Skoči na vsebino

Duhovnost

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 264
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

en vic:

2 planeta se srecata po dvesto petdeset milijonih let, pa vprasa prvi drugega, kako si, pa pravi ta, oh, slabo, homo sapiensa sem staknil.

x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Ej, Marsa, sem si vzel čas in prebral tvoj prispevek. Si kar lepo zadela bistvo. Včeraj sem si pogledal sejem v celju in moram priznati, da sem pričakoval kaj več od prodajanja arclij in ne preveč dobrih predavanj (če lahko nekaterim tako tudi rečem). No, to je bil 1. sejem in upam, da bo v bodoče kaj boljše. Za 700 sit sem pač pričakoval še kaj več od prodajanja takšnih in drugačnih bio pripravkov.

Mogoče sem preveč kritičen...

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Že v naslovu teme sem nekako nakazala, za kaj bo šlo ali naj bi šlo v tejle temi.

Kaj si mislite o tem?

Jasno je oz. dvomim, da bo kdorkoli pri sebi zanimanje ali ukvarjanje z duhovnostjo označil kot modno muho - vendar me vseeno zanima, kaj si o tem mislite in kako jemljete vse to.

Namreč - nekako "in" je postalo zdaj: ukvarjati se z duhovnostjo, izvajati jogo, biti vegetarijanec, "zdravo živeti" (karkoli že to pomeni posamezniku) etc...

Kamorkoli pogledaš - povsod ti nudijo recepte, nasvete, ali pač kar proizvode in izdelke.

Imaš to težavo? Pa neverjetno - ravno imamo nekaj zate - stane toliko in toliko.

Imaš depresijo? - super - pojej te in te dodatke. Vzemi te in te zadeve. Jaz poznam nekoga, lahko ti zelo ugodno zrihtam...  :|

Zdi se mi, da je velikokrat vse skupaj samo besedičenje in pravzaprav image in seveda marketing.

Srečam npr. frenda, vegetarijanca, navdušeno je zapopadel tehniko/seanse, ki jih v kinu Šiška tedaj izvaja Kitajka Wang Aiping. Kul. A hodil je tja, ker se je hotel odvaditi odvisnosti.

Kasneje je razmišljal tako: saj itak sem dnevno zapravil 20 mark - veliko bolje, da jih dam tu.

Meni pa je bila to popolnoma enaka odvisnost. A on je bil zelo happy in navdušen nad učinkom terapije.

Videti je bil: evforičen, nervozen, mozoljast, s štrenastimi lasmi in slabimi zobmi, krvavimi očmi...

Skratka - meni je bil videti enako kot prej - odvisnik, tresoč, s slabo samopodobo in s slabim življenjskim stilom.

Vendar on je bil nad tehniko in nad vsem navdušen in je bil prepričan, kako njemu vse skupaj fino deluje.

Ali je torej to dovolj - češ, "glavno, da je on zadovoljen", ali gre še za druge momente... namreč - ali se ne ponuja nekakšnih instant rešitev tule?

Osebno mislim, da mora vsak sam prehoditi svojo pot. Nič ne de, če se na naši poti včasih znajdejo pomagači - vseeno sami delamo korake.

Ko mi nekdo prodaja energetske majice, hočem, da "puca" od energije - to je zame živeti, kar misliš, kar govoriš, kar učiš in podajaš in, konec koncev, tudi "prodajaš".

Hvala ker si me opomnil, Kabalist x:Xx da sem sla prebrat 'za sabo' nekaj.

To je tud razlog, da velepomembno citiram - sebe. :o|o: x:o)x

ampak - to je bila moja tema pac... nisem hotla (samo) srckov in sonckov in rozic (ali citiranja zenovskih ali katerihkoli drugih mojstrov).

A to ni nezazeleno! x!x

Vendar moja misel je pac taksna (kot tule v citiranem postu), moja smer. Ideja, ce hocemo. :)

In zdaj, po 3 letih, mislim dobesedno isto. xyesx

(razen da sem tedaj morda 'govorila' vseen nekolikanj bolj *zapeto* - ta tema je bila med *prvimi* (recimo od desetih, stotih x?x xDDx), ki sem jih odprla v zacetku, ko sem nakazovala 'smer foruma').

*

In ker tole sodi v *moj paket* (tega kar sem hotla povedat), bom izkoristila se en reply, da podam se odgovor, ki pa je drugi del ali dodatek teh mojih zgoraj navedenih misli:

nekdo je na moj zgoraj navedeni post komentiral mdr.:

... mislim, da je tudi modna muha pozitivna, če bo za nekoga začetek poti. ...

in moj odgovor na tole:

Res je. Positive attitude, the most important...

Vendar nekako nisem mislila tega in tu ne bi posploševala.

To, da je vse skupaj postalo modno, gre namreč tudi na račun kvalitete - skoraj vsakdo je dandanes praktično lahko že terapevt.

Poznam veliko ljudi, ki so jim samozvani zdravilci, terapevti itd. naredili več škode kot koristi in sem zato tako skeptična in se zato "borim" za to, da bo vsak odkril SVOJ način in ne si vsak privzel npr. mojega.

Če mi bo torej kdorkoli pojamral o tem in onem, bom seveda rekla - jasno, Venero imaš v opoziciji s Saturnom - zdaj je ta tranzit in to je to... Bolj zoprno zanj je to, da mi bo moral za ta podatek plačati 3-10 jurjev.

Če bom slučajno v mreži tega ali onega proizvajalca, bom seveda tudi v tem primeru prikladno nudila ravno pravšnje nasvete in izdelke, ki stanejo samo 15 000 - kajti - so povsem bio in domači...

Če bom vodila skupino v izvajanju Joge, bo vsaka težava, ki mi jo bo kdo podal, rešljiva na točno ta, moj način.

Vsak bo torej pobrskal po svojem asortimanu nasvetov (tudi na psiholoških področjih, če bo šlo za odnose, ti bo pač govoril iz lastnih preteklih izkušenj).

Nudil bo svojo ponudbo.

Torej - ful ponudbe - samo še odločiti se moramo - ostanemo tako spet samo še - MI sami.

Nekateri pa furajo celo tako: dražje je, bolj zanesljivo deluje.

Neumnost - česen ima vsak doma. Dihati se lahko vsak nauči pravilno sam, telovadi vsak lahko sam, pozitivne misli si lahko v glavi vsak oblikuje sam...

To je tako kot z vero - bolje torej, da je vera modna muha, bodo vsaj verniki?

Ne strinjam se - naj bodo verniki in naj živijo svojo vero.

Res pa je, da se z vse množičnejšim naraščanjem tega pojava širi in dviga tudi zavest.

Vendar, kot pravim, nisem imela v mislih tega - nekako o tem smo pravzaprav malo razpravljali v temi "Tretje tisočletje".

Zame duhoven človek ni tisti, ki o tem govori ali trži te usluge/izdelke, ampak nekdo, ki tako tudi živi. Z vsem bitjem. Govorim pravzaprav in tudi o duhovnem snobizmu.

*

sory ce sem zagnjavila... a to je/bila vsebina te teme...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Draga prijateljica Marsa, nič nisi zagnjavila. Samo povedala si, kar visi v zraku tukaj in sedaj. Meni osebno se zdiš ena od oseb, ki si različna, a istočasno enaka. Kot bi lahko dodal: Krog nima nikjer konca. Bolj, kot se oddaljuješ izhodišču, bolj se mu bribližuješ. Ko si najdlje od njega, takrat si v njem.

Osebno gledam na duhovnost iz praktičnega vidika. Lahko si to privoščim, saj ima službo, ki mi omogoča, da od duhovnosti nisem eksistenčno odvisen. To je silno udobna pozicija.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>.... Meni osebno se zdiš ena od oseb, ki si različna, a istočasno enaka. Kot bi lahko dodal: Krog nima nikjer konca. Bolj, kot se oddaljuješ izhodišču, bolj se mu bribližuješ. Ko si najdlje od njega, takrat si v njem. ...

ja, thanx, lepo ker se ti je dal prebijat skozi moje nakladancije, sam k sreci (no tako vsaj sama menim) kljub velikemu stevilu besed tud kaj povem (za razliko od onega reka enega xDDx).

Najprej mi ni bilo jasno, kako da sem enaka a razlicna, sam mi je jasno zdaj, ker saj tud - si se razlozil pol.

ja, sem zelo dvojna, kontradiktorna, ce hoces, vendar - a nismo vsi? xDDx

jin in jang, dan in noc, svetloba in tema - VSE je v nas.

Res se kar uspesno (vsaj zase, kar pa pa najbolj steje) 'krmarim' med tem in s tem.

No sama sem sicer tud praktik, tud nisem materialno odvisna od duhovnosti in niti ne bi hotla bit - se kot astrologinjo ne maram, da me folk naslavlja.

ne maram titul in oznak, pa pozvizgam se na reference, ceprav pa spostujem znanje in modrost. in iskrenost. :vio:

Picasso

Ja, lepo je biti neodvisen od duhovnosti. takrat imaš resnično moč delovanja. kakor hitro pa ti reže kruh, si nujno odvisen od kompromisov.

Duhovnost je neka vrste evolucije. Hoditi po poti osebnostne rasti pomeni iskati svojo zvezdo, katera se neprekinjeno razodeva v skritem univerzumu vsega v vsem. V Kabali ne poznamo zla kot oddvojene entitete, temveč samo zlo kot posledico nezanja. Pravičnost in milost sta dve komponenti značaja. Obe sta v osnovi dobri. A pretiravanje je seme zla. Preveč pravičnosti vodi v tiranijo, preveč milosti v anarhijo. Moje osrednje vodilo je osrediščenje in uravnoteženje, osvobiditev navezanosti na vzrok in posledico. Z ljubečo pozornostjo spoznavam in prepoznavam. Ljubezen ni cilj, temveč pot. Ni stanje, temveč proces, ki se razodeva skozi stanja.

<{POST_SNAPBACK}>Ljubezen ni cilj, temveč pot. Ni stanje,  temveč proces, ki se razodeva skozi stanja.

xokx

*sicer se stirnjam v bistvu z vsem, sam sem tole spesl izpostavila, ker je mocno, pa da pride bolj do izraza. :)

tud ostalo je zanimivo, v bistvu je res:

Pravičnost in milost sta dve komponenti značaja. Obe sta v osnovi dobri. A pretiravanje je seme zla. Preveč pravičnosti vodi v tiranijo, preveč milosti v anarhijo.
mislim ker itak ni pravil.

In dobr si rekel, cim je kruh, je nujnost kompromisa, kompromis, cim je, pa je... v bistvu nazadovanje...

'samo sibki si ne upajo biti pravicni'. (mislim da Tagore) x;)x

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ja, lepo je biti neodvisen od duhovnosti. takrat imaš resnično moč delovanja. kakor hitro pa ti reže kruh, si nujno odvisen od kompromisov.

.

Kdor služi oltarju, sme tudi živeti od oltarja, toda samo iz del ljubezni, ki povzročajo vse dobro. Kdor pa nima del ljubezni, je ropar in tat in morilec resnice.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Emanuel, pot in cilj sta dve komponenti istega. Linerani determinizem potrebuje začetek, pot in cilj. Mrežni paralelizem pa tega ne potrebuje. In v zadnji fazi razvoja Kabale se izpostavlja ravno ta povezanost vsega z vsem. Cilj je zgolj del poti. V svojem stavku sem s ciljem smatral dokončnost. Mnogim duhov(it)nežem je ljubezen končni cilj, h kateremu strastno težijo. Malce je treba prebrati popularno duhovno literaturo...

A duhovnost ni nič veličastnega, temveč brodenje po dreku lastne nesnage. saj sliši grdo, a tako je. zakaj se v mnogih okultnih družbah kitijo z zvenemiči naslovi; Predvsem zato, da poskušajo zmanjšati smrad, ki se širi okoli njih. To je smrad, katerega se mogoče ne zavedajo popolnoma in mislijo, da ni potrebno odstraniti vzrok, temveč samo spremeniš posledico. A Boga ni moč goljufati, kajti goljufati Boga je goljufati sebe. Se izplača? Nekoč je nek kabalistični učenec rekel mojstru: "O mojster, počaščen sem, da lahko gledam, kako ste si obuli sandale." V tem stavku je silno enostaven, a pomemben nauk.

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel, pot in cilj sta dve komponenti istega. Linerani determinizem potrebuje začetek, pot in cilj. Mrežni paralelizem pa tega ne potrebuje. In v zadnji fazi razvoja Kabale se izpostavlja ravno ta povezanost vsega z vsem.  Cilj je zgolj del poti. V svojem stavku sem s ciljem smatral dokončnost. Mnogim duhov(it)nežem je ljubezen končni cilj, h kateremu strastno težijo. Malce je treba prebrati popularno duhovno literaturo...

A duhovnost ni nič veličastnega, temveč brodenje po dreku lastne nesnage. saj sliši grdo, a tako je. zakaj se v mnogih okultnih družbah kitijo z zvenemiči naslovi; Predvsem zato, da poskušajo zmanjšati smrad, ki se širi okoli njih. To je smrad, katerega se mogoče ne zavedajo popolnoma in mislijo, da ni potrebno odstraniti vzrok, temveč samo spremeniš posledico. A Boga ni moč goljufati, kajti goljufati Boga je goljufati sebe. Se izplača? Nekoč je nek kabalistični učenec rekel mojstru: "O mojster, počaščen sem, da lahko gledam, kako ste si obuli sandale." V tem stavku je silno enostaven, a pomemben nauk.

zelo všeč x:Dx :palec: :palec:

cosmic dancer

Vsi smo prevec izgubljeni v tem svetu, nikomur malo duhovnosti ne bi nikoli skodilo.

Ce pa so se kateri vrgli na duhovnost zaradi tega, da so v koraku s preostalo druzbo in zaradi nicesar drugaga, potem se z duhovnostjo sploh ne ukvarja in ne ve kaj je to.

"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel, pot in cilj sta dve komponenti istega. Linerani determinizem potrebuje začetek, pot in cilj. Mrežni paralelizem pa tega ne potrebuje. .

Pa si to sam iznajdu? Ali pa sam citiraš nekaj, kar si se nauči, potuhtu je že pred tabo kdo drug?

<{POST_SNAPBACK}> Mnogim duhov(it)nežem je ljubezen končni cilj, h kateremu strastno težijo. Malce je treba prebrati popularno duhovno literaturo...

Vera brez ljubezni je mrtva, ljubezen brez vere pa je slepa. Ne govorim o popularni duhovni literaturi, ampak o izvirnem krščanstvu, Jezusovem učenju in učenju njegovih neposrednih učencev. Voda je pri izviru najbolj čista. Ta zemlja pa vse umaže. Čista deževna kaplja se umaže, takoj, ko se dotakne zemle.

Človek se mora za svoj duhovni vzpon pač očistiti svojih grehov, slabosti. Se sevede strinjam s tabo, sam izraz brodenje po lastnem dreku mi ni najbolj všeč.

Kar se tiče raznih mojstrov, samo eden je Mojster, in to je Duh sam, vsi ostali pa smo zgolj učenci in kvečemu posredniki Duha.

<{POST_SNAPBACK}>Emanuel, pot in cilj sta dve komponenti istega. Linerani determinizem potrebuje začetek, pot in cilj. Mrežni paralelizem pa tega ne potrebuje.

Namest besed linearni determinizem in ne vem še kaj lahko uporabiš bolj navadno besedo. Saj men se zdi, da je najboljše, če so razlage podane v bolj enostavnem smislu. Seveda se lahko uporablja bolj zapletene in nevsakdanje besede. Zakaj bi komplicirali.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...