Skoči na vsebino

Avtorski honorarji

Marsa

Recommended Posts

V bistvu me zanima nekaj konkretnega, ce kdo ve (sicer pa sem itak imela namen odpreti tole temo, da bi v njej se malo dotaknili tudi tega).

Kako se po novem obracunava avtorski honorar?

To mi je kar nujno vedeti, tako da ce kdo ve, pliz naj pove ali pa naj me napoti na ustrezen naslov.

Hvala. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Poglej na http://www.aas.si , ker če kje, potem morajo tu imeti prave podatke, saj vsa izplačila avtorskih honorarjev potekajo preko njih.

Drugo vprašanje pa je, če se ti bo še splačalo delati preko avtorske, ker če bo tako malo priznanih stroškov .... Jaz sem si za vsak slučaj odprl še sp, ker itak nameravam še druge stvari početi.

Sam zase lahko storiš neizmerno več, kot bi kdajkoli mogli storiti zate drugi.

Novo je samo to, da ti priznajo samo 10% olajšave- torej se dohodnina obračuna od 90% in ne od 60% kakor je bilo prej....Prej si od zneska odštel 40% priznanih stroškov zdaj ti pa cesar prizna samo 10%

....tak so meni razložili x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Hvala Metuljcek, ni druge, sem sam avtor, imava zavod, da lohk legalno delujeva, cash lahko dobim ven samo tko.

Jaz pac to delam... xnckrivx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hm, avtorsko delo lahko plačaš tudi brez AAS- pršparaš njihovo provizijo.....

Množično so izplačevali na datum 30,12,2004- za naprej pa za nazaj ravno zaradi te dohodnine......

Jao Marsa...nisi mogla prej vprašat?????

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>Novo je samo to, da ti priznajo samo 10% olajšave- torej se dohodnina obračuna od 90% in ne od 60% kakor je bilo prej....Prej si od zneska odštel 40% priznanih stroškov zdaj ti pa cesar prizna samo 10%

....tak so meni razložili x^x

Drži kot pribito ... žal :C:

Hvala Lia, tud teb, jooj, jaz se nic ne znajdem... :|||

Kolk je potrebno izplacat za minimalno placo?

Kolk je prihodek oz. kolk moras potem odvesti drzavi? :o|o:

ej, kok zoprno... :sori:

Picasso

Umetniki pa novinarji so vložili pobudo, da se zakon zanje spremeni....

držimo pesti, da jim rata..... :palec:

Pol pa Marsa proda sliko svojemu zavodu.....pa dobi cash ven.... x;)x

Lia, mi ni nic pomagalo, zdaj me zanima. :)

Ma ne, point je v tem, da itak ne smemo imeti dobicka in ga tudi nimamo, pocasi pa prikaplja pac kak cash gor - a ne tolk, da bi se zaposslila, potem pac lahko samo prek avtorske, sicer pa tolk teh dajatev drzavi pol, od svojega casha, da ful manj dobim...

Kako prek agencije?

A mora it prek agencije avtorske, tudi ce imas zavod?

Saj nisem sam avtor...

Joj ej pojma nimam...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Hvala Metuljcek, ni druge, sem sam avtor, imava zavod, da lohk legalno delujeva, cash lahko dobim ven samo tko.

Jaz pac to delam... xnckrivx

Nisem prepričan v to, kar bom zdaj napisal, bom pa preveril.... mogoče pa bi se lahko preoblikovala v društvo (al zavod pomeni isto?), pa bi potem lažje operirala z denarjem. Sam sem namreč član RockOnNet in vem, da smo se zdaj kao preoblikovali zato, da bomo lahko določene zadeve tržli. Čeprav, spet je vprašanje, kako tebi kot avtorju potem društvo plača. Hmm.

Minimalac je tam nekje *117.000,00 bruto

neto maš tam okoli 82.000,00sit.....

Najboljš koga vprašat k ma računovodski servis......velik sreče Marsa....

Pa tud - kateri umetniki, jaz nimam nobenega statusa, povsod skratka total izvisim...

Mislim kako absurdno je vse skupaj, res... x:o)x

Picasso

Joj thanx obema!! x:Xx

Ja, to je zelo podobno, mislim da se enako fura (drustvo, zavod) - saj lahko trzimo, sam pac... ma ne vem... x:o)x xDDx

Priznam da sem kar neresna tule, a mi skoraj drugega ne preostane, saj nisem lenuh, pismu, vsega pa tud ne morem znati in vedeti. :8):

p.s. Saj imava sicer racunovodkinjo, ni vse spet tako zijalasto kot izpade tule - samo jaz sem taka. x:Ix

Picasso

A nikjer pa ni nobenega obrazca za izracun (na tistem sajtu ga nisem nasla), kot je bilo na eni strani, morda mojdenar com... pa si sam odtipkal cifro, pa se ti je vse izracunalo... ? :irs:

** Ja, je v pdf-ju primer na tem sajtu, ki si podal, se 1x thx, metuljcek :vio: - za 100.000, pa lohk pac pol preracunavam tole, dokler kje ne ubodejo programcka za izracun... saj to najbrz ni tak kujnst naredit, to je se meni jasno, prenastavijo pac cifre samo... %

Picasso

Joj, hmmm, je pa kar razlika, halooo!!!!!!! :||||||

Brez da imam jaz kaj kritega (ko imamo tam odprte minimalce pa taksno), tu ni vsteto zavarovanje, vse zivo, stroski... a jaz jih nimam, ko pisem, delam, pedenam tule in povsod pac?!

A jaz ne hodim na wc, ne uporabljam elektrike?

Ce nekoga klicem, to ni chaskanje, kaj bos kaj pocela?

Pac pa - a lohk vrnete cash pa taksno... ;|||

Ful razlika, kaj jaz vem, 15 procentov?...

Mah, svinjsko, in komu pa naj se jaz pritozim, kje pa naj jaz po mizi tolcem, kje so pa moje pravice pa cash??

Picasso

sKRATKA ČE ČEŠ, DNAR DOL DOBIT, MORŠ VSE RAČUNE NA ZAVOD DOBIT.

-PAPIR

-PROGRAMI,PISALA, ZVEZKI BARVICE

-REKLAMA-PLAKATI, FOTOKOPIRANJE,

-KAVA, ČAJ,

-VSI NA ZAVODU MORAJO BITI UNIFORMIRANI- RAČUN OD KAVBOJK, MAJICE....

- TOREJ TUD ČISTIT MORATE, VSI RAČUNI ZA ČISTILA,KRPE.....

-TOREJ VSE KAR LAHKO UPRAVIČIŠ ZA POTREBE DELOVANJA ZAVODA...

- POTNI STROŠKI,- KILOMETRINE, DNEVNICE....SEMINARJI. .....izobraževanja,....

....

Iz materialnih stroškov in kilometrin lahko preživiš, pa še davka ne plačaš???

Samo račun za vsako od treh stvari mora biti izstavljen na pravo ime..... x:o)x x8Dx x:o)x

Status umetnika pa dobiš, če maš 10 razstav, pa vložiš na ministrstvo za kulturo vlogo za status umetnika.....pol pa z malo sreče dobiš potrdilo da si umetnik x:Dx x:o)x x:Dx

Za probat je ne, faksa tudi ne naredijo najbolj pametni ampak najbolj vztrajni!

OOoo kakšna tema. Tole mene tudi zanima - in tudi takšno razlago dobila ja..kot je Lia zapisala.

Seveda mene jezi še nekaj drugega - namreč - moja redna zaposlitev(ki bo sicer vsak čas splavala po vodi) pa vseeno..potem pa še svoje honorarje zraven prištejm(po novem :vragec: ) in bom res samo še za državo delala :vragec: :vragec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Marsa, fajn, da si končno enkrat vprašala.. :palec:

Se bom tut jaz mal pozanimala...in javim...

Lia, mal so spremembe, kakšne račune vse lahko uporabiš... :o|o: ...oblačila kr pozab...za telefon moraš plačat boniteto 3 jurje na mesec..itd...

pri Marsi po moje ni tako preprosto...na seminarje ne hodi..(potuje praktično ne)...zunaj je zelo redko...kilometrina je sam po mestu... :o|o: ..pa še to moraš napisati TOČNE podatke, kam si šel, razlog, koliko časa je trajalo...in število kilometrov... :o|o:

marsa, saj štekam, zate je edini keš..keš na roko...z njim greš potem v trgovino, pa tako...sam s tem je definitivno mimo...to se šteje kot delo na črno...in verjameš ali ne, nekdo, ki ti hoče slabo, te lahko prijavi...

Astra

Per aspera ad astra

<{POST_SNAPBACK}>Marsa, fajn, da si končno enkrat vprašala.. :palec:

Se bom tut jaz mal pozanimala...in javim...

Lia, mal so spremembe, kakšne račune vse lahko uporabiš... :o|o: ...oblačila kr pozab...za telefon moraš plačat boniteto 3 jurje na mesec..itd...

NI TREBA ČE DELAVCI PODPIŠEJO IZJAVO DA UPORABLJAJO TELEFON IZKLJUČNO V SLUŽBENE NAMENE....

TISTI KI JIH ZNAJO, JIH BODO TUDI ŠE NAPREJ!!!!ČE SPREJME UPRAVA ZAVODA  SKLEP O TEM DA MORAJO BITI DELAVCI V UNIFORMAH PAČ BOJO.....

pri Marsi po moje ni tako preprosto...na seminarje ne hodi..(potuje praktično ne)...zunaj je zelo redko...kilometrina je sam po mestu... :o|o: ..pa še to moraš napisati TOČNE podatke, kam si šel, razlog, koliko časa je trajalo...in število kilometrov... :o|o: ČE NE HODI, ŠE NI REČENO DA NE BO...BO PAČ ZDAJ ZAČELA,PA ZAKAJ NE BI ŠLA NA ASTROLOŠKO KONFERENCO V BEORAD, PA NA POSVETOVANJE V AMSTERDAM! TOČNE PODATKE BO PA ŽE DOBILA :eek: KAK PA POL VSE TOTE ZVEZDE RAČUNA, PA STOPINJE AMO TAMO...

marsa, saj štekam, zate je edini keš..keš na roko...z njim greš potem v trgovino, pa tako...sam s tem je definitivno mimo...to se šteje kot delo na črno...in verjameš ali ne, nekdo, ki ti hoče slabo, te lahko prijavi...JA DOBRE DUŠE SE PA ZMERAJ NAJDEJO, SPLOH V DOLINI ŠENTFLORJANSKI,  x:Dx

Astra

DRUGAČE IMAŠ PA PRAV ASTRA- POČASI BO VSE TRIKRAT OBDAVČENO!!!

NI ČUDNO DA SE BLIŽA VESOLJNI POTOP!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...