Skoči na vsebino

POMANJKANJE KONCENTRACIJE, MOČI

Tan

Recommended Posts

Pozdravljeni... Na vas se obračam s prošnjo za nasvet... Sem zaposlena in svoje delo rada opravljam in lahko rečem, da imam veliko dela. Ker imam svoje delo rada, vedno in povsod o tem razmišljam...kaj bi izboljšala, kaj moram naredit... Poleg tega še študiram. letos sem vpisana v absolventa in zadala sem si, da bom leto diplomirala. Do konca mi manjkajo trije izpiti in...sedaj sem enega padla, tako da ostajam na istem.

To me je zelo potrlo, čisto sem obupana. Vem, da sem se učila, ampak opazila sem, da se ne morem skoncentrirat, da mi misli neprestano uhajajo...berem, berem, a ne vem, kaj. Popolnoma sem raztresena in tudi na izpitu se snovi nikakor nisem mogla spomniti...

Ne znam se sprostit, po glavi imam samo učenje, diplomo, delo...

Kaj naj naredim? Kaj naj naredim, da bom bolj skoncentrirana? Sproščena?

Prosim...pomoč...

Tan

Deli na socialnih omrežjih

skoncentriri se! x:Dx x;)x x:o)x

ne, ampak SPORT za sprostitev prekomerne energije in ojacanje pleksus centra, da se bos lazje ucila. Lahko tudi sobo prebarvas na rumeno. z levim ucom vsrkavaj soncno energijo vase.

in MEDITACIJA za umirjanje uma.

razlogov pa je seveda lahko veliko vec!

morda:

vodni tokovi na mestu kjer se ucis, primanjkovanje dolocenih vitaminov in mineralov (v tem primeru priporocam uzivanje zdrobljenih lanenih semen (se dobi v DM) s kefirjem ali kislim mlekom cca. 2 veliki zlici v-na loncek) saj le ta z dobrim razmerjem omega 3 in 6 esencialnih mascobic izboljsujejo delovanje mozganov. Ce imas moznost uzivanja alg, recimo : spirulina ali hlorela ali AFA (klamatske) alge, saj le te menda zaradi vecje vsebnosti vitamon B komplekSa, ki deluje tudi tako, da smo bolj pomirjeni, dodaja moznost boljse koncentracije. Tudi C vitamin ne more skoditi menda.

Kaksni caji za pomirjanje, zadovoljivo kolicino pitja vode.

Ce pijes veliko kave, jo morda nadomestis z zelenim cajem, ki ga tudi ni dobro popiti prevec, saj ga razlicne osebe razlicno prenasajo.

Ok, jaz se najprej "pogovorim" sama s sabo, da to moram znati, zato ker....blabla.

Potem poskusam samo sebe prepricat, da je snov zanimiva x;)x

Imam te male fore....ce mi snov se vedno ni zanimiva, moram pazit, da mam vse okoli pospravljeno, da nimam izgovora, da me kej moti x:o)x

Potlej se pa zacne ucenje. Moram povedat, da tisti, ki proizvajajo samolepilne listke in markerje, veliko zasluzijo od mene x;)x Ce mi kaj ne gre v glavo, kak clen, ali kaksna latinscina, si hitro napisem tisto na lepilni listek in ga prilepim na polico nad mizo, ga vsake toliko casa pogledam in slej ko prej zapomnim. Prav tako imam listke polepljene po knjigah, kjer so napisane iztocnice ( kaj na doloceni strani ne smem pozabit.) To mi zelo pomaga, kajti, ko grem potem se enkrat cez knjigo, si preberem, kaj sm si oznacila - iztocnice in po tem ponavljam.

Meni je tudi pomembno, da imam prej nek plan, koliko strani na dan moram predelat. En dan v tednu imam pa rezerviran za ucenje tistega, kar mi mogoce zaradi lenobe ali kasnega drugega razloga, ni uspelo predelati.

Ne vem, taka disciplina meni osebno zelo ustreza, je pa cisto odvisno. Gre pa bolj za obdobja pred izpiti, med letom nisem toliko picajzlasta :inocent:

Aja, pa pomembno je, da si delas odmorcke. Jaz naprimer eno uro intenzivno, pa potem 10 minut na balkon, sprehod...itd...pa spet nazaj..

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ja ti miselni vzorci so zelo praktični :palec: x:Dx

Najboljše pa je da si barediš en irnik npr. od 10-11 bom predelal od strani 1 do strani 11 naprimer. Potem pa preberi eno stran in si vse skupaj probaj čim na krajše in na čim bolj razumljivo obnoviti v glavi. Zraven si še zavrti Mozartovo glasbo.

Tak in ni vrag da zdej nabi nardila izpita :palec: x:Dx

Ko pa ga boš nardila (se upma it stavit da boš, ker tolko pa je vsak zmožen in še več!) pa si privošči ene fajne čevlje ali pa kako toplo bundo x:Dx Za nagrado da si ga opravila :palec:

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Hvala vam za zelo koristne in uporabne nasvete! Tudi sama zelo rada podčrtujem in si z markerji označim...na izpitu se mi je zgodilo, da sem točno vedela s katero barvo je označeno, nisem pa vedela kaj piše.

Milsim, da je pri meni problem v tem, ker se ne znam sprostit, odklopit sela, šole... To me ves čas polni in obremenjuje.

Danes se delala do zgodnjih jutranjih ur. Zdaj sem čisto izčrpana, prav drgetam od utrujenosti. Kaj naj naredim, da se ne bi tako sekirala...kako naj se sprostim, se naučim, da moram nekaj narediti tudi zase?

Hvala vam...in ...smo na vezi...

Tan

Opusti vse naegativne misli on preteklosti in vse skrbi o prihodnosti.

Živi zdaj!

Spoznaj kako veličastno, modro in čudovito bitje ste. Vedite da se nahajate na pravem mestu, ob pravem času in da počnete pravo stvar. x:Dx :palec:

Občasno si dovolite brezdelje. Ugotovila boš da se ti bodo povrnili moč in energija!

Reprogramirajte svojo pozavest s prepričanji, ki bodo ustvarila čudovite, povzdigujoče, radostne dogodke v v tvojem življenju.

Zamenjaj pogled. O tvoji lastnostih ki misliš da so "napačne" meni da so ravno "pavšnje"

Najpomembnejšo vpoeda sem ti označil z rdečo. Najbolj pomembno pa je da si ti v misliš rečeš, sploh se ne sekiram in to z občutko. Verjemi veš takoj ti bo boljš x!x :palec: Pa vedno če miliš da se ti slabo godi,malo drigače poglej pa boš vidla da je čist vse ok x:Dx :palec:

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

pomagaj si s tem, da si ustvariš lepe misli o samem izpitu, o tem, kako ga obvladaš, o dobrem uspehu tega izpita. Tako boš pridobila dosti motivacije za učenje. Prepričaj se, da te zadeva tudi zanima v snovi si ustvari vzročno- posledične povezave- če se nečesa ne spomniš, pomisli na okoliščine te zadeve, ki jih poznaš, sigurno se boš potem tudi te zadeve spomnila..., da ti pa to uspe se uči logično, ne s piflanjem...

predvsem pa, vzemi si dovolj časa za študij, da se ti ne bo mudilo...mogoče se tudi zato težje učiš, ker te priganjajo roki...Naučeno znanje se ti mora usesti v glavo, postati mora del tebe...tako ga zlepa ne boš pozabila, in vse se ti bo zdelo bolj logično in preprosto...

nekaj nasvetov, ki jih že veš, a se mogoče nisi spomnila...

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Se strinjam s cashy, behemoth666 in ostalimi. Pozitivne misli in seveda za lažjo zapomnitev različni pripomočki, kot so miselni vzorci, markerji, kartice... :palec:

Mogoče se komu zdi, da je teh pripomočkov toliko preveč in se ne more odločiti in izbrati pravega. Vsak mora pri sebi ugotoviti kakšen način mu ustreza in tako se bo lažje skoncentriral in si zapomnil stvari, ki nikakor nočejo ostati v glavi.

Ljudje smo različni in zato ni nujno, da vsakemu ustreza kakršenkoli način učenja (na pamet).

Nekateri ljudje imajo fotografski spomin, to se pravi, da si stvari najbolj zapomnijo, če jih vidijo. Kasneje, ko je znanje potrebno, si v misli prikličejo tisto stvar in dobesedno vidijo, kot da bi tisti trenutek npr. brali iz knjige, vzorcev, sličic,...

Drugi si veliko stvari zapomnijo, če poslušajo in slišijo..zato nekateri pri učenju berejo na glas in ponavljajo na glas, da se slišijo...ali pa si npr. težko razumljive stavke večkrat na glas preberejo in se lažje skoncetrirajo na pomen.

Če pa ste med tistimi, ki nikakor ne morejo dalj časa sedeti pri miru za mizo, si lahko pomagate tako, da na omare, vrata, okna, predale, hladilnik...nalepite listke s kratko razlago ali opisom in tako boste imeli vse pred očmi, kamorkoli vas bo zaneslo..če radi strmite skozi okno, vam bo sanjarjenje ustavil postek..in boste malo ponovili..

..verjetno bi se še kaj našlo..verjamem.. x:Dx

In obilo veselja pri učenju.. x:Dx

..le krila misli me neso..

Še vedno delam... Vendar sem trdno odločena, da ko naredim to delo, naredim nekaj zase, začnem živeti drugače, predvsem misliti nase...saj tako ne morem in ne zmorem več naprej...

Hvala za vaše nasvete in se zares še priporočam...za moč, vzpodbudo in nasvete...

Tan

Helou! :palec:

Fajn temca! x8Dx

Nekje imamo nekaj podobnega... a se navezuje na to... je drugace postavljeno...

Hmmm, ko bi se spomnila...

Imamo nekje skratka ful enih nasvetov... uporabnih... za ucenje morda*.. *morda - da je tako postavljeno...

Ce se kdo spomni, naj flikne link... ali poda, kje bi to lahko bilo...

Ker je res fajn tema, z nasveti in taksnim. :) :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Helou! :palec:

Fajn temca! x8Dx

Nekje imamo nekaj podobnega... a se navezuje na to... je drugace postavljeno...

Hmmm, ko bi se spomnila...

Imamo nekje skratka ful enih nasvetov... uporabnih... za ucenje morda*.. *morda - da je tako postavljeno...

Ce se kdo spomni, naj flikne link... ali poda, kje bi to lahko bilo...

Ker je res fajn tema, z nasveti in taksnim. :) :palec:

VERJETNO MISLIS NA TEMO "OSREDOTOCENOST NA VEC STVARI" MARSA.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...