devica 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lih to je problem Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>A je kdo probal z ločevalno dieto (beljakovine- ogljikovi hidrati-škrob-sadje-beljakovine...) ja jaz osebno nism probala, ker se mi zdijo sadni dnevi prekruti...ti morm pa rečt, da poznam neko gospo, ki zdej že 2 mesca tole prakticira in je shujšala 10kg (samo dela občasne prekrške).mam pa še eno kolegico, ki pa je tudi shujšala cca 4kg v 1 mescu... ma jaz mislim, da kokr ni vsak sandalček (sm še poletna) za vsako nogo, tko tut ni vsaka dijeta za vsakega...idejno se mi zdi ta dijeta ok, ker tako ne obremenjuješ želodca. mislim pa, da to ni dijeta, ki bi bila primerna, če bi želela shujšati recmo samo 2kg, ampak je bl učinkovita, ko dejansko delaš na tem, da izgubiš malo več kilogramov sončkeeeeeee Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
KAJA_Z 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Ja to je dieta predvsem za tiste, ki imajo kar nekaj kilogramčkov preveč.....če pa nimaš toliko kg preveč, pa mal prej končaj, pa bo....Jaz sem se dolgo časa borila sama s sabo. Sadni dnevi so res kruti, toda če zraven vključiš še suho sadje in oreške, pa se da kar fejst zdržat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Hm...suho sadje...a ni to kr kalorična hrana?ne vem...vprašam Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. avgust 2005 Prijavi Deli 25. avgust 2005 Mislim,da je suho sadje v redu, ce ni kandirano. Ta dieta je po eni strani prav "sok"En dan se najes makaronov z omako in sladic, drug dan pa sadni dan ( ki je tudi poln ogljikovih hidratov). Mal mi je sfalen no... Gre hitro dol pri tej dieti ( baje ), sam KAJ gre dol? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sunny girl 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 meni najbolj pomaga ce jem samo sadje.., pa tud ne prevec, ampak po obrokih, npr., za zajtrk 2 jabolka, cez kaki 2-3 ure 2 pomaranci ali breskvi, nektarini, za kosilo solato in zvecer se kak sadez, grenivko ali kaj podobnega.. ce sem pa res lacna, pa par banan :-)) potem skurim v dveh tednih ziher kakih 5 do 6 kg.. res, da je to kr radikalna dieta, ampak ko je treba kak kilogramcek na hitro dol spravit, potem je ful dobra.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 hihi js sem se po tednu pa pol posta ko nisem mogu normalno jest čudovito zredil nazaj in še čez prejšno težo tko da hm mrbit pretirano odrekanje hrani nima pravega efekta.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>meni najbolj pomaga ce jem samo sadje.., pa tud ne prevec, ampak po obrokih, npr., za zajtrk 2 jabolka, cez kaki 2-3 ure 2 pomaranci ali breskvi, nektarini, za kosilo solato in zvecer se kak sadez, grenivko ali kaj podobnega.. ce sem pa res lacna, pa par banan :-)) potem skurim v dveh tednih ziher kakih 5 do 6 kg.. res, da je to kr radikalna dieta, ampak ko je treba kak kilogramcek na hitro dol spravit, potem je ful dobra.. Dieta s sadjem je sicer v redu - kile se res kr topijo, ampak za tiste, ki so zasvojeni z ogljikovimi hidrati, je ta dieta strup! Že tako imajo preveč inzulina v krvi, ki jim preprečuje shujšati, s sadjem si ga pa še več našibajo v žile. Preveč sladkorja v krvi in posledično preveč inzulina pa povzroča volčjo lakoto, kajti sladkor prehitro pade, to pa posledično privede do še večjega uživanja OH - in peklenski krog je sklenjen. Tudi 90-dnevna dieta zanje iz teh razlogov ni primerna! x!x x!x x!x x!x x!x x!x Za zasvojence z OH je veliko boljša dieta s pustimi beljakovinami in zelenjavo (svežo, dušeno). Ta ne sproža izločanja inzulina, beljakovine ga tudi ne, dajeta pa nam vsa potrebna hranila, vitamine in minerale. Beljakovine so pa sploh zakon, če hočeš shujšati, kajti telo porabi več kalorij za njihovo prebavo (presnovo) kot pa jih dobi s hrano. Pametno je jesti tudi oreščke, ki so bogati z beljakovinami, vitamini in minerali, maščobe v njih pa so itak vidokovredne, nenasičene, zato ne redijo. Suhega sadja se je pa ravno zaradi obilice sladkorja bolje izogibati! Nabavite si knjigo zakoncev Heller "Tudi z OH ste lahko zasvojeni" (Založba Rotis, Maribor, stane okoli 6.000 SIT, je pa zelo zajetna - okoli 400 strani!), tam se boste poučili o vsem. Meni je ta način prehranjevanja pomagal shujšati skoraj 20 kg, sicer v malo daljšem obdobju (pol leta), se pa kile zato niso več vrnile. Če se boste prehranjevale po njunem načelu - in pri tem vseeno jedle hrano, ki jo imate rade - se boste odvečnih kil zagotovo znebile! Zapomnite si le eno: redita nas izključno sladkor in škrob, medtem ko nas maščobe in beljakovine ne redijo - še več - ravno zaradi njih hujšamo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 10. september 2005 Prijavi Deli 10. september 2005 El Nino... Aha. Telo si "zapomni" ta čas, ko si mu odrekel hrano, obdobje lakote, zato si bo v "boljših" nabralo hrano na zaloge (za morebitna obdobja lakote) Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 11. september 2005 Prijavi Deli 11. september 2005 @Emily, mimo tiste knjige sem šel nekoč v knjižnici z dvignjenim nosom, zdaj si jo pa bom res sposodil. Tale tvoj izvleček se približno ujema z trditvami nekaterih ameriških zdravnikov (linke sem že pripenjal) pa tudi dr. S. Berganta poleg mnogih drugih, v knjižnicah so tudi knjige...Škrob in sladkor sta lahko zelo škodljivi stvari, zato se jih je dobro v čimvečji meri izogibati (moka, žita, krompir, cukr, ...), če prav razumem. Če že žita, samo polnovredne variante v majhnih količinah. Dalo bi se še marsikaj povedati.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 Pri men deluje, če zmerno (normalno) jem in se kaj gibljem. Drugače je polovica uspeha v glavi....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 Hmmm... diete Pomojem jih še nobedn ni tolko skoz dal kot jest Pa ne da bi bla kdaj debela, sam tko prijetno zalita , ampak mene je to ful motl. Pol sm se pa skulirala, k sm vidla kaj se je zgodilo eni moji kolegici. No, ampak vseen, iz izkušenj vem, da je nejslabš kar lahko narediš, odrekanje (mislim, da bi se popolnoma odrekel eni stvari npr. sladkorju). Vsaka stvar je za neki dobra (tud cukr, ker ugodno vpliva na živčevje!!!!!!), v prevelkih/ali premajhnih količinah pa je tud najbolj zdrava solatka lahko škodljiva. Zato prosim lepo: ne pretiravat - najboljša dieta je: vsakega po malem in ničeasr preveč. Morda bo kdo reku:" vau, kakšn debiln nasvet! Kako pa nej vem kdaj je kšne stvari dost oz. premal?" Sam poslušejte svoje telo - samo vam bo povedalo česa in v kakšni količini si želi določene stvari. Ok, pa ne zdej rečt:"Moj organizem zahteva, da pojem 10 kil čokolade na dan" No ja, mogoče res nism nobenmu čist nč pomagala s tem pisanjem, ampak nameni so bli pa najboljši Velik uspeha pri hujšanju in dietah Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 Zame je dieta že, če se odpovem sladkarijam in če zvečer bolj skromno jem, pa takoj shujšam. Da pa bi se držala neke predpisana diete - ne hvala, raje jem po občutku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 @EnglBengl, izkušnje so zmeraj dobrodošle! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 Imaš popolnoma prav in to zmernost lahko dosežeš le s pravilnim kodiranjem hrane s surovimi začimbami in zdravo soljo po kuhanju in pečenju, pod 65°C Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Imaš popolnoma prav in to zmernost lahko dosežeš le s pravilnim kodiranjem hrane s surovimi začimbami in zdravo soljo po kuhanju in pečenju, pod 65°C Kaj pa če sploh ne bi kuhal? No, malo pa že. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj pa če sploh ne bi kuhal? No, malo pa že. Če si čisti vegetarijanski presnojedec, potrebuješ ščepec zdrave soli le za razmislek, kje boš tako hrano dobil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 Nisem vegetarijanski presnojedec. Kakšna hrana pa je to, da je ne bi mogel dobiti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nisem vegetarijanski presnojedec. Kakšna hrana pa je to, da je ne bi mogel dobiti? Če se bo nafta še naprej tako dražila, se boš morda prisiljen prehranjevati s hrano iz svojega ali sosedovega hektarja, ne pa iz hektarjev na vsej zemeljski obli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 To je tudi moj cilj, doseči neodvisnost od zunanjih virov in se sam preživeti - to je prava umetnost. Treba računat na krizo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>To je tudi moj cilj, doseči neodvisnost od zunanjih virov in se sam preživeti - to je prava umetnost. Treba računat na krizo Tudi brez krize se je pametno naučiti uživati lokalno hrano, kjer koli se že znajdeš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 UCINEK JO JO DIET Za koke Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 priporočam skavtsko taborniški zeliščni priročnik, gobarski priročnik, lokostrelske spretnosti, par inštruktorskih ur pri kakem raubšicerju za izdelavo različnih priročnih pasti in obdelavo svežega mesa brez mikrovalovke spešeli for Sebastjan Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> priporočam skavtsko taborniški zeliščni priročnik, gobarski priročnik, lokostrelske spretnosti, par inštruktorskih ur pri kakem raubšicerju za izdelavo različnih priročnih pasti in obdelavo svežega mesa brez mikrovalovke spešeli for Sebastjan Solčko v žep, pa gremo v življenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 21. september 2005 Prijavi Deli 21. september 2005 gremo, letimo lahkih kril naokrog....pa brez delnice države...samo sol Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.