nimbus 11. oktober 2010 Prijavi Deli 11. oktober 2010 dobra fora. sem mogu prespat tole. no, odgovor je, da si zapadel kartezijanskemu dualizmu. od descartesa naprej se realnost deli na res extensa in na res cogitans, tj. razsežno in mislečo stvar. v tvojem primeru ju predstavlja nosilec informacije in inaformacija sama, respectively. sama informacija se nahaja na področju zavesti. tehnologija jo preko dekoderja zakodira v binarni sistem in pošlje s cca. svetlobno hitrostjo v vakumu s pomočjo elekrto-magnetnega valovanja. na drugi strani se zadeva prebere nazaj in imamo prenos informacije. keč je pa v tem, da se elektro-magnetno valovanje dejansko dogaja s pomočjo gibanja elektronov (maxwellove enačbe itd.), ki imajo sicer majhno, tinny-winny težo, ampak težo anyway. relativnostna teorija pa pravi, da masni delec ne more potovati s svetlobno hitrostjo, pa čeprav ima tinny-winny maso. enostavno no can do. v tvojem primeru pa sploh nimamo nosilca informacije in če bi bilo to praktično izvedljivo, bi šlo za prenos informacije. nosilec informacije bi bila pa vedno zavest, tu so pa hitrosti neomejene. recimo. in če dobr pomislem, je to praktična izvedba telepatije. jaz si ne bi upal govoriti o valovanju na palici, ko gre za translatorno gibanje in ko se noben posamezen del ne premakne niti za fragment svetlobne hitrosti. ta paradoks je podoben plosku z eno roko, ki je tudi neizvedljiv, in ga uporbljamo zato, da zatrokiramo razum. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sensei. 11. oktober 2010 Prijavi Deli 11. oktober 2010 ta paradoks je podoben plosku z eno roko, ki je tudi neizvedljiv, in ga uporbljamo zato, da zatrokiramo razum. Tole je popolnoma res. Ampak je še vedno vprašanje, ali res ni nobenega mini-vala? ni nobenga premika atoma v drugega in nato v naslednjega itd? tale spodnja, je pa bolj zabavna kot težavna, ampak še vseeno, haha... http://www.shrani.si/f/h/Ac/1K1YMVLi/1286721938864.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 11. oktober 2010 Prijavi Deli 11. oktober 2010 Insert. Ko ga prvič pritisneš pol vrineš vmes besedo, ko ga še enkrat prtisneš ga izključiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 11. oktober 2010 Prijavi Deli 11. oktober 2010 Ja, to kar si napisala je značilno za prtisnjeno tipko Insert. Najbrž si jo pomotoma prtisnila in ti je zato za vsako črko k si jo napisala zbrisalo naslednjo. Ko boš kaj pisala, prtisni Insert, se postavi na sredo besede in boš vidla da tako dela. Pol pa še enkrat prtisni Insert in bo nehalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 19. oktober 2010 Prijavi Deli 19. oktober 2010 Že od nekdaj, nimam pojma ne od koga, ne od kdaj, vem, da se podarja cvetje ob veselih priložnostih neparno število, v primeru smrti pa parno, recimo sveč... Utemeljitev tegale je taka - neparno število kliče po še več, parno pa ne... Mi lahko kdo razloži kaj več,ima morda kdo tudi to v navadi, mene zaradi tega dostikrat čukasto gledajo... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. oktober 2010 Prijavi Deli 19. oktober 2010 Že od nekdaj, nimam pojma ne od koga, ne od kdaj, vem, da se podarja cvetje ob veselih priložnostih neparno število, v primeru smrti pa parno, recimo sveč... Utemeljitev tegale je taka - neparno število kliče po še več, parno pa ne... Mi lahko kdo razloži kaj več,ima morda kdo tudi to v navadi, mene zaradi tega dostikrat čukasto gledajo... živim se podarja neparno - ker tako dobijo svoj "par" mrtvim se podarja parno (tut za rože) - ker že majo svoj "par" tko so men tole razložil me pa zanima pol, zakaj recimo se podarja ducat (12) vrtnic in to velja še za ful ql? Al pa celo dva ducata??!? Kle si pa že carica, da to dobiš Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 kakšen pomen ima vid oz. perspektiva oz. shiza oči pri naši zavesti o nas in našem svetu recimo, normalno mišljenje je, da imamo predstavo, da se nahajamo v možganih. jaz, nimbus, osebek s tem telsom, željami, strahovi, veselji, stremljenji, zanimanji itd. se nekako nahajam v glavi. nimam občutka, da bi bil ravno v levem kolenu in tudi, če bi imel nesrečo in bi mi morali amputirati nogo, se jaz kot identiteta nimbusa ne bi čutil niti za ped prikrajšanjega. lahko bi šel s to abstrakcijo v limito in ugotavljal brez česa pa ta identiteta le ne bi mogla obstajati, vendar bi zapadel zahodnemu fizikalizmu, ki išče ljubezen v raznih transmiterjih, pa niti ni to moj namen. ampak dejmo se vprašat, kakšna bi bila naša percepcija sveta in predvsem nas samih, če bi imeli oči fizično postavljena levo in desno oko na levem in desnem kolenu, respectively ali bi imeli še vedno občutek, da smo v možganih, ker se pač tam dogaja vsa ta igra nevrotransmiterjev ali bi se identificirali bolj s kolenom namreč, meni se zdi druga varijanta veliko bolj argumentativna.recimo, imam električno zobno ščetko. in ko si pucam zobe in gledam v kišto od monitorja se ta nekam zelo čutno trese. in to zelo opazno. človek ima dejansko občutek, da se ta svet pojavnosti trga narazen. in tisto kar človek vidi, to je za njega "bog i batina", takoj postavi nov oltar in hopla, gremo na kolene. gorski veter pa še naprej neusmiljeno oblizuje nedostopne vrhovein se ne zmeni za našo slepoto in naivnost.namreč,domačnosti ne pozna,koristoljubnost mu je tuja,še redkega alpinistakomajda povoha.v svoji večnosti motri niti šepetave melodije,prepuščajoč se zakonom univerzuma.ihhaaaaaaa 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 mater, sem mislu, da bo najmanj ene deset postov že prišlo vmes. pa vidim, da je sam lili mai se me usmilla. tema nage babe in kako do petkratnega orgazma pa že pet strani v eni uri. ne, ne... to je moje naravno stanje. včasih sem se zakaju... ...pol sem pa vidu, da se mi ni treba. sam, tale perspektiva in pogled... to mi je ful zanimiv. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 20. december 2010 Prijavi Deli 20. december 2010 ampak dejmo se vprašat, kakšna bi bila naša percepcija sveta in predvsem nas samih, če bi imeli oči fizično postavljena levo in desno oko na levem in desnem kolenu, respectively ali bi imeli še vedno občutek, da smo v možganih, ker se pač tam dogaja vsa ta igra nevrotransmiterjev ali bi se identificirali bolj s kolenom namreč, meni se zdi druga varijanta veliko bolj argumentativna. sumim, da majo ravn mozgani vecji pomen... pr percepciji... kt njihova pomozna orodja - vid, itd in se vceji kt lokacije le-teh... namest, da bi se sam sprasevali, se lahk tud poskusi... ce srkajo mascobo z riti in z njo filajo ustnce... zkj pol neb mogli izrezat uck, jih prisit na koleno in evo ti... odgovora... cepinova bi znala vedt... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. december 2010 Prijavi Deli 20. december 2010 evo mene tud nekaj že dolgo zanima pa hočem vprašat.Odkod se pojavijo tele mušice na sadju?? Mislm kar pojavijo se? Praktično iz niča se ustvarijo? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. december 2010 Prijavi Deli 20. december 2010 sumim, da majo ravn mozgani vecji pomen... pr percepciji... kt njihova pomozna orodja - vid, itd in se vceji kt lokacije le-teh... namest, da bi se sam sprasevali, se lahk tud poskusi... ce srkajo mascobo z riti in z njo filajo ustnce... zkj pol neb mogli izrezat uck, jih prisit na koleno in evo ti... odgovora... cepinova bi znala vedt... ja, js pa tko razmišljam. rečmo, da bi meu oči na kolenih. to je zdej predpostavka. hodim po svetu z višino pol metra. in sem osamljen. spet predpostavka. čerpav je velikrat res. no, in grem na onaonpikakom in si zrihtam blajnd dejt. da se sploh spoznava na ulic, si pošljeva sliko. ampak, ej, js ji bom reku naj mi pošlje sliko...kolen. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 vsi, vsi... lili no, še en primer. iz "oko duha" od dennetta. človek se skuša spravit v vlogo netopirja in se potem vprašaš kakšna bi bla percepcija sveta. netopirji zaznavajo prostor z vonjem oz. neke radiacije in so sploh slepi. to nardimo težko, če pa že, je pa naš novi svet ful drugačen. skor tko, ko če si lačen. zakaj sploh to zato, ker vsa domnevna vednost in znanje temeljita na samoumevnih dejstvih. zato tut razlika napiše, da se je treba skos spraševat in vse prevpraševat. in pri ljudeh vid skor vse povoz. sej veš, ko sem ti enkrat razlagu to. ne rečemo "povohaj kako diši" ampak rečemo "poglej kako diši" in ne "potipaj kako mehko" ampak "poglej kako mehko". no, to biu tut eno izhodišče v prid tezi, da sta govorica in jezik posledica in rezultat neke druge temeljitejše bitnosti v subjektu. ker subjekt je predmet analize. namreč, nikjer ga ni. mamo sam roke pa noge pa glavo pa še neke misli, ki se sučejo okol seksa... pa še tu so možne kombinacije. no, to bi blo nasproti heideggerjanski tezi, da je v jeziku resnica in da ne govorimo mi, temveč jezik sam. no, v poeziji po mojem to povsem drži. poet bi lahko biu sam medij. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. februar 2011 Prijavi Deli 26. februar 2011 sumim, da majo ravn mozgani vecji pomen... pr percepciji... kt njihova pomozna orodja - vid, itd in se vceji kt lokacije le-teh... namest, da bi se sam sprasevali, se lahk tud poskusi... ce srkajo mascobo z riti in z njo filajo ustnce... zkj pol neb mogli izrezat uck, jih prisit na koleno in evo ti... odgovora... cepinova bi znala vedt... sej je ne...ker drgač ne bi bla usaka čokolada (ops. maščoba iz čokolade) do smrti na riti... menda *************************************kaj pa leonardo? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 9. marec 2011 Prijavi Deli 9. marec 2011 Rabim en znakec, pa ga ne najdem v naboru posebnih znakov v wordu ... tri pikce, sam da niso v ravni vrsti, ampak je srednja nad drugima dvema .. tko da zgleda ko piramida, trikotnik iz treh pikic . . . tko nekak, sam da je v eni vrsti, en sam znakec ... načeloma bi moral obstajat, glede na to, da ga v knjigi pred sabo gledam .... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 9. marec 2011 Prijavi Deli 9. marec 2011 Že imam, že imam bratec našel ... http://en.wikipedia.org/wiki/Therefore_sign 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 10. marec 2011 Prijavi Deli 10. marec 2011 dobr da si dala ta link gorhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif, bom fajn pogledat če bom kdaj rablahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 Evo tole bom postavila v rubriko tatrapastih, malo sebi v opravičilo, ne m izamert... ampak RESNIČNO ne znam - CITIRAT!!!! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif v svoj zagovor tole:sem šla pod FAQ, nič našla. našla nekaj pod temo nekaj o začetnih korakih v svet LF, a spet nič našla. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gifPa tudi dala sem pod naji citiraj, pa citira, pa citat.. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon28.gif tokrat sem to besedo ponovila, da mi je že čudna, ko jo slišim. Sploh ne vem več, kaj pomeni skratka, ne znam. če grem na tekst, ki ga želim citirat, pa stisnem citiraj, mi vrže ven komplet vse, pa še v oklepajčkih z vrhovi.če dam samo najprej citiraj, me vrže kar nekam.skratka plis heeeelp Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 kaj pa bi rada citirala, tekst, ki so ga napisal avtorjihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 ja, larisa22, npr. tole, kar si ti napisala, da bi blo v okvirčku?! 1 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 ja, larisa22, npr. tole, kar si ti napisala, da bi blo v okvirčku?! Kako nisi poštudirala, saj imaš že preko tristo objav..V desnem okvirčku poleg ocene,imaš zavihek -citiraj in zraven - multi citat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 Kako nisi poštudirala, saj imaš že preko tristo objav..V desnem okvirčku poleg ocene,imaš zavihek -citiraj in zraven - multi citat. a tko? ohoho, pa znam http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif !!!! sej to sem probala pa mi ni prijelo.no sam da vem.hvala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 15. marec 2011 Prijavi Deli 15. marec 2011 a tko? ohoho, pa znam http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif !!!! sej to sem probala pa mi ni prijelo.no sam da vem.hvala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif no upam, da sedaj veš kako, pa da ti bo uspelo citiratihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 16. marec 2011 Prijavi Deli 16. marec 2011 no upam, da sedaj veš kako, pa da ti bo uspelo citirati:palec: Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. marec 2011 Prijavi Deli 30. marec 2011 najbrž že kar pri kakem zlatarju (za prvič je pa sploh kul, da so vsaj srebrni in to 925, skratka čimbolj kakovostno srebro da je, še boljš pa zlati, sej lohk ubodeš belo zlato).Malo se zaraste, ja, vendar se lohk 'zvrta' pač kar čez. Sam ti ne priporočam, pejt rajš po propisima si to narest. (k js sem sebi pa neštetim tele luknje delala, rajš ne povem, s čim vsem - no js mam še vedno majhne brazgotinice, k sem jih imela več - uhanov... pa mesarske luknje sem si delala, pr drugih sem bla bl nežna ) aja a to je trapasto vprašanje? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 30. marec 2011 Prijavi Deli 30. marec 2011 najbrž že kar pri kakem zlatarju (za prvič je pa sploh kul, da so vsaj srebrni in to 925, skratka čimbolj kakovostno srebro da je, še boljš pa zlati, sej lohk ubodeš belo zlato).Malo se zaraste, ja, vendar se lohk 'zvrta' pač kar čez. Sam ti ne priporočam, pejt rajš po propisima si to narest. (k js sem sebi pa neštetim tele luknje delala, rajš ne povem, s čim vsem - no js mam še vedno majhne brazgotinice, k sem jih imela več - uhanov... pa mesarske luknje sem si delala, pr drugih sem bla bl nežna ) aja a to je trapasto vprašanje? zihr si uporabila iglo pa plutovinast zamašek Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.