devica 8. marec 2009 Prijavi Deli 8. marec 2009 Sej to je bil moj point na začetku, sam zdej vidm, da sm ob ponovnem branju tolk oklestla post, da je izgubil mišljeno noto. Sicer pa je odlična knjiga Bruno Bettelheim: Rabe čudežnega- o pomenu pravljic s tega področja, kjer vsako pravljico razloži in analizira z vzgojno- moralnega stališča. Lahko berljiva in prijetna Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gabriel 9. marec 2009 Prijavi Deli 9. marec 2009 To pa še nism bral Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 9. marec 2009 Prijavi Deli 9. marec 2009 jst sem imela pa najrajši tiste slovenske ljudske. Bele kače, železni prstani in tako. Rada sem brala tudi eno, v kateri so množično nastopali mrliči, ki so hodili nazaj vlečt žive za prste na nogah - cele noči nisem spala :OO!: Pa Zlato ptico... Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Cigančica Pošpegaj malo forumu, tu smo taki Pikoljubci , da imamo celo temo o Piki odprto Ampak dbest knjiga pravljic so pa 'Japonske pravljice', katerih se je naposlušal in izbral naš Andrej Bekeš (če se ne motim prvi Evropejec, ki je doktoriral iz japonskega jezika ) Blazna knjiga . Za odrasle, bolj kot otroke, ker se pri določenih pravljicah dobesedno naježiš od strahu . Čudovita knjiga za spoznavanje japonske kulture, mentalitete, vrednot. Njihov humor je specialen . Moja najljubša pravljica iz te knjige je: 'Nevestina razvada' Pripoveduje o mladi ženski, ki se je primožila v ženinovo družino. Tam je sirota kmalu začela hirati in vidno propadati. Pa jo tašča prepriča, naj vendar ukrene kaj, da bi ji bilo boljše. Nevesta nebodilena takoj dvigne krilo in tako močno prdne , da se pri tem podre kar zid v hiši, taščo pa odnese daleč proč, čez polje. No, nesrečnico takoj po performansu spodijo od hiše. Med potjo nazaj v rodni kraj neveste, ženina, nesrečnico in vso spremstvo zajame huda žeja. Potešili bi jo lahko s sočnimi kakiji, vendar so veje visoko, pa ne morejo do sadežev . Nakar se ponudi za pomoč sposobna nevesta, ki sproži rafal v kakijeve veje. Ženin oceni, da je žena pravzaprav pridobitev za družino in se vsi skupaj lepo vrnejo z nevesto nazaj na ženinov dom. Malček se ponavljam kot koledar, ampak tele japonske so res hude Pravljice mi je pripovedoval moj nono . Opazila sem, da na njegov način tudi sama pripovedujem pravljice otrokom , si izmišjujem, dodajam in bogatim situacije .Ko je bila moja prijateljica v bolnici, sem zvečer hodila pripovedovat pravljice njenima hčerkama.No, potem pa mi je prijateljica potožila, da hčerki sedaj od nje zahtevata pravljice, kjer otrociskačejo skozi okno, imajo noge na povštru, hodijo sami na morje, živijo na drevesu, ne hodijo k zobozdravniku, jejo čokolado za zajtrk... *Še naprej iščem Perzijske pravljice Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Še naprej iščem Perzijske pravljice http://www.libris.si/index.php?page=posame...d=9789619173671 Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 ali pa tukaj.. (cobiss baza knjiznic in kje imajo posamezne knjige na izposojo) Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Počasi se bo treba aktivirat, pa malo pobrskat po možganih.Kakšne pravljice za našega vnučka. Sicer imam še čas, pa vendar. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Hvala Punce moje Klarus , se mi zdi, da ni prava. Prvič, ko pridem v Lj- bom probala pogledati v živo knjigo. Knjigo je izdala MK, iz zbirke zlata knjiga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 Knjigo je izdala MK, iz zbirke zlata knjiga. l. '62, razen, ce so potem bili kaki ponatisi...in ne, nisem punca ODGOVORNOST............. : Dolenc, Jože - prevajalec - urednik NASLOV.................. : Perzijske pravljice IMPRESUM................ : [Ljubljana] : Mladinska knjiga, 1962 FIZIČNI OPIS............ : 2 zv. (158 str., [2] f. pril., 164 str., [2] f. pril.) ; 22 cm ZBIRKA.................. : (#Zbirka #Zlata ptica) UDK..................... : 398.2(55)(02.053.2) UDK ZA STATISTIKO....... : 82 VRSTA GRADIVA........... : monografska publikacija, tekstovno gradivo, tiskano COBISS.SI-ID............ : 7747129 Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 10. marec 2009 Prijavi Deli 10. marec 2009 l. '62, razen, ce so potem bili kaki ponatisi...in ne, nisem punca Tale je ta prava ! Ponatisi so bili. Ampak jaz bi knjigo rada kupila. Pardon, pomota Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Reeko 27. september 2010 Prijavi Deli 27. september 2010 Pozdravljeni. Sem novi na forumu in rabim vašo pomoč. Se oproščam osebi, katera je odprla temo samo ne bi rad odpiral nove teme, zato vas nekaj prosim. Že dolgo iščem svoje pravljice iz otroštva. Če mi jih kdo pomaga najti mu bom zelo hvaležen. In sicer ko sem bil mali mi je mami kupila takšno oranžno škatlo v kateri so bile kasete s pravljicami. Mislim, da je rekla, da jih je kupila v svetu knjige. Kaset je bilo pet ali deset. Ne vem točnega števila. Vem pa da je bila na vsaki kaseti po ena pravljica. A in B stran. Prelepo. Žal pa ne morem poklicat spominov nazaj, čeprav sem takrat vedel pravljice na pamet. Kasete so se nato porazgubile, podarile. Zdaj pa na veliko žalujem za njimi. Najbolj sta mi ostali v spominu dve pravljici. Prva govori o Dedeku mrazu. Vem samo, da se začne z eno lepo klasično pesmijo in nato začne govoriti Dedek mraz. Mislim, da je tudi nekaj bolehal v pravljici. Nato pa se spomnim druge pravljice. Tukaj pa imam malo pomešan spomin, ve samo to, da je en fant plezal po nekem drevesu in nabiral sadeže, mislim da jabolka. Bil je zelo utrujen ko je prišel do, vendar je moral te sadeže vreči v neko kočijo ko je odhaja, da se je zaustavila. Več pa se žal ne spomnim. Prosim za vašo pomoč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
no1 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 Hiška iz čokolade v mojih očeh še vedno zmaga, tak da, Janko in Metka Citiraj There is no fate, but what we make. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.