mayita 7. marec 2009 Prijavi Deli 7. marec 2009 čisto tako oshota so zastrupili v amreiškem zaporu in ni umrl od ejca.in da razumeš oshota moraš biti na določeni psihološhi in duhovni ravni, če nisi se ti lahko poslabša in seveda pristaneš v sex orgijah ne moreš pa zaradi tega kriviti oshota, če ga ljudje enostavno ne razumejo. on se je malo preveč vtikav v politiko in to ga je ugonobilo. in a mislite da spiritualna oseba ne sme imeti imetja, to so neka zmotnja mišljenja in ljubosumje.indijski guruji ki živijo v jamah naj bi bili guruji !!,zame je to ne življenje.trpljenje..... ko si ti v ravnovesju sam s sabo se ti začnejo dogajati različne stvari. sposoben si doseči vse.kašna duhovščina je pa vatikav v vsem tistem zlatem blišču ljudje pa stradajo na ulicah to je zame ignoranca človeštva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. marec 2009 Prijavi Deli 7. marec 2009 Kakor kdaj. Zgodi se, da nas tudi konkretne stvari pri drugih ne prepričajo in verjamemo le lastnim govoricam. Res je. Veliko je stavri za katere si rečemo: Saj vem, da ni res, pa vendar...(se obnašam, kot da je res). Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 7. marec 2009 Prijavi Deli 7. marec 2009 in a mislite da spiritualna oseba ne sme imeti imetja, to so neka zmotnja mišljenja in ljubosumje.Pri vsej svoji pameti ne morem štekat, zakaj bi nekdo rabu imet 80 roylls-roycev, razen če ni mal premaknjen... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 8. marec 2009 Prijavi Deli 8. marec 2009 Že poznam odgovor majite, ker sem skor jasnoviden ratal. Moraš prebrat tudi kako njegovo knjigo da bi, če ti bo ratal, dojel kaj je hotel Osho povedat z 80 Rolls Royci. prezir do materialne vezanosti(pri drugih) pa numerološka simbolika.Zadnjič gledal nek dokumentarec o Budizmu in sem prišel do sklepa da sta Budizem, pa Osho podobni v tem da furata ateistično religijoPrezir do materialnih vrednosti mogoče ipak boljš fura en k sedi v votlini... Osho in njemu podobni majo po moje še precej problema s tem. Govorijo in pišejo seveda drugač... verjeten se tud sam ni zares zavedal svojih potlačenih želja in problemov.Kar se tiče budizma in Oshota maš čist prav - sej Osho je zelo vključeval zen-budizem v svojih učenjih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 9. marec 2009 Prijavi Deli 9. marec 2009 Že poznam odgovor majite, ker sem skor jasnoviden ratal. Moraš prebrat tudi kako njegovo knjigo da bi, če ti bo ratal, dojel kaj je hotel Osho povedat z 80 Rolls Royci. prezir do materialne vezanosti(pri drugih) pa numerološka simbolika.Zadnjič gledal nek dokumentarec o Budizmu in sem prišel do sklepa da sta Budizem, pa Osho podobni v tem da furata ateistično religijo skor še nikoli ni zajca ujel, ne vem kaj se pogovarjaš o oshotu če res nisi prebral nobene od njegovih knjig.kaj pa tebi pomenijo zlati kipci v cerkvah??? vse v zlatu???in kot sem že rekla, da razumeš oshota samo če si na določeni duhovni ravni,drugače je kot pesek v oči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 9. marec 2009 Prijavi Deli 9. marec 2009 kaj pa tebi pomenijo zlati kipci v cerkvah??? vse v zlatu???Sicer si s katoliško cerkvijo nisem kej posebej blizu... ampak če si že sama vzporednico potegnila z Oshojem - gre res za podobno zadevo, ja. Obsesija z materialnimi stvarmi. S tem da zlati kipci v cerkvi ipak majo neko vsaj umetniško vrednost in tud neko poanto za ustvarjanje nekega "posebnega" vzdušja. 80 rolls-roycev pa po moje kaže na osebo, ki me še zelo velke probleme sama s sabo. in kot sem že rekla, da razumeš oshota samo če si na določeni duhovni ravni,drugače je kot pesek v oči.Po moje ga še boljš razumeš, če mal vključiš "zdravo kmečko pamet", hi hi. Pa sej je bil kr zanimiva persona, samo preveč resno ga pa ne gre jemat. Sicer pa bi to blo še najbolj v skladu z njegovimi lastnimi nauki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. marec 2009 Prijavi Deli 9. marec 2009 Zadnjič gledal nek dokumentarec o Budizmu in sem prišel do sklepa da sta Budizem, pa Osho podobni v tem da furata ateistično religijoNe Buda ne Osho nista furala religije. Religijo vedno furajo ljudje, ki hočejo verjeti namesto vedeti. Prezir do materialnih vrednosti mogoče ipak boljš fura en k sedi v votlini... Osho in njemu podobni majo po moje še precej problema s tem. Govorijo in pišejo seveda drugač... verjeten se tud sam ni zares zavedal svojih potlačenih želja in problemov.Ampak vas jebejo ti njegovi rolls royci, da bolj ne bi mogli. Oziroma vas jebejo vaše predstave, kakšen bi moral biti Osho ali katerikoli drug prosvetljeni učitelj. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 9. marec 2009 Prijavi Deli 9. marec 2009 80 rolls-roycev pa po moje kaže na osebo, ki me še zelo velke probleme sama s sabo. Eh ja, Dayo... pa saj si imel že boljše prebliske. Zakaj, za božjo voljo, naj bi to pomenilo nekaj takega ?Niti ne vemo, na primer, če je bil nanje navezan... niti, če je imel probleme sam s sabo. Pa sej je bil kr zanimiva persona, samo preveč resno ga pa ne gre jemat. Sicer pa bi to blo še najbolj v skladu z njegovimi lastnimi nauki Se kar strinjam. Sicer pa: kakšnimi nauki ? 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 niti, če je imel probleme sam s sabo.pač... my humble opinion Sicer pa: kakšnimi nauki ? Takimi v narekovajih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Takimi v narekovajih Tole je zanimivo, v kontekstu debate: “I am not trying to give you a philosophy, a doctrine, a dogma. A dogma has to be consistent, a creed has to be consistent. I am not trying to convert you to a certain belief; a belief has to be consistent. I am trying to give you a vision, not a belief. I am trying to help you to come to my window to see the sky, to see the truth. That truth cannot be described. And that truth cannot be made a dogma, and that truth contains all contradictions – because it is so vast. So I go on giving you glimpses, aspects of it: one aspect is contradictory to another aspect. But in the whole truth, all aspects meet and mingle and are one.” (Osho, The Beloved, Vol. 1, 6) Osho je bil predvsem filozof, ki je predstavil raznorazne nauke z različnih perspektiv...sam niti ni zavzemal trdnih stališč glede nečesa, vsaj načeloma ne, oz. če že,je ob naslednji priložnosti zavzel popolnoma nasprotno stališče.Mene so njegove knjige kar zabavale in sprostile, ko sem jih prebiral (pred ca. 10 leti);sedaj pa grem raje na sprehod. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 “I am not trying to give you a philosophy, a doctrine, a dogma. A dogma has to be consistent, a creed has to be consistent. I am not trying to convert you to a certain belief; a belief has to be consistent. I am trying to give you a vision, not a belief. I am trying to help you to come to my window to see the sky, to see the truth. That truth cannot be described. And that truth cannot be made a dogma, and that truth contains all contradictions – because it is so vast. So I go on giving you glimpses, aspects of it: one aspect is contradictory to another aspect. But in the whole truth, all aspects meet and mingle and are one.” (Osho, The Beloved, Vol. 1, 6) Aha, Osho pravi da se resnica nasprotuje - ni bil absolutist - nekako v smislu "vse je relativno, ker je vse resnica". Torej, če vržeš absolutno iz religij (npr. Deset Zapovedi, Budistična Osmera pot) lahko trdiš da ni nič narobe če si navezan na senzualne užitke (seks, druge), če zastrupljaš potencialne volilce, in če si navezan na materialne stvari (denar, dragi avtomobili), saj je vse res, "vse je resnica". Dovoljeno se ti je lagati pod sloganom: "resnica se nasprotuje". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Aha, Osho pravi da se resnica nasprotuje - ni bil absolutist - nekako v smislu "vse je relativno, ker je vse resnica". Torej, če vržeš absolutno iz religij (npr. Deset Zapovedi, Budistična Osmera pot) lahko trdiš da ni nič narobe če si navezan na senzualne užitke (seks, druge), če zastrupljaš potencialne volilce, in če si navezan na materialne stvari (denar, dragi avtomobili), saj je vse res, "vse je resnica". Dovoljeno se ti je lagati pod sloganom: "resnica se nasprotuje". Kaj naj bi pomenilo "se resnica nasprotuje" ? Lahko to prevedeš ? V bistvu je on (če natančneje prevedem Oshovo izjavo) dejal, da so v resnici vsebovana vsa protislovja.Sledeč njegovemu namigu se lahko marsikateri verski fanatik osvobodi iz kletke, katero je sam zgradil po napotkih neke religije. Gre predvsem za to, da beseda ni enakovredna temu, kar opisuje. Link, katerega si podal, je zanimiv; ni pa res oz. vsaj ni dokazano, da bi bil Osho v situacijo vpleten osebno.Ali pa si ti mnenja, da je Jezus menil, da je inkvizicija najprimernejša metoda, ki privede do "odrešitve" ? Ampak, povej: kaj je resnica ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Ali pa si ti mnenja, da je Jezus menil, da je inkvizicija najprimernejša metoda, ki privede do "odrešitve" ?Grem stavit ves denar, ki ga imam, da bi S&K trdil, da je menil prav to. Osho pa je dialektika par excellence. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Grem stavit ves denar, ki ga imam, da bi S&K trdil, da je menil prav to. To vprašanje je namreč detektor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sensei. 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Eh ja, Dayo... pa saj si imel že boljše prebliske. Zakaj, za božjo voljo, naj bi to pomenilo nekaj takega ?Niti ne vemo, na primer, če je bil nanje navezan... niti, če je imel probleme sam s sabo.bravo sicer ne poznam biografije oshota, vendar se mi zdijo stvari, o katerih govori, zanimive... on stvari namreč pristopi čiiiistooo iz druge perpsektive kot večina ljudi, zato ga nekateri vidijo kot žaljivga meni pa je zabaven, saj tudi v meni sproži nova vprašanja in odpre nove poglede Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Ampak, povej: kaj je resnica ?vse in nič...skupaj saj vem da sem že malo dosadan...jebi ga...pa saj ste vi tudi....z zmišljevanjem vprašanj...ki nimajo takšnega odgovora...ki bi vas zadovoljil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sensei. 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 pozabu omenit, da je o materi terezi rekel: Its time for her to jump into a lake. hmmm... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 11. marec 2009 Prijavi Deli 11. marec 2009 Osho da ni fural religije? A si tudi ti začel jemati kake opojne substance slučajno?Al si ratal ko Tantra, kjer omenijo jebačino tam je božja beseda.Religijo vedno furajo sledilci, ki nočejo razumeti. En sam ne more furati religije, če ni sledilcev.Osho je imel zdrav pogled in pristop k spolnosti -- se ni šel idejnega celibata kot se grejo menihi in nune raznih religij ali učitelji poti celibata. Nenavsezadnje lahko tudi rečem, da je Osho zase car, toda vi ki mu sledite ste v veliki večini primerov oreng debili.Ja, če mu sledimo, smo res debili. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
light 11. marec 2009 Prijavi Deli 11. marec 2009 Cigancica, kdo pa je knjigo bral, preden si jo ti dobila v roke? Zase še predobro vem, da hm, kako bi se temu reklo, začutim človeka, ki je knjigo imel pred menoj,.. njegovo energijo,.... kr neki no, v bistu,.... če ti je en ful pameten knjigo bral pred tabo in vse poštekal, pol se meni ni treba tolk trudit, k te vibracije lovim,.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 http://s3.amazonaws.com/word_secret_direct...FGYV5Q7TY85W4R2 life of osho Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
white fish 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 Kaj naj bi pomenilo "se resnica nasprotuje" ? Lahko to prevedeš ? "Truth containst contradictions" in Osho je, po tvojem, napisal "truth contains all contradictions – because it is so vast." Drugi pomen protislovja v SSKJ: "nasprotnost, nasprotje med dvema dejstvoma, pojmoma, trditvama" Link, katerega si podal, je zanimiv; ni pa res oz. vsaj ni dokazano, da bi bil Osho v situacijo vpleten osebno. Osho je verjetno bil vpleten v bio-teroristični napad zaradi več faktorjev:1.) Ljudje ki so to naredili so bili v njegovi bližini, na njegovem kampu, ko je bil še živ. Torej so vedeli kaj uči.2.) Privrženci ki so to naredili so se ravnali po njegovih naukih oziroma je mogoče, da v njegovih naukih kriminalno dejanje ni prepovedano. (contradictions..)3.) Osho je vodil kult. Kontroliral je ume privržencev za svoj profit.4.) Privrženci so se ravnali po ukazih - posredno od Oshota - od asistentke. Ali pa si ti mnenja, da je Jezus menil, da je inkvizicija najprimernejša metoda, ki privede do "odrešitve" ? Jezus, sodeč po Bibliji, ne bi odobraval inkvizicije. Zgodila se je 1000 in več let po tem ko ga ni bilo več, in edina knjiga, ki vsebuje njegov nauk je bila Biblija - v latinščini - in večina ljudi sploh ni znala brati. Je Jezus kriv da vodilini v takratni Cerkvi niso upoštevali njegovo sporočilo ljubezni? Ne. Sodoben primer: Kaj imata skupnega sporočila 'Phelps family' in Jezusa? Nič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 (popravljeno) Jezus, sodeč po Bibliji, ne bi odobraval inkvizicije. Zgodila se je 1000 in več let po tem ko ga ni bilo več, in edina knjiga, ki vsebuje njegov nauk je bila Biblija - v latinščini - in večina ljudi sploh ni znala brati.Kar govoriš je herezija, ti skrunilec grobov patarenski. Sam Jesu Christi Domine nostrum,se mi je v sanjah pojavil, ter me navdihnil, da sem ustanovil špansko inkvizicijo. Tvoje besede so pa renčanje kozjebradega prebivalca peklenskih globin. Popravljeno 12. marec 2009 -> Tomas de Torquemada Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 Kar govoriš je herezija, ti skrunilec grobov patarenski. Sam Jesu Christi Domine nostrum,se mi je v sanjah pojavil, ter me navdihnil, da sem ustanovil špansko inkvizicijo. Tvoje besede so pa renčanje kozjebradega prebivalca peklenskih globin.O hudo, kdo se je pojavil http://www.clipartof.com/images/emoticons/xsmall2/2404_worship.gifZdaj pa res narašča strokovnost in izobraženost. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 O hudo, kdo se je pojavil http://www.clipartof.com/images/emoticons/xsmall2/2404_worship.gifZdaj pa res narašča strokovnost in izobraženost. Hvalimo Gospoda! Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 13. marec 2009 Prijavi Deli 13. marec 2009 http://s3.amazonaws.com/word_secret_direct...FGYV5Q7TY85W4R2 life of oshoTa link ne dela... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.