Skoči na vsebino

Trapasta vprašanja

sokrates

Recommended Posts

zakaj ni snega :C:

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Pliz. folk, HELP!!

A kdo ve, kolk stane gips na zlomljeno roko z vsemi pregledi, ce clovk nima urejenga obveznega zdravstvenega zavarovanja, ker kurci na zavodu pač ne delajo v prazničnem času!!!????

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

A obstaja kaksna tema, kjer se nizajo splosna in prakticna vprasanja, pa ni nujno, da so trapasta?

V tole temo sem ze nekajkrat vpisala vprasanje, ki mu ne bi rekla trapasto, ampak se mi je res brezveze zdelo odpirat temo samo zato, da bi vprašala, kje piše npr. številka zdravstvenega zavarovanja. Tudi odgovor na tole zgornje vprašanje bi bil dobrodošel, če bi seveda ne ignorirali te teme, ki je ze naslovljena tako, da jo clovek obide.

Mi lahko kdo da link od teme, kjer bi lahko clovek na hitro vprasal in brez dolgovezenja in pametovanja izvedel, koliko zlic sladkorja (ce sploh) gre v maso za palacinke, kje pise stevilka zdravstvenega zavarovanja in kako se reče domači svinji po latinsko.

Hrepenim po temi, kjer bi dobila ekzaktne odgovore na ekzaktna raznolika vprašanja.

Ce take teme se ni, bi jo ob naslednji priloznosti odprla in jo naslovila (Ne)prakticna vprasanja.

Zmenen? Zmenen. :mex:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

A obstaja kaksna tema, kjer se nizajo splosna in prakticna vprasanja, pa ni nujno, da so trapasta?

V tole temo sem ze nekajkrat vpisala vprasanje, ki mu ne bi rekla trapasto, ampak se mi je res brezveze zdelo odpirat temo samo zato, da bi vprašala, kje piše npr. številka zdravstvenega zavarovanja. Tudi odgovor na tole zgornje vprašanje bi bil dobrodošel, če bi seveda ne ignorirali te teme, ki je ze naslovljena tako, da jo clovek obide.

Mi lahko kdo da link od teme, kjer bi lahko clovek na hitro vprasal in brez dolgovezenja in pametovanja izvedel, koliko zlic sladkorja (ce sploh) gre v maso za palacinke, kje pise stevilka zdravstvenega zavarovanja in kako se reče domači svinji po latinsko.

Hrepenim po temi, kjer bi dobila ekzaktne odgovore na ekzaktna raznolika vprašanja.

Ce take teme se ni, bi jo ob naslednji priloznosti odprla in jo naslovila (Ne)prakticna vprasanja.

u jst tut... ampak a veš kaj bi to pomenlo x?x

da je na drugi strani sam bog x;)x

če vemo, kej povemo... drugač smo pa tih... koliko stane gips pa ne vem, ga še nisem imel v življenju. ti pa priporočam kalcijeve šumeče tablete x:)x

najprej je številka izdajatelja

potem je št. zdr. zavarovanja

sledi ime, priimek

in datum rojstva x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

V koliko imate trapasta vprašanja, bo ta tema kot nalašč za vas.

jes mam morje tko trapastih uprašanj, da jim še sam ne znam odgovort, pa tko sm pametn x^x :o|o:

npr... zakaj use skp tole zdej?

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

ka pa, če z odgovorom nism zadovolen?

pol pejt pa na pir x:o)x

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

u jst tut... ampak a veš kaj bi to pomenlo x?x

da je na drugi strani sam bog x;)x

če vemo, kej povemo... drugač smo pa tih... koliko stane gips pa ne vem, ga še nisem imel v življenju. ti pa priporočam kalcijeve šumeče tablete x:)x

najprej je številka izdajatelja

potem je št. zdr. zavarovanja

sledi ime, priimek

in datum rojstva x;)x

Ok...na metafizična vprašanja itak ne pričakujem odgovora, vsaj ne enotnih. (Čeprav se mi še vedno ne zdi fer, zakaj je ta siva kepa- možgani imenovana- sposobna formirat vprašanja, ki presegajo človekov um, odgovorov pa ne) xrolleyesx

Sicer pa thanx za tole št. zavarovanja. :palec:

Dear Human,

uhuhu... deeeeeeeeep... f*ckin deeeeeeeeeeeep :palec:

eno tako preprosto vprašanje, razumeš, pa ti vsi dohtarji pa iq-friki pogledajo v tla. s tem vprašanjem se je prvi resno (mislem resno... tko, da je nekam tut pršu) ukvarjal immanuel kant v svoji kritiki čistega uma in ravno s tem sem se ukvarjal danes. tko, da lahko postavim vprašanje tule... kako to, da so v transcendentalni aestetiki a priori sintetične sodbe mogoče x?x x:Dx x:Dx x:Dx sem čist zmeden, ne vem kam naj pogledam, kaj naj si mislem itd bla bla bla... puzzle za puzzle upajoč do zora. ampak to je eno dobro vprašanje za meditacijo in to sem ti hotel povedat. x;)x

fuf...

gone

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Kopernikanski obrat x!x

Dear Human,

Kopernikanski obrat x!x

ha... boš vidla bom naredu nimbusov obrat... sam ga bom sam jst šteku... ker se bo sam men zavrtel x:Dx

ma, tko si skrivnostno redkobesedna, da mam občutek, da bi znala kej več vedit x:px

mislem... če obvladaš kanta si za ožent x:px

ni važn kolk si stara pa kako zgledaš x:Dx

ženska, ki prebavi kanta je za občudvat... to bi še šopenhauer priznal x:px

P.S. pismo ej... se morm mirkat zdej kaj pišem x:Ix

Fernando Pessoa

Bučko x:o)x

Ne rečem, da Kanta prebavljam in obvladam, ampak zavoljo študijskih obveznosti se dobim kdaj pa kdaj z njim, pa mal poklepetava. :inocent:

Dear Human,

huh... x:Dx

če si kdaj pri volji se lahka kdaj "zakantava" v MISC temi x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

• 2 weeks later...
:palec: :palec: x;)x

še eno vprašanje? a mogoče kdj zvečer če ne morete zaspat namesto ovc štejete ljudi, ki bi prišli na vaš pogreb? x:Dx men je to skrajno zabavno pa še hitr zaspim x:px

pizda... dober si... jst prštejem en, dva, tri pa sem naokol... ampak spim pa še vseen ne x:Dx mam pa res velikrat kakšne hude durhzuge čez bučo in se je že parkrat nardil, da sem prou ustou, zalaufu comp in pisu... pa sm pisu, pa pisu pa pisu x:Dx in ko sm zbutu ven sm šou spat... spau ko angelček pol x;)x

Fernando Pessoa

ženska, ki prebavi kanta je za občudvat...

..jap, za obcudovat-in to na zaprtem oddelku psihiatrične bolnišnice... xrolleyesx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

xsmx

:frog: :frog:

kaj se ti režiš ko pečena piška :vragec:

zdej, ko ratujem počas plešast in ne morem več tolk zbirat... xrolleyesx ... vzamem tut one k konsalika berejo x:Dx

ammm... recimo, da bi se rodil brez čutov... t.j. da bi bil slep, gluh, ne bi vonjal, bi bil brez okusa in koža bi bila povsem nesposobna otipa... ali bi sploh imel avtozaznavo... ali bi sploh vedel za sebe, i.e da sem x?x

Fernando Pessoa

kaj se ti režiš ko pečena piška :vragec:

Se opravičujem gospod filozof. :vragec: x;)x

zdej, ko ratujem počas plešast in ne morem več tolk zbirat... xrolleyesx ... vzamem tut one k konsalika berejo x:Dx

Zanimivo...

ammm... recimo, da bi se rodil brez čutov... t.j. da bi bil slep, gluh, ne bi vonjal, bi bil brez okusa in koža bi bila povsem nesposobna otipa... ali bi sploh imel avtozaznavo... ali bi sploh vedel za sebe, i.e da sem x?x

x?x :irs:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

kaj je tu zanimivo... x:Dx

v bistvu je glih kontra... pred desetim letom bi imeu šanse pri onih ki berejo daniele stil, zdej mam pa sam še pri onih ki se kantajo x:px ampak to pa še nism pogruntu, da jih morm it na zaprt oddelk iskat x:Dx

ja zdej, če izključiš svoje čute in če nič ne ostane potem je "vse kar je" zunaj tebe in moraš tam iskati realno/resnico what so ever. tako trdijo empiristi in današnji znanstveniki, ki ničesar ne verjamejo, če ne morejo zmerit, stehtat itd bla, bla, bla. če pa kaj ostane, je pa lahko prav tisto nekaj super-truper-just-you varianta, ki je v 24/7 odnosu s svojimi čuti samo zbegana in medla. jst ne vem, zato vprašujem. a veš... ko dekart reče "mislim, torej sem" je čist kul, če ostanem od zdaj naprej brez čutov, ker sem do sedaj že konzumiral toliko vsebine, da imam kar nekaj balasta za predelat/razmišljat. inherentno imam pač samo razum, ampak ta je samo forma in ne vsebina, ker razum ne more misliti samega sebe. nuca staff. no, ampak če bi se pa že rodil brez čutov, a bi imel sploh kakšne ideje, misli, whatsoever, da bi na njih lahko apliciral logične forme, kot so načelo neprotislovnosti in identitete. that's the question. z drugimi besedami... o vsem o čemer premišljuješ, je vsebina tega vedno prišla skozi ušesa, usta, oči itd, inherenten ti je samo način razmišljanja. zato bi rad spoznal kakega frika, ki meditira 24/7... oni baje bolj vejo kaj dogaja "tam gor" x:Dx

torej, če bi se v tem primeru ovedel obstoja bi bla to huda izkušnja. zdaj se dojemaš kot majhen, debel, plešast, živčen, prešvican, zgaran, ničvredneš, ampak vse te stvari dobiš samo preko špegla in refleksije preko drugih ljudi. tisto notranjo izkušnjo pa v bistvu sploh ubesedit ne bi mogla. ni besed... bi si mogla rigat na uho, al pa kej x:Dx

yeah, I know... but I'm just in the good mood x;)x

Fernando Pessoa

Mam eno trapasto vprašanje... kako naj skenslam te reklame, k mi jih pošiljajo na email? Sem jih že hotla blokirat pa ne gre. Dobivam jih pa po 100 na dan, kar ni normalno...

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Mam eno trapasto vprašanje... kako naj skenslam te reklame, k mi jih pošiljajo na email? Sem jih že hotla blokirat pa ne gre. Dobivam jih pa po 100 na dan, kar ni normalno...

Trapast odgovor - odklopi se z interneta... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif

Malo manj trapast odgovor - uporabljaj Mozilla Thunderbird ali SeaMonkey kot email client.

Druga možnost - zamenjaj email naslov... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e010.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

ne moreš blokirat... blokiraš lahko bivšega, ki te še nadleguje, x:px ne pa spam... spam vedno zamenja vsebino "pošiljatelj" in zato potrebuješ spam filter... to je software, ki ga kupiš... če si mona x:Dx sam mam comp v mreži in to ureja frend tko, da ti lahko rečem, da poguglaš "spam filter" za OE ali thunderbird (karkoli že uporabljaš) in potem program skrekaš (ups, it wasn't me x:Dx ) in to je to. vsak emejl naslov dobijo takoj. sam dobim ene 100 mejlov v cca. 2-3 dneh, ampak s spam filtrom sploh ne vem nič o tem. vsake tolko cajta pol sam pobrišeš.

x;)x

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...