tantra 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 Moj osebni pogled: "Genski inženiring je v tisti knjigi zagovarjal kot največji napredek človeštva in nuja" Genski inženiring postaja danes realnost v kmetijstvu... Ideja o zavestnem ustvarjanju "indigo", "kundalini"... potomstva pa ni nič novega. V ZDA se ženska za določen denar lahko oplodi s spermo nobelovega nagrajenca.__________________ "partnerja po njegovem iščeš s poskušanjem, menjaš jih toliko časa, da najdeš pravega - po tem sploh ne grem brat njegovih definicij ljubezni" To so stvari posameznika. Povedal itak ni nič novega. Tako se danes večinoma dela.__________________ "Sedaj pa dovolj o lopovih..." Ukradel ni nobenemu nič. Denar je imel že od prej. Izhajal je iz bogate družine. Opravljal je svoje delo. In zanj računal. Trg je njegovo ponudbo sprejel. Cene so konkurenčne.__________________ "obvladujeta ga že denar in slava" On osebno se ni nikoli postavljal v zvezi s tem. Vsak se odloči sam. Kakšen odnos bo zavzel do njega. Poslovni uspeh sam po sebi ni nič negativnega.__________________ "Njegove super ideje, ki jih je imel ali jih še ima, postajajo kot celota brez visoke vrednosti." Ideje so take. Kakršne so. Trg jih je sprejel. Produkti se očitno dober prodajajo. Imajo uporabno vrednost za ciljni segment potrošnikov. Religija, New Age, Duhovnost so ravno tako del ponudbe kot ostali proizvodi in storitve.__________________ "Sedaj pa dovolj o lopovih..." Lopov krade in slepari. Oshotova ponudba je transparentna: http://www.newearthrecords.com/web/pc/view...amp;idproduct=6 http://www.newearthrecords.com/web/pc/view...p?idCategory=12 http://www.osho.com/ Ne kradejo nobenemu nič. Tržijo svoje proizvode. Nekatere njegove knjige so mi všečne. Nekatere manj. Z določenimi stvarmi se strinjam. Z določenimi ne. Zato še ni lopov. Ukradel ni nobenemu nič. Kdor je spolno zavrt. Oz. visoko "moralen" ga pač ne bo bral. Osebno raje berem Oshota. Kot pa kake spolno in drugače zafrustrirane avtorje s tega področja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 Tole začetno postko sem spregledal... imel sem enak občutek ob eni izmed njegovh knjig.lahko ima 1000 dobrih misli, pa sta 1001 in 1002 in še 1003 tako mim, da ga je treba brati selektivno.1. Genski inženiring je v tisti knjigi zagovarjal kot največji napredek človeštva in nuja2. partnerja po njegovem iščeš s poskušanjem, menjaš jih toliko časa, da najdeš pravega - po tem sploh ne grem brat njegovih definicij ljubezni3. obvladujeta ga že denar in slava Njegove super ideje, ki jih je imel ali jih še ima, postajajo kot celota brez visoke vrednosti.Piko P.S. Sedaj pa dovolj o lopovih...Zanimivo, kako Osho zadene ljudi direkt v njihova prepričanja in samoljublje. Se spominjam, ko sem prvič bral njegove govore (mimogrede, Osho ni napisal niti ene knjige), me je tako metalo, da sem hotel knjigo nekam zabrisati. Hkrati mi je pa bil neverjetno blizu, kljub reakcijam, ki so se mi dogajale. In knjigo sem tudi dejansko kdaj odložil, ko nisem mogel naprej; a ker sem hotel razumeti, zakaj me kakšna stvar živcira in zakaj sem v reakciji, sem bral naprej in raziskoval. Globlje ko sem šel, več sem spoznaval. Življenje pa me je postavljalo v situacije, ko sem praktično živel in preizkušal njegova "učenja". In kar je govoril, stvari dejansko take so, vsaj kar se tiče notranjega sveta in zakonitosti bivanja. Kajti preverjal sem, kar sem bral, in doživljal. In to večkrat. Problem je v tem, da če ga poslušamo samo z ušesi, ne bomo veliko dojeli. Osho je nalašč govoril velikokrat kaotično in v paradoksu s samim sabo, saj tako zmede um in na nek način prisili tiste, ki ga hočejo razumeti, da uporabijo vse svoje čute oz. občutenje, da dojamejo za kaj gre. In njegova najboljša fora, ki je največ ljudem trn v lastnih gnilih petah, je materialno bogastvo, ki so mu ga podarili. Bil je zares bogat, tako notranje kot zunanje, a nič ni bilo njegovo. Seveda evropski krščansko sfukani um tega ne more razumeti: zakaj ni dal revežem, zakaj uči eno, a počne druge ipd. Ampak Osho ni nikjer učil, da se kao ne sme imeti materialnega bogastva -- kajti, zakaj pa naj bi sploh bilo slabo? Zakaj ne bi smeli biti materialno bogati? A ni duhovno morda? Seveda je bil totalno duhovno nekorekten mistik, in to je eden od razlogov, zakaj ga cenim in spoštujem. Toliko mi je dal preko zapisanih besed, da ne dá povedati. Sploh me ne čudi, da so ga v Ameriki zastrupili: po svoje je bilo samo vprašanje časa, kdaj ga bo kdo fental. Da je bil lopov? Kaj pa je ukradel, npr.? Ste kdaj poslušali Deuterjevo glasbo, ali pa Mitena, Devo Premal, Binduja? Če jim je ukradel življenje, denar in kdo ve še kaj, kako ti ljudje lahko igrajo tako čudovito in globoko glasbo? Kako lahko gre Deuter v božanske višave s flavto, ko pa je toliko let živel v Pooni z Oshojem, ki ga je izkoriščal, da se je lahko vozil naokoli z Rolls Royci? No, kakorkoli, za nekatere bo pač ostal lopov. Pa dobro zapahnite vrata vašega uma, da vam kdo ne ukrade prepričanj in vere! Moj osebni pogled: "Genski inženiring je v tisti knjigi zagovarjal kot največji napredek človeštva in nuja" Genski inženiring postaja danes realnost v kmetijstvu... Ideja o zavestnem ustvarjanju "indigo", "kundalini"... potomstva pa ni nič novega. V ZDA se ženska za določen denar lahko oplodi s spermo nobelovega nagrajenca.__________________ "partnerja po njegovem iščeš s poskušanjem, menjaš jih toliko časa, da najdeš pravega - po tem sploh ne grem brat njegovih definicij ljubezni" To so stvari posameznika. Povedal itak ni nič novega. Tako se danes večinoma dela.__________________ "Sedaj pa dovolj o lopovih..." Ukradel ni nobenemu nič. Denar je imel že od prej. Izhajal je iz bogate družine. Opravljal je svoje delo. In zanj računal. Trg je njegovo ponudbo sprejel. Cene so konkurenčne.__________________ "obvladujeta ga že denar in slava" On osebno se ni nikoli postavljal v zvezi s tem. Vsak se odloči sam. Kakšen odnos bo zavzel do njega. Poslovni uspeh sam po sebi ni nič negativnega.__________________ "Njegove super ideje, ki jih je imel ali jih še ima, postajajo kot celota brez visoke vrednosti." Ideje so take. Kakršne so. Trg jih je sprejel. Produkti se očitno dober prodajajo. Imajo uporabno vrednost za ciljni segment potrošnikov. Religija, New Age, Duhovnost so ravno tako del ponudbe kot ostali proizvodi in storitve.__________________ "Sedaj pa dovolj o lopovih..." Lopov krade in slepari. Oshotova ponudba je transparentna: http://www.newearthrecords.com/web/pc/view...amp;idproduct=6 http://www.newearthrecords.com/web/pc/view...p?idCategory=12 http://www.osho.com/ Ne kradejo nobenemu nič. Tržijo svoje proizvode. Nekatere njegove knjige so mi všečne. Nekatere manj. Z določenimi stvarmi se strinjam. Z določenimi ne. Zato še ni lopov. Ukradel ni nobenemu nič. Kdor je spolno zavrt. Oz. visoko "moralen" ga pač ne bo bral. Osebno raje berem Oshota. Kot pa kake spolno in drugače zafrustrirane avtorje s tega področja. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 28. junij 2007 Prijavi Deli 28. junij 2007 Kakorkoli že......meni osebno nihče nikoli ni znal ničesar tako dobro razložiti, kot to dojamemko prebiram Oshotove besede. Pri njemu se mi pa prižigajo lučke pa karkoli preberem. Pri vsakem drugem stavku mi gre po glavi, "aha, saj res, wow..."In me prav malo briga kako je živel in ali je kaj vedel ali ne....zame je genij. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Alan, če uporabljaš svojo definicijo pojma lopov, ali si misliš, kakšna bi bila moja definicija- tu moraš uporabiti njegovo. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Zame je Osho samo nekdo ki je pasel ovce.In jih tudi strigel... Vidim da je del njegove črede tudi pri nas... Pa saj je tako prav, ovce je treba pasti in voditi, da se ne izgubijo... http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a080.gif Kdor nima svoje pameti si pač sposodi tujo... http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/g035.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Alef kaj če so na tem forumu tudi taki, ki želijo pasti in striči ovce?Bi me čudilo, če bi kdo takih častil Velikega pastirja, ali ga vsaj propagiral... Aja, zadnjič sem bil v gorah, pa je bila na 2tisoč čreda ovac. Že so hotele bežati, ko sem se spomnil, kako pastirji kličejo ovce. Prva intonacija ni bila dobra, gledale so malo čudno, druga je bil zadetek v polno. V sebi so prepoznale pravi zvok in zdirjale proti meni! Zanje sem bil njihov pastir! Verjetno so pričakovale, da jih bom tudi ostrigel? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Osho je nenehno poudarjal Zavedanje. Misli, besed, ravnanj. Primarno to. Nič drugega. In to ločit od "ideološke, verske navlake, laži" in dogem. Razbijal je tabuje v zvezi z religijo in njenim manipuliranjem, spolnostjo in smrtjo. Strahu pred smrtjo. Poudarjal je sočutje. V kolikor kdo iz njega dela religijo. Pa to ni to. "Ostrigel" ni nobenega. Prav tako NI nikomur pobiral denarja proti njegovi lastni volji. Tudi ni "pral" možganov ljudem s svojo religijo. Po njegovih metodah se še danes nauči veliko ljudi na enostaven način "preklopit" v meditativno stanje naravnega uma. Za več notranjega zadovoljstva. Manj stresa. Imel je svoje poglede na družino, družbo, izobraževanje... Katere pa lahko vsaka intelektualno in čustveno zrela oseba sprejme, prilagodi ali zavrže. Kdor se je pa šel; se gre "religijo" je pa to njegov osebni zamegljen pogled. _________ ...Oshojevi odgovori na vprašanja o otrocih, starševstvu, učiteljih in vzgoji "Vaš vzgojni sistem ne vzgaja, temveč samo proizvaja &8211;uslužbence, postajne načelnike, pismonoše, vojake &8211; in temu potem pravijo vzgoja! Ogoljufali so vas. Toda goljufija se dogaja že tako dolgo , da tega sploh ne opazite in kar lepo po starem korakate naprej! Vzgojni sistem bi vas moral učiti umetnosti življenja, umetnosti ljubezni. Učiti bi vas moral umetnosti meditiranja in konec koncev tudi umetnosti, kako umreti srečne in zadovoljne smrti. Sam sem bil univerzitetni profesor in svoj odstop sem sporočil z besedami: To tu ni nikakršna vzgoja, to je čista neumnost. Nič bistvenega ne učite. Prvobitni obraz vsakega otroka je božje obličje. Na svet je prišel z nenavadnim vonjem, neizmerljivim, neopisljivim, neimenljivim. Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Striže RKC že 2000 let po Jezusu. In njeni podrepniki. In ostale religiozne smeti, nauki, sekte s svojimi izkrivljenimi in zavajajočimi učenji. Seveda je pa treba ločit izvorno učenje razsvetljenih tvorcev nekega nauka, religije. Od kasnejšega smetja. Namenjenega uresničevanjui načela hlepenja po moči in vladanju. Manipuliranju z ovcam. V to smer bi se verjetno utegnilo razvijat tako Oshovo kot katerokoli drugo učenje.... In se tudi že razvija. Nekatere sekte: http://www.kam.soltek.de/viewforum.php?f=3...ca28f496e8e7111 Pričakujem živahno debato: "MI PA NISMO TAKI..." V ta namen se lahko v zvezi s tem odpre novi topic. V temu je pa "rdeča nit" Osho. Dokler se "direktno NE nateguje ljudi" sam nimam nič proti nobeni organizaciji. Tudi NE proti lokalni RKC v mojem koncu NE. Dokler duhovnik opravlja korektno in pošteno svoje poslanstvo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 tantra, lepo da se trudiš. A žal nekaterim butcem ne moreš ničesar povedati, ker so tako egoistični (ne v pomenu sebični, temveč z močnim egom), da ne znajo ločiti, kdo so tisti, ki ljudi zavajajo in jih izkoriščajo, kdo pa so tisti, ki dejansko pomagajo ljudem pri njihovem razvoju, in jih zaradi tega nerazumevanja mečejo vse v isti koš. Poleg tega ljudem, ki zagovarjajo verjetje (vero) in ne védenja (ker se pač iz tega ali onega razloga morajo oklepati nekega prepričanja, vere, ideala itd.), težko dopoveš kaj o spoznavanju in dojemanju objektivne resničnosti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Alef kaj če so na tem forumu tudi taki, ki želijo pasti in striči ovce?Bi me čudilo, če bi kdo takih častil Velikega pastirja, ali ga vsaj propagiral... Aja, zadnjič sem bil v gorah, pa je bila na 2tisoč čreda ovac. Že so hotele bežati, ko sem se spomnil, kako pastirji kličejo ovce. Prva intonacija ni bila dobra, gledale so malo čudno, druga je bil zadetek v polno. V sebi so prepoznale pravi zvok in zdirjale proti meni! Zanje sem bil njihov pastir! Verjetno so pričakovale, da jih bom tudi ostrigel? Kaj so pričakovale, ne vem... Lahko bi jih pa ostrigel, saj so same prišle k tebi... Slišale so pastirja... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Hura ta tistega, ki se sam odpravi po izkušnjo.Nekateri podajajo sladkor, kar drugim izgleda kot sol. Kabir Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 tantra, lepo da se trudiš. A žal nekaterim butcem ne moreš ničesar povedati, ker so tako egoistični (ne v pomenu sebični, temveč z močnim egom), da ne znajo ločiti, kdo so tisti, ki ljudi zavajajo in jih izkoriščajo, kdo pa so tisti, ki dejansko pomagajo ljudem pri njihovem razvoju, in jih zaradi tega nerazumevanja mečejo vse v isti koš. Poleg tega ljudem, ki zagovarjajo verjetje (vero) in ne védenja (ker se pač iz tega ali onega razloga morajo oklepati nekega prepričanja, vere, ideala itd.), težko dopoveš kaj o spoznavanju in dojemanju objektivne resničnosti. Aha... In ti in ostali oshosledci seveda veste kaj je objektivna resničnost... x:o)x In seveda se ne oklepate nobenega prepričanja, saj vam je Osho vse povedal... Butci... Ne mi zamerit, ampak toliko zaplankanosti kot jo je med sledilci in občudovalci Oshota in njemu podobnih še nisem nikjer zasledil.V čem mislite ste drugačni od "vernikov" katerim se posmehujete?Kaj je to vaše brezpogojno verjetje takim kaj drugega, kaj drugačnega kot vera?Nič, samo objekt je drugačen.Verjemite mu če hočete, ne prodajajte pa njegovega sranja kot neko resnico.Nikoli ni povedal nič novega, le staro je znal dobro prodati.Koliko Rolls-Roycev je že imel?Dobro je strigel, ni kaj... :palec: Vsaka mu čast, zelo dobro je znal izkoristiti naivnost. Saj me v bistvu ne moti ne on, ne tisti ki mu slepo verjamete... Ampak ko mi tu nek zblojenec ki se niti sebe dobro ne zaveda, tiste ki Oshotu ne verjamemo imenuje butce, to je pa malo preveč... :vragec: Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Dedi se kregajo. No, jst nisem nevemkaj brala Oshota - Tantro, duhovnost in seks; Dušno mafijo; Moj put - put belih oblaka. Zdi se mi tak realen, neusmiljen ... Morda malo zblojen. V bistvu je enostaven in kompliciran obenem. Kar bi jaz vzela zase od njega, je nepotlačevanje spolne energije in pa prilagajanje skrajnostim. To pa itak že mam v sebi, Olosh mi je sam dal "dovoljenje", da sem lahko ekstremist - mizantrop in filantrop v ciklusih recimo. In pa njegove meditacije morajo biti posebna doživetja.Bil je najbrž tudi manipulator. Samo mene to ne zanima ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 No, nekaj bi pripomnila, če smem, skromno žensko mnenje. Ko sem brala Moj put - put belih oblaka, je dosti govoril o egu in o tem, kako se recimo neki duhovni voditelji pač počutijo super, ker imajo sledilce ... Da ni treba, da sploh imaš moč, politično recimo (ker ima toliko povedati čez politike), lahko dosti subtilneje manipuliraš z ljudmi ... Mogoče je Osho bil en takih manipulatorjev, pijavka, ki se je filal z energijo svojih sledilcev. Saj ni nič slabega to samo po sebi ... Samo tako perfekten ni mogel biti. To je zgolj ugibanje. Nikomur ne smeš 100 % slediti, ga vzeti za svojega! Takega mnenja sem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Ampak ko mi tu nek zblojenec ki se niti sebe dobro ne zaveda, tiste ki Oshotu ne verjamemo imenuje butce, to je pa malo preveč... :vragec:Ne gre za verjetje. Kdo govori o verjetju?! Govorim o temu, da je butec tisti, ki kar vse meče v isti koš, ne da bi vedel, za kaj gre. Kar se mene tiče, sem riskiral in šel v smer, ki jo je Osho nakazal s prstom. Ja, gotovo sem zgledal kot ovca, ko sem šel kar po neki stezi, ne da bi vedel, kam vodi; ko sem preko knjig zaupal nekemu popolnemu neznancu iz neke Indije bogu za hrbtom. A ko zdaj po tej poti hodim, vidim, kaj mi daje in kaj jaz dajem in vidim, da je marsikaj, kar je Osho (in tudi drugi prosvetljeni ljudje) govoril, res in da drži. Seveda, nič novega si ni izmislil, vse je že prej pisalo in bilo povedano. Eksistenca je tu od vedno. On je bil zgolj še en buda, ki je hotel nekaj povedati ljudem: ene privablja, druge odbija. Kar je na nek način celo "normalno". Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Ne gre za verjetje. Kdo govori o verjetju?! Govorim o temu, da je butec tisti, ki kar vse meče v isti koš, ne da bi vedel, za kaj gre. Kar se mene tiče, sem riskiral in šel v smer, ki jo je Osho nakazal s prstom. Ja, gotovo sem zgledal kot ovca, ko sem šel kar po neki stezi, ne da bi vedel, kam vodi; ko sem preko knjig zaupal nekemu popolnemu neznancu iz neke Indije bogu za hrbtom. A ko zdaj po tej poti hodim, vidim, kaj mi daje in kaj jaz dajem in vidim, da je marsikaj, kar je Osho (in tudi drugi prosvetljeni ljudje) govoril, res in da drži. Seveda, nič novega si ni izmislil, vse je že prej pisalo in bilo povedano. Eksistenca je tu od vedno. On je bil zgolj še en buda, ki je hotel nekaj povedati ljudem: ene privablja, druge odbija. Kar je na nek način celo "normalno". Potem povej tako kot si zdaj, vedno.Pot.Samo še ena pot, nič boljša in nič slabša od drugih.Samo drugačna.Osho ti ni dal nič, kot ti tudi nihče drugi ne more.Samo vzameš lahko kar rabiš.Če vidiš. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Ko sem brala Moj put - put belih oblaka, je dosti govoril o egu in o tem, kako se recimo neki duhovni voditelji pač počutijo super, ker imajo sledilce ... Da ni treba, da sploh imaš moč, politično recimo (ker ima toliko povedati čez politike), lahko dosti subtilneje manipuliraš z ljudmi ... Mogoče je Osho bil en takih manipulatorjev, pijavka, ki se je filal z energijo svojih sledilcev. Saj ni nič slabega to samo po sebi ... Samo tako perfekten ni mogel biti.Po moje pa je slabo samo po sebi, če je nekdo pijavka in se fila z energijo ljudi na tak in drugačen način. Misliš, da je bil tudi on pijavka? V redu, a poglej recimo njegovo fotografijo ali pa fotografijo kateregakoli drugega prosvetljenega človeka; začuti v polnosti, kaj oddaja. In potem poglej recimo fotografije kakšnega Woytile ali Ratzingerja ali kakega drugega religijskega voditelja katerekoli vere (čeprav morda najdeš med njimi tudi kake izjeme). Vidiš razliko? Pa še nekaj za premislek: zadnjič sem ti dal link do glasbe, ki so jo igrali razni glasbeniki, ki so bili z Oshojem. Če bi bili ti ljudje izpiti, ko so toliko let živeli v ašramu, a bi lahko igrali tako občuteno glasbo, kot jo igrajo? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Saj pravim, da samo blefiram. Iz njegovih oči res veje neka mirnost in nobene zateglosti ni videti na njegovem obrazu. Ne more pa biti 100 %. Upam, da je res živel to, o čemer je govoril. Ne vem. Najbrž ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Ego se začne "topit". Ko je posameznik ene "3 - 5 krat" v življenju pred "popolonim zlomom". In ugotovi, da se momentalno lahko samo globoko sprosti. In prepusti. Če ima to srečo, da do tega sploh pride. V nasprotnem mu težave s srcem. Fizične ne uidejo. Najmanj aritmija... O duševnem stanju pa tle ne bi._________ Mačona: "Saj pravim, da samo blefiram. Iz njegovih oči res veje neka mirnost in nobene zateglosti ni videti na njegovem obrazu. Ne more pa biti 100 %. Upam, da je res živel to, o čemer je govoril. icon1_thumbup.gif Ne vem. Najbrž ne." Bil je človek. Z vsemi človeškimi lastnostmi. S tem, da se je določenih stvari Zavedal. Katerih se večina ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Če kaj rabim. Se gre na Kumbh Melo etc. Obišče poznane ljudi. In stvari se "razmegljujejo". Brez "hlapčevstva" in "klečeplazenja". Kljub vsemu pa s SPOŠTOVANJEM do avtoritet, katere prepozna srce. Skozi nidro Zavedanja se mi zdi, da gre dokaj enostavno vse skupaj. Treba pa si vzet čas (leta). Ne pravjo brezveze: Večurno nepomično ležanje na hrbtu z Zavedanjem. Z izpraznjeno glavo od vseh konceptov. In brez "mašil" (glasbe, manter...). Je eden najtežje itzvedljivih položajev. Samo BITI. In nič drugega. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 V mislih imam ves čas "ateistični" pogled na meditacijo. In na naravni um. Druge poti, ki vodijo v "Svetlost" so poti verujočih. Sam delam na "ateističnem" pogledu... Formalno nisem vernik nobene uradne religije in nauka. Se mi zdi, da je v zvezi z Oshotom treba razmejit ta dva ENAKOVREDNA "meditativna" koncepta. NE glede na to, da vsaka religija, nauk, guru promovira svojo POT. Kot edino odrešilno. Odrešilno; pred čem? Novo reinkarnacijo. Pred pogubljenjem v peklu itd. Na te privide lastnega uma, osebno ne dam NIČ. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 "Tisto o zlomu začni razlagati,ko jih boš doživelZlomi ego samo ojačajo" Zlomi te ZLOMJO. Tudi srce lahko "POČI". Infarkt od čustvene razburjenosti... Agresivnosti uveljavljanja "svojega prav" za vsako ceno... Recimo večmesečne borbe za prevlado med partnerjema... V kolker se oseba ne zna zaustavit. "Zajet sapo" in začet umirjat... "Zlomi ego samo ojačajo" Pri "ne - meditantu". Osebah, katere ne meditirajo. Verjetno res. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Namen meditacije naravnega uma je samo nevtralno opazovanje. Kakor stvari v um prihajajo, naj tudi odhajajo. Brez navezovanja, "lepljenja" na njih. V temu se je pa treba skozi leta izurit._________ "Če te zlomi do konca,je konec.Če te ne zlomi do konca,si pizda ali kaj!?" Meditacijo naravnega uma urim zato, da sem se zmožen umiriti v sebi. Da v meni NE prihaja do skrajnih stanj. V te namene se uri lahko tudi avtogeni trening, ustrezne afirmacije itd. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 Merlin 6 Vsak ima svoj pogled. Svoje izkušnje. Svojo pot. Različnost pogledov, izkušenj je treba spoštovat. Forum je pa zato, da izmenjujemo izkušnje... Informacije. Različne poglede. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. junij 2007 Prijavi Deli 29. junij 2007 OSHO: MEDITATIONS for Contemporary: http://video.google.com/videoplay?docid=-6...h&plindex=6 Malo glasbe za večerni relax: http://video.google.com/videoplay?docid=-3...h&plindex=9 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.