Skoči na vsebino

Trapasta vprašanja

sokrates

Recommended Posts

vem kaj hočeš povedat in seveda ti dam prav. no, jaz ti pa hočem povedat, da se ravno v teh vsakdanjih banalnostih skriva nek globlji pomen, na nek način tudi naše pravo bistvo, ki ga pri površni obravnavi enostavno spregledamo. seveda se poistovetimo s telesom, to ni še nič, ljudje se poistovetijo s hišo, pravijo moja hiša, moja zemlja, moj avto, moje felge. vse to sprejemamo ravnodušno in samo po sebi razumljivo. in vendar kaže na stanje našega duha. kompletna potopljenost v ego. mene je pustila, jaz sem nesrečen, meni je figo pokazu, jaz sem zgubil službo itd. duh pa meditira zadaj in sem mu j*be. v bistvu čaka, da pridemo k seb in se začnemo spet poslušat. da postanemo spet operativni in lahko nekaj naredimo.

xrainbowx

Že že, sej ti tud jest dam prov (očitno en drugmu kr naprej dajeva prov, samo iz enega nerazumljivega razloga morva te svoje "prave" še utemeljit... x:Dx ), ampak ravno te banalnosti so tiste, zaradi katerih potem globlji pomen eventuelno enkrat, ko se zavemo, da se našemu duhu j*be, tudi najdemo. Če ti ne poznaš "moje hiše", "mojga avta" (ki mora biti obvezno boljši od sosedovega), "mojega" partnerja/partnerice, celo "mojega" zdravja in včasih celo "mojih" čustev itd. in tega enkrat ne izgubiš, se tvoj, duh, ki se mu j¸be za "tvoje", ne bo nikoli prebudil, ker človek nikoli ne bo imel potrebe po tem, da ga išče... Če je človek sit, zadovooooljen, zadovoljeeen in srečen se bo težko odpravil iskat tistega, ki se mu j¸be, a ni tko? Če pa človeku stalno neki fali, se pa začne spraševat in postavljat "butasta" vprašanja, zanče nekaj iskat in na konc se tistemu, ki se mu je prej j*balo, ne j*be več in ergo, smo pri duhu...

Ok, tole sem zdej mal zakomplicirala, ampak mislim, da se vseeno da izluščit bistvo, če se ti ravno ne j*be za vse skupaj x;)x

živi in pusti živeti
Deli na socialnih omrežjih

Že že, sej ti tud jest dam prov (očitno en drugmu kr naprej dajeva prov, samo iz enega nerazumljivega razloga morva te svoje "prave" še utemeljit... x:Dx ), ampak ravno te banalnosti so tiste, zaradi katerih potem globlji pomen eventuelno enkrat, ko se zavemo, da se našemu duhu j*be, tudi najdemo. Če ti ne poznaš "moje hiše", "mojga avta" (ki mora biti obvezno boljši od sosedovega), "mojega" partnerja/partnerice, celo "mojega" zdravja in včasih celo "mojih" čustev itd. in tega enkrat ne izgubiš, se tvoj, duh, ki se mu j¸be za "tvoje", ne bo nikoli prebudil, ker človek nikoli ne bo imel potrebe po tem, da ga išče... Če je človek sit, zadovooooljen, zadovoljeeen in srečen se bo težko odpravil iskat tistega, ki se mu j¸be, a ni tko? Če pa človeku stalno neki fali, se pa začne spraševat in postavljat "butasta" vprašanja, zanče nekaj iskat in na konc se tistemu, ki se mu je prej j*balo, ne j*be več in ergo, smo pri duhu...

Ok, tole sem zdej mal zakomplicirala, ampak mislim, da se vseeno da izluščit bistvo, če se ti ravno ne j*be za vse skupaj x;)x

uf, tole si pa lepo napisala, razumem in se podpišem. x:px

alativera. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Jst mam eno vprašanjce.

Verjetno trapasto.

Pa bolj kot ne za Nimboshota.

Skratka ... nekega lepega dne, ko sem se spravljala s plezanja domov,

je mimo mene pribrzel kolesar, ki je imel ravno takšno čupco, kkr jo ma na fotki v profilu tud Nimbus.

Torej x!x

A je kratka irokeza zej le trenutna top kolesarska moda al gre kakšen poseben znak, ki je bolj kot ne razumljiv le kolesarski eliti ... al kako x?x x?x

Pa ja, jst to resno sprašujem!

x:Dx

Pa lp x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

nimbosho x:Dx

ne vem. ti čisto iskreno povem. men se upira povprečna morala in se mi upira povprečna družba in iz akta tega upora sem lansko leto v bistvu imel irokezo. trenutno sem pa pobrit. ampak je fajn met irokezo na bajki, pa če še dobr leti pol pa sploh. ker za to moraš biti malo divji. tisto, da sam mal trajbaš naokol in se ti mal seja... to ni nič x:Dx vse te družbene norme, obleke, kravate čisto poneumi folk, da se sploh izrazit ne zna. to je čista beda.

in indijanci so zakon. x:Dx

drugač pa čelado na glavo. x;)x zdej je recesija in je folk tegotn... na babnco, froce, šefa, sebe, pol pa še kolesarskega nebodigatreba. takle pač mamo...

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Tnx, lepo si mi tole razložu! x;)x

... Indijanci pa aerodinamika x:Dx x;)x

... pa ja, če mi ne bi blo tok žal svojih dolgih las, mater da bi jst tud mela eno scufano punx čupko x:px

... Say what you mean

And mean what you say ...

Tnx, lepo si mi tole razložu! x;)x

... Indijanci pa aerodinamika x:Dx x;)x

... pa ja, če mi ne bi blo tok žal svojih dolgih las, mater da bi jst tud mela eno scufano punx čupko x:px

ne, ne, ne... kar pust dolge lase. x:)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

če gre lift 100 kmh in ti imaš liftovo hitrost pa recimo lahko skočiš s hitrostjo 10 kmh pomeni, da boš še vedno imeu 90 kmh.

palačinka. x:Dx

zato. x:px

xrainbowx

Fernando Pessoa

da. ko skočiš nastane dodatno trenje, tj. zračni upor, ki te upočasni, in zato pristaneš nekaj centi nazaj. v vakumu bi pristal na istem mestu. prav tako v kabini. recimo v avtobusu. a si predstavljaš, da spustiš v avtobusu balon in ti uide v kontra smer vožnje x?x ne. torej. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

da. ko skočiš nastane dodatno trenje, tj. zračni upor, ki te upočasni, in zato pristaneš nekaj centi nazaj. v vakumu bi pristal na istem mestu. prav tako v kabini. recimo v avtobusu. a si predstavljaš, da spustiš v avtobusu balon in ti uide v kontra smer vožnje x?x ne. torej. x:Dx

xrainbowx

ampak, kaj pa gravitacija? okej avtobus gre naprej in vse to, ampak a ne deluje na balon tud nenhna gravitacija navpično navzdol...? x:Dx

ja, deluje. ampak deluje tut na avtobus. zakaj bi se pol njuni hitrosti medsebojno razlikovali x?x gravitacija je odvisna od mase in seveda ima avtobus večjo maso, ampak če hočeš karkoli spravit v gibanje, moraš ta delec pospeševat. in to počneš z večjo maso težje. in tako se ta vpliv večje mase izniči. to je ona fora, da v vakuumu ptičje perje in gromozansko težka stvar padata z enako stopnjo, tj. hitrostjo. avtobus da hitrost tebi ki sediš in ti daš hitrost balonu. ko ga spustiš gre navpično gor (če so zaprta vsa okna), tj. še vedno ima to hitrost.

xrainbowx

Fernando Pessoa

ooo... bejžmo x:Dx

kar pet k onemu šlogarju

.

.

.

ti bo peu pesmice.

x:Dx x:Dx x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

widm, da sm spet edini, k use we in k sm veseu, da nism žalostn, vas bom mal razswetliu.

torej...

če greš z elewatorjem u 9. štuk in se fukneš čes okno se sliš tko.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatup.

pol pa če greš peš u prwi štuk pa padeš čez okn dol, pa zgleda tko: tup.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sam nism zihr, če je wrstni red ta praw. kdor hoče to prewerit, more po moje začet s prwim štukom.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

ej, nisem... majke mi. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

ja , ker je nesorazmerno velik, kljub padcu se mi zdi pokončen, kar je tudi za upoštevat pri matematičnih izračunih od nimbusa, pa še sprašujem se ali je avtor slike s tem hotel kej posebnega povedat, a da mi tega nismo opazili, torej bl vi kot jaz.

eni so pač bolj žilavi kot drugi....matematično nedokazano x:Dx

• 1 month later...
Guest razlika
kko lahk neki, kr se ne spomnis, izpade nepozabno :inocent: :o|o:

:sori: nimam pojma. Mogoče zato, ker se hočeš na vsak način spomnit, to pa lahko traja in traja....

Prav. Vsi želimo bit srečni. Trpljenje nas pelje k raziskovanju in izvoru in tak. Ampak zakaj sploh trpimo? V čem je point? Čemu to služi? Odmislim to, da moram jaz v tem kontekstu dospet do nekih spoznanj... ampak, zakaj sem se sploh znašla v poziciji, da moram to spoznat? Zakaj se je potrebno s tem ukvarjat? Men to ni jasno.

:sori: nimam pojma. Mogoče zato, ker se hočeš na vsak način spomnit, to pa lahko traja in traja....

Prav. Vsi želimo bit srečni. Trpljenje nas pelje k raziskovanju in izvoru in tak. Ampak zakaj sploh trpimo? V čem je point? Čemu to služi? Odmislim to, da moram jaz v tem kontekstu dospet do nekih spoznanj... ampak, zakaj sem se sploh znašla v poziciji, da moram to spoznat? Zakaj se je potrebno s tem ukvarjat? Men to ni jasno.

zato, k si ewa in si bla izgnana iz raja, pa si widla, da si se zajebala in zdej, k bi rada nazaj, se moraš pa naučit ponižnosti, hwaležnosti in brezpogojno ljubiti, ker pa si kao pametna, pa se to loh naučis samo skozi praktične situacije.

ircal sem x^x

Guest razlika
aja, no sej.... kaj čmo, nimamo kej, ko je pa lilit šla. Ker ona je adama tako nesrečnega naredila. No ja.... sej bo. Imam močne korenine, močne... ni kaj! Tako da, če bom šla nazaj bo to izgledalo zelo turbulentno. x:o)x x8Dx :vragec: x^x x:Ox

aja, no sej.... kaj čmo, nimamo kej, ko je pa lilit šla. Ker ona je adama tako nesrečnega naredila. No ja.... sej bo. Imam močne korenine, močne... ni kaj! Tako da, če bom šla nazaj bo to izgledalo zelo turbulentno. x:o)x x8Dx :vragec: x^x x:Ox

boš.

samo, kolk boš pa še prej najebala, se pa tut loh sama odločiš. x:)x no... jes pa predn me pozauga nazaj, grem na eno kufeto x^x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...