Skoči na vsebino

SOLARIJ

Recommended Posts

mene pa zanima, kaksne so vase izkusnje s solarijem; :madpro: kaksni so efekti, kako lahko skodis kozi oz.ce ji dobro dene?

v betico mi je namrec padla ideja, da bi bilo fajn mal barve si nkopat-kako je to zdravo pa razne cence...

in pol se spravim tle na svedskm u solarij, sam frka j pa v tem da zakups za 20 minut in cajta na mors regulirat, tko da se zej po 2 solarijh kukr opica ceskam :irs: , k mam bolj obcutljivo kozo.

papa pa lep vikend xDDx

Deli na socialnih omrežjih

Upam, da res nisi šla prvič za 20 min??!! A ti niso nič razložili?? :eek:

Začni s cca. 5 minutami, če si bolj svetlopolta, pol pa nadaljuj z 8, naslednjič z 10, itd. Ampak jaz naprimer, nisem bila nikoli dlje kot 15 min.

Ne pretiravaj! x!x

Jaz večinoma redno hodim v solarij, pozimi niti ne toliko, pol pa začnem enkrat aprila spet, da se koža pripravi na poletje, ker sem drugače poleti na morju kot kuhan rak... x:Dx

Scio mi nihil scire

ojla!

hvala vsem za odgovore- malce neodgovorno od mene je bilo, da si prej nisem nikjer nic prebrala, sem pa tezila unemu folku v solariju; kako pa kdaj, pa ce ne bo prevec 20 min, ce to mogoce ni zdravo+ tega imam ful obcutljivo polt, da slucajno ne bom prisla ven kot paradajz, pa so mi zagotavljali da je to popolnoma varno 20 min, da niti ne bo opaznih sprememb,.... imas pa tu zetone, ga vrzes notri pa ti siba 20 minut, ni tko kot v slo, ko gres lahko za 5, alpa 15 minut,....

in zgodilo se je ravno po mojih strahovih. zanima me, kaksen davek-

sem si s tem nakopala; razen opeklin,...

Ojoj, a za 20 minut si šla že prvič? Sej tud če 20 minut laufa, se da še vedno odpret pa it ven... Jaz sem hodila kr dolgo, pa ko so žarnice menjal, me je enkrat že pri 10 minutah ful opeklo, tk da 4 dni nisem vedla kako nej sploh spim...

Drugač pa + za kožo, men vsi mozoljčki izginejo (enim sicer menda nastanejo...), no sej jih tud drugač nimam skor nič, sam res lepo polt dobiš. Optično zgledaš bolj suh x:Dx , celulita se manj vidi, menda do določene mere pomaga pri hujšanju (če že ne, ti da pa vsaj določeno motivacijo, skrb za celo telo...). Pa če maš težave s kakimi vnetji jajčnikov ful pomaga. Rjava polt bolj moške poglede privlači x:Dx , mogoč bi se še kaj našlo... BTW ful so fajne one kreme, ko si jih prej namažeš za hitrejšo porjavitev + neki samoporjavitveno delujejo in nič flekov ne puščajo, pa ful dobr pride. Še ena stvar, da ne rabiš nobenga pudra pol.

- pa, po mojem škodljivo še bolj kot sonce, kaj pa vem, pa da se lahk tvoje slike na internetu kje znajdejo x:Dx Izsuši kožo in hitrej postara... žal. Zato ne pretiravat.

Dobro, kar je, je... a res je shtala lohk, moja sestra si je cist unicila kozho, natancno s temle... tedaj ko je ven prislo in je pretiravala in imela pol skoz tezave s kozo.

Nocem te strasit, a ne delaj tega.

Jaz nisem bila se nikoli v solariju in po mojem tudi nikol ne bom sla (*morda kdaj pozimi, zarad zdravja, depre ali cesa podobnega - NIKAKOR pa ne zarad porjavelosti).

Mi je mimo to.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:)x Hay!

V solariju je pomembno predvsem to, da ko se vležeš na površino, mora biti le ta hladna in se v nobenem primeru ne sme zagreti, kaj šele, da te peče, ko ležiš na njej in imaš potem pordelo kožo. To pomeni, da ne menjavajo žarnic, kar pa je 1000 x bolj nevarno za kakšnega kožnega raka kot naprimer natur sonce.... x8Dx

V glavnem, ko prideš iz solarija te ne sme peči in koža ne sme biti rdeča. To pomeni, da moraš svoj obisk drugič pač skrajšati. Jaz sem bolj temno kot svetlopolta in grem v solarij preden grem na morje. Pa še to ne pretiravam. Zakupim enih 60 minut skupaj, začnem z petimi minutami, končam pa z 15 minutami in to je to. Pač, da dobim malo podlage in nisem čisto brez zagorelosti, ko pridem na morje. x;)x

Seveda je pa tudi razlika ali si v turbo ali navadnih solarijih, saj v turbo mora biti čas sončenja občutno krajši. Jaz grem najraje v turbo solarij z aromaterapijo, kjer ti prijetno diši in prši....Super stvar. Poskusi to...., boš videla, da ti bo všeč. :palec: AMPAK NE PRETIRAVAT :V:

Jaz sem pa proti in ga ne obiskujem vec.

Sem zelo svetle polti in sem imela zelo cudno in nenaravno barvo po solariju. Veliko lepse mi je, ce me malce soncek porjavi...pa se to iz morja nikoli ne pridem ful rjava, ker imam res obcutljivo kozo in brez kreme ( in labele) ne grem nikamor.

Ma raje sem malce bolj bela, kot pa da bom pri 30ih od prekomernega soncenja ze cist gubasta x:o)x

Men pac ni vsec....

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ja, jaz imam tud svetlo polt... pa nikol nisem pretiravala s soncenjem, pravzaprav ravno nasprotno...

Saj veste (nekateri), ko mi je mama vedno govorila: od Lune se ne porjavi. ;) :P

(s tem je cikala na to, da sem bolj nocni tic in se NIKOL nisem prazhila po plazah). Ce morje, sem not... plaza je... za razkazovanje pa tak (tudi)...

Tele sandalcke, ki so v stilu s tem... in tako dalje...

Ful enega balasta.

Na sonce se jaz predpripravim s soncem in cim se da, nosim minice in vse... in imam cist super barvo.

No ja, kakor komu sede. xyesx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Če bi se pa od lune dalo porjaveti bi bila pa tut jst hmm...verjetno že kot kaka hawaičanka ulala x:Dx

Kakorkoli, previdno s solarijem saj to je tako že znano da pretiravat v ničemer ni dobro in sploh - včasih so si ženske celo belile kožo z limono, zdaj pa je "in" da so full zagorele čeprav meni osebno je full bolj fino če ima ženska svetlo polt, ima tut to en poseben čar. Res pa je da potem dostikrat slišiš na račun da nezdravo izgledaš kar je sicer totalni nesmisel...sem zdrava, malce bolj pordim kadar športam v primerjavi z ostalimi ljudmi in ne zato mi ne manjka vitaminov pa tudi problemov s kožo nimam razen tega da jo moram malce bolj zaščitit pred že tako vsem škodljivimi vplivi - enim se pač pozna drugim ne xrolleyesx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

• 1 year later...

Pozdravljeni!

Vem da bo to zvenelo kot da sem ta zadnji čeh, ampak vseeno...... Sem prebirala tole o solariju. Že kar nekaj časa se odločam, da bi obiskala solarij, pa mi do zdaj še ni uspelo.

Še nikoli v življenju nisem bila v solariju in me zanima kako to sploh zgleda in na kaj je potrebno paziti - poleg tega, da se ne pražiš predolgo. Ali se sončiš oz. pražiš popolnoma nag ali je zaradi higiene bolje da imaš na sebi vsaj nekaj; ali se je potrebno namazati s kremo pred sončenjem; ali se navsezadnje da prekiniti sončenje, če ti je prevroče ali moraš čakat, da se ti stečejo tiste minute.

Ali je to podoben občutek kot da bi bil v savni?

Uglavnem, pišite!

Hvala

Jest sem v solariju fasala neke čudne rdeče pikce, ki zgledajo kot pegice. Nič ne srbi sam od solarija dalje se mi vsako leto pojavijo ko grem prvič na sonce :xx!: Sem samo eno pomlad hodila in takrat po 3 solariju dobila tole, pa vprašam zakaj, dobim odgovor: to je čisto normalna reakcija kože na sonce, sej pol ko boš rjava se ne bodo več vidle :eek: :vragec: Idiot! Pred tem nisem imela nobenih problemov sedaj pa tole, vsako leto, pa nima veze kaj naredim za preventivo.

Mene solariji ne vidijo več sem raj bela ko mlek x^x , pa še kakšno gubico si prišparam za kasneje x;)x

Menda pa solariji niso čisto nič bolj zdravi od sonca razen tega da imaš točno odmerjen čas.

Aja, Donda v solariju si nag brez nakita in kremc! Zraven je šprica z razkužilom in brisačke da tisto plastiko ščistiš pred in po sončenju. Načeloma ti ni vroče, ker si lahko naštelaš klimo x8Dx

Sicer pa, škoda kože!

When inner situation is not made conscious,

it happens outside as fate!

C.G. Jung

imam total negativno izkušnjo s solarijem...

prvič (in zadnjič) sem se odločila za tretma v solariju februarja 2002.

solari sem obiskala mislim, da 6x s postopnim podaljševanjem časa...

imam pobleme z aknami in vsi so govorili kako pomaga itd + konec februarja sem šla v italijo in želela fajn zgledat, ne x^x

torej...vse ok

julij 2002 (isto leto poleti) sem v Španiji fasala tako sončno alergijo, da sem jokala!!!

sem 100%, da je kiv solari, ker sem kar temne polti in nikoli nikoli nikoli nisem imela tovrstnih težav.

nikoli več ne grem...pika konec

:xx!: :o|o:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...