Piko 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 Ojla, sirčki in sirotke!Posebno dober mi je bovški ovčji sir. Cena je 1.600 sit za trideset dek, ga je pa zato dovolj polovico manj, ko ga jem s kruhom in okus je odličen P.P. Od ementalcev mi je najboljši Ljutomerski. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2005 o, kaj ste osvezil! men tud zadnje case spet bolj siri pasejo...moram met vsaj ene dva, tri v hladilniku (poleg obveznega parmezana, ta MORA bit!) 1600 za 30 dkg? to je pa kar velikk, a ni? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 men tui lotmerški ementalec pa kak traminec s skorjo kruha iz krušne peči..... čisti užitek in naslada Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2005 heh. uh jaz mam skor kar vse sire rada...se clo z zeleno plesnijo sem jih zacela 'nazaj jest'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 uh jaz mam skor kar vse sire rada...Živim od mleka in mlečnih izdelkov(kot bi me mama premalo dojila )...ja ljutomerski ementalec, pa kranjska gavda in jošt, vsi siri z dodatki(plesen, orehi, poper..itd), kajmak ...... ....nisem pa še preiskusila kvargljn-a.....vidim ga na prodajnih policah specializiranih trgovin v Avstriji( vem pa, da ga izdelujejo tudi pri nas)....stvar naj bi izjemno smrdela(odtod tudi reklo:Smrdi kot kvargelj).Ga je kdo že konzumiral? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 25. oktober 2005 Živim od mleka in mlečnih izdelkov(kot bi me mama premalo dojila )...ja ljutomerski ementalec, pa kranjska gavda in jošt, vsi siri z dodatki(plesen, orehi, poper..itd), kajmak ..........nisem pa še preiskusila kvargljn-a.....vidim ga na prodajnih policah specializiranih trgovin v Avstriji( vem pa, da ga izdelujejo tudi pri nas)....stvar naj bi izjemno smrdela(odtod tudi reklo:Smrdi kot kvargelj).Ga je kdo že konzumiral?joj! glih gledam, a cem odpret temo siri... :|||ziher boste kaj takega... slastnega povedal...in eto! tko da, ste krivi, ce (hehe, pogojnik al kaj!) me boste nagnal dol z neta, ubogo sestradano revcko...kar sline se mi cedijo, prec grem gledat, da kaj se kaj da. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. oktober 2005 Prijavi Deli 25. oktober 2005 joj! glih gledam, a cem odpret temo siri... :|||ziher boste kaj takega... slastnega povedal...in eto! tko da, ste krivi, ce (hehe, pogojnik al kaj!) me boste nagnal dol z neta, ubogo sestradano revcko...kar sline se mi cedijo, prec grem gledat, da kaj se kaj da. (najbrž si je šla pripravit sirov fondie) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. oktober 2005 Prijavi Deli 26. oktober 2005 Posebno dober mi je bovški ovčji sir. Cena je 1.600 sit za trideset dek, ga je pa zato dovolj polovico manj, ko ga jem s kruhom in okus je odličen 1600 za 30 dkg? to je pa kar velikk, a ni? jah, bovški ovčji sir je baje nadjamsi, sicer pa so ga šele pred 2 mesci patentirali (zaščitili in poenotili pripravo - vsaj tako so poročale Primorske novice), sploh pa povpraševanje močno presega ponudbo, mogoče tudi zato taka cena. Pa izdelan mora biti iz ovčjega mleka, od ovc ki so se pasle na prostem, pa količina maščobe v takem mleku mora bit taprava...vglavn, ni tok ajnfoh narest tega sira...vse skupi pa rezultira (tudi) v visoki ceni. Jst sm pa glih par dni nazaj v Leclercu kupila BOŽANSKI brie za bagatelo (ploščat tortni kos za cca. slabih 500 sit, mislm da okol 30dag). Sploh nism vedla, da zna bit brie tok dobr, do zdej me ni preveč impresioniral. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Pred kratkim prvič v življenju jedla Tilzit . Tak sočen je, pa ne preveč masten, pa tudi ne takšen, kot naši premalo zreli siri. Še vseeno pa po vsej verjetnosti čisto premalo zrel za Ruby . Zdaj imam pa Viteški sir v obdelavi, je pa podoben onemu v rdečem ovitku okroglem, o katerem je tekla debata strani nazaj. Je tudi desertni sir, super je Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Ovčji siri so zakon...Pecorino al neki takega sm mel nazadnje - dooooober (smo pač blizu Italije....) :shuriken: Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Njboljši je domač sir Posebno, kadar ga imaš še okol 15 kg v zalogi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Njboljši je domač sir Posebno, kadar ga imaš še okol 15 kg v zalogi Ga sami delate? Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Da imamo domačo proizvodnjo tko samo zase. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Da imamo domačo proizvodnjo tko samo zase.Fajn.... ....pa škoda, da ni za prodajo..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Fajn.... ....pa škoda, da ni za prodajo..... Mogoče bo kdaj samo za to si je treba čas vzet - za povečanje proizvodnje. Si že kdaj jedla domač sir? Ko domač sir ma čisto poseben okus. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 8. januar 2006 Prijavi Deli 8. januar 2006 Si že kdaj jedla domač sir?Sem ja.....in mi je bil zelo všeč....Smo ga nabavljali pri enih, ki so ga izdelovali, pa smo nekako izgubili vezo.Delali so tudi domač kozji sir, vložen v olju, z raznimi začimbami (poper, timijan, rožmarin.....)....tudi posebno in okusno..... JOJ, kako jaz obožujem sire.....se mi ne skriva..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Pri nas mamo samo sir iz kravjega mleka in brez dodatkov. Samo sir je tud tko zlo redilen posebno v ogromnih količinah .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 Pri nas mamo samo sir iz kravjega mleka in brez dodatkov. Samo sir je tud tko zlo redilen posebno v ogromnih količinah .... Se zavedam, da je redilen.... zato sem pa zgoraj napisala, da se mi ne skriva (sem zato sočna-kot je enkrat rekla Marsa ). Enostavno ga moraš imeti rad oz. jaz ga kar obožujem; eto, ravno zdajle ga grickam-k ena miška p.s. če kdaj razširite proizvodnjo in jo ponudite še nam navadnim smrtnikom mi pa le daj vedeti....Nimam se mu namreč namena odpovedati, pa četudi redi. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2006 superca ste osvezil, sem jo hotla glih vceraj. zadnje cajte spet cist palim na sire. vse razen z zeleno plesnijo, pa se clo te sem tud jedla, sam rajs ne oz. rajs z belo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nea 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 jaz mam tud ful rada sire....Mastdamer rules.....in pa Gorgonzolaaaaaaaaaaa......njami.-.camembert mi je preveč grenak....... Citiraj Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2006 aha a vidis, jaz pa shizim na grenke okuse, v bistvu, morda mi zato camembert pa ful sede. prav zlo zlo. se bolj kot brie, v bistvu odvisno tud kera znamka pac, ocitno. sam mam res rada vse - nemastne, mastne, aja ne vseh... onih nekih medlih 'sirotk' ne maram, razen ce ni sirotka. pr men je tko, ce je sir, mora bit sir, torej mocen, okusen, zrel. ne maram nekaksnih 'surogatov'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 mama mi je dala neko cambozolo ali nekaj podobnega, smrd pa po amoniaku. :xx!: dala sem s jo na sendvič in pometala v koš, ker ni za jest, preveč oster vonj ima. omaka, ki sem jo naredila, pa je bila čisto OK. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tutti-frutti 9. januar 2006 Prijavi Deli 9. januar 2006 mmmm jaz pa obožujem sirčke pizza obvezno 4 siri drugač pa imam najraje grško feto v mediteranski solati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 jst mam tut rad sire. vcasih mi prav pase jest sir.sam kadar sm ga jedu na pizzi, se je zgodil, da mi je zmer aura okol grla smrdela po siru pa prou grdo mi je to...in pol mi je blo cist mimo, k se mi je tist ogabni vonj nalimal na auro, na grleno cakro; sem dojemal, kot da nimam kej tega jest.ma res no! pa potem mi je se ena punca rekal, da mi aura smrdi po siru, potem ko sva pizzo jedla sicer pa se je menda dobro izogobat takim topljenim, zdenka varianta ipd... ker so velikokrat topljeni, veckrat topljena mascoba, mocno predelani in menda je to zelo nezdravo! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 10. januar 2006 Prijavi Deli 10. januar 2006 Se zavedam, da je redilen.... zato sem pa zgoraj napisala, da se mi ne skriva (sem zato sočna-kot je enkrat rekla Marsa ). Enostavno ga moraš imeti rad oz. jaz ga kar obožujem; eto, ravno zdajle ga grickam-k ena miška p.s. če kdaj razširite proizvodnjo in jo ponudite še nam navadnim smrtnikom mi pa le daj vedeti....Nimam se mu namreč namena odpovedati, pa četudi redi. OK zmenjen Samo me se je sistem diete porušil zarad sira. In zdaj morem izbirat ali naj jem sir in ostanem na isti teži al naj se mu odpovem za kešne tri mesece in začnem ponovno hujšat. Domači siri majo okol 1.4 kg ne. IN kadar sem v formi ga polovico če ne še več pojem JAZ in to manj in to v enem tednu. Včasih celo tko pretiravam, da me začne še mal želodec bolet ampak potem spijem kako limono in se vse poprav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.