devica 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Joj, Nino, si se zlo mlad...Ne svetujem kake 6 let mlajse... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 skrajni čas da si spet najdem kero mlajšo... ... Res, SKRAJNI cas Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pač ena 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Jaz mislim, da mora (ponavadi) bit moški starejši od ženske, saj so moški ponavadi mentalno nekoliko za nami... To sem res nekje nekoč prebrala - mislim, da enih 5 al 6 let...Verjetno odvisno od posameznika... Ko sem imela 6 let starejšega fanta, sem ugotovila, da je bolj otročji in nezrel kot pa sem bila jaz pri 16-ih. In zdi se mi, da je tud ponavadi tako - da so moški pri svojih letih mentalno vedno malo bolj odzadaj... pa nočem provocirat, samo svoje mnenje povem. Ne rečem da so vsi takšni - verjamem, da so nekateri fantje pri npr. 20-ih že tud pravi moški - stojijo na svojih nogah, se znajdejo v življenju in znajo predvsem biti odgovorni za svoja dejanja... Še posebej pri takšnih tipičnih maminih sinčkih je to ful očitno - pustijo, da jim mamica celo življenje streže, komandira, se vtikuje v njihovo življenje, po možnosti pa še živijo pri njej, da jim kuha in pere - ker punce itak ne obdržijo dolgo...In takšni moški nikoli ne odrastejo! Zato sem se zaklela, da odslej pri vsakem tipu najprej ugotovim, kakšno razmerje ima do svoje mame... Sej ne rečem, da moški ne sme imet dobrih odnosov s svojimi starši, ampak če vidim, da se ne zna od njih ločit in svojega življenja samostojno živet, potem to ni moški zame... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 eeeeeeeeeeeehhhhhhhh starci.... :xx!: Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Mushi, a ves, da vecina mojih vrstnikov (21, 22 let ) ne ve, zakaj ga ma in kako se pride do zenske. Sva sli s sosolko enkrat po cesti, pa sm vidla, da je tipu, najinih let in ki se nama je,blizal moja sosolka simpaticna. A ves kaj je naredil? Zaletel se je v njo, ona mu je rekla sori, on pa njej prasica. Seveda mu je ob tem slo na smeh...Ampak halo... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Nekoč sem bila z nekom ,ki je bil več kot deset let starejši.Res te lahko veliko nauči in pokaže svet,....So pa prišli tud momenti,ko občutiš,da je druga generacija kot ti,npr.si želi poroke,otroke,....včasih se ti zdi preresen medtem ko si ti lahko še daleč od tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Ja, sem hotela ze sama tole omenit, pa se mi ni dalo, pa nenazadnje ne vem, ce se da komu zdaj o kaksni astrologiji 'poslusat'. dejansko je edini catch v teh generacijskih zadevah lahko....Pa v temle:da imam tolk vec let, pomeni da sem tolk dni vec tu okol, sem videla tolk vec prizorov, sem se bila prisiljena kaj jaz vem ze....In ti imas lahko modrost, pa ceprav mlad, a ne vidis sveta iz te razdalje kot jo jaz.TO je razlika, v bistvu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 ne me razumet narobe, jst nimam nč proti mlajšim, starejšim, se ujamem dober s trideset let starejšimi al pa več al pa mlajšimi, samo za partnerstvo na dolgi/srednji rok MENI ne bi šlo. Prevelika razlika generacijska, pa zrelost ja, pa če bi bil tak zlo razumevajoč in tko mogoč, tko pa ponavad starejši a mislte da ne, da imajo že v sebi zašponan da skor vse vedo? No, to pa pr men ne potegne.. Pa tko kot je eden napisal recimo bi bla punca 20 in tip 45, hahaaaa!!!! Mislim lucky he pa ona tud, mislim takrat še tko neki full nimaš čist razpucan kaj in kako si življenje predstavljaš, pa djed takrat še dober zgleda in sexa tud lahk, no pa se prestavmo čez 20 let recimo, al pa 35, pol je pa mal drgač , eden mora pol žvet kot "starci", oprostite izrazu, mal drgač a ne, pa vseen al pa se mora on ta drug zelo naprezat da se neki bolj mladostno vede, če vzamemo predpostavko, recimo da ne skrbi najbolj vestno za svojo kondicijo torej psihofizično aktivnost, recimo da gre za enega "povprečnega" moškega ali žensko.. No sej ko je pa zaljubljenost, takrat pa itak vse klapa, tle mislim da na daljši čas le redkim rata.. Men pa ne bi. Devica, jst se včasih tud obnašam kot bogpomagi, pa mam trideset.. Tistle je res mal mim vajini vrstniki, heheheh.. to sta res taka pepčka, ma jima je nerodno sto na uro, taki se mi zdi so neki sedmošolci bli včasih,... ampak kdaj se človk tko po obnašanju svojim letom primerno obnaša, pa pojma nimam. Sej tud kak tridesetletnik je kekec, sam ti ko starejšga vidiš pa ga ne poznaš misliš kok je zrel (recimo moj )...Pol pa vidiš hahahahhahahahahah.... sam mi paše... Ampak mislim pa, da bi pa vsak dec recimo 10 let mlajši težil kok pojma o čem nima.. če bi mel drgačn kej splaniran, pa mnenje pa to, ne to da so razlike v karakterju, bi kr vrgu na to kok je nezrela... Če ni psihično na višjem nivoju, pol bi tak reagiral. Ko tko je najlažje svoj prav "dokazat". Podobno stari bo mogu pa utemeljit. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 slej ko prej utegne bit najboljš da je prbližn istih let.... in sicer pa itak z leti se razlika manjša in manjša in slej ko prej vsi umremo.... pa ne obstaja več ... ampak pr 30 letih razlike, eden gre dost prej... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Kok ste dolgorocni...Ne morem verjet, da so cesto ravno mladi najvecji ziherasi. Kaj pa ves, kdo bo umrl kako in kdaj.Lohk me jutri avto povozi, zdajle mi je pa fajn, recimo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Tule vsi govorite o enem in istem modelu - dva se imata rada, kasneje se bosta porocila, imela otroke, hodila skupaj v kino. OK - morda pa ne bo tako oz. morda pa niso vsi taki?nekdo ne bo hotel imeti otrok, nekdo pa jih ne mogel imeti. Pa bos imel PRIMEREN (recimo po letih, GENERACIJSKO ) par, ki pa skupaj ne bosta mogla imet otrok.Pa ne glede na to, da eden ni 25 let starejsi.Govorite o enem modelu, ki pa pravzaprav v praksi prakticno ne obstaja.Super, idealen odnos itd.Mislim da je enako stevilo locitev v zvezah, kjer so enako stari - oz. jih ni tak % vec pri velikih starostnih razlikah, kot bi clovek pricakoval. Tak ti je to v lajfi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 marsa, sej veš da vem da maš prav, sam eni mamo že neke svoje hipoteze o idealnem razmerju, pa pol iz tega izhajaš da določene variante odpadejo, blazno velik je razlik v razmerjih, recimo eni imajo tud kao "svobodna" razmerja, se ljubijo, pa če komu zapaše skoč mal levo desno, enako kot to, mislim da imamo pol določeni razpucan do ktere meje v letih gremo, pa čemu mora vse partner ustrezat. Jst sem mela tri leta starejšega tipa v tistih letih ko si najbl touchy (16) pol pa ko sem se začela spreminjat in to nekak ni več klapalo, pa mi je kr naprej metal da to nisem jst, pa kaj se zdej grem in to.. Men se zdi najbolj easy način da veza gre, da maš nekak podobna leta, podobno izobrazbo (npr eden z OŠ in drug z magisterijem, pa posledično različnim delom, a bosta eden drugega razumela? podobnimi željami in to.. drugač je pa potrebno še več prilagajanja in razumevanja, in to se mi zdi da ne zmoremo več, prehiter tempo življenja, krščanska vzgoja ni več tolk prisotna, da se dva ko se ne bi štimala, pa vseen 50 let skupaj vztrajala, zdej tud velik več folka spoznaš, pa če ti tist doma ne daje tistga kar želiš, je večja verjetnost da pa eden bo tak, kot pa tisti včasih k so na vasi mel na razpolago tri djede, en je bil mulo, eden vdovec z dvemi otroki, tret pa mal hapjen, pol ni blo tolk težk izbrat pravega, pa verjet da si pr izbiri srečo imel? Moja stara mama se je poročila z 9 let starejšim pa jo je vedno imel za smrkljo še pr 50-tih, pol je pa tak umrl, ma to tak normaln kmečki folk, tle ni šlo za intelektualce, ki bi se spuščal v to kaj je pomembno za razmerje, važn je blo če je baba že skuhala kosil al ne. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Saj je, Mushi, to je tud res, samo se vedno je tako predvsem zaradi pritiska okolja.Ce ne bi okolica; starsi, sosedje, ... (tega z magisterijem), se zmrdovali, bi cist lohk se mela rada, recimo.Ali od nekoga pa se zgrazajo, ker je musliman. Pa je lohk se tolk izobrazen, ceden, vse - in enako star, ko smo v taki temi pac. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Sprašuješ za 10 letno starostno razliko? To še ni ena velika razlika. Sploh pri starejših, ampak takrat, ko si 16, pa... Prvi fant starejši 9 let od mene, senzacija na naši vasi. Drugi, ki je sedaj moj mož, je 3 leta starejši.Meni pomeni starost samo eno številko več in čisto nič drugega.Več mi pomeni energetska kompatibilnost... Če je starostna razlika večja, pač vzameta v zakup, da za vama kažejo s prstom in jim data užitke opravljanja. In kaj potem... Če se imata vidva super, sploh ni važno, potem so druge čenče še manj kot risbe na tapeti. Poznam tudi npr. več ko 30 let starejše od mene, a znajo biti otročji dosti bolj kot jaz in tudi dobro se lahko imamo skupaj. Ne gledam skozi številke. Raje začutim, kdaj kar spontano steče medsebojno sprejemanje... Toda, ko govorimo o otrocih pri taki vezi, tudi njim je težje, ravno zato, ker je to nekaj izven povprečja. Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 ja posledično je to kar gledaš sam nekak izhaja mogoč tud iz staršev oz. okolja v kterem živiš, seveda pa se eni na vse požvižgajo in so pol kao "črne ovce" v familiji, pa tud eni se tak al tak ne ozirajo kaj bojo starši rekl ampak neki vedenjskih vzorcev pa ziher pobereš od staršev, al pa mogoče ma pa kdo starše, katerih razlika v letih je velika pa se ne štekata, in se tud drgač ne bi, če bi bla enak stara, pa pol recimo ženska reče, uh.. ko se ne bi s tem starim djedom spečala takrat bi pa srečna bla, pa itak ne bi bla, ko je recimo tud drgač težek, pa debil... pa pol tko gledajo tud otroc pa cela rodbina okol da to ne štima, al pa maš primer v žlahti ko ma ktera 7 let mlajšega, pa rad ktero še poleg nje za rit pošlata, pa bi tud če bi bil enak star tak faker bil, recimo da je babjek, pa se pol gleda še tko rahlo razumevajoče nanj, itak kaj pa naj drugega če ma pa staro babo... Ma vse te stvari se ti vcepjo tko mal v podzavest.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Bobnar, kaj pa denimo Miller in Monroe?In dost intelektualk poznam, ki so dolgo furale s punkerji, s podna, takorekoc, in brez izobrazbe.Ampak spet je okolje - manjso moznost bosta imela ze, da se spoznata. No morda pa ima magisterij bejba, pa ima rada preprostega tipa, ki dobro sexa in ki zna zasraufat kaj po bajt. Mnogi zelo preprosti ljudje so zelo modri, pa tudi ucljivi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Z deset let starejšo še nkol,ne rečem pa de ne bom do zdej je bla največ sedem let starejša od mene! Sam je pa obvladala sceno,brihtna z doktoratom,uštimana,da bi ji dau takoj vsaj pet let mn, če ne še več,tekoč razturala pet jezikov,spoznala sva se pa na konferenci u Bruslu! Baba za prklont, res, svaka ji čast! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 ja bobnar, vidiš, maš nek "predsodek" do tega... recimo da bi dva hodila iz osnovne šole ven, pa on bi pol na kmetiji delal doma, ona pa bi šla naprej študirat in bi bla zdravnica.. Pa sta se poročila celo, sam sta se tud ločila potem, jst mislim da je tud izobrazba mal vloge igrala, on ni bil nek tak "modern kmetovalec", on je bil tak čist preprost kmečki fant. Recimo. En tak primer. (in pol so vsi vedli da to tak ne bo šlo, ona je šolana, on pa "butelj" , pa če je njima blo fajn )Ne, sej zakaj pa ne dva taka skup, različna. Sam v večini primerov ne traja dolgo, mogoč tud zarad pritiska okolice, al pa mogoče tist k je v "podrejenem" položaju skuša nekak onega ki ma več izobrazbe al pa manj let podredit.. ga podcenjevat, ponižvat... brezveze sicer. On ta drug pa se ne da, ker je osnovna zadeva, da sta dva enakopravna. Al pa je obratno, pa ta ta drug onega nekaj.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 no moja bivša (ta resna punca) je bla 5 let starejša od mene in je bila čisto ok......... res pa je, da so se razlike pokazale nekje drugje (biološka ura ji je začela tiktakati, meni pa pač ne), trenutna gospa je starejša od mene točno 10 let..........privlači me predvsem to, da zna biti v določenih situacijah resna in ne otročja, sicer pa, ali so leta res tako pomembna??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 sokrates, pa nista šla zarad "urce" narazen, a ne? Sej tej zdejšnji v primerjavi s prvo, pa tud bije? Al ta ne dela panike iz tega? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 no, Mushi, več faktorjev je odigralo vlogo. res pa je, da ta druga ma že otroka in je to ne zanima več - ta prva jih bi pa rada imela, pa recimo, da mene ne zanima preveč (sem še premlad )............... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Tebi je pa vseeno da nimaš tudi svojega oz. nimata skupnega? Ženska radovednost. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
triple x 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Mlajšga! Citiraj [color="red"]Baby don´t forget my number![/color] Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tebi je pa vseeno da nimaš tudi svojega oz. nimata skupnega? Ženska radovednost. ne želim si trenutno otrok..............tako, da mi je takole čisto ok Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>[situacijah resna in ne otročja, sicer pa, ali so leta res tako pomembna???Probaj, pa boš viduuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Če boš zdržal 20 let zraven.... no Lia, ne rečem, da ste / so nekatere mlade čisto ok, resne, pametne itd.......a vseeno, zdi se mi, da jim nekoliko manjka izkušenj in kaj pa vem........pa včasih ste/so malo preveč ustrežljive.- Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.