Skoči na vsebino

Filozofija magije

Behemoth

Recommended Posts

Hojla!

Za filozofijo magije nisem izvedenka, mislim pa da lahko debato potisnem naprej z antropološkim/religiološkim gledanjem na magijo.

Magija se razlikuje od religije na tej točki: mag (tisti ki prakticira magijo) želi s poznavanjem "načel gibanja vesolja/naravnih sil" iz njih kaj izvedeti (sedanjost, prihodnost) ali jih celo obvladati, torej usmerjati po svoje. Duhovnik/svečenikudeleženec v religijskem delovanju pa si z darovanji/priprošnjami/molitvami želi izprositi milost božanstev. Torej: mag poskupa aktivno posegati v okolje, "duhovnik" je pasiven.

Magija se izvaja preko dvek osnovnih načel.

Prvo je "podobno povzroča podobno" = kar se zgodi voodoo lutki,ki je nekomu podobna se bo zgodilo tudi njemu

drugo je načelo "povezanosti" = nekdo, ki vam želi slabo (ali pri beli magiji dobro) lahko uroke izvaja nad vašim predmetom (včasih so zato dosledno sežigali odpadle lase, nohte = zelo osebno), ta je še vedno povezan z vami, zato urok deluje na vas...

tako na hitro...

:vragec: :vragec: x8Dx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 62
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

uu super osnovi si povedala? :palec:

Malo že obvladaš to x;)x

Ja sam, nekaj si pozabila povedat, kako izvajaš brez predmetov x;)x No sej lahko jaz, to pa izvajaš namest da bi imel lutko al pa osebni predmet, pač si predstavljaš sliko osebe v glavi in se mi ta metoda zdi full praktična, če nimate pripomočkov x;)x :palec:

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Pa če je slučajno tu kdo ki se ukvarja z metafiziko in hermetiko?

Ajd x:Dx

Angell

Z metafiziko, JA, to je moj vrtiček, ki ga vneto obdelujem. :xx!: Žal pa imate povsem zgrešene predstave o metafiziki. Niti slučajno ni tako zanimiva in privlačna, kakor se zdi, ko slišimo za besedo, razen če si tak tip človeka, da se čudiš, kako raste trava. Še manj pa ima povezavo z nadčutnim, kaj šele s kakšno magijo. Metafizika je SPOZNAVANJE bivajočega kot bivajočega, iskanje biti z lučjo razuma, zbiranje logosa v enotnost spoznanja, kopanje za zadnjimi temelji sveta, ki se izrekajo in obstajajo sami po sebi ne pa po drugem. Metafizika je spoznavanje odnosnosti med mnoštvom in Enim, med substancami in akcidencami. Metafizika je raziskovanje narave vzrokov, raziskovanje bistva in narave same. Skratka dolgčas :vragec: . Metafizika je Aristotel. Aristotel pa je ena najbolj veličastnih miselnih katedral, kamor pa zaradi tempa vsakdanjega življenja skoraj nihče več ne zahaja. x^x

Hermetika. Nekaj malega sem bral o Hermesu Trismegistosu, originalen tekst ,pa tisto, kar sta napisala James Frazer v Zlati veji in pa Mirča Eliade v Zgodovini religioznih verovanj. Tud Kosovela sem bral in res je škoda, da je prekmalu umrl. Ravno v najboljših letih

<{POST_SNAPBACK}>Snapback ...........vsak po svoje razume, ti na tvoj način, jaz na mojega, jaz preko miselnih vzorcev, preko kvantnih pretvorb in preko informacijskega zapisa, prav nič nimam namena nekomu vsiljevati moj pogled na to, sem pač napisal, sicer je v neki temi kake pol leta nazaj bilo bolj natanko to razčlenjeno, a pustiva to.

Je pa v bistvu isto kopito, samo, pot do razlage je pač drugačna..

Ne moreš pa mimo dejstva, ne glede kako ti to razumeš, da čarovnic ni, če veš da jih ni, da jih boš pa srečal na stotine, če boš samo pomislil, da je možno, da so........

Raje bi videl, da bi kaj konkretnega napisal, ker več glav več ve, lahko tudi na OS, jaz ti lahko napišem kar nekaj primerov, ki so me pripeljali tudi do mojega načina razumevanja, ti boš pa potem povedal, kako ti to lahko razložiš, če moja razlaga ne velja...si za ????.................

tudi tebi ..uživaj

Ja no dej ti kr napiš kaj ker tud mene zanimajo različni pogledi na to! :vio: Pomoje je to proučevanje enega, te neskončne enosti in razumevanja tega! Jast mislim da je vse samo v moči prepričanja! Morš pridit do enih spoznanj življenskih resnic, ki ko jih spoznaš te nekak impresionarajo in Morš v to verjet da se povežeš z enim z sabo! :vtz: Sam malo je tistih ki se sploh spuščajo v taka razmišljanja. Sicer kje mamo pa čas ker itak sam neki letamo naokrog čez cel dan! Sicer pa pridejo obdobja ko več razmišljaš o nekaterih stvareh in manj o drugih in obratno!

x:)x Lahko noč x:)x

• 4 weeks later...

pri magijskem delovanju je bistveno, da s svojo voljo (njen vpliv krepimo z rituali, zaklinjanji, zelišči...blablla bla) skušamo vplivati na potek dogodkov...

najprej je treba silnice, ki povezujejo osebe/predmete/dogodke razumeti, potem pa lahko z njimi manupuliramo... lahko ostanemo zgolj pri "branju" - torej vidimo krajevno/časnovno dislociran dogodek/stanje, oz. skušamo sprožiti proces, ki bo pripeljal do nam željenega stanja (recimo: "če mu podtaknem vilinski znak za xxx, se bo počutil yyy in bo žžž)

izraz "filozofija magije" pomeni bolj razmišljanje o magiji, o njenih zakonitostih, pravilih, tabujih, ritualih, načinih kako se magija misli... Je lahko podlaga in nadgradnja magije kot delovanja, ni pa samo magijsko delovanje samo...

(sem kar malo spregledala to temo...)

<{POST_SNAPBACK}>pri magijskem delovanju je bistveno, da s svojo voljo (njen vpliv krepimo z rituali, zaklinjanji, zelišči...blablla bla) skušamo vplivati na potek dogodkov...

najprej je treba silnice, ki povezujejo osebe/predmete/dogodke razumeti, potem pa lahko z njimi manupuliramo... lahko ostanemo zgolj pri "branju" - torej vidimo krajevno/časnovno dislociran dogodek/stanje, oz. skušamo sprožiti proces, ki bo pripeljal do nam željenega stanja (recimo: "če mu podtaknem vilinski znak za xxx, se bo počutil yyy in bo žžž)

izraz "filozofija magije" pomeni bolj razmišljanje o magiji, o njenih zakonitostih, pravilih, tabujih, ritualih, načinih kako se magija misli... Je lahko podlaga in nadgradnja magije kot delovanja, ni pa samo magijsko delovanje samo...

(sem kar malo spregledala to temo...)

uuu fajn razloženo :D

o čem pa bi te naj razvestlil? Če hočeš met mal extra znanj o tem, ja lahko deabtirama v 3 p. m. :D sam naslov boma morala potem spremenit :D

hehe, no, zanimalo bi me koliko kdo od prisotnih doma prižiga sveče okoli črnomagijskega oltarčka... In a si kdo upa ukvarjat z belo magijo, se ta komu zdi zanimiva?...

Poznam sicer principe delovanja a se z magijo ne ukvarjam. Ni še tak čas zame ;)

Bo pa bolje, da se prestavim u eno od n-tih podobnih tem, da me ne bodo ganjal... :D

Lp

preveč se obremenjujete z mislijo kaj bi drugemu naredili in premalo, kaj morate pri sebi narediti..............samo toliko "magija" tudi deluje, kolikor jo sami sprejemate.....

ne razumem pa, zakaj ta tema v toliko različnih temah...bo morala marsa mal vkup pometat.......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

<{POST_SNAPBACK}>hehe, no, zanimalo bi me koliko kdo od prisotnih doma prižiga sveče okoli črnomagijskega oltarčka... In a si kdo upa ukvarjat z belo magijo, se ta komu zdi zanimiva?...

Poznam sicer principe delovanja a se z magijo ne ukvarjam. Ni še tak čas zame ;)

Bo pa bolje, da se prestavim u eno od n-tih podobnih tem, da me ne bodo ganjal... :D

Lp

no, zame pa je čas prišel in bi vse dala, da mi kdo tole razloži v nulo... ker mi nekako ne uspeva s samo močno voljo vplivat na dogodke...

Kaj pa če vseeno slučajno NE uspe??? Je potem nekaj narobe z mano? ali sem mogoče samo preveč neučakana? Ne razumem.... Kaj pa na primer tisti ljudje, ki si ravno tako nekaj full full močno želijo, pa se jim vseeno nikoli ne posreči? V čem potem tukaj fora? Ker imaš ljudi, ki si resnično želijo npr. otroka, pa ženska nikakor ne mrem zanosit; drugi primer: si resnično želiš, da nekdo od ljubljenih ozdravi, pa se to vseeno ne zgodi.... itd., bi še lahko naštevala. Kako je potem s tem?

Gole ti verjetno ne bo ravno pomagalo. Razen če si mislil principe po katerih deluje??

Filozofija mi je bila zelo zanimiva, dokler sem ostajal na knjigah in nisem bil prisoten na parih srečanjih in predstavitvah knjig naših filozofov.

Sicer mi je znanje kako potegniti misel iz 20 minutne replike ter 7minutnega vprašanja prišlo kar prav, problem je bil samo v tem , da sem imel od tega 7 totalno različnih tem po dveh urah (govor je bil o resnici) pa sem nehal štet ker sem bil že pri številki 50... Količino avtorjev bom spustil ker se mi ne sanja, napisal sem si jih samo 20 največkat omenjenih.

Glede energije in posledično magije pa sploh nočem slišat karkoli o filozofiji, ker že dejstev ne znamo opisat z našim primitivnim jezikom (razen če zna kdo opisat recimo kako čustvo recimo ljubezen v vsej njeni veličasnosti in širini!?)

Drugače pa dvomim da se ti bo javil ravno kak privrženec z dejansko veliko znanja od Aristotla ali pa Hermesa

Clementine za svoja leta deluješ malo preveč neučakana... drugače pa mogoče bo tudi tebi pomagalo, ko napišeš vprašanje ga še enkrat preberi čez kakih 5 minut. Večino si lahko potem kar sam odgovoriš x;)x

Če si veliko ljudi želi isto stvar je največja možnost da je nebo imel nihče...Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima..

Večina problemov s tem zakaj ženska ne zanosi je ker je želja samo navidezna. Ženske se sicer zelo rade obremenjujete... Že moški danes nečejo otrok ker imaš potem recimo temu 4 leta del samo z otrokom... odpade dopust, spanje, itd... Ženske pa znate to spotencerat do neprepoznavnosti... in potem še pravte jest bi mela fuuuul rada otroka??!! (pozabte pa na tist sam...)

Kadar nekaj dejansko hočeš si to tudi vzameš (in ne dobiš, posledično je sicer tudi to) Zakaj sem rekel vzameš, zato ker če ne delaš na tem kar hočeš ti ne bo dal nihče, še najmanj pa bog!!!! Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Kaj pa če vseeno slučajno NE uspe??? Je potem nekaj narobe z mano? ali sem mogoče samo preveč neučakana? Ne razumem.... Kaj pa na primer tisti ljudje, ki si ravno tako nekaj full full močno želijo, pa se jim vseeno nikoli ne posreči? V čem potem tukaj fora? Ker imaš ljudi, ki si resnično želijo npr. otroka, pa ženska nikakor ne mrem zanosit; drugi primer: si resnično želiš, da nekdo od ljubljenih ozdravi, pa se to vseeno ne zgodi.... itd., bi še lahko naštevala. Kako je potem s tem?

Jah, potem pa so še tu drugi dejavniki npr. pacient noče ozdravit in hoče umret, zanosit ženska ne morem, ker ima bad karma pa ji svoje telo tega ne dovoli, ko bo ona razčistila pri sebi in se močno kesala da je ne vem npr. v prejšnjem življenju zlorabljala otroke, takrat ji bo telo dovolilo prej pa ne. Če pa tebi ne uspe, pa je že razlog zakaj ne, če univerzum meni da nista za vkup pač nista, jebi ga. Ti si usojena nekomu drugemu, on pa neki drugi.

(popravljeno)

Behemoth, tukaj pa se ne bi čist strinjala s tabo. Mislim, da ni nikjer določeno kdo pripada komu. Namreč, potem mi pa povej, zakaj se nekateri po petkrat poročijo in ločijo in .... pa zakaj so nekateri skupaj pol življenja, potem se pa kr naenkrat ločijo? No, pa še bi lahko naštevala. Jaz sicer v usodo lahko vejamem, ampak sem pa hkrati prepričana, da ji moramo predvsem sami veliko pomagati. Ker če ti je res nekdo kao namenjen, potem itak nimaš nobene moči. Potem takem, bi lahko vsi samo čakali na to, da srečamo tistega "tapravega". In potem se poročiš in če verjameš, da je to tapravi, se ti potem, če se kdaj moraš ločiti, lahko zmeša(ker si celo življenje verjel, da drugi ne obstaja, ker je usoda tako hotela). Glej, nekateri imajo že otroke, odrasle, pa tak dalje, pa se kljub temu ločijo. Jaz sem prepričana, da je v zvezi vse odvisno od nas. Čisto vse! Če imaš nekoga rad, je potem problem lahko še samo v tvojem obnašanju. Jaz sem naredil aogromno napak, ampak ker sem samo človek, sem vse to spregledala komaj zdaj. In te stvari jaz njemu tudi vse povem. Med nama je bilo ogromno preprek. Jaz sem zbolela za depresijo, kar me je konkretno zmedlo, on ima težave s faksom in s tem, da pri 27 še kr nima službe, čeprav si že nenormalno želi, da bi se čimprej preselil, ker se doma ne štekajo najboljše........ Skratka, to so faktorji v življenju, ko lahko zveza v nekem trenutku obvisi na nitki, ker je človek živčen in napet in tak je tudi njegov odnos do bližnjih. In čisto vsak par ima težave. Kako jih reši ali pa ne, je odvisno od človeka, ljudje pa smo itak full različni. Eni se ločijo, pa jim je potem vedno žal. Kaj je potem z njimi v univerzumu??? Veš, behemoth, da take stvari razumel, si še malo premlad.... Pa brez zamere;)

Če ima kdo drug drugačeno mnenje, naj napiše...

Popravljeno -> Clementine

Ni vse določeno, le pomebne stvari, kdaj boš umrl, kdaj boš rodila in kdaj npr. se boš poročila - če se sploh boš.

Pa to ni tako, ker narod ni zabit da bi doma čakal in upal da bo moški noter prišel in že bosta se šla poročit. Pač, spontano se to dogaja, pač se ti zgodi da te pritegne v isti klub kot on hodi, pol pa se srečata pa postaneta frenda itn. tako to gre.

V isti klub? sej midva sva v istem "klubu" (oba igrava v istem pihalnem orkestru) in sva se tam tudi spoznala, postala prijatelja in kmalu za tem par. Vedno sva si bila všeč, že ko sva se prvič videla.

In kako si ti tako 100% prepričan, da so te glavne življenjske prelomnice v naprej določene? Po čem to sklepaš?

pač čutijo, ej jaz ti lahko to cel roman napišem. Meni je bilo to komaj jasno ko sem že 2 leti študiral to paranomalno. In veš da se mi tebi zdej neda raszlagat x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...