Skoči na vsebino

Najbolj uspešna dieta?

Recommended Posts

Najlepša hvala !

Če se bo dal se bom držal svojega recepta občasno še kak sadeš po 7 dneg pa kak orešček in žitarice... po 14 dneh pa bom poskušal nadaljevati z tvojim oz DR. nasvetom z jabolki.

ali so oreščki težki za trebuh (lešnik, arašid-vse ne praženo brez soli) ?

Kaj pa kaki? (zelo se mi ga ljubi)

lep dan!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 470
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Oreščki so bolj kot ne težje prebavljivi, vendar če ti res pašejo, jih jej. Zmerno seveda. Zanima me, če imaš sicer pri prehrani posebne zahteve - si vegi ali kaj takega ali bi rad samo prečistil organizem?

Zdajle mi je padla na misel ena knjigica: Razstrupljanje (Dr. Jennifer Harper). Tam najdeš zanimive in praktične informacije. Prav tako zna biti dobro, če si temeljito prebereš članke oz. celo stran zdravnika, katerega link sem ti pripel. Tam najdeš obilo pametnih nasvetov.

Kako kaj tvoje današnje počutje?

Ja oreščkov sem ene 8 pojedu v popoldnevu. Kaj pa menite o kakiju? Pa suhih bananah (brez dodanega sladkorja)

Drugače nism vegi vendar me notranji glas že dolgo časa napeljuje na vegi tako, da bom poiskušal čim dlje ostati na podobni hrani. Ma kdo kak predlog o kaki knjigi kjert so enostavni recepti za vegi prehrano.

Moje počutje je vredu prve 3 dni me je glava bolela sedaj je bolje. Čutim da se nekaj dogaja v črevesju tako da se bom gotovo mogel sklistirati.? Drugače pa kr ok. Tudi efekt počasnosti misli počasi izginja ....

Prosim, ne tikajte me. x:Dx

Vse sadje je v redu, še posebej tisto, ki se olupi ali če je bio. Glede suhih banan - tisti zdravnik svetuje, da je dobro suho sadje namočiti vsaj za nekaj ur, pa tudi za oreščke sem to nekje bral. S tem bi se tudi jaz strinjal, vsaj po teoretični plati.

Glede vegi style-a - jaz to nisem, sem pa probal. Po parih mesecih sem prenehal, ker mi je telo govorilo drugače. Na začetku je glava vztrajala, vendar sem se vdal in mi ni žal. Skozi vse to odpovedovanje in preizkušanje sem tudi drugače začel gledati na hrano in vse skupaj, kar štejem v dobro. Vegetarijanstvo je čudovita miselnost, ki pa se - vsaj ponavadi (odvisno od človeka!) ne sklada povsem s telesnimi potrebami. Glede zdrave prehrane se ne da kar tako posploševati, da je nekaj škodljivo, drugo pa ne. Veliko je npr. odvisno od načina priprave, kombinacije hrane, pa še in še. Nočem trditi, da je nekaj slabo zate, ker če hočeš vedeti, moraš sam preizkusiti. Želim ti veliko sreče pri preizkušanju. Jaz to še vedno počnem in sem "open minded".

Ni se pa dobro preveč zapičit v neko knjigo, miselnost ali filozofijo ampak sam čimveč preizkusi na svoji koži in ostani dojemljiv za vse.

- še neki me bega kot mi je znano naj bi šele po14 dneh začelo telo kurit lastne maščobe. Ali to velja tudi če ni post če je samo dijeta oz kot sm napisal 1 skledica (1,5dl) pese ponoči pa kaka mandarina čez dan in 3 litre vode.

• 3 weeks later...
No z novim letom sem začel hujšati in shujšal za 7 kg. Ampak še vedno imam skoraj isto maščobe. a je to kakšno zajebavanje s strani boga ali sem nekaj narobe delal. Pil sem samo mineralno vodo, jedel manj kot prej in manj mastne in energijske stvari in vsak večer tekel ali kolesaril 20 minutk. In kaj opazim? Da mam še zmer zabuhel obrez, še bolj kot prej in maščobo okol pasu, edina sprememba je da mam bolj prazen želodec. Skrata jebe nej se to življenje, z vzgojo in geni vred.
Sem takšen, ker sem živ.

Jst sem dala čez 90 dnevno dieto, pa se nisem držala čist 100%. En mesec zelo, potem pa vedno manj, pa sem šla dol 5 kg, zdej sem pridobila v 3h mesecih nazaj ~2kg. Men je blo dpbr, samo res pa je da ti grejo mišice, pa joške :vragec:

Zdele bom začela še eno rundo, samo zdej z obiskom fitnesa 2x tedensko, pa da vidimo.

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Mislim, kje je fora?

VES, da ti gredo misice in voda ( okej, pa joske v tvojem primeru ), VES, da se nazaj dobi, ce se locevanja ne drzi naprej ( kar je mucenje...kdo si pa ne zazeli kruha pa sira..al pa salame mesojedci xrolleyesx vsake toliko casa), pa se kar eno rudno 3 mesecno?

Teb je bilo dobro. Valda, ce se je pice, kolace pa cokolado vsake 3 dni. Pa podobne fore. Ma ne vem no. To je men cist mim.

Evo, jaz sem shujsala v tem tednu dobro kilo. S tem, da sem bla petkrat po 2 ure na fitnesu, nic locevala, ampak se izogibala velikim GI-jem in ful kaloricnim jedem ( ceprav en dan sem sla celo na sirove njoke).

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pa komu naj človek verjame? Če nič ne ješ pa malo delaš na koncu rataš še bolj debel al kaj. Če samo treniraš direkt mišice kurš in si spet čez cajt kup sala. Če pa ješ pa treniraš imaš pa kup sala pa mišic.
Sem takšen, ker sem živ.

Jst sem se takoj nehala držat ločevanja, tko da že 4 mesce normalno jem.

Men je pač takrat in, še zdaj mi, čist sedla ta dieta, priznam pa da kljub vsemu kar o njej napišejo ni pretirano zdrava. Rečejo ji očiščevalna, pa sprememba metabolizma pa tko naprej, učinkovita je ampak princip na katerem deluje pa ni najbolš - samo nobena dieta s katero želi posameznik izgubiti 15 kil ali več ne more biti ''normalna'' za organizem.

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Sem zasledila, da na nek način hrano ločuje tudi ajurveda. Je bolj zdravo in celo bolj ekonomsko...ajurveda ma pa vseeno neko težo, tako, da jaz verjamem v ločevanje, npr OH in proteinov...
Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Guest sstane
Sem zasledila, da na nek način hrano ločuje tudi ajurveda. Je bolj zdravo in celo bolj ekonomsko...ajurveda ma pa vseeno neko težo, tako, da jaz verjamem v ločevanje, npr OH in proteinov...

Jaz tudi, ker OH so kratke kalorije, ostalo pa dolge in s tem dosežeš le polovičen izkoristek prebavnega trakta na dan.

Hm, kaj pa če sploh ne bi jedel Og. hidratov, ampak samo beljakovine, vitamine, minerale. Bi telo pač porabljalo maščobne zaloge al kaj bi se zgodilo.

Če miruješ in nič ne ješ telo kuri maščobe direkt iz zaloge a če nimaš nič OH zaužitih?

Sem takšen, ker sem živ.

Guest sstane
Hm, kaj pa če sploh ne bi jedel Og. hidratov, ampak samo beljakovine, vitamine, minerale. Bi telo pač porabljalo maščobne zaloge al kaj bi se zgodilo.

Če miruješ in nič ne ješ telo kuri maščobe direkt iz zaloge a če nimaš nič OH zaužitih?

Taka dieta je zelo uspešna in jo izvajajo na Havajih. Meso in ribe pečejo vse na žaru, zelenjava ja vsa surova, vino pa tudi x;)x

Zdravo Sol imajo pa kar v morju x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...