tantra 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 Sicer nisem zagovornik Oshota, ampak tud sadeži krščanske vere niso ravno najbolj sladki in okusni. Razen če je masovna pedofilija zate dober sadež?Kruti duhovnik med brutalnim pobijanjem še posilil ubogo deklicohttp://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&...;novicaID=10759 Duhovnik je ukazal pobiti vse"Mukarubibijeva je bila prva nuna, ki so jo v Ruandi obsodili zaradi sodelovanja v genocidu, pri katerem naj bi obsežno sodelovala tudi rimskokatoliška cerkev."http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/217789 »Spiegel« piše v št. 1/ 2000: »Večina duhovnikov in nun je leta 1994 brezčutno opazovala pokol ali celo pomagala morilcem. Dne 14. aprila se je začel masaker v Kibehi – najprej 15.000 beguncev, ki so poiskali zaščito v cerkvi. Dva dni je trajalo, dokler niso vseh razkosali, izmaličili, pobili, postrelili ali nekatere tudi žive sežgali. Priče danes obtožujejo duhovnike in nune katoliške cerkve, da so podpirali genocid Tutsijev.« Nadaljnji citati: »Med 7. aprilom in 4. julijem so v 160 cerkvah pomorili Tutsije, ki so se zatekli v cerkvene prostore, kateri so se zdeli varni.« »Okrivljeni danes živijo za samostanskimi zidovi v Belgiji, vodijo samostane v Franciji, študirajo teologijo na papeških univerzah ali pa v italijanskih cerkvah pridigajo o ljubezni do bližnjega in odpuščanju.« Tako piše »Spiegel« št. 1/ 2000. V Ruandi je bilo v 100 dneh pobitih 800 000 ljudi. Cerkev je edina imela avtoriteto, da zaustavi prelivanje krvi. Toda “večina njenih duhovnikov in nun je l. 1994 gledala krvoprelitje ali celo pomagala morilcem.” (Spiegel, 1/2000). "n - posilstev/pedofilije" RKC duhovnikov v USA, Afriki, ...http://malacebelicamaja.tuditi.delo.si/category/prosto/_________In die deutsche Sprache:Der Spiegel 1/2000 vom 03.01.2000, Seite 122Ruanda, mit Weihrauch und Machetehttp://wissen.spiegel.de/wissen/dokument/9...=&qcrubrik= http://www.akagera-rhein.de/publikation/SPIEGEL.html"Mit Weihrauch und Machete" im SPIEGEL Nr.1/2000 (S. 122ff.) 800 000 tote"In Ruanda wurden binnen 100 Tagen 800 000 Menschen umgebracht. Die katholische Kirche, der 70% der Ruander angehören, hätte als einzige die Autorität gehabt, das Blutbad zu stoppen. Doch »die meisten ihrer Priester und Nonnen hatten 1994 bei dem Blutbad teilnahmslos zugesehen oder gar den Mördern geholfen.« (Spiegel 1/2000) Am 14. April begann das Massaker von Kibeho, zunächst an den 15 000 Flüchtlingen, die im Kirchen-Areal Schutz suchten."http://www.kirchenopfer.de/dieopfer/ruanda/index.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 10 Božjih zapovedi jasno pove (ne ubijaj, ne nečistuj..) da so jih ti ljudje, ki se kličejo duhovniki, prekšili 10 Zapovedi, in da si ne zaslužijo več tega naslova in pozicije. Jaz bi dal pedofile zapret za vsaj 25 let. Sicer je pa procent pedofilije v Cerkvi izredno majhen, a kar je narobe, je narobe. Kriminal je kriminal. Osho je kazal vse indikatorje da je bil daleč od svetnika, kaj šele razsvetljenega človeka:a.) Navezanost na materialne stvari (Rolls-Royce zbirka)b.) Navezanost na senzualne občutke (seks s privženci - bil je znan kot "sex guru")c.) Kritiziranje pravih svetnikov in razsvetljencov ( )d.) Navezanost na moč nad drugimi (politične ambicije kontrole - bio-kemični napad na volilce, ki niso nameravali voliti za njegove privržence/kanditate)e.) Zasvojenost in eksperimentiranje z drogami (Valium, LSD, alkohol, smejalni plin) Če pogledamo Budistične štiri resnice, je druga resnica: "Vzrok trpljenja sta hrepenenje in navezanost." Osho je hrepenel za denarjem, seksom, drogami in politično močjo ter bil na le-te navezan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantric 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 White fish, tantra uporablja sovraznikovo orozje. Tantric ne bezi ampak izzivi. Gre v greh a hkrati ostaja iznad njega. Gre v temo in jo preobrazi v svetlobo. Citiraj Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 tantra uporablja sovraznikovo orozje. Tantric ne bezi ampak izzivi. Gre v greh a hkrati ostaja iznad njega. Gre v temo in jo preobrazi v svetlobo.Samo je po moje bolj mal takih, ki jim je to ratal - da so šli v greh in ostal iznad njega To je bolj subtilna tolažba za svoj ego.Treba je pač rečt bobu bob - hočem še grešit in bom pač grešil. Grešit, hkrati pa si govort, da ostajaš iznad greha, je pa mal smešno, no.Op.: besedo "greh" uporabljam simbolično. Da se ne bo zdej kdo še v to vtaknu, kaj je greh. Sicer pa vse te ideje pripadajo neo/kvazi tantri.Po pravi tantrični doktrini je prekleto mal adeptov takih, ki bi jim blo dovoljeno "grešiti" brez težkih posledic. Taka praksa je dovoljena izključno herojskim (vira) adeptom, za katere pa je značilno to, da so predhodno že dosegel visoko stopnjo notranje čistosti in nenavezanosti na kakršnekoli oblike zadovoljevanja čutov. Ostali v takih praksah namreč samo lepo pocepajo v še nižjo zavest - kar se je dobr videl pri marsikaterem Ohotovem učencu (pa tud pr Oshotu samemu ze mi zdi).Seveda pa v teh cajtih pravih mojstrov pristne tantre skoraj ni več, zato je vse pobrkano na področju new-agea. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 Vprašanje za tantric. Po eni strani trdiš, da tantrični sex osvobaja predsodkov a kot, da ste jih orgijaši polni. Kot sem jaz slišal, naj bi na tantričnih orgijah moral sexsati brez predsodkov. Kako lahko trdiš, da vaše sexsualne orgije odpravljajo predsodke, če se izogibaš ekstazi, ko bi te nad tabo nabijala 150 kg težka 70 let težka "grdavša" od odzadaj pa gej čombe!LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 Tantric ne bezi ampak izzivi. Gre v greh a hkrati ostaja iznad njega. Gre v temo in jo preobrazi v svetlobo. Torej tantric misli, da je nauk Jezusa in Bude narobe, in ima rajši moralni relativizem, kot pot do rasvetljenstva? Good luck. Princip "ni narobe, če jaz mislim da ni narobe" še nobenega ni razsvetlil. Kvečjemu, v ekstremnih primerih, lahko privede do mentalitete, ki jih vidimo v egomaničnih politikih in kriminalcih. Primer: Stalin je dal pobijati svoje ljudi. Naredil je vse potrebno da ostane na vrhu. Da ima on sam politično moč mu je bilo bolj pomembno od miljonev nedolžnih ljudi, ki jih je dal ubiti - ljudi rojeni v isti državi kot on. Je Stalin šel v greh in ostal nad njim? Ne. Lahko kradeš in ostaneš nad grehom? Ne. Lahko nečistuješ z orgijami in ostaneš nad grehom? Ne. Lahko pedofil seksualno nadleguje in "ostane nad grehom". Ne, ker to ni možno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantric 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 V tantricnem sexu ni nobenega nabijanja. Kako naj nadaljujeva razpravo, ce imas popolnoma napacno predstavo o tantricnih obredih. Jaz te pa tudi ne mislim ucit kaj to je. Citiraj Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantric 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 White fish, budizem je bil zelo dolgocasen, dokler ga ni ozlahtnila tantra. Tudi Jezusove nauke bi tantra oplemenitila. Drugac pa tantrike ne primerjat z nevrotiki oni v akcijo vstopajo kompulzivno. Gnani od posledic svojih dejanj. Tantrik vstopa z zavedanjem in svobodno. On je alkimist. Vse preobrzi v zlato. Citiraj Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 Z izjavami da lahko nekdo "gre v greh a hkrati ostaja iznad njega" sem naravno pomislil, da si praktikant New Age 'Sex tantre' in ne Tantre, ki je veja Budizma. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Samo je po moje bolj mal takih, ki jim je to ratal - da so šli v greh in ostal iznad njega To je bolj subtilna tolažba za svoj ego.Treba je pač rečt bobu bob - hočem še grešit in bom pač grešil. Grešit, hkrati pa si govort, da ostajaš iznad greha, je pa mal smešno, no.Op.: besedo "greh" uporabljam simbolično. Da se ne bo zdej kdo še v to vtaknu, kaj je greh. Aha, simbolično. Kaj naj to sedaj pomeni ? Da lahko v tvojem pisanju zamenjamo besedo "greh" z besedo "čokolada" ?Ali raje z besedo "zlo" ?Ne, čisto zares: kaj je to greh ? Anybody ? White fish ? Tantrič ? Greh ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Sprenger&Kramer to gotovo ve, a ne ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Ob razpravah laikov o grehih se zbirajo demoni kot vešče ob ognju, tako da je celoten forum potreben očiščevanja. Kakšne so možne posledice razprav v takšnem ozračju? Sveti Avguštin nam v Civitate Dei poroča, da so se v takšnem ozračju v neki gostilni vsi gostje razen coprnic spremenili v tovorno živino. Ob tem pomaga samo Sakrament Antona Padovanskega, čigar moč je prepoznala tudi mula iz Riminija, ki se je kljub temu, da se je bila postila tri dni, spravila v klečeč položaj pred hostijo tega svetnika. Sam Campagnola je ta čudež ovekovečil v freski. Torej, molite k Antonu Padovanskemu, preden vas pokopljejo lastna zmotna prepričanja, se vam vdrejo tla pod nogami in se znajdete med žveplenimi izparinami kraljestva Rogatega! Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Krščanskih sedem smrtnih grehov:- Napuh- Pohlep- Pohota- Jeza- Požrešnost- Zavist- Lenoba Poleg tega vsi ponamo 10 Božjih zapovedi.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Greh je lahko torej npr. kršitev ene od cerkvenih zapovedi.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Aha, simbolično. Kaj naj to sedaj pomeni ? Da lahko v tvojem pisanju zamenjamo besedo "greh" z besedo "čokolada" ?Ali raje z besedo "zlo" ?Ne, čisto zares: kaj je to greh ?Simbolično ravno zato, ker ma vsak pač svojo definicijo.In ja - če si npr. sladkorni bolnik, verjetno res lahko besedo "greh" zamenjaš tud za "čokolada" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Simbolično ravno zato, ker ma vsak pač svojo definicijo.In ja - če si npr. sladkorni bolnik, verjetno res lahko besedo "greh" zamenjaš tud za "čokolada" Heh, sladki greh torej...v tem primeru je to lahko celo jabolko, izvor vsega hudega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantric 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 Ma kaksen greh. Uporabil sem krscanski termin, da me lahko White fish razume. Greh je samo orodje za manipulacijo. Citiraj Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 (popravljeno) Potem torej tantra ne pakticira Budistične Tantre ampak New Age Tantro? To pravim zato ker Budistična Osmera Pot pravi: 1. Pravo razumevanje: pomeni imeti pravi odnos do življenja, npr. razumevanje štirih vzvišenih resnic. 2. Prave vrednote: npr. obzirnost in sočustvovanje, ne pa sebičnost in tekmovalnost., 3. Pravo izražanje: izogibanje jezi, napadalnosti, pretiravanju, lažem in obrekovanju. 4. Prava dejanja: npr. živeti je treba pošteno in ne škodovati živim bitjem. 5. Pravi način življenja: izogibati se je treba dejanjem, ki bi škodovala drugim, npr. trgovati z orožjem. 6. Pravo prizadevanje: npr, misli naj bodo dobre, kar pelje razum v zdravo stanje. 7. Prava razsodnost: umirjati misli, da se izognemo raztresenosti. 8. Prava zbranost duha: pelje k razsvetljenju in nirvani. Krščanstvo in Budizem sta skoraj identična glede tega česa se mora človek izogibati če hoče v nebesa ali postati razsvetljen. Popravljeno 1. marec 2009 -> white fish Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 To ti debatiraš s tantric - om, ne z menoj. -)Omenjaš moj nick tu zraven. Pa sploh nisem nič debatiral v zvezi s tem,v kar me vpletaš. -)_________Vama Marga in prebujanje kundalinihttp://blog.houseofsutekh.org/2004/01/vama...-kundalini.html Taoistične praksehttp://en.wikipedia.org/wiki/Taoist_sexual_practiceshttp://tinyurl.com/cxfhqs Imsak & Kabbasah [arabska tradicija] http://www.pozitivke.net/article.php?story...031501#commentsTut Muslimani so prepričani, da grejo v raj. Eni že za časa tega lajfa. -) ... Pri kareci je poudarek na dotiku, občutenju energije in iskrenih čustvih.Partnerja se osredotočata na občutke v srcu. Kareca stopnjuje & obnavlja magnetične vezi para. Dolgoletni izvajalci jo opisujejo kot poživljajočo, blaženo, zanosno...Zanjo je potrebno predvsem mirno in radostno razpoloženje... Imsak & Kabbasah [arabska tradicija], karezza [kareca po Weorju] brez jelenske vaje, lahko poškoduje prostato._________Za osvežitev spomina, s kom si sploh imel debato -) :White fish, budizem je bil zelo dolgocasen, dokler ga ni ozlahtnila tantra. Tudi Jezusove nauke bi tantra oplemenitila. Drugac pa tantrike ne primerjat z nevrotiki oni v akcijo vstopajo kompulzivno. Gnani od posledic svojih dejanj. Tantrik vstopa z zavedanjem in svobodno. On je alkimist. Vse preobrzi v zlato.Z izjavami da lahko nekdo "gre v greh a hkrati ostaja iznad njega" sem naravno pomislil, da si praktikant New Age 'Sex tantre' in ne Tantre, ki je veja Budizma.Ma kaksen greh. Uporabil sem krscanski termin, da me lahko White fish razume. Greh je samo orodje za manipulacijo._________Potem torej tantra ne pakticira Budistične Tantre ampak New Age Tantro? To pravim zato ker Budistična Osmera Pot pravi: 1. Pravo razumevanje: pomeni imeti pravi odnos do življenja, npr. razumevanje štirih vzvišenih resnic. 2. Prave vrednote: npr. obzirnost in sočustvovanje, ne pa sebičnost in tekmovalnost., 3. Pravo izražanje: izogibanje jezi, napadalnosti, pretiravanju, lažem in obrekovanju. 4. Prava dejanja: npr. živeti je treba pošteno in ne škodovati živim bitjem. 5. Pravi način življenja: izogibati se je treba dejanjem, ki bi škodovala drugim, npr. trgovati z orožjem. 6. Pravo prizadevanje: npr, misli naj bodo dobre, kar pelje razum v zdravo stanje. 7. Prava razsodnost: umirjati misli, da se izognemo raztresenosti. 8. Prava zbranost duha: pelje k razsvetljenju in nirvani. Krščanstvo in Budizem sta skoraj identična glede tega česa se mora človek izogibati če hoče v nebesa ali postati razsvetljen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 To ti debatiraš s tantric - om, ne z menoj. -)Omenjaš moj nick tu zraven. Pa sploh nisem nič debatiral v zvezi s tem,v kar me vpletaš. -) Sem se zmotil. I'm Sorry. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. marec 2009 Prijavi Deli 2. marec 2009 he he he, itak v kratkem verjeten spremenim nick, da ne bo še kake pomote od koga. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantric 2. marec 2009 Prijavi Deli 2. marec 2009 he he he, itak v kratkem verjeten spremenim nick, da ne bo še kake pomote od koga. -) Zaradi mene ti ni treba spreminjat nicka, ker vas zapuščam. Mogeče se še kdaj oglasim, ampak bo to zelo redko. Citiraj Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. marec 2009 Prijavi Deli 2. marec 2009 Zamenjat sem ga nameraval itak že pred tvojim vpisom na forum. Pa se nekako ne spravim k stvari. Se mi še ne da. -)Vsekakor, ne daj se motit. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. marec 2009 Prijavi Deli 2. marec 2009 Ni "panike". -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 7. marec 2009 Prijavi Deli 7. marec 2009 Povsem jasno je, da je Sai Baba nastopac. Najbolj smesne, pa so racionalizacije njegovih "sledilcev". Je zelo dober slepar a zanic iluzionist. Verjetno pa so resnicni tudi skandali. Stvari, ki jih pocne on jih lahko pocne samo nevrotik. Nevroza pa velikokrat najde ventil ravno skozi nenormalno seksualnost. Tole je iz ene druge teme. Teza: Ko gre za druge so govorice dovolj dobre, ko gre za nas pa se zahteva konkretnost. Kakor kdaj. Zgodi se, da nas tudi konkretne stvari pri drugih ne prepričajo in verjamemo le lastnim govoricam. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.