cigancica 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 tema namenjena pravljicam.katere pravljice ste imeli najraje kot otroci in ali so vam se vedno najljubse,kako jih vidite zdaj.kako ste si jih interpretirali takrat in kako zdaj .skratka vse o pravljicah Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 30. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2005 jaz sem kot cisto majhna,ko sem se naucila brati,se pravi pri 4-ih letih obozevala zupancicevo zbirko "mehurcki".celo spala sem s to kjigico,namesto s kakim medvedkom kot vsi normalni otroci.pol,kasneje so mi kupili vse mozne knjige walta disneya,ampak pravljica na katero sem nora se danes je PIKA NOGAVICKA.-zame legenda.vidim jo enako kot ko sem bila majhna.zame bo vedno legenda in nikoli se ne navelicam pike.jaz bi kr se nadaljevanja.kje si Astrid? Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 Cigančica Pošpegaj malo forumu, tu smo taki Pikoljubci , da imamo celo temo o Piki odprto Ampak dbest knjiga pravljic so pa 'Japonske pravljice', katerih se je naposlušal in izbral naš Andrej Bekeš (če se ne motim prvi Evropejec, ki je doktoriral iz japonskega jezika ) Blazna knjiga . Za odrasle, bolj kot otroke, ker se pri določenih pravljicah dobesedno naježiš od strahu . Čudovita knjiga za spoznavanje japonske kulture, mentalitete, vrednot. Njihov humor je specialen . Moja najljubša pravljica iz te knjige je: 'Nevestina razvada' Pripoveduje o mladi ženski, ki se je primožila v ženinovo družino. Tam je sirota kmalu začela hirati in vidno propadati. Pa jo tašča prepriča, naj vendar ukrene kaj, da bi ji bilo boljše. Nevesta nebodilena takoj dvigne krilo in tako močno prdne , da se pri tem podre kar zid v hiši, taščo pa odnese daleč proč, čez polje. No, nesrečnico takoj po performansu spodijo od hiše. Med potjo nazaj v rodni kraj neveste, ženina, nesrečnico in vso spremstvo zajame huda žeja. Potešili bi jo lahko s sočnimi kakiji, vendar so veje visoko, pa ne morejo do sadežev . Nakar se ponudi za pomoč sposobna nevesta, ki sproži rafal v kakijeve veje. Ženin oceni, da je žena pravzaprav pridobitev za družino in se vsi skupaj lepo vrnejo z nevesto nazaj na ženinov dom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 30. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2005 no,vidis.japonskih nisem se nikoli brala.si mi dala idejo,bom poiskala te japonske,da vidim mal njihovega nacina ,pa domisljijo v pravljicah.japonci je majo domisljije po moje kr na pretek. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 Knjiga pravljic, ki mi je polepšala otroštvo in bom poskrbela, da jo bo tudi generacijam za mano, je bila "366... in več pravljic". Najboljša knjiga pravljic na svetu!!! Za vsak dan v letu pravljica, pa še kakšna več.... Še sedaj kdaj pa kdaj preberem kakšno pravljico iz te knjige.... Res so super.Dobila sem jo od babice leta 87... Pa sem ji še danes hvaležna... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 Pika Nogavicka, definitivno Vsec mi je bila tudi sneguljcica, medtem ko Trnuljcica ne Pa 3 pujski...Nisem marala Rdece Kapice....Spomnim se pa nekih Disneyjevih knjig...za vsak dan v letu. Tisto mi je mami brala Ma ogromno je tega, veliko naslovov se tudi ne spomnem. Vem, da sem znala Zupanciceve Mehurcke napamet. Prva vecja knjiga, ki sem jo sama od sebe prebrala, je bil pa Vinetou Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Pravljice... ob njih sem gor rasla Klasike kot Rdeča kapica, Sneguljčica, Trnuljčica, Zlata ptica... sem znala skoraj na pamet.Pa ostale pravljice bratov Grimm, zbirka slovenskih (avtor mislim Milčinski), pravljice iz vsega sveta...Malo pozneje izbor iz 1001 noči (ja, bi jo bilo fajn dobiti) Andersenovih pa nisem preveč marala, so se mi zdele preveč mračne... danes bi jih videla drugače. V otroštvu najprej pritegne napeta zgodba, pozneje znaš izluščiti tudi sporočilo, ki ga večina pravljic vsebuje Lepo bi bilo spet vzeti v roke knjigo pravljic Drugače pa je bil pri meni zakon Pavčkov Juri Muri v Afriki in seveda Župančičevi Mehurčki (ne spada ravno v kategorijo pravljic) Za vse Pikoljubc(k)e pa še link:Pika Nogavička Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 1. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 1. februar 2005 thanks,sem precekirala temo o piki nogavicki.je bila celo debata kaj naj bi pika bila po horoskopu.jst sm ji ful podobna bila zmeraj,nekateri so me celo zezali zaradi tega,ker sem bla tko odstekana kot ona.sem lev z luno v levu,pa sploh nisem umirjena kot pravi marsa za leve.pa moja frendica,ki je pa cista pika-res je identicna po vsem,navidez in tudi karakterno,pa je skorpijon s podznakom v strelcu.to je bila po moje tudi pika. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Pravljice iz otroštva: Muca copatarica, Kdo je napravil Vidku srajčico, Bela kača( s kronico na glavi), Ezopove basni, jasno Župančičevi Mehurčki- knjiga , ki sem jo brala tudi mojim otrokom......Moja njaljubša: Mali princ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Če koga ravno zanima za pravljico izdat imam tu en star mail z založniki v tujini. Andres August 2, 1996 Dear Mr. Andres Thank you for your E-Mail of July 8 in which you draw our attention to your children's story. Irwin is an educational publisher, publishing primarily textbooks for elementary/high schools, teacher support material and professional books for educators. Therefore, your project does not fit our current publishing program. You might like to write to the following publishers, including our sister company, Stoddart Kids, 34 Lesmill Rd, Don Mills, ON, M3B 2T6, who publish children's materials: Bantam/Doubleday Canada Ltd.105 Bond StreetToronto, ONM5B 1Y3 Fifth House Publishers620 Duchess St.Saskatoon, SKS7K 0R1 Groundwood/Douglas & McIntyreChildren's Books,585 Bloor Street West, 2nd FloorToronto, ONM6G 1K5 Harbour PublishingP.O. Box 219Madeira Park, B.C.V0N 2H0 Kids Can Press29 Birch AveToronto, ONM4V 1E2 Limur Publishing147 Brooke Ave.Toronto, ONM5M 2K3 Raincoast Books8680 Cambie StreetVancouver, B.C.V6P 6M9 Oxford University Press70 Wynford PressDon Mills, ONM3C 1K9 Tundra Books1434 St. Catherine St. WestSuite 303Montreal, QuebecH3H 1R4 Thistledown Press633 Main StreetSaskatoon, SKS7H 0J8 Whitecap Books351 Lynn AvenueNorth Vancouver, B.C.V7J 2C4 We appreciate you thinking of Irwin and wish you best of luck in finding a publisher. With every good wish.Norma PettitManaging Editor ----------From: Andres To: NeilSubject: About children"s storyDate: July 8, 1996 22:46 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Andres ne morem verjeti, devica v tebi me zmeraj znova preseneti.....Ti si boljši kakor kakšen kraljevi arhivar. A boš še sem na ogled postavil kakšno svojo pravljico? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Točno Lia. Sem arhivar, meili ne gredo od mene, če to niso spami. MOja pravljica žal ne gre sem gor. Osnutek pa lahko, ni problema. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 čakam Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> čakam A mora biti vse v enem dnevu? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 ne Imam časa na razpolago od tod do večnosti Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ne Imam časa na razpolago od tod do večnosti Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Ker imaš časa na razpolaga, se ti ponudim, ter razbremenim čakanja, tako da ga boš lahko namenila še komu drugemu Kiriton, Paren in Srvina, je naslov pravljice. To so tri države na svetu sestavljene iz dveh celin. Na vzhodu mejita Kirition in Paren. Med njima ni meja, vlada harmonija, ljudje so preprosti, revni, ampak vseeno bogati, saj dosegli so nivo, ko volki pazijo na njihove otroke, jeleni prihajajo iz gozdov, delfini so ob obalah. Tam ni zaporov, ni zakona, ni policije in ni vojske, sta le kralj Parena in kralj Kiritona, ki modro vodita svoje ljudstvo. Na zahodu planeta je Srvina. Država kjer bi ljudje želeli živeti mirno, umirjeno, ampak jih zakoni onemogočajo, oziroma še bolj kralj Peter, saj tam je oblast v njegovih rokah, vključno z vojsko in policijo, zapori, zakoni. Peter je namereč tudi edino zemeljsko ime, ki se ga navaja v pravljici. Vsa ostala imena so izmišljena, od drugje so. Kralja Petra prešine, da se v Kiritonu in Parenu lahko boljše živi le iz enega razloga. Tam pred Srvino dobijo sonce, ga ožamejo in potem njim nič kaj dosti ne ostane. Odloči se poklicati vse mornarje, cirkusante, trenerje, ter ti naj bi naučili kite, orke in delfine plavata proti vzhodu. Namen tega je z zalovi zalitje Parena in Kiritona, ter s tem omogočiti več sonca Srvini s čimer bi bilo tudi življenje boljše. To je bila strategija mnogih let in prišel je dan, ko so bili tudi morski sesalci nared za plovbo proti vzhodu. Tam je stoletja prerokba govorila prav o tem, zato sta se kralja Parena in Kiritona složno odloćila da organizirata veliko zabavo po celi zahodni obali obeh držav. Tako je tudi bilo, čez nekaj dni pa so od daleč že videli visoke valove, ki so jih naredili trenirani morski sesalci. Kljub temu se nihče nič ni bal, saj vedeli so kakšno bo nadaljevanje. Ko so se ti sesalci približali zahodni obali obeh držav, so preprosto zmanjšali hitrost, počasi priplavali do obale in se skupaj z državljani obeh držav veselili na tej zabavi. V tem času je kral Peter na zahodu veselje odnesel na njegovo obalo, pogledal je sonce, ulegel se je še na pesek in zaspal. Dolgo se ni zbudil, dokler na tem soncu, za katerim je hlepel ni tudi umrl. Ob tem je vsesplošna radost nastala tudi v Srvini, kjer se je začela zabava podobna tisti na vzhodu. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 zanimivo A ti jo je kdo objavil? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> zanimivo A ti jo je kdo objavil? Menjam to pravljico za PH. Ni noben objavil. Je precej težko napisana, ker se pojavlja veliko imen. Ker niso zemeljskega porekla, se jih otroci težko zapomnejo. To je bolj pravljica za odrasle. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 Poročevalci iz obmorskih mest so sestavili kratka pisma in jih poslali preko golobov pismonoš kralju Parena Mazunu in kralju Kiritona Somalanu. Oba sta pisma dobila približno istočasno, vendar kljub temu, da sta že nekaj let vedela kaj naklepa srvinski kralj Peter si nista mislila, da imajo pisma ravno takšno vsebino. Kralju Somalanu! Spoštovani kralj Somalan! Sporočamo vam, da so domači delfini zazanali visoke valove zaenkrat še razmeroma daleč od kiritonske in parenske države. Delfini menijo, da gre za vodne živali tujega porekla bržkone za srvinske kite in morske pse. Srvinske vodne živali še nikoli niso prišle tako blizu naši obali zato menimo, da gre za posebej učene morske pse in kite, ki bi po besedah, pribežnikov iz Srvine, ki so prišli k nam, morali zaliti obe državi. S spošotvanjem: morski nadzornik Deten Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Sneguljčica in 7 palčkov Trnuljčica Rdeča kapica Pepelka in še in še......krasnih pravljic, ki še vedno živijo z mano... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 2. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Sneguljčica in 7 palčkov Trnuljčica Rdeča kapica Pepelka in še in še......krasnih pravljic, ki še vedno živijo z mano... hm....so prov v tvojem stilu te pravljice,skori povsod so princeze,ki sanjajo princa.pa ti,si si ti tudi zelela romanticnega princa? Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 cigančica seveda,jaz sem dobila , kar sem želela,(moje želje so bile vedno v okviru mogočega) pa še bolj so mi všeč pravljice iz 1001 noči tja me vleče, tja......moja duša.... in čudeži se mi še vedno dogajajo zato verjamem v pravljice (sem preveč nežna duša) Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 2. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 2. februar 2005 lepo Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 5. februar 2005 Prijavi Deli 5. februar 2005 V rokah se mi je znašla knjiga Mali princ Antoina De Saint-Exupery-ja: "Dober dan," je rekel Mali princ. "Dober dan," je rekel železniški kretničar. "Kaj delaš tu?" je vprašal Mali princ. "Potnike pošiljam v zavojih po tisoč na vse strani sveta," je odgovoril kretničar. "Vlake, ki se v njih vozijo, usmerjam zdaj na desno, zdaj na levo." In razsvetljen brzovlak, bobneč kot grom, je stesel železniško čuvajnico. "Zelo se jim mudi," je menil Mali princ. "Kam gredo?" "Celo strojevodja tega ne ve," je rekel kretničar. In pribobnel je razsvetljen brzovlak iz nasprotne smeri. "Kaj se že vračajo?" je vprašal Mali princ. "Niso isti," je rekel kretničar. "Menjavajo se." "Ali jim tam, kjer so bili, ni bilo všeč?" "Nihče ni nikdar zadovoljen tam, kjer je," je rekel kretničar. In prigrmel je tretji razsvetljeni brzovlak. "Tile gredo za prvimi?" je vprašal Mali princ. "Za nikomer ne gredo," je rekel kretničar. "Spijo, pravzaprav zehajo. Samo otroci tišče noske na okenska stekla." "Samo otroci vedo, kaj hočejo," je menil Mali princ. "Zapravljajo čas s punčko iz cunj in ona je zanje vse in če jim jo vzameš, se jočejo." "Srečni so," je rekel kretničar. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.