Behemoth 15. januar 2005 Prijavi Deli 15. januar 2005 Ali je kdo tu, ki pozna filozofijo magije? Pa če je slučajno tu kdo ki se ukvarja z metafiziko in hermetiko? Ajd Angell Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 animacijo nad podpisom si pobral od HIM Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 16. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 16. januar 2005 Menda že Btw, zakaj pa "ti"? Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 Sicer ne vem, kaj misliš, ko sprašuješ o filozofiji magije, ali misliš na filozofijo magov (magi so bili svečeniki stare Perzije in Medeje) - po domače čarovnikov (tu jih je ponavadi toliko kot je raznih čarovnikov) ali na to, kar ima filozofija povedati o čaranju. Kolikor vem magija ni nič drugega, kot poskušanje proizvajanja nekih učinkov po zelo nejasnih postopkih (hermetizem lepo ponazarja vse skupaj, saj ponavadi ni nič drugega kot prodajanje megle). Največkrat gre za precej podobne postopke kot pri Butalcih, ki so sejali sol, potem pa se veselili, da je malo prehuda, ko so jih opekle koprive. Največkrat se vse skupaj združi še z neomajeno vero in/ali neumnostjo, kar potem z močjo sugestije in različnih manipulacij lahko povzroča dejanske učinke. Ponavadi se vse skupaj združi še s kultom, začini z veliko skrivnostnosti in neomajano avtoriteto nekega gospodarja - tistega, ki vse ve. S filozofijo magije se je precej ukvarjal slovenski filozof Ivan Kosovel - priporočam. Na tem mestu naj zaključim s Crowleyem enim od mojstrov: Huxley je izjavil, da je znanost organiziran zdrav razum, Frazer pa, da je znanost uspešna magija. In zdi se mi, da je kar zadel, tako kot Huxley in Frazer. (metafizika pa je nekaj popolnoma drugega) uživaj! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 vrchek piva je tako filozofija, kot tudi magija 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 Da o vinu ne govorim na zdravje! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 IN VINO VERITAS,IN PIVO PERITAS 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 IN VAGINA KARITAS Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 vse gre na koncu u FUMUS VAGINALIS 666 zlomkou.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>no zlomk. pa si res intelektualc ... sama latinolatovščina ma nism jst nben intelektualc :xx!: 666 zlomkou je TELEKTUALC....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>samo da nisi testen..... kwa????? 666 zlomkou.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 odgovor je v Nora, Nora Evald Flisar če že nisi intelektualc, si pa menda vsaj ljubitelj umetnosti Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>odgovor je v Nora, Nora Evald Flisar če že nisi intelektualc, si pa menda vsaj ljubitelj umetnosti flisarja poznam....pa ga ne maram :xx!: (prvo knjigo "charovnikov vajenec" je pisal v londonu.....in do takrat sploh she ni bil v indiji ) umetnost imam pa najraje (predvsem zaradi etimoloshkega korena besede UMETNOST = UMETNUTI ) 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 16. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 16. januar 2005 metafizika=nauk o nadčutnemparapsihologija=nauk o nadčutnem Ne mene zanima filozofija o delovanju magije nasploh. Pa btw, ste že kar off topic tako da rajši pejte nazaj Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 pejmo nazaj....de bomo shli naprej 666 zlomkou....obozhuje paradokse....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>magija ni filozofija, ampak delovanjemagija bi se lahko reklo da je delo z energijo v neki temi smo se že veliko okoli tega pogovarjali.... Nič novega ne bom napisal...magija obstaja samo toliko, kolikor jo mi sami sprejemamo in kolikor mi sami v to verjamemo. Telepatski zapis informacije obstaja, če bomo odprli vrata v ta zapis potem, bomo to informacijo tudi sprejeli. Skratka, če sem nekaj zapisal, lahko tudi drugi ta zapis dobi, če odpre pot do te informacije. Problem je vedno v našem vzorcu strahu, ker mislimo, da nam lahko nekdo nekaj naškodi, naredi, ko premišljujemo tudi o teh možnostih in zato tudi miselno vzpostavimo tako kemično stanje telesa, da električne napetosti, ki jih ustvarimo, v nas odprejo kristalčke na lovkah nevronov, na določenem nivoju ali ravnini nevronskih mrež, tudi v nasprotno smer. To ni samo pri magiji, čarovnicah, urokih, to je prav v vseh pretokih informacij, to je v bistvu tudi osnova telepatije, ki se nam pojavlja prav vsak dan...... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>metafizika=nauk o nadčutnemparapsihologija=nauk o nadčutnem Ne mene zanima filozofija o delovanju magije nasploh. Pa btw, ste že kar off topic tako da rajši pejte nazaj Pa stopimo malo v stran: Metafizika razen te iz šarlatanskega slovarja prepisane definicije, nima nič skupnega s parapsihologijo. Kolikor vem, naj bi bila parapsihologija nauk, ki se ukvarja s proučevanjem psiholoških vidikov jasnovidnosti, telepatije in podobnimi rečmi. Medtem ko naj bi bila metafizika tista filozofija ali filozofska disciplina, ki razglablja o biti in dejanskosti, o temelju in naravi vsega obstoječega. Ko torej pišeš o nadčutnem, imam močan občutek, da ne veš, o čem pišeš, oziroma se mi postavlja vprašanje, če je sploh možno postavljati kakršenkoli resen nauk o nečem, česar ne moremo tako ali drugače čutiti oziroma si vsaj predstavljati. uživaj! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ko torej pišeš o nadčutnem, imam močan občutek, da ne veš, o čem pišeš, oziroma se mi postavlja vprašanje, če je sploh možno postavljati kakršenkoli resen nauk o nečem, česar ne moremo tako ali drugače čutiti oziroma si vsaj predstavljati.uživaj!Snapback ...........vsak po svoje razume, ti na tvoj način, jaz na mojega, jaz preko miselnih vzorcev, preko kvantnih pretvorb in preko informacijskega zapisa, prav nič nimam namena nekomu vsiljevati moj pogled na to, sem pač napisal, sicer je v neki temi kake pol leta nazaj bilo bolj natanko to razčlenjeno, a pustiva to.Je pa v bistvu isto kopito, samo, pot do razlage je pač drugačna.. Ne moreš pa mimo dejstva, ne glede kako ti to razumeš, da čarovnic ni, če veš da jih ni, da jih boš pa srečal na stotine, če boš samo pomislil, da je možno, da so........ Raje bi videl, da bi kaj konkretnega napisal, ker več glav več ve, lahko tudi na OS, jaz ti lahko napišem kar nekaj primerov, ki so me pripeljali tudi do mojega načina razumevanja, ti boš pa potem povedal, kako ti to lahko razložiš, če moja razlaga ne velja...si za ????................. tudi tebi ..uživaj Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Snapback ...........vsak po svoje razume, ti na tvoj način, jaz na mojega, jaz preko miselnih vzorcev, preko kvantnih pretvorb in preko informacijskega zapisa, prav nič nimam namena nekomu vsiljevati moj pogled na to, sem pač napisal, sicer je v neki temi kake pol leta nazaj bilo bolj natanko to razčlenjeno, a pustiva to.Je pa v bistvu isto kopito, samo, pot do razlage je pač drugačna.. Ne moreš pa mimo dejstva, ne glede kako ti to razumeš, da čarovnic ni, če veš da jih ni, da jih boš pa srečal na stotine, če boš samo pomislil, da je možno, da so........ Raje bi videl, da bi kaj konkretnega napisal, ker več glav več ve, lahko tudi na OS, jaz ti lahko napišem kar nekaj primerov, ki so me pripeljali tudi do mojega načina razumevanja, ti boš pa potem povedal, kako ti to lahko razložiš, če moja razlaga ne velja...si za ????................. Kolikor vem so miselni vzorci, kvantne pretvorbe, preko informacijski zapis etc. vse precej čutne zadeve. Vsaj zame so. Pa tudi tega, da čarovnic ni nisem nikjer zapisal, čarovnice vsekakor so, še več je pa tistih, ki samo verjamejo, da so. Kar se mene tiče, je lahko že vsaka baba z metlo čarovnica, preden bi priznal, da zna tudi čarati, pa bi zahteval vsaj kratko demonstracijo letenja - pa ne od zgoraj proti tlem, temveč od tal proti nebu. Drugače pa ni problema. uživaj! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 17. januar 2005 Prijavi Deli 17. januar 2005 bebe so vse coprnice (to pride iz nemshchine, kjer se Z bere C; to est ZOPRNICE )....itaq pa de sam frlijo okol po luftu 666 zlomkou.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 21. januar 2005 Prijavi Deli 21. januar 2005 magija se konča z naj bo volja Tvoja+0:) Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. januar 2005 Prijavi Deli 22. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa tudi tega, da čarovnic ni nisem nikjer zapisal, čarovnice vsekakor so, še več je pa tistih, ki samo verjamejo, da so. Kar se mene tiče, je lahko že vsaka baba z metlo čarovnica, preden bi priznal, da zna tudi čarati, pa bi zahteval vsaj kratko demonstracijo letenja - pa ne od zgoraj proti tlem, temveč od tal proti nebu. tud to se bom naučila, sicer v sanjah že obvladam, tu se pa trudim.. aja pa za čaranje ne uporabljam mišjih repkov, pa kačjih zob:))))malce se šalim, ampak a nismo vsi malce čarovnikov, a ni življenje samo čarovnija in možnost da ustvarimo prihodnost? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 22. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 22. januar 2005 Bravo! Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 23. marec 2005 Prijavi Deli 23. marec 2005 a si nashel pol kej kar te je zanimalo.....filozofijo magije...? Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 23. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 23. marec 2005 ne Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.