sin 30. april 2012 Prijavi Deli 30. april 2012 Upam. Počasi, počasi, jst nikjer ne pravim da kaj je in kaj ni, temveč pišem tule ker mi zadeva pač ni jasna. Torej ne vem. Se pa strinjam s teboj, da je paranoje preveč. Ampak mislim, da je bolje da je, kot pa da so ljudje pasivni do dogajanj. Pomeni da ljudi zanima, so angažirani, se ukvarjajo, se učijo, povezujejo, itn in to je po moje predvsem dobro in primerno temu času. Kar se HAARPa tiče, mi pač ni jasno zakaj so ga ustavili, če je neškodljiv? Možno. Upam da res. Bi bil vesel da so. Sam sem bil dolgo časa bolj skeptičen do chemtrails, sedaj pa mi je jasno še manj. Zelo čudno izgleda vse skupaj, meni kot laiku v poznavanju vremena, podnebja, itn. V bistvu je zelo malo verjetno, da so kemične sledi resničnost. Ja, HAARP obstaja, pa kaj? Je čisto legitimen in neškodljiv raziskovalni program. Ampak v naši po defaultu prestrašeni živalski naravi je vsak premik trave plenilec, ki nas hoče pojesti. Tudi če bi (kateri koli) politik dejal, da so kemične sledi resničnost, to pojavu ne daje nobene večje verjetnosti. Po Occamovem rezilu je najenostavnejša razlaga, ki največ pojasni in ki ne predvideva super ultra mednarodne zarote z milijoni ali celo milijardami ljudi vpletenih, najbolj resnična. Lahko spite mirno, kemične sledi so izmišljija. 1 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 Don Kihoti s srebrovim jodidom Posipavanje oblakov z reagentom srebrovim jodidom je neucinkovito.Srebrov jodid so uporabljali tudi v Sloveniji ...http://tinyurl.com/cwyu25k Srebrov jodid se z letali šprica po oblakih "Letalo, ki je 16. junija z mariborskega letališča poletelo nad točonosne oblake, je iz svojih cevi bruhalo srebrov jodid. Poletelo je dvakrat, toda – kot vemo – toče ni preprečilo. »Z enim letalom nam ni uspelo vsega obdelati,« pravi Jernej Vaupotič, predsednik Letalskega centra Maribor. »Poleg tega se je oblak razcepil na dve jedri, z enim letalom pa ne moremo biti na dveh mestih.« Letalski center Maribor, ki edini v tej državi izvaja takšno protitočno obrambo, si od države že dlje časa prizadeva dobiti sredstva za nakup drugega letala, s katerimi bi bili, tako pravijo, pri svojem delu uspešnejši, in za primerjavo ponujajo sosednjo Avstrijo, kjer enako velik prostor branijo z več letali. Minister za kmetijstvo Milan Pogačnik je tovrstni obrambi proti toči naklonjen (saj ne nazadnje ni odpravil vsakoletnega prispevka, ki bo letos znašal 90 tisoč evrov), Slovenska ljudska stranka je ob zadnjem neurju pozvala vlado, naj jo okrepi ... Rabljena cessna 206, ki bi zadostovala za te potrebe, stane od 130 do 140 tisoč evrov, pa dodajmo še 30 do 40 tisoč evrov za elektroniko, agregate ... Malenkost v primerjavi z eno samo patrio. V čem je torej težava? Zakaj država ne kupi tega letala, zakaj pravzaprav ne predelamo neuporabnih pilatusov in jih pošljemo nad nevihtne oblake? Zato, ker strokovnjaki te iste države pravijo, da ne." http://www.zirosi.net/index.php/2009/06/21/bitka-s-toco/http://www.playboy.si/branje/clanki/forum-donkihoti-s-srebrovim-jodidom/http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/letalska-obramba-pred-toco/ !In kakšen je vpliv srebrovega jodida na okolje?"Agencija RS za okolje zagovarja stališče, da ni zadostnih strokovnih podlag, ki bi upravičile izvajanje obrambe proti toči z vnosom dodatnih zaledenitvenih jeder v nevihtne oblake. Državna podpora tovrstnim aktivnostim bi bila po našem mnenju nesmotrna in bi pri uporabnikih neodgovorno vzbujala napačen vtis, da je obramba proti toči preverjeno učinkovita."http://tinyurl.com/6vq6n82 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 Upam.Nimaš kaj upat, pač niso resnični, to je vse. Z upanjem si samo podaljšuješ agonijo. Počasi, počasi, jst nikjer ne pravim da kaj je in kaj ni, temveč pišem tule ker mi zadeva pač ni jasna. Torej ne vem.Vidiš, ravno nevednost je med drugim vzrok za paranojo in teorije zarote. Ker ne vemo, kako potekajo najosnovnejši procesi v naravi, in ne razumemo tehnologijo in kako poteka znanstveno raziskovanje, prihaja do absurdnih izmišljij. Nekoč so iz nevednosti dejali, da se nek bog jezi, ko grmi in švigajo strele. Danes pa, ker ne razumemo, kako delujejo letala in kako se obnašajo kondenzacijske sledi na različnih višinah in ob različnih vremenskih pogojih, trdimo, da gre za ultramega zaroto mednarodnega značaja, da nas hočejo počasi ubiti. Ja, ker je res pametneje porabiti milijarde dolarjev ali evrov ali katere koli valute že, da nas polžje počasi ubijajo s chemtraili, cepivi, s HAARP-om, z GSO … ma izmisli si, kar hočeš, namesto da bi porabili veliko manj denarja in nas ubili bolj učinkovito. Se pa strinjam s teboj, da je paranoje preveč. Ampak mislim, da je bolje da je, kot pa da so ljudje pasivni do dogajanj. Pomeni da ljudi zanima, so angažirani, se ukvarjajo, se učijo, povezujejo, itn in to je po moje predvsem dobro in primerno temu času.Kolikor sam vidim, ljudem ne gre za to, da spoznajo resnico, temveč da najdejo enako misleče in širijo svoja bolana prepričanja. Lep primer so tako chemtraili kot antivakcinarske skupine in posamezniki, ki jih ne zanima resnica. Ne glede na to, kako kvalitetne dokaze in argumente jim serviraš, zanikajo vse, zanikajo vso znanje, ki smo ga z muko in napakami pridobili v zadnjem stoletju in trobijo še naprej svojo paranojo. Rad bi, da bi bilo tako, kot praviš, a ne verjamem temu. Kar se HAARPa tiče, mi pač ni jasno zakaj so ga ustavili, če je neškodljiv?To je tudi neka napačna logika. A ker so zadevo ugasnili (če so jo, nisem nikjer preverjal), je to dokaz, da gre za nekaj škodljivega?! Tukaj si lahko prebereš malo več o HAARP-u. Upam da res. Bi bil vesel da so. Sam sem bil dolgo časa bolj skeptičen do chemtrails, sedaj pa mi je jasno še manj. Zelo čudno izgleda vse skupaj, meni kot laiku v poznavanju vremena, podnebja, itn.Saj pravim, neznanje nas jebe. Preberi si malo več o meteorologiji, o obnašanju kondenzacijskih sledi, dober začetek sta članka o chemtrailih na skeptik.si (Chemtrails v Sloveniji in Chemtrails: smiselnost teorije zarote). Če si boš res prebral in razmislil, boš videl, da ne gre za nič nenavadnega. Isto ti svetujem pri zadevah o cepljenjih: da ne kar trobiš v paranoični rog in se dejansko pozanimaš, za kaj gre in kako cepiva sploh delujejo in zakaj so nujno potrebna. 2 3 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 Pa kaj je s tabo model? Kaj stolk napet? Skos bi se neki kregu. sm ti napisu da ne vem, pa kaj bi zdej še rad?ma dej ne nakaldaj no. Jst sm naiven, ampak tebi do kolen ne sežem v naivnosti.ma ja, glupi smo vsi k sploh kaj razmišljamo, k nas sploh kaj zanima, razen tebe, k si najbolj pameten. Kaj sploh tule delaš če "smo" tolk nekompatibilni? ja, samo to j, vsi želijo "SAMO" bolno energijo širit; tako zelo črno belo je aja, zdej k je en napisu da pa temu ni tako je pa to kar za verjet, vsemu drugemu pa ni. na podalgi česa je en človek bolj vreden zaupanja kot drugi? zato k razmišlja podobno kot ti? O cepivih tule ne bom govoril, niti o GSO, ker ni tema namenjena temu. Nesmisleno je vse metat v en koš. Zdej bi ti na podlagi chemtrailov kr vse skupaj zapakiral v en paket in razdelil na dobro in slabo, na bluz in ne bluz in jaz imam prav, ti pač ne paket - to je po moje naivno, pa tudi ne karakterno. Ljudje imamo res premalo znanja do mnogih zadev, je pa ob znanju pomemben tudi karakter človeka. To, kaj bi z nekim znanjem storil, če bi ga imel. Tako ni naključje, da mnogi ljudje nekaterih znanj nimajo, saj tudi niso/nismo dovolj zreli, da bi določena znanja imeli.Stvari se dogajajo postopoma z evolucijo in prav je tako.O karakterju pa s teboj pač menim da nima smisla debatirat, glede na tvoj atitud, ki je milo rečeno otročji. Nimaš kaj upat, pač niso resnični, to je vse. Z upanjem si samo podaljšuješ agonijo. Vidiš, ravno nevednost je med drugim vzrok za paranojo in teorije zarote. Ker ne vemo, kako potekajo najosnovnejši procesi v naravi, in ne razumemo tehnologijo in kako poteka znanstveno raziskovanje, prihaja do absurdnih izmišljij. Nekoč so iz nevednosti dejali, da se nek bog jezi, ko grmi in švigajo strele. Danes pa, ker ne razumemo, kako delujejo letala in kako se obnašajo kondenzacijske sledi na različnih višinah in ob različnih vremenskih pogojih, trdimo, da gre za ultramega zaroto mednarodnega značaja, da nas hočejo počasi ubiti. Ja, ker je res pametneje porabiti milijarde dolarjev ali evrov ali katere koli valute že, da nas polžje počasi ubijajo s chemtraili, cepivi, s HAARP-om, z GSO … ma izmisli si, kar hočeš, namesto da bi porabili veliko manj denarja in nas ubili bolj učinkovito. Kolikor sam vidim, ljudem ne gre za to, da spoznajo resnico, temveč da najdejo enako misleče in širijo svoja bolana prepričanja. Lep primer so tako chemtraili kot antivakcinarske skupine in posamezniki, ki jih ne zanima resnica. Ne glede na to, kako kvalitetne dokaze in argumente jim serviraš, zanikajo vse, zanikajo vso znanje, ki smo ga z muko in napakami pridobili v zadnjem stoletju in trobijo še naprej svojo paranojo. Rad bi, da bi bilo tako, kot praviš, a ne verjamem temu. To je tudi neka napačna logika. A ker so zadevo ugasnili (če so jo, nisem nikjer preverjal), je to dokaz, da gre za nekaj škodljivega?! Tukaj si lahko prebereš malo več o HAARP-u. Saj pravim, neznanje nas jebe. Preberi si malo več o meteorologiji, o obnašanju kondenzacijskih sledi, dober začetek sta članka o chemtrailih na skeptik.si (Chemtrails v Sloveniji in Chemtrails: smiselnost teorije zarote). Če si boš res prebral in razmislil, boš videl, da ne gre za nič nenavadnega. Isto ti svetujem pri zadevah o cepljenjih: da ne kar trobiš v paranoični rog in se dejansko pozanimaš, za kaj gre in kako cepiva sploh delujejo in zakaj so nujno potrebna. 4 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 (popravljeno) ma ja, glupi smo vsi k sploh kaj razmišljamo, k nas sploh kaj zanima, razen tebe, k si najbolj pameten. Kaj sploh tule delaš če "smo" tolk nekompatibilni? ja, samo to j, vsi želijo "SAMO" bolno energijo širit; tako zelo črno belo je Če je že kdo glup, je to tisti, ki noče razmišljati, se pa vseeno udeležuje debat in širi svoje strahove in bolana prepričanja. Ne vem, kakšen je namen, ampak tisti, ki imajo podatke in informacije, in jih nočejo prebrati in razumeti, niso nedolžni ali naivni, temveč že tako zjebani v glavi, da dejansko nalašč širijo samo "negativno energijo", če naj uporabim to newagersko frazo, da boš lažje razumel. In v ta koš dajem teoretike zarote raznih področij — antivakcinarje, chemtrail/HAARP paranoike, GSO paranoike, zanikovalce človeške odgovornosti za globalno segrevanje ipd. aja, zdej k je en napisu da pa temu ni tako je pa to kar za verjet, vsemu drugemu pa ni. na podalgi česa je en človek bolj vreden zaupanja kot drugi? zato k razmišlja podobno kot ti?O tem smo že "debatirali", ampak ti še vedno ni jasno. A hočeš, da napišem še enkrat ali je bilo s tvoje strani le retorično vprašanje? O cepivih tule ne bom govoril, niti o GSO, ker ni tema namenjena temu. Nesmisleno je vse metat v en koš. Zdej bi ti na podlagi chemtrailov kr vse skupaj zapakiral v en paket in razdelil na dobro in slabo, na bluz in ne bluz in jaz imam prav, ti pač ne paket - to je po moje naivno, pa tudi ne karakterno. Ne, napačno sklepaš. Ne zaradi chemtrailov, temveč zaradi neke druge osnove mečem "vse" v isti koš: zaradi strahu in nerazumevanja. Razložil sem dva odstavka nazaj. Ljudje imamo res premalo znanja do mnogih zadev, je pa ob znanju pomemben tudi karakter človeka. To, kaj bi z nekim znanjem storil, če bi ga imel. Tako ni naključje, da mnogi ljudje nekaterih znanj nimajo, saj tudi niso/nismo dovolj zreli, da bi določena znanja imeli.Stvari se dogajajo postopoma z evolucijo in prav je tako.O karakterju pa s teboj pač menim da nima smisla debatirat, glede na tvoj atitud, ki je milo rečeno otročji.Premajhna zrelost za posedovati znanje je prav otročji izgovor. A hočeš reči, da si intelektualno nesposoben razumeti osnove delovanja vremena in obnašanja kondenzacijskih sledi? A nisi sposoben razumeti psihologije človeka in vsaj nekatere običajne psihološke/logične zmote, ki nas privedejo do verovanja v kak pojav? A ne moreš razumeti osnovnega znanja, pač odvisno od teme pogovora? A ti manjka kakšen kolešček? Po mojem ne, si zgolj vernik in intelektualni lenuh. In po mojem mnenju poseduješ te intelektualne sposobnosti (sicer ne bi toliko pridigal po forumu), samo jih nočeš uporabljati, ker potem ne bi mogel biti več vernik, kar pa je veliko bolj ugodno. Popravljeno 1. maj 2012 -> Alan_New 1 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liam 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 Pri vsej poplavi teh new age nebuloz je dobro slišat kakšno bolj kritično mnenje ,zdi se mi pa da pravi skeptiki povsem preveč častijo znanje ki je vedno omejeno in je že sicer preveč cenjeno v svetu . 3 1 Citiraj Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "Christopher McCandless Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 Pri vsej poplavi teh new age nebuloz je dobro slišat kakšno bolj kritično mnenje ,zdi se mi pa da pravi skeptiki povsem preveč častijo znanje ki je vedno omejeno in je že sicer preveč cenjeno v svetu ."Pravi" skeptiki ne častijo znanja, temveč ga spoštujejo. Znanje da je preveč cenjeno? Kaj pa bi morali ceniti? Neznanje, ignoranco, vraževernost, newagerske nebuloze? ---Ne cenim znanja, torejm bom kar lepo naslednjič skočil dol s stolpnice, saj … kaj mi bo znanje o tem, da bom zaradi gravitacijske sile padel proti tlom in se tam raztreščil?! Lahko bi zletel in ujel svoje sanje. Lahko bi se dvignil na njih vse do neba! Ne cenim znanja, samo jebiga, računalnik pa rad uporabljam. Hej, sploh vse, kar uporabljam in kako se obnašam, je plod znanja. Ampak ga ne cenim, ne, kaj mi bo. Požvižgam se na znanje in raje poslušam svoje srce! Ne pravi zgolj tudum-tudum-tudum, temveč piše pesmi in poje in joče in ljubi! Fuck off, znanje! 1+1=3 in kdor tega ne verjame, je ubogi zmanipulirani zaslepljenec, ki ima oprane možgane in se ne upa soočiti s svojimi strahovi!--- Pojasnilo (ker tukaj je to pač treba): v odstavku ne trdim, da tako razmišljaš (Liam), ampak me je tvoj odgovor spomnil na takšno razmišljanje, zato sem nekaj napisal o tem. 1 2 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liam 1. maj 2012 Prijavi Deli 1. maj 2012 (popravljeno) V bistvu ne trdim da je z znanjem kaj narobe , ravno nasprotno znanje je popolnoma ok in si sploh nemorem predstavljati kje bi bili brez znanja , pravim samo da je precenjeno kar pa si z svojim odgovorom tudi sam dokazal . Taka je pač psihologija človeka.Pa tudi jeza ti dela težave , saj jo je res težko premagat . Popravljeno 1. maj 2012 -> Liam 3 1 Citiraj Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "Christopher McCandless Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 2. maj 2012 Prijavi Deli 2. maj 2012 pa res čist pretiravajo Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 16. februar 2014 Prijavi Deli 16. februar 2014 Ampak takšnega neba pred 15. leti res ni blo, čeprav tukaj pred mano nekdo trdi, da ga takole prečrtanega gleda že 50 let. Teorije zarote so mi sicer smešne, kot tudi razni konci sveta pa take stvari. Ampak te sledove pa pač vidim na svoje oči in ne verjamem, da se je letalski promet tolk povečal...razen, če piloti med malco za zabavo rišejo zvezdice in mreže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif . ...Poleg tega me ubija tista presneta žalostna oblačnost, ki poleti lebdi nad nami po cel mesec. Lahk bi si zmisli kak humanejši način, če nas že hočjo zagiftat- jedrsko bombo al kej takšnega. Ali ima kdo kakšno resno razlago? Ne mislim na običajno zajedljivo pametovanje, resno sprašujem.http://shrani.si/f/3b/Zu/eOaaJvB/chemtrails5.jpg Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.