Skoči na vsebino

Ko ti nekdo škodi

mačky

Recommended Posts

Npr. nekdo ti želi slabo, oz. počne stvari, ki ti škodijo, iz svojih sebičnih razlogov. In ti ne narediš ničesar, ker je npr. sam ena rešitev, ki je pa npr. ful kruta in se ti ne zdi prav to nekomu povzročit, četudi tebi on dela slabo. Po drugi strani pa si pol izkoriščan... In tud dolgoročno je to slabo za tebe. Kaj lahko narediš, razen to, da pomislišna to, da se dobro itak z dobrim vrača, slabo pa s slabim in upaš, da bo čist na konc pa vseen vse OK? :xx!:
Deli na socialnih omrežjih

jaz ponavadi ignoriram to osebo in se ji zmeraj pokazem dobre volje in ji dam vedeti da mi ne more skoditi.taka oseba nima problemov s tabo ampak s sabo.poskusa unicevati tebe da bi ji bilo lazje,da ne trpi sama.itak pa je zmeraj tako da se vsaka stvar vrne kakorkoli pogledas.ne obremenjuj se s tako osebo.le zaupaj vase in ji ne dopusti da doseze to kar hoce.nasmej se ji vsakic ko jo vidis.bos vsaj imela cisto vest.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

:palec: :palec: macky res se dobro z dobrim in slabo z slabim vraca!Nikar ne vracaj z slabim,ne daj obcutka ,da te bo na bilo kaksen nacin prizadel,pokonci dvigni glavo in ga poskusi spremeniti z svojo dobroto.Ce to ne gre , imej distanco do taksne osebe in se je poskusaj izogibati.Taksna oseba ima predvsem sama sabo probleme ,ki jih hoce prevaliti na druge.Kar korajzno se zasciti z svojo dobroto in dobro voljo ,bos videla ,da ti ne bo mogla skodovati. :palec: :palec:

po moje ce se ze ne mores izognit se v prvi meri poskusas pogovoriti s to osebo.jo malo povprasati zakaj ima take namene(ti skodovati).velikokrat ljudje tudi predpostavljamo kaj si kdo misli in pride do nesporazumov.torej je po moje dobro da prvi korak naredimo sami in se poskusamo pogovoriti.vem,potrebna je odlocnost in veliko volje da bi se soocili s takim clovekom.ampak vseeno mislim da je dobro to narediti in ce se vedno ne pomaga ,potem pac preprosto sam poskusis razumeti tega cloveka in se poglobiti v njegovo obnasanje.potem se lahko dosti bolj priblizas tej osebi in njenemu razumu in kmalu tudi sam zacutis manj negativne energije od te osebe.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Če bi bil to sošolec, "prijateljica" ali kdo tak, še nebi bilo tako hudo, žal sva si v najtesnejšem sorodu, pa se trudim že odkar se zavedam, da je potrebno nekaj naredit, izboljšat odnose, problem ej v tem, da sploh en sodeluje, pa še izogiba se...

Zakaj bi se ukvarjam z nekom, ki te ne mara. Pusti ga na miru. Ljudje smo si različni in ne moremo biti vsakemu všeč. Škoda tvoje energije.

če ne želi sodelovati...hm njegov problem. Naletel bo na mino..slej kot prej.

Mačky ti pa se s tem ne obremenuj.

pozdravček xsrcx

Sicer niti približno ne vem zakaj se gre,... ampak vedno je treba gledati obe plati, nekoč se je moralo nekaj slabega zgoditi, nek dogadek, stvar, odnos, karkoli,.... in v tem se skriva rešitev.

Sicer se pa strinjam s strelko, pusti tako osebo na miru, pa pejt stran od nje, bolj zate!

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Ja, vse tole xupx

Je pa še ena stvar, ki je mogoče omembe vredna....

Ko ti en tak pride v življenje, pride z razlogom. Jaz se vedno vprašam, kaj je v (na) mani takšnega, kar povzroča negativnost pri drugemu.

Prav tako kot se vprašam, zakaj sem se v določenem trenutku npr. udarila, zakaj sem padla, se urezala... Običajno je to vedno povezano z mojim negativnim razmišljanjem oz. z mojim napačnim ravnanjem.

In (skoraj) vedno najdem odgovor. Jaz sem razlog. Največkrat. Če pa nisem, ustvarim mejo.

Se mi je že zgodilo, da je potem, ko sem zavestno postala prijazna do tistega, ki je po mojem mnenju bil slab do mene, tudi on kar naenkrat postal prijazen.

Šibka ali nepravilna komunikacija je pogosto razlog za negativnost. In razlogi so največkrat znotraj nas samih.

Moje izkušnje pač.... xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>jaz ponavadi ignoriram to osebo in se ji zmeraj pokazem dobre volje in ji dam vedeti da mi ne more skoditi.taka oseba nima problemov s tabo ampak s sabo.poskusa unicevati tebe da bi ji bilo lazje,da ne trpi sama.itak pa je zmeraj tako da se vsaka stvar vrne kakorkoli pogledas.ne obremenjuj se s tako osebo.le zaupaj vase in ji ne dopusti da doseze to kar hoce.nasmej se ji vsakic ko jo vidis.bos vsaj imela cisto vest.

:palec:

ful dobri posti v tej temi. super ste :palec:

Tud jaz se strinjam s Sati, da nam vsak clovek al pa dogodek pride naproti z nekim razlogom. Da se nekaj naucimo predvsem o sebi, o svojih reakcijah in hkrati lahko tako bolje razumemo drugega.

Ljudje, ki hocejo skodovati, se mi zdi, da so precej ranjeni v sebi, prestraseni.

Vcasih se prav zamislim, kako kompleksna bitja smo.

Pa obicajno delujemo po nekih vzorcih, ki smo jih dobili ze kot majhni, v nasi druzini. To je pa precej tezko spremenit, dokler se za to zavestno ne odlocimo.

Ce z nekom nikakor ne morem vzpostavit komunikacije in cutim napetosti, se poskusam najprej pogovorit. In ce to ni uspesno, se takemu cloveku raje izognem oz. govorim z njim le najnujnejse. Kljub temu mu z dolocenimi dejanji dam vedet, da mu ne zelim slabega.

Res je tezko, ce se to dogaja med druzinskimi clani. Tu smo ponavadi bolj prizadeti in tezje prvi pristopimo. Je pa vseeno dobro, da smo vedno iskreni. In da spregovorimo o tem, kar cutimo.

:flowers:

• 2 months later...
<{POST_SNAPBACK}>jaz ponavadi ignoriram to osebo in se ji zmeraj pokazem dobre volje in ji dam vedeti da mi ne more skoditi.taka oseba nima problemov s tabo ampak s sabo.poskusa unicevati tebe da bi ji bilo lazje,da ne trpi sama.itak pa je zmeraj tako da se vsaka stvar vrne kakorkoli pogledas.ne obremenjuj se s tako osebo.le zaupaj vase in ji ne dopusti da doseze to kar hoce.nasmej se ji vsakic ko jo vidis.bos vsaj imela cisto vest.

iii tnx. lepo povedno. Bom se skušal tako ravnat x:Dx

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

ojla mačky.... prav takšen problem mam jaz :sad: ........ z nekom ki ga poznam 10 let.... zagrenjen, nesrečen, žali vsakogar, vsi so pa itak primitivci za njega... o seb ima pa neverjetno visoko mnenje.... sicer pa v poslovnem krogu res nekaj pomeni, ker je dejansko dober kar počne... kot človek pausmiljenja vreden.... nikoli se nisem vtikala ali komentirala njegovih izpadov .... vse lepo in prav dokler ni imel svojih 5 minut in se spravil name..... ampak teh 5 minut se je razvleklo na pol leta.... pol sem mu pa lepo povedala, da ne mislim več na tak način funkcionirat in sem s svoje strani zaključila ....... kaj hujšega!!!.... sedaj je pa ranjen njegov ponos in zdaj mi šele dela štalo...... in meša vse ljudi, ki jih poznam in dela zdraho, s tem da kakšno krivico sem mu naredila, da sem totalno neuravnovešena, blablabla....ker ve da sem na nek način "odvisna" od njih ...... sedaj pravzaprav sebe preizkušam..... verjetno je bila pa moja napaka, ker mu nisem takoj dala vedet do kam sme .... bolje prva zamera kot zadnja.... vsaj izkazal se je tako, da se pol kar navadijo da boš vse pogoltnil..... to pa tud nikamor ne pelje!.... jaz sem se odločila za meni kruto, ker enostavno tako nisem mogla več funkcionirat.... je pa hudo, ker si kar naenkrat sam!.... ne gojim nobene sovražnosti do njega, ker vem, da ima on sam sabo težave, in mi tudi slučajno ni problem ga v oči pogledat.... on se me pa izogiba...... bomo videli kaj bo čas prinesel

odločitev je pa na tebi.... je pa težko se odločit za težjo pot..... sem pa probala z ignoranco in nasmehom, pa ni blo nič bolje, še slabše - v konkretnem primeru

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>Npr. nekdo ti želi slabo, oz. počne stvari, ki ti škodijo, iz svojih sebičnih razlogov. In ti ne narediš ničesar, ker je npr. sam ena rešitev, ki je pa npr. ful kruta in se ti ne zdi prav to nekomu povzročit, četudi tebi on dela slabo. Po drugi strani pa si pol izkoriščan... In tud dolgoročno je to slabo za tebe. Kaj lahko narediš, razen to, da pomislišna to, da se dobro itak z dobrim vrača, slabo pa s slabim in upaš, da bo čist na konc pa vseen vse OK?  :xx!:

Ah, nič se ne sekiraj...Teži k temu, da v nobenem primeru ne boš temu človeku škodoval/a, pa naj se on/ona še tako trudi, da te zajebe...Ti ne bi NIČ pridobil, če bi se kakor koli maščeval, kvečjemu si lahko srečen, da si sposoben ignorirat vse skupaj...verjamem, da se počutiš izkoriščenega/o, vendar v bistvu to NI res. Tako bo le, če se boš tako pučutil, tako razmišljal...Ker ti sam/a pri sebi veš, da nisi prav nič kriv/a, da se tista oseba tako obnaša...Ne vem, pozabi na vse skupaj in živi v miru z vsemi, tako je najbolje :8):

Recimo, moji kolegi včasih ne morjo razumet, zakaj se jst na kogar koli žalitev/opazko nič ne razburjam in ne dam "kontre"...Non stop mi govoriju, da se ne upam/znam postavit sam zase...Kar pa sam pri sebi vem, da to ni res...Ker sam ne bi mel nič od tega, kvečjemu bi si žrl živce brez potrebe...Trudim se biti enakopraven/pošten do vsakogar, tudi do tistih, ki mi želijo samo slabo. Zato pa z njimi pač nimam nobenih stikov, se jim izmikam, če pa so tako "slepi"...

LP

cordell

Popravljeno -> cordell

<{POST_SNAPBACK}>Npr. nekdo ti želi slabo, oz. počne stvari, ki ti škodijo, iz svojih sebičnih razlogov. In ti ne narediš ničesar, ker je npr. sam ena rešitev, ki je pa npr. ful kruta in se ti ne zdi prav to nekomu povzročit, četudi tebi on dela slabo. Po drugi strani pa si pol izkoriščan... In tud dolgoročno je to slabo za tebe. Kaj lahko narediš, razen to, da pomislišna to, da se dobro itak z dobrim vrača, slabo pa s slabim in upaš, da bo čist na konc pa vseen vse OK?  :xx!:

Najprej poskusiš na lep način rešiti problem. Potem pa če se nda, je treba bit tudi krut. Tsiti ki ti želijo slabo, ne poznajo lepih besed in razumejo samo konflikt.

Ja sam ka mali pao s lipe

Hja, ko bi bilo le vse tko enostavno pa največkrat ni xrolleyesx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

<{POST_SNAPBACK}>Najprej poskusiš na lep način rešiti problem. Potem pa če se nda, je treba bit tudi krut. Tsiti ki ti želijo slabo, ne poznajo lepih besed in razumejo samo konflikt.

jah..sej v tem je problem.... točno to želijo dosežt.... s tem se hranijo.....

mislim, da ni čist tako.... zakaj so nasilni??.... vsakdo ima svojo zgodbo... kar nekaj je takih, ki so dobili tak vzorec v svojih nežnih letih - in ta svoj strah pred nemočjo, pa izkazujejo na tak način..... ti vedo kaj počnejo, ampak si sami ne morejo pomagat - in v sebi ne najdejo miru.....

včasih pa pravijo da je najboljša obramba napad...

Rubi očitno ne znam razložit kar mislim... nekdo bo malce glasneje govoril, padel v filing, uporabljal kletvice, živel v duhu knapovskega življenja npr... nekdo drug ga bo pa zgroženo opazoval in se počutil prizadetega, .... in vsak bo videl svojo plat zgodbe... nekak tko no, boljše ne znam povedat kaj sem mislila... grem spat za menoj je napol prečuta ali pa na pol prespana noč....

se pa definitvno strinjam s temle tvojim postom :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...