Skoči na vsebino

Duhovnost

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 264
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ful dobra ikona za Tjazyja - pac, Dvojcek - jasno da siba dalje skoz... ;)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
Haha, si kar zadel s temle x:Dx ! Glede na to, da SMO duhovna bitja, je prav ironočno, da se "ukvarjamo z duhovnostjo" . Če smo si že nadeli telesnost... je v tem najbrž point, da se kot duh IZKUŠAMO v konkretnih zelo zemeljskih situacijah. Naprimer, v telesustelesompritelesu... x:Dx x:Dx :2src: x;)x

:vragec:

mateja

chez hec ga ni

:vragec: je en nagajivchek.....................................................................

...................hihi

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ja, to je res zanimivo, namreč odnos telesno-duševno in duševno-telesno. vsako s svojimi zakonitostmi, ki se na koncu poenotijo. neločljivo povezano. vzajemno prepleteno. namreč tukaj na zemlji.

kar se zgodi telesu, ima posledice v duševnosti. in obratno.

kaj je primarno? npr. želodec javi primankljaj hranilnih snovi, zato postanem lačna in vso moje razmišljanje bo usmerjeno na hranjenje. ali pa zaznam nekaj slastnega, ki vzbudi mojo željo po hrani, nakar začne sluznica želodca izločati kislino. no, primerov je nešteto...

bistvo pa je, da zanemarjanje enega v stilu gremo-se-duhovnost ali pa ah-kako-dobro-izgledam vodi v neravnovesje in bolezen. na duhu in telesu.

Kaj je zdaj iz tega tuki ratal.... x:px x:px x:px x:px x:px

Kaksna telesnost?

Telo je materija.. potrebuje se eno materialno telo, da lahko zivi. Potem sta dva telesa v materiji, ki se zdruzita v enega in ustvarita tretjega.. Uff.. kako cudno.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

• 4 months later...

MHm, jaz sem do te zadeve prišla "po naključju", s tem mislim, da so se spoznavanje s takim načinom razmišljanja, pa kasneje tudi tako razmišljanje in počasi način življenje, pojavili v mojem življenju v tistem trenutku, ko sem to potrebovala oz. ko sem bila na tako razmišljanje pripravljena. Lahko bi rekla,da sem klasični primerek tega, da se je učitelj pojavil, ko je bila :madpro: pripravljena.

Sicer opažam, da nekako postaja ta zadeva nek modni trend, mogoče marsikdo pride v stik s temi zadevami bolj iz radovednosti, kot iz pripravljenosti ali potrebe. No pa vsaj v bistvu niti ni važno, iz kakšnega razloga se človek začne s temi zadevami ukvarjati, važno je, da najdeš kaj lepega v tem, tudi če si vzameš samo drobce je vredno :vio:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

... No pa vsaj v bistvu niti ni važno, iz kakšnega razloga se človek začne s temi zadevami ukvarjati, važno je, da najdeš kaj lepega v tem, tudi če si vzameš samo drobce je vredno  :vio:

xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nič takega kar pričakuješ za odgovor. Jaz sem imela to srečo, da sem bila že preden sem prišla v situacijo, ko sem rabila Svinjsko vleko, obdarjena z optimizmom. Tega mi res nikoli ni primanjkovalo in sicer ne takega, da rečem, da bo že nekako , se vsedem v kot in čakam, da se samo od sebe reši, ampak da sem sigurna, da bom iz vsake situacije uspešno prilezla ven in da si bom vzela vse najboljše. Sem imela pa na vseh drugih področjih precej slabo samopodobo, pa čustvena odvisnost, ....

Nad uradno medicino sem itak že precej časa razočarana, se mi zdi, da padeš k u eno fabrko, pa še par bližnjih slabih izkušenj,... No skratka, tast si je z obiskom virtualne lekarne zacelil rane na stopalih, glede katerih mu nihče ni pol leta mogel pomagati (medicina, bioenergetiki,... ). Ker je bil v taki krizi, se je prav na hitro naučil vseh tehnik, ki jih je za to potreboval, jaz sem pa dobila zaupanje v drugačen način razmišljanja.

No glede na to, da kakšnih hujših zdravstvenih težav nimam, sem uvidela, da imam dosti dela v odnosu do sebe in tudi v odnosih do drugih, zato sem se najprej lotila tega. Bolj prebiram razne knjigce Hayeve, pa Johna Greya in ostalih na to temo, sprva mi je bilo vse skupaj malo tuje, potem pa delček za delčkom sprejmeš za svojega, sprejmeš drugačen način razmišljanja in drugače začneš živeti.

kakšnih meditacij in podobnih zadev ne počnem, ker še nisem tako daleč, poleg tega pa imam težave s sproščanjem, ker sem tak bolj naspidiran tip človeka, tako zdaj počasi delam na sproščanju in ko bom ready, naprej... x;)x

Drugače pa iščem in tudi najdem dobro v ljudeh in dogodkih x:Dx

Kaj pa ti počneš Sanjalica ?

Guest sanjalica

Živim...životarim...polno živim...ne vem definirati...

Vem, da

Danes živim obogatena z izkušnjami včerajšnjega dne... in če preživim, bom

Jutri živela s spoznanji današnjega dne...

Ne morem pa sprejeti teze, da se nekdo gre "duhovnost".

Duhovnosti se "ne greš" to je zame način življenja...zate "naspidirano tipko" sproščanje ne pride v poštev (praviš), sama pa si ne vem zamisliti dneva, brez hoje vase...

Ti iščeš spoznanja o duhovnosti preko knjig svetovnih mojstrov, jaz pa v opazovanju in spoznavanju ljudi in njihovih reakcij...

Vsak na svoj način...

Vsekakor pa se strinjam...kakorkoli....samo da vsakemu odgovarja in mu godi ter mu prinese notranjega zadovoljstva!

Ti iščeš spoznanja o duhovnosti preko knjig svetovnih mojstrov, jaz pa v opazovanju in spoznavanju ljudi in njihovih reakcij...

Vsak na svoj način...

Vsekakor pa se strinjam...kakorkoli....samo da vsakemu odgovarja in mu godi ter mu prinese notranjega zadovoljstva!

Lepo napisano in tudi jaz se s teboj strinjam, sicer pa jaz te knjige svetovnih mojstrov preberem in jih vzamem kot njihovo osebno izkušnjo, jaz sama pa v bistvu pridem do neke kombinacije delčkov njihovih izkušenj in veliko mojih.

Prepričana sem, da smo vsi, vsak na svoj način svetovni mojstri...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...