Marsa 17. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 17. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa si kdaj razmišljala o tem, da bi lahko zlo uspela v politiki a ves da sem res - razmisljala sam sicer, me je zabaval o tem razmisljat.Imam Pluton na MC-ju, ki je vladar ascendenta, pa se par takih aspektov (nenazadnje neptun na asc, blef je tud kul za politika) - tako da - lahko bi se reklo, da bi lahko imela nekaj vpliva na mase in da ce bi hotla, bi bila blazoten blefer in dobra igralka. sam ce mislis, da sem diplomat, se motis.tud ne bi bila dobra za politiko.sem prevec umetniska.Svoj majnd pa prepricljivost pa mal magnetizma, ki ga najbrz premorem pac, rajs uporabljam drugje.recimo tule. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. junij 2005 Prijavi Deli 17. junij 2005 Gremo lepo po vrsti, da stvari razložim (ponovno).Pa si to sam iznajdu? Ali pa sam citiraš nekaj, kar si se nauči, potuhtu je že pred tabo kdo drug?Tegani nihče pred mano iznašel. V različnih virih sem našel samo plašne, nedoločljive namige, a do navedene ugotovitve sem se dokopal skozi lastno delo (razsikovanje kabalističnih besedil in opazovanje z ljubečo pozornostjo - ta besedna zveza mi je pač všeč). Ogromno zbirko kabalističnega znanja mnogih rodov pred mano načrtno čistim podvajanja, odvečnih komentarjev in podobnega, kar se je pač nabralo. Govorim seveda samo o šoli, s katero imam opravka, a ostala množica šol bo podobno storila ali pa tudi ne. Vera brez ljubezni je mrtva, ljubezen brez vere pa je slepa. Ne govorim o popularni duhovni literaturi, ampak o izvirnem krščanstvu, Jezusovem učenju in učenju njegovih neposrednih učencev. Voda je pri izviru najbolj čista.Najprej je potrebno vedeti, kaj je vera in kaj je ljubezen. Tvoj stavek deluje precej "na pamet" povedan. Vera in ljubezen sta tudi komponenti moralnega notranjega čutenja, ker sta del moralnega sistema družbe. O "izvornem" jezusovem nauku in podobnem pa je silno spolzko govoriti. Kaj definira "izvorno" Krščanstvo? Tudi otroštvo je lepo, pa je zgolj spomin, ki ga ne moremo oživiti od minljivosti. Preveč ljudi danes rado govori o nekakšnih izvorih, a to je poskus korakanja nazaj. Ta zemlja pa vse umaže. Čista deževna kaplja se umaže, takoj, ko se dotakne zemle.Tipična duhovitniška domislica, izza katere je strah. Zemlja nič ne umaže, temveč doda svojo kvaliteto. S pozornostjo prepoznaš tako čistost vode, kot lastnosti, katere je pridobila s polzenjem po zemlji. Človek se mora za svoj duhovni vzpon pač očistiti svojih grehov, slabosti. Se sevede strinjam s tabo, sam izraz brodenje po lastnem dreku mi ni najbolj všeč.Ne gre toliko za čiščenje, kot prepoznavanje narave svojega bivanja. 2. Mojzesova knjiga lepo popiše to pot. Brodenje po dreku je pač del realnosti. Tudi ta "drek" ima svoj namen in ključno je prepoznati njegovo vlogo. Nič se ne zgodi mimo božje volje.Namest besed linearni determinizem in ne vem še kaj lahko uporabiš bolj navadno besedota besedna zveza čisto lepo vsakemu povprečno izobraženemu ljudeku pove, kaj je. Vedno se držim domačih besed, kajti naš jezik je bogat. Govorjenje o čakrah, prani, feng šu in podobnem pa je domače... A te vzhodnjaške besede niso del našega miselnega vzorca, temveč so tujki, ki so domači samo ljudekom, ki jim pač domače nekako ne leži. Samo po forumu poglej, kako ljudje uporabljajo domači jezik! Sam vlagam precej napora, da tuje besede prevajam v sodoben slovenski jezik, razumljiv povprečno izobraženemu in inteligentemu sleherniku. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. junij 2005 Prijavi Deli 18. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> Kaj definira "izvorno" Krščanstvo Učenje o večnem življenju. Dve zapovedi ljubezni, ki ju da Jezus. Tako, čist na kratk. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. junij 2005 Prijavi Deli 18. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tipična duhovitniška domislica, izza katere je strah. Zemlja nič ne umaže, temveč doda svojo kvaliteto. S pozornostjo prepoznaš tako čistost vode, kot lastnosti, katere je pridobila s polzenjem po zemlji. Si prispodobo vzel preveč dobesedno. Nebo simbolizira duhovni svet (dež pade iz neba), zemlja pa materialni svet. Kot duhovni nauk, ki je dan iz duhovnega sveta, vendar se potem iz njega razvije kakšna verska institucija, ki so ji pamembni predvsem posvetni interesi obvladovanja ljudi in kopičenje moči in bogastva. ne gre za dodajanje kvalitete, ampak za umazanijo. In ne gre za strah in duhovitniško domislico, ampak za razumevanje odnosov med duhovnim in materilnim. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. junij 2005 Prijavi Deli 18. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne gre toliko za čiščenje, kot prepoznavanje narave svojega bivanja. 2. Mojzesova knjiga lepo popiše to pot. Brodenje po dreku je pač del realnosti. Tudi ta "drek" ima svoj namen in ključno je prepoznati njegovo vlogo. Nič se ne zgodi mimo božje volje. Kot jest razumem, gre za to, da se človek kot duhovno bitje skozi svoje notranje boje duhovno krepi in s tem doseže moč lastnega večnega življenja. Nič se ne zgodi, kar Bog ne dopusti, ampak Bog dopušča človeku popolnoma svobodno voljo ravno iz prej navedenega razloga. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. junij 2005 Prijavi Deli 18. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>a ves da sem res - razmisljala sam sicer, me je zabaval o tem razmisljat. Saj sem se sam hecu s tem Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 19. junij 2005 saj vem, sam jaz veckrat resno jemljem kaj, pa ce me kdo vprasa, navadno odgovorim.Ti si hotu rect, kako spretno se izognem cemu al pa kaj tacga pac, pravzaprav nic prevec laskavega... Jaz pa sem povzela, ker sem o tem ze tud sama razmisljala. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 Si prispodobo vzel preveč dobesedno.Nisem vzel dobesedno. Natanko tako, kot je povedano in komentirano. večno življenje? Zakaj strah pred smrtjo? Večno življenje je samo sen tistih, ki se bojijo. Večno življenje je v mnogih besedilih samo drug izraz za "odsotnost strahu pred smrtjo". Najbrž to misliš...razumevanje odnosov med duhovnim in materilnim.Materialno je skrajna podoba božjega razodevanja, je del realizacija božanstva. Ni delitve na duhovno in materialno. Ta delitev je potrebna črno-belemu svetu gnosticizma in podobnemu. Verske institucije so pač prednik sodobne države. malce je potrebno proučiti sociologijo, zgodovino in še kakšno znanost. Potem je lažje doumeti navidez (in dejansko) precej negativno vlogo institucij.Učenje o večnem življenju. Dve zapovedi ljubezni, ki ju da Jezus.Ljubezen sama zase je prazna mrnja. T.i. Sv. Trojica je predvsem nekaj čisto drugega kot to, kar uči Krščanstvo. Nekje sem že zapisal, da milost (tudi kot izraz ljubezni) brez prisotne pravičnosti pomeni anarhijo. Nujno je osrediščenje ravnovesja, ne samo izničenje. Dialektika pač daje čudne rezultate... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Večno življenje je v mnogih besedilih samo drug izraz za "odsotnost strahu pred smrtjo". Najbrž to misliš... . Ne, ne mislm to. Rojstvo v ta svet je rojstvo v smrt, smrt je pa (lahko) resnično rojstvo. Kot si človek zjutraj obleče oblačilo in ga zvečer odloži, tako si tudi nadane meseno telo in ga ob "smrti" sleče. Pravzaprav je vsako spanje ena mala smrt. Samozavestna duša se zaveda sama sebe in s tem tudi svoje neumrljivosti. Kot je reku Jezus "kdor vame veruje, bo živel vekomaj". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ljubezen sama zase je prazna mrnja. T.i. Sv. Trojica je predvsem nekaj čisto drugega kot to, kar uči Krščanstvo. . In kaj je po tvoje t. i. Sv trojica? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Materialno je skrajna podoba božjega razodevanja, je del realizacija božanstva. Ni delitve na duhovno in materialno. . Seveda je tudi materialno iz Boga, ampak to še ne pomeni, da ni delitve na duhovno in materialno. Vse materialno je začasno, vse duhovno pa večno. Torej je tudi pot duha skozi materijo začasna, duhovno bivanje pa večno. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 Se popolnoma strinjam z Emanuelom. <{POST_SNAPBACK}>Nisem vzel dobesedno. Natanko tako, kot je povedano in komentirano. večno življenje? Zakaj strah pred smrtjo? Večno življenje je samo sen tistih, ki se bojijo. Večno življenje je v mnogih besedilih samo drug izraz za "odsotnost strahu pred smrtjo". Najbrž to misliš... Čemu pa potem sploh živiš če boš potem umrl. Saj nima smisla živeti. Potem se ponovno rodiš in umreš in ostaneš v krogu rojstva in smrti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 zakaj nima smisla živeti? Saj ne živiš samo zato, da boš umrl, živiš predvsem zato, vsaj namen je bil takšen, da izkusiš lepoto življenje z semi padci in vzponi.Marsikdaj je kdo mrtev ko je še živ in sedaj naj čakam, da bom umrla in se ponovno rodila? In kaj bom s tem pridobila? Verjamem v ponovno rojstvo, ampak v tukaj sem sedaj in takšna kot sem sedaj ne bom več in takšne priložnosti in možnosti življenja ne bo več... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 Pravim samo, ker Kabalist ne verjame v večno življenje. IN torej sem podal primer zakaj živeti če ni večnega življenja. Drugače, je pa tudi možno dosečt nesmrtnost in z tem izhod iz kroga ponovnega rojstva in smrti. Sej nimam nič proti temu, samo podam mnenje in razlago, kaj je možno dosečt. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 zakaj živeti če ni večnega življenja? zame je zadost dobr razlog to, da mam na razpolago samo to eno in edino življenje in je moja dolžnost da ga preživim čimbol zadovoljivo in srečno.......če je pa komu to premalo in se mu ne zdi smiselno živet če ni potem še kej, mu pač ni treba živet.......sej si lohk spusti šus u glavo in se reši agonije ki jo more preživljat v tem edinem lajfu.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 Gremo lepo po vrsti. Očitno bom moral nekatere stvari ponoviti, oziroma strniti.Trojstvo je naravni tok stvari. Eden od pomenov je razložen skozi hebrejski zlog GL, ki je del formule GLGL - gibalo (množinska oblika GLGLIM - gibala). Gre za princip 3 x 10, ki s sintezo daje 13, formulo ljubezni kot princip kozmične atrakcije. Trojstvo je predstavljeno s tremi temelji ustvarjanja : stanje - proces - realnost. Nadalje pomeni razodetje in prepletanje štirih ravni bivanja. Gre za razodetje treh nematerialnih ravni v deseto "jakobovo" sefiro - otipljiv svet trdnine. Nadalje simbolizira tri temelje vsega manifestiranega univerzuma - aktivno - pasivno - osrediščenje. Čemu pa potem sploh živiš če boš potem umrl. Saj nima smisla živeti. Potem se ponovno rodiš in umreš in ostaneš v krogu rojstva in smrti.Ta sistem potrebujejo v Indiji, da lahko višja kasta tlači nižjo. Tako imaš izgovor, da ti ni potrebno razviti svoje osebnosti in s tem realizirati svoje vloge v igri življenja. Življenje ti je dano, da ga izkoristiš v cilju božje volje. Razumi to kot možno dejstvo, da se je Bog utelesil v tvojo vrečo vode, špeha in kosti, da bi uzrl ustvarjeno realnost in izkusil vse njene možnosti. Vse materialno je začasno, vse duhovno pa večno. Torej je tudi pot duha skozi materijo začasna, duhovno bivanje pa večno. Začasno je v lineranem determinizmu. Refleksivni razum egozavesti potrebuje časovno premico. Čas je eno od prvobitnih gibal (ostala gibala so prostor, energija, gibanje). Če malce poznaš sodobno fiziko, je to silno natančna predstavitev materialne realnosti. Se strinjam s tabo, Selena. Življenje imaš zato, da ga izrabiš v skladu z božjo voljo in ne, da ga zafrčkaš s sanjami o nekem dodatnem življenju.Ne, ne mislm to. Rojstvo v ta svet je rojstvo v smrt, smrt je pa (lahko) resnično rojstvoTo so besede ljudi, ki se bojijo. Bog je popoln in zato se NIHČE ne rodi samo zato, da bi hitel k smrti v upanju da bo... kaj? Ponovno oživel? Čemu potem predhodno življenje. Ne, tako ne more biti, ker bi drugače Bog izpadel neresen komedijant. Tudi ta ideja je rojena na Vzhodu, ker je trpljenje v obstoječem življenju pogojeno z rojstvom in ne lastnim osebnostnim naporom. Ideja reinkarnacije je rojena v svetu kast in zatiranja človeka po človeku.Torej je tudi pot duha skozi materijo začasna, duhovno bivanje pa večnoVsekakor je začasna, a ta duh ima nalogo, da doseže vse možnosti razodevanja. gre za realizacijo bivanja. V ta namen imaš zaradi svoje svobodne volje možnost, da temu duhu daš možnost, da svet uzre skozi tvoje oči. Kakor hitro se to zgodi, izgine strah pred smrtjo. Človeški ego je minljiv in je del materije. Ravno ta ego se boji smrti, ker je dokončna in pomeni razkroj ega v energijo, iz katere je nastal. "Prah si in v prah se povrneš." Zakaj bi komplicirali?Drugače, je pa tudi možno dosečt nesmrtnost in z tem izhod iz kroga ponovnega rojstva in smrti. Sej nimam nič proti temu, samo podam mnenje in razlago, kaj je možno dosečtTa vera je prikladna za družbene sisteme, kot sem že omenil, kateri temeljijo na izkoriščanju človeka po človeku zaradi njegovega rojstva. Kako naj pripadnik kaste Bramanov izkorišča pripadnika najnižje kaste, če ne preko obljube po novem življenju. V kastnem sistemu rojstvo v najnižji kati pojmujejo kot kazen za grehe predhodnega življenja. Kako prikladno! A če verjameš, da je tvoje sedanje življenje ena od epizod, potem ti želim obilo sreče po smrti. Osebno se raje v tem življenju potrudim.Da zaključim... kdor misli, da je rojstvo nekakšna kazen, a smrt v bistvu drugo rojstvo, pač naj potrpi. A z vsako generacijo je doba trpljenja daljša, kajti življenska doba se veča. Čudno protislovje... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 tle pa ze komaj sledim - sam tri dni me ni pa ze tok teksta.... nekje sem bral, da je vecnost TA TRENUTEK, ker preteklost in prihodnost ne obstajata.... obstaja samo ZDAJ in TUKAJ, s cimer mislim da se sklada kvantna teorija s Heisenbergovim nacelom nedolocnosti in tem, da sta materija in energija eno in isto..... mal sm se zgubu zdele.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 Točno tako. Ironmonkey, povedal si to, kar sem že večkrat namignil. Duhovnost pade v trenutku, ko je v nasprotju z znanostjo. A delujoča, napredujoča duhovna smer nikoli ne pade v nasprotje z znanostjo. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 [nekje sem bral, da je vecnost TA TRENUTEK, ker preteklost in prihodnost ne obstajata.... obstaja samo ZDAJ in TUKAJ, s cimer mislim da se sklada kvantna teorija s Heisenbergovim nacelom nedolocnosti in tem, da sta materija in energija eno in isto..... mal sm se zgubu zdele.... dokler si tukaj nisi zgubljen Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 ma ja, kvantna fizika ni lih mje področje, čeprav sem bral o teh tipih - Heisenbergu, Pauliju, Poincareju, pa Hawkingu in Penrosu... ne gre mi lih v glavo vse - premočen arhetip i v njem zasidrani stari vzorci bo bolš kaj, a dokler me luna tle na forumu nosi, nism zgubljen? qlll....... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>zakaj nima smisla živeti? Saj ne živiš samo zato, da boš umrl, živiš predvsem zato, vsaj namen je bil takšen, da izkusiš lepoto življenje z semi padci in vzponi.Marsikdaj je kdo mrtev ko je še živ in sedaj naj čakam, da bom umrla in se ponovno rodila? In kaj bom s tem pridobila? Verjamem v ponovno rojstvo, ampak v tukaj sem sedaj in takšna kot sem sedaj ne bom več in takšne priložnosti in možnosti življenja ne bo več... In kakšen smisel bi imelo izkusit življenje z vsemi vsponi in padci, če bi bilo po telesni smrtti vsega konec? Pa bi bila v tem primeru sploh kakšna možnost in priložnost? Priložnost za kaj, če bi se po telesni smrti vse zaključilo? V tem primeru to ne bi bla nobena priložnost. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Trojstvo je naravni tok stvari. ... Trojnost se večkrat pojavlja. Tudi tri dimenzije. Troedini Bog (v krščanstvu) pa pomeni Oče kot božanstv; Sin kot človek; in Sveti duh kot Duh po večnem delovanju in vsakem višjem spoznanju. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ta sistem potrebujejo v Indiji, da lahko višja kasta tlači nižjo. Tukaj si vzrok in posledico zamešal med seboj. Sprevržen kastni sistem se je razvil, ko se je nauk o reinkarnaciji začel zlorabljati in sprevračati, in ne obratno. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če malce poznaš sodobno fiziko, je to silno natančna predstavitev materialne realnosti. Ni čist točn. Kvantna fizika se izogiba zakonom materije, je vmes med materialnim in duhovnom. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>To so besede ljudi, ki se bojijo. Bog je popoln in zato se NIHČE ne rodi samo zato, da bi hitel k smrti v upanju da bo... kaj? Ponovno oživel? Čemu potem predhodno življenje. Ne, tako ne more biti, ker bi drugače Bog izpadel neresen komedijant... To pa sploh ni res. To življenje je dano vsem, da vsakdo lahko doseže svoje lastno večno življenje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.