Skoči na vsebino

Osho

cigancica

Recommended Posts

"Osho is an enlightened master, who is working with all possibilities to help humanity to overcome a difficult phase in developing consciousness."

The Dalai Lama

"People like Osho are way ahead of their time. It is a good sign that the youth of today is reading more and more of Osho."

K.R. Narayanan, President of India

"I’ve been charmed from reading his books"

Frederico Fellini -Italian film maker

"Osho is one of the greatest mystics of all times who has a tremendous spiritual power to go into such a variety of subjects including Geeta, Nanak, Meera, Kabir, Sufism, Tantra, Yoga and Zen. He has given a new vision and direction to humanity."

Pandit Shiv Kumar Sharma, World renowned santoor player

"I read all his books"

Shirley MacLaine

"[Osho] delivers his theses with humor and rhetorical brilliance, complacent, but with an irony that actually enchants and

Der Spiegel, Germany

"... [Osho is] a man blessed with a great sense of humour and wisdom"

The late violinist Yehudi Menuhin

"His [Osho’s] incredible taped discourses, lectures and books have inspired me (and millions of others) on the path of self evolution. His presence here is like a great bell tolling... awaken, awaken, awaken."

James Coburn, hollywood Actor

"This book ‘India My Love’ by Osho brings together some of the choicest selections of the writing, the discourses of a great Indian, a great mystic, a great philosopher...In his own way, Osho captured the essence of ancient wisdom, related it to contemporary needs, tempered it with the modern times and became a powerful messenger of eternal Indian thought and Indian wisdom."

Manmohan Singh, FORMer Finance Minister releasing

"Osho – unmatched orator, unorthodox thinker and an original interpreter of ancient texts. His exposition of Japji Sahib and other teachings and philosophy of Guru Nanak Dev has deeply impressed me. I admire his courage, sense of conviction and spirit of adventure."

The late Giani Zail Singh, FORMer President of India

"Osho gave a vision to this country and to the world of which any people can be proud. Osho has given us great strength. I bow down to his memory for giving us that strength."

Chandra Shekhar, FORMer Prime Minister

"Where the dance of Meera and the silence of Buddha meet, blossoms the true philosophy of Rajneesh."

Amrita Pritam Renowned poetess

"After Shankaracharya the master to influence me the most was Osho. Because his views are most knowledgeable and scientific. Osho is a wandering master of this country."

MKhushwant Singh, noted writer and journalist, while releasing Life’s Mysteries

Source: http://aoxiu.com/bbs/viewthread.php?tid=26...;extra=page%3D1

_________

"He is the greatest incarnation after Buddha in India, he is a living Buddha."

Lama Karmapa; late head of the Kargyupta (or Red Hat) Sect of Tibetan Buddhism.

“Osho is the most important and most successful teacher in the domain that lies at the intersection of psychology, psychotherapy, philosophy and religion.”

Dr. Guy L. Claxton, D.Phil. (Oxford) Lecturer in Psychology of Education. University of London, U.K.

Source: http://www.abbyeagle.com/zen/osho.php

Deli na socialnih omrežjih

"Osho is an enlightened master, who is working with all possibilities to help humanity to overcome a difficult phase in developing consciousness."

The Dalai Lama

"People like Osho are way ahead of their time. It is a good sign that the youth of today is reading more and more of Osho."

K.R. Narayanan, President of India

"I’ve been charmed from reading his books"

Frederico Fellini -Italian film maker

"Osho is one of the greatest mystics of all times who has a tremendous spiritual power to go into such a variety of subjects including Geeta, Nanak, Meera, Kabir, Sufism, Tantra, Yoga and Zen. He has given a new vision and direction to humanity."

Pandit Shiv Kumar Sharma, World renowned santoor player

"I read all his books"

Shirley MacLaine

"[Osho] delivers his theses with humor and rhetorical brilliance, complacent, but with an irony that actually enchants and

Der Spiegel, Germany

"... [Osho is] a man blessed with a great sense of humour and wisdom"

The late violinist Yehudi Menuhin

"His [Osho’s] incredible taped discourses, lectures and books have inspired me (and millions of others) on the path of self evolution. His presence here is like a great bell tolling... awaken, awaken, awaken."

James Coburn, hollywood Actor

"This book ‘India My Love’ by Osho brings together some of the choicest selections of the writing, the discourses of a great Indian, a great mystic, a great philosopher...In his own way, Osho captured the essence of ancient wisdom, related it to contemporary needs, tempered it with the modern times and became a powerful messenger of eternal Indian thought and Indian wisdom."

Manmohan Singh, FORMer Finance Minister releasing

"Osho – unmatched orator, unorthodox thinker and an original interpreter of ancient texts. His exposition of Japji Sahib and other teachings and philosophy of Guru Nanak Dev has deeply impressed me. I admire his courage, sense of conviction and spirit of adventure."

The late Giani Zail Singh, FORMer President of India

"Osho gave a vision to this country and to the world of which any people can be proud. Osho has given us great strength. I bow down to his memory for giving us that strength."

Chandra Shekhar, FORMer Prime Minister

"Where the dance of Meera and the silence of Buddha meet, blossoms the true philosophy of Rajneesh."

Amrita Pritam Renowned poetess

"After Shankaracharya the master to influence me the most was Osho. Because his views are most knowledgeable and scientific. Osho is a wandering master of this country."

MKhushwant Singh, noted writer and journalist, while releasing Life’s Mysteries

Source: http://aoxiu.com/bbs/viewthread.php?tid=26...;extra=page%3D1

Pošteno bi bilo poleg vseh teh hvalospevov dat gor še malo drugačna mnenja.

Od prav tako slavnih imen kot so navedena.

Tudi citirat koga od zgoraj navedenih ko je spremenil mnenje o Oshotu.

Ker tega je tudi precej.

Razen če misliš da so ga v pravi luči videli edino tisti ki ga hvalijo do nebes.

Pa ker tako rad limaš linke, pobrskaj še malo v to smer.

mogoče bom pa jaz, ko ne bom imel pametnejšega za počet... x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

! Argumenti ZA in PROTI že bili podani,zlinkani.

Lastna mnenja napisana.

Preber poste za nazaj. In nehaj "SRAT".

Posameznik naj si pa vsak sam ustvari, ustvarja lastno mnenje.

Brez "ponujanja" mnenj "BEDAKOV" kot sva midva. In še kdo.

Prvo pa naj kaj njegovega tudi prebere, sproba - stestira.

Osebno me boli "K" tudi za Oshota.

Ne pa za njegove teze, katere so se mi obnesle v real lajfu. :)

! Argumenti ZA in PROTI že bili zlinkani.

Preber poste za nazaj. IN NEHAJ "SRAT".

Posameznik naj si pa vsak sam ustvari, ustvarja lastno mnenje.

Brez mnenja "BEDAKOV" kot sva midva. In še kdo. :)

Tudi ti.

Se pa popolnoma strinjam z zadnjim stavkom. :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Prvo naj, kdor kaj kritizira, kaj prebere.

Stestira ali zanj drži. Ali zanj ne drži.

Argumentira, zakaj se s čim strinja. In zakaj ne.

Oz. s čim se strinja in s čim ne.

Osebno se z njim ne strinjam glede kolektivne vzgoje otrok, življenja v komunah.

Sem individualist. In tudi "Osho" mi ne bo "sral" po glavi s svojimi v praksi zrealiziranimi pogledi, kako bom

živel. V zvezi s tem, ko ga "J". )

Njegovi pogledi na umiranje, smrt. Seks vs seksualnost "prenešena v glavo".

Odnos do religij, politike se mi zdi realno podan.

Osho je bil Osho. Nekdo drug, je nekdo drug. Vsak ima svojo pot.

Določena načela, spoznanja so skupna.

Osho je bil človek z dobrimi, manj dobrimi lastnostmi. Kot vsak od nas.

Nikoli pa se ni imel za Boga. Puritansko čistega.

Bil je filozof, teoretik in praktik. To znal vnovčit.

Konec koncev živimo v kapitalizmu. V tržnih odnosih, od transakcij tega, kar znamo in obvladamo. )

In zakaj bit uspešnemu nevoščljiv? Ker je zbiral "rojse"?

Pravi "K". Pač bil je sposoben. Njegovo pisanje ima pa za veliko znanih, manj znanih, anonimnih ljudi določeno

"težo". Komur NI všeč, ga naj pač NE bere.

Osebno sem od njega prebral dve, tri knjige že pred leti. Malo se poigraval z njegovo kundalini meditacijo, ...

Bom rekel, bilo mi je v korist. Kaj globje se pa v njega nisem spuščal.

LP

Prvo naj, kdor kaj kritizira, kaj prebere.

To vsekakor.

Nimam nikoli navade pametovat o nečem česar ne poznam.

Z dobrih in slabih strani.

Nisem prebral niti ene njegove knjige in tudi nobene ne bom, vsaj cele ne.

Prebral pa toliko da si lahko ustvarim sliko o čem je pisal.

Sem pa slišal in bral o njem kar precej tam v osemdestih letih prejšnjega stoletja.

On njegovi komuni, o njegovem učenju.

Za in proti.

Od tistih ki so v komuni živeli, od tistih ki so ga častili kot boga in od tistih ki so pljuvali po njem.

Mislim da to zadostuje da lahko podam svoje mnenje o tem.

Od njegove smrti pa do takrat ko se je na tem forumu odprla tema o njem, sem nanj pozabil.

Je trajalo kar nekaj časa da mi je "potegnilo" o kom tema govori.

In sem šel malo raziskovat.

In našel, ZA in PROTI.

Iz tega je tudi nastalo moje mnenje o njem.

Sam sem si soustvaril mnenje o Oshotu, tudi skozi nekaj pogovorov z osebo.

Katera je bila njegov prijatelj. Ga poznala iz otroštva.Ga "odpremila" skozi "bardoje".

Bila z njim v času njegovega umiranja, prehoda v "druge" dimenzije.

V času smrti. Posmrtnih ceremonij...

Imam svoj pogled.

Za njegove "ovce" me pa konkretno boli "K". Povedano po domače.

Od njega vsak "potegne & vidi" tisto, kar hoče.

Oz je zmožen doumeti. Bil je precej nekonvencionalnega ravnanja nemalokrat. )

Bhaktivedanta Prabhupada, njegov ISKON = promocija Krishne kot religije (Hinduizem).

A ti ločiš religijo, religije (Hinduizem, …) od poti Osebne rasti izven konteksta religije, religij?

Osho je bil “veren“ NI pa bil dogmatik in promotor Hinduizma.

Poudarjal je “Biti“ & “Zavedanje“, razbijal tabuje sex & umiranje, smrt, …

NI ga “sral“ z dogmami, mantrami, Hinduizmom in njegovimi Bogovi kot religijo …; kot dogmo, dogmami.

Ali se motim?

Bil je sprejemljiv za določene osebnostne strukture.

Tako kot promotorji religij – raznih & njihovih učenj, dogem za druge določene osebnostne strukture.

Vsakomur svoje.)

Osho o

TM mantrah

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1001444506/15

“…metode, kakršna je transcendetalna meditacija

niso nič drugega kot nemedicinska pomirjevala

če nenehno ponavljate neko mantro

postane ponavljanje tako dolgočasno

da se um utrudi, izčrpa

v utrujenosti in izčrpanosti se res ustavi

vendar to ni prava tišina, je nekaj cenenega

je samo trik in vsakdo ga lahko obvlada

v imenu religije, duhovnosti

prodaja preprosto avtohipnozo

jaz ne odobravam takšne tišine

resnična tišina se dogodi

ko začnete opazovati hrup svojega uma

v umu je nenehen promet

misli, spominov, domišlije

tisočev želja

tam je vselej množica, ki se giblje v vse smeri

če se lahko ustavite ob cesti

in samo opazujete, brez ocenjevanja, presojanja

ne da bi karkoli obsojali

ali odobravali

samo sedite na bregu reke

opazujoč tok reke

brezbrižni, odmaknjeni, in ste samo čista priča

tedaj se dogodi čudež… ”

O meditaciji

http://www.gape.org/gapes/prispevki/files/...ost-ekstaze.htm

Sam NE delam NIČ od navedenega. Niti NE promoviram.

Podal sem zgolj primera, da se lažje loči,

kaj sem hotel v uvodu posta sploh povedat v zvezi z dogmami, religijo.Konteksti osebnega razvoja izven religioznih, dogmatskih okvirjev. )

Osebno mi gre najbolj na "K". Ko se deluje kot društvo.

Ustanovljeno, paralelno delujočo versko skupnost v ozadju, dogme, ... pa

prikriva.

Naj se pove vse takoj na začetku. Zakaj se gre.

Sem zasledil, kar nekaj tega.

Manipuliranje, "zakrivanje" ni v fair - play duhu korektnega "poslovanja".)

• 5 months later...

Živjo Osho - prerok za naivne,

Slavi naše srce preroka,

ki slavi sex in droge.

Bil je sicer rasvetljeni

a je umrl od ajca.

Imel je mnogo trave

naivnih bab in avtov,

sicer pa zakaj ne bi,

užival veletantrik rasvetljeni.

In se še vedno išče,

ta orgazem neverjetni,

vi samo verjemite,

orgazem kmalu pride.

Sedaj pa Osho v peklu

hudiču družbo dela.

Se v kotlu kuha

in mater Terezo prosi odpuščanja.

Slavi naše srce preroka,

ki slavi sex in droge.

Bil je sicer rasvetljeni

a je umrl od ajca.

Imel je mnogo trave

naivnih bab in avtov,

sicer pa zakaj ne bi,

In se še vedno išče,

ta orgazem neverjetni,

vi samo verjemite,

orgazem kmalu pride.

Sedaj pa Osho v peklu

hudiču družbo dela.

Se v kotlu kuha

tole nekako paše v prvih nekaj razredov osnovne šole. si prepričan, da nisi zgrešil foruma?

Norost je vcasih najvecja modrost…

A si užaljen ker ti govorim resnico. Torej verjameš preroku, ki se je prevažal v luksuznih avtih, sexsal vsepovprek in na koncu tudi umrl od ajca. Audi prav. Torej se bomo ljudje osvobodili z nebrzdanim sexom, drogiranjem in sebičnostjo. HA HA HA Vse kar je Osho storil in povedal je bilo že tisočkrat rečeno a se je vedno končalo v norosti, poglej si samo malo zgodovino. Naprimer povej mi eno veliko Oshovo delo, ki bi nas lahko impresjoniralo. Torej so se Buda in Jezus in Šiva motili, ko so pridigali o čistosti. Hvala Bogu, da je tu Osho, da nas je razsvetlil. Zakaj potem v norišnicah sečamo toliko sexualnih manjakov, narkomanov itd. Torej sloboda v norosti. HA HA HA Popravljeno -> DON KARLOS

A si užaljen ker ti govorim resnico. Torej verjameš preroku, ki se je prevažal v luksuznih avtih, sexsal vsepovprek in na koncu tudi umrl od ajca. Audi prav. Torej se bomo ljudje osvobodili z nebrzdanim sexom, drogiranjem in sebičnostjo. HA HA HA Vse kar je Osho storil in povedal je bilo že tisočkrat rečeno a se je vedno končalo v norosti, poglej si samo malo zgodovino. Naprimer povej mi eno veliko Oshovo delo, ki bi nas lahko impresjoniralo. Torej so se Buda in Jezus in Šiva motili, ko so pridigali o čistosti. Hvala Bogu, da je tu Osho, da nas je razsvetlil. Zakaj potem v norišnicah sečamo toliko sexualnih manjakov, narkomanov itd. Torej sloboda v norosti. HA HA HA

sori pomota...tole je bolj za v vrtec kot pa oš. Kaj pa je ajc?

In ja....svoboda v norosti kaj pa...kakšna druga svoboda ni mogoča. x:Dx

Norost je vcasih najvecja modrost…

Slavi naše srce preroka,

ki slavi sex in droge.

Bil je sicer rasvetljeni

a je umrl od ajca.

Imel je mnogo trave

naivnih bab in avtov,

sicer pa zakaj ne bi,

In se še vedno išče,

ta orgazem neverjetni,

vi samo verjemite,

saj orgazem kmalu pride.

Sedaj pa Osho v peklu

hudiču družbo dela.

Se v kotlu kuha

Za vse, ki so tako slaboumni in ne vedo, kaj je mišljeno pod umetniško prikrojeno besedo ajc, naj to vprašajo Grande Magnifika:

Magnifikova srajca tralaliii

Z mano bejbe ne boš dobila ajca trallaaalliii

Z mano grte vsi v raj tralali

in hvala ti mama, hop sa sa

da nisi jemala mamil.

Pridi punca na mojo raketo, te bom popeljal na višjijo dimenzijo. Ha HA HA

Samo naivni tepčki povzdignejo navaden kurbnhaus v nekaj blazno novega in neverjetnega. A ni škoda denarja za Indijo, saj je tudi v Evropi dovolj kurbnhausa. HA HA HA

Popravljeno -> DON KARLOS

Važno sporočilo ni vam več potrebno trošiti denarja za Oshove veleumne modrosti, saj vam jaz popolnoma brezplačno dajem popoln ekstrakt njegove umotvorine v dveh besedah, ki povedo čisto vse in jim ni potebno nič dodati. In te dve besedi se glase:

BODI SVINJA!

Brlbbb, krul, kril, kako je lepo stokati kot ostudna svinja in se valjati po umazaniji. HA HA HA

Tukaj praviš:

"Ljubezen in sprejemanje drugačnosti, kar naj bi bilo tvoje vodilo ne pa sovraštvo in tema. Kar je po tvoje edina stopnja duhovnosti, ki jo odaja človek je merilo njegove vrednosti vse drugo je drugo."

Povedano, kot praviš sam zgoraj, ne deluje iz tebe glede na tvoje zmerjanje s svinjam, kričanjem po lunin.net forumu [ko uporabljaš velike črke]. Deluješ zeeelooo histerično in homoseksualno ):

Source [Don Karlos; Objava #191]:

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;p=1055455994:

"Vsem gejem topel pozdrav!

Vabimo vas, k vadbi joge po vsakdanjem življenju. Člani jvvs (vsaj večina) ne obsoja homosexsualnosti. Ste pač kot staroindijski junak Arvan, ki se je poročil z moškim. Eni so beli, eni so plešast in eni so pač geji. Zakaj bi človeka obsojal, ker je, kar pač je. Ljubezen in sprejemanje drugačnosti, naj bo naše vodilo ne pa sovraštvo in tema. Edino stopnja duhovnosti, ki jo odaja človek je merilo njegove vrednosti vse drugo je drugo."

Deluješ kot nevrotičen homoseksualec poln agresivnih izpadov [tudi v kolker nisi].

Promoviraš Jogo v vsakodnevnem življenju [toleranco, strpnost].

V konkretnih izražanjih veje iz tebe netoleranca, mržnja.

Zmerjanje drugih s svinjam...

Največja svinja [v negativnem] zafrustrirana si ti sam. Nihče drug. )

"Bog" homoseksualcev ustvaril ni. To so "napaka" lastna oz. "škart" produkt narave.

"Bog" [verujoči], Narava [ateisti] sta ustvarila moškega in žensko v namene ohranjanja vrste [reprodukcije],

z zgolj analnim penetracijam moški - moški, moški - ženska bi človeštvo že zdavnaj izumrlo. )

Frida, udomačena divja svinja

http://www.rtvslo.si/odprtikop/iz_popotne_torbe/prijatelji/

"Sposobnosti sklepanja prijateljstev z drugimi vrstami in človekom imajo tako domače kot tudi divje svinje. Heinz Meynhardt v svoji knjigi Moje življenje med divjimi svinjami (1986) poroča, kako ga je trop divjih svinj sprejel medse kot sebi enakega."

http://www.klub-srecnih.si/novice/1690.html

Vsekakor se je divji svinji v naravi bolje ognit. Sploh, ko ima mladiče. Oz. v kolker je ranjena.

Srečanje z njo zna bit zelo nevarno.

Svinje, domači prašiči so inteligentne, radovedne, čiste živali.

V kolker imajo higienično zadovoljive pogoje bivanja, so zelo rade na čistem.

Niso rade v lastnem bruhanju, lastnem blatu, urinu kot nekateri ljudje, ko se ga napijejo do onemoglosti.

Ko ne obvladujejo več lastne telesne higiene. )

ODGOVOR TANTRI

Živjo Tantra. Očitno preveč resno vzameš humor. A ni smeh pol zdravja. Žaljenje nekoga ni moj namen in sem strpen do vseh a si ne morem pomagati, da nebi napisal kritike vere nekaterih v obliki komedije. A ni namen komičnosti razkrivati in človeških slabosti? Tudi moje mišljenje je bilo v tem forumu predmet kletev in posmeha a mi nisi tavno ti malo prej rekla, da sem satan. HA HA HA Tudi da sem nagnusen peder so mi že rekli, HA HA HA. Torej je vaše moraliziranje vredno pol kozarca mrzle vode. Naj še povem, da nisem zamerljiv in da se zaradi teh kritik ne sikiram preveč.

Drugače pa dosedaj, večina članov foruma kritizira samo obliko povedanega ne pa vsebino povedanega. Raje malo bolj argumentirajte svoje religiozne teze, kot da se izogibate kritike z odgovori, da je kritika podana v obliki, kjer niso bila prav pstavljena vsa ločila,. HA HA HA

Pa še nekaj, če vas moti moj stil pisanja in uporaba pudarjenega tiska, je to vaša težava.

BLODNJE VELIKIH KVAZIPREROKOV, SO VREDNE KRITIKE IN SMEHA!

LP

IN ŠE NEKAJ, SEM ČLAN DRUŠTVA ZA OSVOBODITEV ŽIVALI!

S besedo, prasec ne mislim pujskov, ampak ljudi prasce, ki zavajajo in širijo laži, da bi pobrali denar od naivcev. Kot naprimer Osho, ki je bil znan po svojih luksuznih limuzinah, tudi nasilje ni bilo tuje v njegovem ašramu itd.

• 2 weeks later...

Jaz nisem vedela pod katero kategorijo bi tole uvrstila. No tukaj govorite o njegovih kjigah- jaz sem ve eni knjigi prebrala(ne o njegovi), da sedaj ne najdemo nobenega človeka na svetu ki bi imel debelino svoje avre več kot tri centimetre(imela sta jo Jezus in Bude,...). Jaz sem šla na slikanje avre in so mi povedali da imam zelo debelo avro in to veliko več kot tri centimetre(15cm!).

Zanima me kako bi vi komentirali to.

Hvala in lep pozdrav! :eek: xDDx xsrcx x;)x

Jaz nisem vedela pod katero kategorijo bi tole uvrstila. No tukaj govorite o njegovih kjigah- jaz sem ve eni knjigi prebrala(ne o njegovi), da sedaj ne najdemo nobenega človeka na svetu ki bi imel debelino svoje avre več kot tri centimetre(imela sta jo Jezus in Bude,...). Jaz sem šla na slikanje avre in so mi povedali da imam zelo debelo avro in to veliko več kot tri centimetre(15cm!).

Zanima me kako bi vi komentirali to.

Hvala in lep pozdrav! :eek: xDDx xsrcx x;)x

Po mojem zaznavanju je aura skoraj vsakega človeka precej večja ("debelejša") od treh cm. Razen pri hudo bolnih ljudeh.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...