Skoči na vsebino

Trapasta vprašanja

sokrates

Recommended Posts

dobra fora. sem mogu prespat tole. no, odgovor je, da si zapadel kartezijanskemu dualizmu. x:Dx od descartesa naprej se realnost deli na res extensa in na res cogitans, tj. razsežno in mislečo stvar. v tvojem primeru ju predstavlja nosilec informacije in inaformacija sama, respectively. sama informacija se nahaja na področju zavesti. tehnologija jo preko dekoderja zakodira v binarni sistem in pošlje s cca. svetlobno hitrostjo v vakumu s pomočjo elekrto-magnetnega valovanja. na drugi strani se zadeva prebere nazaj in imamo prenos informacije. keč je pa v tem, da se elektro-magnetno valovanje dejansko dogaja s pomočjo gibanja elektronov (maxwellove enačbe itd.), ki imajo sicer majhno, tinny-winny težo, ampak težo anyway. relativnostna teorija pa pravi, da masni delec ne more potovati s svetlobno hitrostjo, pa čeprav ima tinny-winny maso. enostavno no can do. v tvojem primeru pa sploh nimamo nosilca informacije in če bi bilo to praktično izvedljivo, bi šlo za prenos informacije. nosilec informacije bi bila pa vedno zavest, tu so pa hitrosti neomejene. recimo. in če dobr pomislem, je to praktična izvedba telepatije. x:Dx

jaz si ne bi upal govoriti o valovanju na palici, ko gre za translatorno gibanje in ko se noben posamezen del ne premakne niti za fragment svetlobne hitrosti. ta paradoks je podoben plosku z eno roko, ki je tudi neizvedljiv, in ga uporbljamo zato, da zatrokiramo razum. x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

ta paradoks je podoben plosku z eno roko, ki je tudi neizvedljiv, in ga uporbljamo zato, da zatrokiramo razum. x:px

Tole je popolnoma res. x:Dx Ampak je še vedno vprašanje, ali res ni nobenega mini-vala? ni nobenga premika atoma v drugega in nato v naslednjega itd? x:px

tale spodnja, je pa bolj zabavna kot težavna, ampak še vseeno, haha... x:Dx

http://www.shrani.si/f/h/Ac/1K1YMVLi/1286721938864.jpg

Ja, to kar si napisala je značilno za prtisnjeno tipko Insert. Najbrž si jo pomotoma prtisnila in ti je zato za vsako črko k si jo napisala zbrisalo naslednjo. Ko boš kaj pisala, prtisni Insert, se postavi na sredo besede in boš vidla da tako dela. Pol pa še enkrat prtisni Insert in bo nehalo. x;)x

Že od nekdaj, nimam pojma ne od koga, ne od kdaj, vem, da se podarja cvetje ob veselih priložnostih neparno število, v primeru smrti pa parno, recimo sveč...

Utemeljitev tegale je taka - neparno število kliče po še več, parno pa ne...

Mi lahko kdo razloži kaj več,ima morda kdo tudi to v navadi, mene zaradi tega dostikrat čukasto gledajo... :inocent: :O: x:Ix

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Že od nekdaj, nimam pojma ne od koga, ne od kdaj, vem, da se podarja cvetje ob veselih priložnostih neparno število, v primeru smrti pa parno, recimo sveč...

Utemeljitev tegale je taka - neparno število kliče po še več, parno pa ne...

Mi lahko kdo razloži kaj več,ima morda kdo tudi to v navadi, mene zaradi tega dostikrat čukasto gledajo... :inocent: :O: x:Ix

živim se podarja neparno - ker tako dobijo svoj "par"

mrtvim se podarja parno (tut za rože) - ker že majo svoj "par"

tko so men tole razložil x:o)x

me pa zanima pol, zakaj recimo se podarja ducat (12) vrtnic in to velja še za ful ql? Al pa celo dva ducata??!? Kle si pa že carica, da to dobiš x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 1 month later...

kakšen pomen ima vid oz. perspektiva oz. shiza oči pri naši zavesti o nas in našem svetu x?x

recimo, normalno mišljenje je, da imamo predstavo, da se nahajamo v možganih. jaz, nimbus, osebek s tem telsom, željami, strahovi, veselji, stremljenji, zanimanji itd. se nekako nahajam v glavi. nimam občutka, da bi bil ravno v levem kolenu in tudi, če bi imel nesrečo in bi mi morali amputirati nogo, se jaz kot identiteta nimbusa ne bi čutil niti za ped prikrajšanjega. lahko bi šel s to abstrakcijo v limito in ugotavljal brez česa pa ta identiteta le ne bi mogla obstajati, vendar bi zapadel zahodnemu fizikalizmu, ki išče ljubezen v raznih transmiterjih, pa niti ni to moj namen. ampak dejmo se vprašat, kakšna bi bila naša percepcija sveta in predvsem nas samih, če bi imeli oči fizično postavljena levo in desno oko na levem in desnem kolenu, respectively x?x ali bi imeli še vedno občutek, da smo v možganih, ker se pač tam dogaja vsa ta igra nevrotransmiterjev ali bi se identificirali bolj s kolenom x?x x:Dx namreč, meni se zdi druga varijanta veliko bolj argumentativna.

recimo, imam električno zobno ščetko. in ko si pucam zobe in gledam v kišto od monitorja se ta nekam zelo čutno trese. in to zelo opazno. človek ima dejansko občutek, da se ta svet pojavnosti trga narazen. in tisto kar človek vidi, to je za njega "bog i batina", takoj postavi nov oltar in hopla, gremo na kolene. x;)x

gorski veter pa še naprej neusmiljeno oblizuje nedostopne vrhove

in se ne zmeni za našo slepoto in naivnost.

namreč,

domačnosti ne pozna,

koristoljubnost mu je tuja,

še redkega alpinista

komajda povoha.

v svoji večnosti

motri niti šepetave

melodije,

prepuščajoč se

zakonom univerzuma.

ihhaaaaaaa x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

mater, sem mislu, da bo najmanj ene deset postov že prišlo vmes. pa vidim, da je sam lili mai se me usmilla. tema nage babe in kako do petkratnega orgazma pa že pet strani v eni uri. x:Dx

ne, ne... to je moje naravno stanje. včasih sem se zakaju...

.

.

.

pol sem pa vidu, da se mi ni treba. x:Dx

sam, tale perspektiva in pogled... to mi je ful zanimiv. x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

ampak dejmo se vprašat, kakšna bi bila naša percepcija sveta in predvsem nas samih, če bi imeli oči fizično postavljena levo in desno oko na levem in desnem kolenu, respectively x?x ali bi imeli še vedno občutek, da smo v možganih, ker se pač tam dogaja vsa ta igra nevrotransmiterjev ali bi se identificirali bolj s kolenom x?x x:Dx namreč, meni se zdi druga varijanta veliko bolj argumentativna.
x:Dx sumim, da majo ravn mozgani vecji pomen... pr percepciji... kt njihova pomozna orodja - vid, itd in se vceji kt lokacije le-teh... namest, da bi se sam sprasevali, se lahk tud poskusi... ce srkajo mascobo z riti in z njo filajo ustnce... zkj pol neb mogli izrezat uck, jih prisit na koleno in evo ti... odgovora... :inocent: cepinova bi znala vedt... x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

evo mene tud nekaj že dolgo zanima pa hočem vprašat.

Odkod se pojavijo tele mušice na sadju?? x?x

Mislm kar pojavijo se? xnckrivx

Praktično iz niča se ustvarijo? x:o)x :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:Dx sumim, da majo ravn mozgani vecji pomen... pr percepciji... kt njihova pomozna orodja - vid, itd in se vceji kt lokacije le-teh... namest, da bi se sam sprasevali, se lahk tud poskusi... ce srkajo mascobo z riti in z njo filajo ustnce... zkj pol neb mogli izrezat uck, jih prisit na koleno in evo ti... odgovora... :inocent: cepinova bi znala vedt... x:Dx

ja, js pa tko razmišljam. rečmo, da bi meu oči na kolenih. to je zdej predpostavka. hodim po svetu z višino pol metra. in sem osamljen. spet predpostavka. čerpav je velikrat res. x:Dx no, in grem na onaonpikakom in si zrihtam blajnd dejt. da se sploh spoznava na ulic, si pošljeva sliko. ampak, ej, js ji bom reku naj mi pošlje sliko

.

.

.

kolen. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

vsi, vsi... lili

no, še en primer. iz "oko duha" od dennetta. človek se skuša spravit v vlogo netopirja in se potem vprašaš kakšna bi bla percepcija sveta. netopirji zaznavajo prostor z vonjem oz. neke radiacije in so sploh slepi. to nardimo težko, če pa že, je pa naš novi svet ful drugačen. skor tko, ko če si lačen. zakaj sploh to x?x zato, ker vsa domnevna vednost in znanje temeljita na samoumevnih dejstvih. zato tut razlika napiše, da se je treba skos spraševat in vse prevpraševat. in pri ljudeh vid skor vse povoz. sej veš, ko sem ti enkrat razlagu to. ne rečemo "povohaj kako diši" ampak rečemo "poglej kako diši" in ne "potipaj kako mehko" ampak "poglej kako mehko". no, to biu tut eno izhodišče v prid tezi, da sta govorica in jezik posledica in rezultat neke druge temeljitejše bitnosti v subjektu. ker subjekt je predmet analize. namreč, nikjer ga ni. mamo sam roke pa noge pa glavo pa še neke misli, ki se sučejo okol seksa... xDDx pa še tu so možne kombinacije. no, to bi blo nasproti heideggerjanski tezi, da je v jeziku resnica in da ne govorimo mi, temveč jezik sam. no, v poeziji po mojem to povsem drži. poet bi lahko biu sam medij. x:)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

• 2 months later...

sej je ne...

ker drgač ne bi bla usaka čokolada (ops. maščoba iz čokolade) do smrti na riti... xcivx menda x:Ix

kaj pa leonardo?

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

• 2 weeks later...

Rabim en znakec, pa ga ne najdem v naboru posebnih znakov v wordu ...

tri pikce, sam da niso v ravni vrsti, ampak je srednja nad drugima dvema .. tko da zgleda ko piramida, trikotnik iz treh pikic

.

. .

tko nekak, sam da je v eni vrsti, en sam znakec ... načeloma bi moral obstajat, glede na to, da ga v knjigi pred sabo gledam .... :o|o:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

dobr da si dala ta link gorhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif, bom fajn pogledat če bom kdaj rablahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Evo tole bom postavila v rubriko tatrapastih, malo sebi v opravičilo, ne m izamert...

ampak RESNIČNO ne znam - CITIRAT!!!! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

v svoj zagovor tole:

sem šla pod FAQ, nič našla. :wacko:

našla nekaj pod temo nekaj o začetnih korakih v svet LF, a spet nič našla. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif

Pa tudi dala sem pod naji citiraj, pa citira, pa citat.. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon28.gif

tokrat sem to besedo ponovila, da mi je že čudna, ko jo slišim. Sploh ne vem več, kaj pomeni :icon17: :wOOt:

skratka, ne znam. xnckrivx

če grem na tekst, ki ga želim citirat, pa stisnem citiraj, mi vrže ven komplet vse, pa še v oklepajčkih z vrhovi.

če dam samo najprej citiraj, me vrže kar nekam.

skratka

plis heeeelp

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

kaj pa bi rada citirala, tekst, ki so ga napisal avtorjihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

ja, larisa22, npr. tole, kar si ti napisala, da bi blo v okvirčku?!

Kako nisi poštudirala, saj imaš že preko tristo objav..

V desnem okvirčku poleg ocene,imaš zavihek -citiraj in zraven - multi citat.

Kako nisi poštudirala, saj imaš že preko tristo objav..

V desnem okvirčku poleg ocene,imaš zavihek -citiraj in zraven - multi citat.

a tko?

ohoho, pa znam http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif !!!!

sej to sem probala pa mi ni prijelo.

no sam da vem.

hvala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

a tko?

ohoho, pa znam http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif !!!!

sej to sem probala pa mi ni prijelo.

no sam da vem.

hvala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

no upam, da sedaj veš kako, pa da ti bo uspelo citiratihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

• 2 weeks later...

najbrž že kar pri kakem zlatarju (za prvič je pa sploh kul, da so vsaj srebrni in to 925, skratka čimbolj kakovostno srebro da je, še boljš pa zlati, sej lohk ubodeš belo zlato).

Malo se zaraste, ja, vendar se lohk 'zvrta' xDDx pač kar čez. Sam ti ne priporočam, pejt rajš po propisima si to narest. x;)x

(k js sem sebi pa neštetim tele luknje delala, rajš ne povem, s čim vsem x:o)x x;)x - no js mam še vedno majhne brazgotinice, k sem jih imela več - uhanov... pa mesarske luknje sem si delala, pr drugih sem bla bl nežna x:)x)

aja a to je trapasto vprašanje? xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

najbrž že kar pri kakem zlatarju (za prvič je pa sploh kul, da so vsaj srebrni in to 925, skratka čimbolj kakovostno srebro da je, še boljš pa zlati, sej lohk ubodeš belo zlato).

Malo se zaraste, ja, vendar se lohk 'zvrta' xDDx pač kar čez. Sam ti ne priporočam, pejt rajš po propisima si to narest. x;)x

(k js sem sebi pa neštetim tele luknje delala, rajš ne povem, s čim vsem x:o)x x;)x - no js mam še vedno majhne brazgotinice, k sem jih imela več - uhanov... pa mesarske luknje sem si delala, pr drugih sem bla bl nežna x:)x)

aja a to je trapasto vprašanje? xDDx

zihr si uporabila iglo pa plutovinast zamašek x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...