Skoči na vsebino

Trapasta vprašanja

sokrates

Recommended Posts

cuzi-muzi

.

.

.

popek-špric

x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti
da, šele z molčanjem bo ta forum res zaživeu. x:Dx

xrainbowx

a ti imaš tu včas take čudne popadke :inocent: x:Dx x:o)x

cuzi-muzi

.

.

.

popek-špric

x:Dx

xrainbowx

:palec: ... to nardi pa lbezen x:Ix ... ok ... tud pol, k si že mal v letih ni velik bolš :inocent: x:Dx

ljubezen je iluzija,

.

.

.

popadki so pa čist konkretni. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Guest Jeti

jp ... če bereš preveč filozofije x:Dx

glede na konkretne popadke x:Dx imam občutek, da boš začel razmišljati tudi po svoje x^x

daj si duška ... samo enkrat živiš ... no, ja ... da se tega zavedaš x!x

• 1 month later...

to ni res. lahko podstavi špegu. svetlobna hitrost je končna hitrost. če ima reflekse stare mame sam proporcionalno poveča razdaljo med špegloma. svetloba iz sonca recimo potrebuje cca. 8 min da pride na zemljo. ergo, če si nasprotipostaviš dva špegla z razdaljo ene astronomske enote imaš cca. osem minut časa da ga podstaviš. torej, svetloba bi se odbijala pri 100% in v vakuumu v nedogled. teoretično. energija bi bila sharnjena v obliki elektromagnetnega valovanja. vendar svet pojavnosti ni popoln svet, kar lepo pokaže že platon. špeglov s 100% odbojem ni in popolnega vakuuma verjetno tut ne. vsaj na vsake par eonov prleti vmes kakšen atomček in pol s preskokom elektronov v valenčnih lupinah absorbira fotone in se spremeni energija. tko, da ne vidim panike, zakaj tega ne bi nardil. pa ne samo to. to ujeto svetlobo bi lahko ujel v smislu fotografije in bi se tako shranjevalo podatke. al pa karkol. svetloba je najsublimnejša, človeku čutno še dostopna energija. zato postavi platon sonce kot najvišje dobro.

xrainbowx

Fernando Pessoa

to ni res. lahko podstavi špegu. svetlobna hitrost je končna hitrost. če ima reflekse stare mame sam proporcionalno poveča razdaljo med špegloma. svetloba iz sonca recimo potrebuje cca. 8 min da pride na zemljo. ergo, če si nasprotipostaviš dva špegla z razdaljo ene astronomske enote imaš cca. osem minut časa da ga podstaviš. torej, svetloba bi se odbijala pri 100% in v vakuumu v nedogled. teoretično. energija bi bila sharnjena v obliki elektromagnetnega valovanja. vendar svet pojavnosti ni popoln svet, kar lepo pokaže že platon. špeglov s 100% odbojem ni in popolnega vakuuma verjetno tut ne. vsaj na vsake par eonov prleti vmes kakšen atomček in pol s preskokom elektronov v valenčnih lupinah absorbira fotone in se spremeni energija. tko, da ne vidim panike, zakaj tega ne bi nardil. pa ne samo to. to ujeto svetlobo bi lahko ujel v smislu fotografije in bi se tako shranjevalo podatke. al pa karkol. svetloba je najsublimnejša, človeku čutno še dostopna energija. zato postavi platon sonce kot najvišje dobro.

xrainbowx

:palec:

• 1 month later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

Kaj je

x:o)x

ma, mrš pederu x:Dx :palec:

xrainbowx

Fernando Pessoa

Kaj pomeni besedna zveza "vsak berač svojo malho hvali"?

xrainbowx

Fernando Pessoa

ja sej. sam mi je res nerazumljiv. zakaj ne bi raj bogatin svojo malho hvalu. tuki že voham neki specifično svoven(celj)skega... x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

ja sej. sam mi je res nerazumljiv. zakaj ne bi raj bogatin svojo malho hvalu. tuki že voham neki specifično svoven(celj)skega... x:Dx

xrainbowx

ne poznam ne eno ne drugo.

še najbl občutim, da fuk ni pošteno enakomerno potalan x:o)x xcivx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

greh tut ne.

tko, da je univerzum v ravnotežju. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ammm saj vem, da verjetno ni ravno ta prava tema, ma ne vem, kje drugje naj vprašam x:Ix

Kaj slučajno kdo ve kje se da v LJ dobiti katalog od Ikee? Na netu sem našla da naj bi se ga dalo dobit v stavbi, ki je zraven postaje pri križišču Šmartinke in Kajuhove, ma sem bila danes tam in jo nekaj prenavljajo, tako da so zadevo verjetno kam preselili? x?x :irs:

Vsak info bo dobrodošel xsrcx

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...