, to si pa dobr se zmenila, pa celo rekla si, da bos objavila, bravo!! naj vidijo, da je *sirsi* interes! :palec:Pridna, svaka cast! A daj, kaj pa je tistole tamle na koncu... Hej Marsa, veš koliko oseb sem povprašala na to temo, pa vsi res zelo prijazni...celo razlagali postopek izdelave.....edino tale tip na koncu...deloval prestrašeno....malce nesramno......šele "grožnja"da bom odgovor objavila tule, ga je malo omehčala...Tisto na koncu? Enostavno rečeno 1.februarja gorenjci začno prodajat svoje mleko Italijanom.....Slovenci pa bomo še naprej pili češko mleko...benti, se mi zdi, da bom začela ovsene kosmiče mešat s pivom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 pa kaj to je Alpsko mleko Ljubljanskih mlekarn, al ma Gorenjska ml. tud kakšno trajno mleko izdelek? Sicer pa Alpsko se ve, da ni tolk kvalitetno, ni treba da je, ker s sterilizacijo uničijo vse kar je slabega in dobrega, pa dodajo "dodatke". Sam ga je pa najbolj easy met doma, dolg zdrži.. kaj bomo pa s tolk skute doma, ko skoz in skoz ga ne piješ, pol ko bi ga bi bil pa že preč.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 26. januar 2005 Prijavi Deli 26. januar 2005 Mushi, govorila sem o Alpskem mleku Ljubljanskim mlekarn....gorenjci nimajo več svoje mlekarne( razen manjše v Bohinju), ker so jo l. 2000 priključili Lj. mlekarnam... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 27. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hej Marsa, veš koliko oseb sem povprašala na to temo, pa vsi res zelo prijazni...celo razlagali postopek izdelave.....edino tale tip na koncu...deloval prestrašeno....malce nesramno......šele "grožnja"da bom odgovor objavila tule, ga je malo omehčala...Tisto na koncu? Enostavno rečeno 1.februarja gorenjci začno prodajat svoje mleko Italijanom.....Slovenci pa bomo še naprej pili češko mleko...benti, se mi zdi, da bom začela ovsene kosmiče mešat s pivom Ja, eni so zelo skrivnostni.Jaz tud vedno kaj 'zaslisujem' (), pa tud vidim tole vse.... Tole se mi pa tok trapast zdi, da sploh nimam besed... tole o italijanih in temle... :||| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 27. januar 2005 Prijavi Deli 27. januar 2005 tole je pa čista ekonomska računica...kdo več plača.. in obratno kje se cenej dobi, da se pol več zasluž, ko prodaš..ampak pol naj pa sledljivost dajo pa napišejo vsebuje mleko iz češke tolk in tolk deleža v celotnem mleku sej se je vedno svinjarija delala.. in dost teh stvari se je dogajal pa se še bo.. pa neki naravno in 100% to kr pozabte, kjer to piše se še najbolj lažejo..So mel biovinogradniki srečanje.. pa so se menil.. pa pravi eden da je samo 4-krat škropil, pa pravi pol mu eden, da je on lahko samo tolkrat, ko ma pa sosed tud vinograd zraven, pa je še njegovo odneslo k temu, drugač bi tako večkrat moral..Pa meso in te stvari, pozabte, da se bo vedl da je 100% krava iz Slovenije.. ampak tko zdej je, pa se bomo mogli sprijaznit.. al pa doma kmetije met, al pa vegi ratat, ma pol šele enga genetskega sranja zaužiješ (soja). Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 27. januar 2005 Prijavi Deli 27. januar 2005 Enja, Hvala, ker si se za vse nas desertnomaksisiroljubke tako kvalitetno angažirala! Novice žal niso kaj prida spodbudne, ne preostane nam drugega, da dočakamo tole skorajšnjo butično ponudbo . Aja, , če fizično osebo, se pravi potrošnika zanima kaj o proizvodu, se ga lahko kar na hitro odj. ???? Strašno je to, da je treba vedno kaj zagroziti, da bi v končni fazi dobil inf. o tem, za kar je neki pepček plačan Edino podatek, da ga že 5 let ne delajo več, me pa malo bega Namreč, marca bo pet let odkar živim v tem stanovanju in spomnem se, da ko sem doterala zadeve okoli selitve, rihtanja in prenavljanja do konca- sem naredila en likof za najbližnje. In na posebno željo moje prijateljice Italijanke, sem kupila tudi maksi sir. In z njegovim voskom umazala for ever krasen prt, ki sem si ga omislila prav za to priložnost! Pa tudi naša Cosmica ga je še nedavno uočila nekje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 31. januar 2005 Prijavi Deli 31. januar 2005 Ruby: tudi sama sem v trgovinah opazila zelo podoben izdelek kot je bil ta desertni sirček...vendar je žal nekaj iz uvoza in druga vrsta sira...samo oblika je enaka.Res se nisem poglabljala v detajle..lahko ga ne izdelujejo 5 ali pa 3 leta...mene je bolj zanimalo, zakaj ga ne..in če ga mislijo ponovno začet izdelovat...So me pa danes v trgovini pritegnili ravioli s petimi vrstami sira...hmmmm...po branju deklaracije me je pa kar nekako minilo, da bi stvar kupila....kot bi brala kemično analizo iz laboratorija... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 sem se spomnila na tole temo... zadnjič kupila burrato (a sm prov napisala )... je zmanjkalo v trenutku Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>sem se spomnila na tole temo... zadnjič kupila burrato (a sm prov napisala )... je zmanjkalo v trenutku Si napisala vse točno, vključno z efektom. Specialiteta iz Apulije. Gre za posebno obdelano mozzarello, najboljše kvalitete,ki ima v svoji sredici kislo smetano , kupiš jo v lično s porovimi listi povezanem žakeljčku. Veš kako se servira? 5 minut, preden jo postaviš na krožnik, jo skupaj z vrečko, da se ne zmoči-potunkaš v vročo (ne vrelo!) vodo.Tako ubiješ mrzloto iz hladilnika in burrata (v prevodu -maslen sir, il burro- maslo) razvije svoje arome in božanski okus. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 28. avgust 2005 Prijavi Deli 28. avgust 2005 O, hvala, Ruby72, za dodatna pojasnila ... sam mi je res noro dobra ja, točno tako je bila pakirana... aja, porovi listi so tisto... sem si belila glavo, katera eksotična zel bi to lahko bila Naslednjič bom naredila po tvojem nasvetu (vroča voda in to), čeprav je bila super tudi brez tega Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 V nedeljo je ob polnoči prišel na obisk dragi prijatelj iz Beograda Prišel je s minibusom, pa so zaradi hude prometne na Hrvaškem šli preko Rijeke..., jaz pa z zobotrebci podprtimi vekami in z župo z rezanci čakala gosta Ampak se mi je povsem odkupil, ker mi je prinesel kar nekaj krasnih belih sirov in užiški kajmak Sjeničkega (na meji med južno Srbijo in Črnogoro), ki je ultramasten sir (70%), izrazito močnega okusa, krasen za zamešat v polento Potem enega belega, ne ve imena, 's kojeg je bio obran kajmak' za pite in gibanice. Še zmeraj nič lahek sir, vendar neprimerno bolj jedljiv od prvega Somborsko feto, ki je res odlična, meni osebno bolj všeč kot originalna grška.Za na solate, ponudimo kot predjed, posuta sladko papriko in tostom O kajmaku pa .... , osebno imam najrajši 'prevreo', pa tak kar nekaj zorjen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Žal je demokracija tudi Srbom prinesla pred nekaj leti petkrat prejodirano sol in jim pokvarila njihove odlične sire Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 Včasih so delali fantastičen grojer , sedaj pa ne več! Poleg belih sirov, ki so 100% domena kmetov, pa kdor ima čas lazit na tržnico... ...premorejo še ene ogabne trde in poltrde sire-radirke :xx!: , pod skupnim imenom kačkavalj :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Ko za ostale skuham špagete bolonez, si zase naredim tole omako: 1dcl sladke smetane segrevam( stvar ne sme zavret!) v njo dam koščke gorgonzole in naribanega parmezana..ko se sir stopi, prelijem čez špagete... Tudi meni ena ljubših variant - testenine ali pa njokci obliti s temle ementalec mi je dober vrhniški Sem se spomnila ene prigode. V oni mali trgovinici, kjer sem delala, je naš še bil malo pogolten in enkrat je dobil vrhniški Ementaler po odlični ceni, samo problem je bila količina. Da je dobil tako fajn ceno je moral vzeti 3 velike hladilnike takšnega sira za eno malo trgovinico . Ampak smo uredile zadevo. Ko je rpišel sir je izgledal tako neprivlačno, bledolično. Pa sva z eno sodelavko, primorskih korenin - zato se jasno spozna na biznis , dali sir zoret . kar je pomenilo, da sva dali poleg hladilnika, ki spodaj piha topel zrak sir, vakumsko pakiran. Tako da sanitarno ta postopek ni bil oporečen . In je sirček res dozorel bolj, postal malo bolj rumen, pa luknje so se povečale. Potem sva ga razrezali, spakirali v folijo za živila in prodali za med . Vse tri hladilnike smo po dodatnem zorenju brez težav prodali. . Jaz imam tudi rada sire. Mozzarella - jo pojem kot jaboljko, ta prvo , pa eni Glabani al Galbaninni al nekaj v tem stilu, neki topljeni sirčki, odlični, čist drugačni kot kake Zdenke al pa kej podobnega. . Sicer je Masdamer tudi odličen ,za moj okus. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.