Andreja Anda Jagodič 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Ali bo ta svet preživel? Še nobena generacija ni toliko govorila o koncu sveta. Mnoge je strah, da se bo ta svet končal v jedrski katastrofi. Drugi menijo, da bo svet pokopala prenaseljenost. Ostale skrbi, da bo ekonomska zmeda obrnila množice drugo proti drugi. Ali ta svet res lahko računa na svoj konec? Če da, kaj bi to pomenilo? Ali se je svet končal že prej? En svet se konča, za njim pride drugi! Da, končal se je. Pomisli na svet, ki je v Noetovih dneh postal zelo pokvarjen. Biblija pojasnjuje: »Po obojem je bil tedanji svet v povodnji pokončan.« Biblija pravi tudi: »[bog] tudi davnemu svetu ni prizanesel. Vendar je obvaroval Noeta, enega od osmih, za glasnika pravičnosti, ko je poslal potop na svet brezbožnih.« (2. Petrovo 2:5; 3:6) Bodite pozorni na to, kaj je in kaj ni pomenil tedanji konec sveta. Ni pomenil konec človeštva. Noe z družino je preživel vesoljni potop. Prav tako je ostal planet Zemlja in čudovito zvezdnato nebo. Izginil p je »svet brezbožnih«, tedanja pokvarjenost. Ščasoma se je Noetovo potomstvo pomnožilo, razvil se je nov svet. Ta drugi svet, ali stvarnost,traja vse do danes. Njegova preteklost je polna vojn, hudodelstev in nasilja. Kaj se bo zgodilo s tem svetom? Ali bo preživel? Prihodnost tega sveta. Biblijsko poročilo zatem, ko pove, da je svet v Noetovih dneh uničen, nadaljuje: »Sedanje nebo in zemlja sta po isti besedi prihranjena na ogenj.« (2. Petrovo 3:7) Zares, kot pojasnjuje drug biblijski pisec, »svet [ki danes obstaja] … mine« (1. Janezovo 2:17). To ne pomeni, da bosta minila dobesedno zemlja in zvezdnato nebo, kot tudi v Noetovih dneh nista (psalm 104:5). Ne, kot z ognjem bo uničen ta svet skupaj s svojimi »nebesi« ali vladnimi mogotci pod vplivom Satana in »zemljo« ali človeško družbo (Janez 14:30; 2. Korinčanom 4:4). Ta svet, ali stvarnost, bo izginil, kot je izginil predpotopni svet. Sam Jezus Kristus je govoril »o Noetovih dneh« kot primeru, kaj se bo zgodilo malo pred koncem tega sveta (Matej 24:37-39). Ne spreglejmo, da je Jezus govoril o Noetovih dneh, ko je odgovarjal na vprašanja apostolov: »Kakšno znamenje bo napovedovalo tvoj prihod in dovršitev sveta?« (Matej 24:3) Jezusovi sledilci so vedeli, da bo ta svet končan. Ali so bili zato prestrašeni?Nasprotno, ko je Jezus pojasnil dogodke, ki se bodo vrstili tik pred koncem sveta, jih je spodbudil, naj bodo veseli, »ker se približuje odrešitev njihova« (Luka 21:28). Da, rešitev izpod Satana in iz brezbožne stvarnosti v miroljubni novi svet (2. Petrovo 3:13)!Toda kdaj se bo ta svet končal? Kakšna znamenja je Jezus napovedal o svojem prihodu in dovršitvi sveta? Grška beseda, prevedena s »prihod«, je parousia in pomeni prisotnost, dejansko biti na voljo. Torej, ko bo »znamenje« vidno, to ne bo pomenilo, da bo Kristus kmalu prišel, ampak da se je že vrnil, da je prisoten. Pomenilo bo, da je začel vladati kot nevidni nebeški kralj in da bo kmalu pokončal svoje sovražnike (Razodetje 12:7-12; Psalm 110:1,2).Jezus kot »znamenje« ni navedel le enega dogodka. Opisal je mnoge svetovne dogodke in stanja. Vsi se bodo zvrstili v času, ki ga biblijski pisci imenujejo »poslednji dnevi« (2. Timoteju 3:1-5; 2. Petrovo 3:3,4). Razmislite o nekaterih stvareh, ki jih je Jezus napovedal za »poslednje dni« »Vstal bo narod zoper narod.« (Matej 24:7) Sodobne vojne so po obsegu večje kot kdajkoli prej. Nek zgodovinar je zapisal »Prva svetovna vojna [z začetkom 1914. leta] je bila prva »totalna« vojna.« Druga svetovna vojna pa je bila še bolj uničujoča. In vojne še kar naprej pustošijo po zemlji. Da, Jezusove besede se dramatično spolnjujejo! »In bodo lakote.« (Matej 24:7, »AC«) Prvi svetovni vojni je sledila verjetno največja lakota v vsej zgodovini. Strašna lakota je sledila tudi drugi svetovni vojni. Zaradi podhranjenosti je prizadeta petina prebivalstva, vsako leto umre kakšnih 14 milijonov otrok. Točno, res so "lakote"! »Veliki potresi bodo na mnogih krajih.« (Luka 21:11) V potresih od leta 1914 do danes je v povprečju umrlo desetkrat več ljudi kot v stoletjih pred tem. Omenim le nekaj največjih: leta 1920 na Kitajskem 200.000 žrtev; 1923 na Japonskem 99.300 žrtev; 1939 v Turčiji 32.700 umrlih; leta 1970 v Peruju 66.800 mrtvih in leta 1976 na Kitajskem okoli 240.000 (po nekaterih ocenah celo 800.000) žrtev. Da potresov in cunamijev 2004 raje ne omenjam . Zares, »veliki potresi«! »Po raznih krajih … kuge.« (Luka 21:11, »AC«) Takoj po drugi svetovni vojni je umrlo 21 milijonov ljudi zaradi španske gripe. Science Digest je poročal: "V vsej zgodovini ni bilo bolj neizprosnega in hitrega obhoda smrti.« Od takrat so bolezni srca, rak, AIDS in mnoge druge bolezni pomorile na stotine milijonov ljudi. »Krivica [bo] narasla.« (Matej 24:12) Naš svet od 1914. leta postaja svet kriminala in nasilja. Marsikje se ljudje niti podnevi več ne čutijo varne na ulici. Ponoči pa raje ostajajo kar doma za zaklenjenimi vrati, saj jih je strah iti ven. Še veliko drugega je bilo napovedano za poslednje dni in vse se danes spolnjuje. To pomeni,d a je konec sveta blizu. Toda, kakšna sreča – nekateri bodo preživeli! Potem, ko pravi, da »svet mine«, Biblija obljublja: »Kdor pa spolnjuje, kar hoče Bog, živi v večnost.« (1. Janezovo 2:17)Torej, spoznati moramo Božjo voljo in jo spolnjevati. Kot taki bomo lahko preživeli konec tega sveta in uživali večne blagoslove Božjega novega sveta. Biblija obljublja, da bo tedaj: »Bog…obrisal vse solze z njihovih oči [oči ljudi] in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več.« (Razodetje 21:3,4) Takšno je moje mnenje glede na Biblijo. Zanima me, kaj o tem mislite drugi? Se strinjate z Jezusovimi trditvami ali ne? Zakaj? Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 1. Kako veš, da še nobena generacija ni nikoli govorila toliko o koncu sveta? 2. Pih....narod proti narodu vstaja že vso človeštvo, kar pa se obsega vojn tiče Zemlja pač še do sedaj nkol tolk prebivalcev ni imela.... 3. Pih, glede na število tistohipnih prebivalcev je bilo že veliko katastrofalnih lakot na svetu. 4. A mi lahko prosim daš podatke tudi o potresih v prejšnjih stoletjih in tisočletjih? 5. Hehehehe, bolezni so vedno morile, nikoli manj kot sedaj..... Sicer pa ponavadi ljudje umiramo zaradi bolezni, tako pač je 6. Krivica bo narasla? A si ti že kdaj slišala za sužnjelastništvo, fevdalizem itd. itd. ......ko so bile razlike med pravicami različnih slojev in ljudi nasploh neprimerljivo večje A se ti res ne zmoreš sprijazniti, da ljudje pač umremo? Slej ko prej, tako ali drugače..... Širjenje ideje o nujnem, kmalu prihajajočem in neizogibnem koncu sveta se meni zdi, žal, malopridno in vsiljivo pridiganje drugače verujočim ali neverujočim, instrument za "vsiliti svojo vero". Vsekakor pa je konec sveta veliko bliže kot bi si želeli, če je na svetu veliko ljudi s takimi verovanji, ki v ničemer ne pripomorejo k izboljšanju razmer na svetu ampak samo slepo vsiljujejo svojo vero in dopovedujejo, da so samo oni pravi in vsevedni. Ter že skor z veseljem čakajo na konec sveta..... ......verjetn, ker računajo, da ga bodo oni pa preživeli. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Andreja Anda Jagodič. Ti imaš tako lep nick, da sem ga kar v kompletu zapisal, isto kot drugi zapišejo v kompletu mojega. Samo nekaj me zanima. Si ti sama tole napisala, sklenila v tekst, ali si preplonkala? Vprašam, a veš, zato, ker Biblijo sem samo v rokah držal, več kot dva sakramenta pa itak nimam. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Že enkrat sem ti napisal, da ne maram izključujočih božanstev. Pa res. Nevidni nebeški vladar bo pokončal svoje sovražnike. Ne recimo, premagal na volitvah in jih postavil v opozicjo. Pokončal. Uničil. Anihiliral. Zveni povsem tako, kot bi zveneli Huni ali Rimljani. Dve tisočletji ti hodita narobe, draga moja. Kaj mislim o Jezusovih besedah. Predvsem o besedah, ker o tem, da so Jezusove, dvomim. Predvsem mislim, da Jezus predstavlja delovanje celotne šole, ki so jo pripisali enemu samemu karizmatičnemu voditelju, tako da besede niso Njegove, ampak predstavljajo filozofsko miselnost židovske ločine. Besede so v redu. Propad sveta. Propad naše civilizacije. Slej ko prej. Vsaka civilizacija ima začetek, vrh in konec, nekako tako kot spis za domačo nalogo. Nikakor pa potresi in lakota niso znamenje. Tvoj način razmišljanja je tako ameriški, da si ga gotovo snela iz Stražnega stolpa, ki je znano trobilo ameriških jehovih prič. Naj ti ga malo osvetlim. Navajaš številke o smrtnih žrtvah v potresih in navedeš, da je umrlo 10x toliko ljudi kot stoletje predtem. Pa ne poveš: v 20. stoletju je industrializacija zahtevala koncentracijo prebivalstva. Prebivalstvo je močno (eksponencialno) naraslo. O potresih v Afriki v 19. stoletju in tudi o prebivalstvu v Afriki ni podatkov, razen tega pa so kolibe že po definiciji protipotresno grajene. Navajaš špansko gripo. Pozabiš dodati, da je španska gripa zelo redka bolezen, ki napada najbolj zdrave pripadnike prebivalstva, da gre za avtoimuno reakcijo, in da danes o njej vemo malo več, kot takrat. Prav tako pozabljaš, da je bila pandemija španske gripe pogojena tudi s splošnim stanjem prebivalstva po vojni. Še nikoli svet ni bil tako miren, kot je danes. Ena sama lokalna vojna (Irak), regionalni mir (več ali manj), Indija in Pakistan se ne napadata (trenutno). A-a, draga moja, tvoja logika šepa. Nevidni vladar my foot. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Saj nam gre na bolje Anda Že stoletja čakamo na zadnji božji udarec.... njega pa od nikoder. Sicer pa je svet danes najbolj veren. V zadnjem stoletju najbolj napreduje. Če si že tako zelo podkovana pri teh biblijskih citatih, mi prosim razloži kaj pomeni tole: "Blagor ubogim na duhu, kajti le njih je božje kraljestvo." Moj prevod je takšen: kdor vse ve - bo pogubljen. Kdor nič ne ve in išče - ta bo našel in bo prosvetljen. Življenje s stalnim strahom pred koncem pa po mojem ni tisto, kar "tisti tam zgoraj" hoče in želi. Bog, ki vceplja strah ni Bog, je zgolj "šiba božja" za tiste, ki potrebujejo strah pred kaznijo, ker sami nimajo dovolj dobrega v sebi, da bi živeli tako, da bi bilo to dobro za soljudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Še nikoli svet ni bil tako miren, kot je danes. Ena sama lokalna vojna (Irak), regionalni mir (več ali manj), Indija in Pakistan se ne napadata (trenutno). A-a, draga moja, tvoja logika šepa.Madonca, sem hudo zmotno mislil, da kaj vem o zgodovini, pa vidim, da tudi "moja logika šepa". Glavno, da je mirno. Na svetu in v duši. Samo dnevnika ne smem več gledat. Ker je tudi njihova logika nekako podobna moji. Ejga Flori Flori, prav imaš - Z VSEMI NAMI JE NEKAJ NAROBE! Z našo logiko pa sploh... Še dobro, da imamo takega odkritelja tu. Vse postaja jasneje. Še imamo šanse. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Madonca, sem hudo zmotno mislil, da kaj vem o zgodovini, pa vidim, da tudi "moja logika šepa". Glavno, da je mirno. Na svetu in v duši. Samo dnevnika ne smem več gledat. Ker je tudi njihova logika nekako podobna moji. Ejga Flori Flori, prav imaš - Z VSEMI NAMI JE NEKAJ NAROBE! Z našo logiko pa sploh... Še dobro, da imamo takega odkritelja tu. Vse postaja jasneje. Še imamo šanse. :xx!: Nič ni lepšega od sarkazma, še zlasti če je v zraku. No, Bern, pa mi ti povej, v katerem desetletju v zadnjih dvesto letih je bilo tako malo deleža človeške populacije v vojni. Mirno reci, pa bova pregledala. In če sem se zmotil, se bom javno posipal s pepelom. Vročim, po možnosti. Lahko pa se seveda še naprej šopiriš s svojim nedokazanim znanjem zgodovine ... In s slabimi poskusi sarkazma Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 čao Florjan CVETKO Bojim se, da boš z vrtanjem po preteklosti, zamudil sedanjost in si zagrenil prihodnost In kaj ti bo to VEDENJE dalo k kvaliteti tvojega življenja TUKAJ in ZDAJ Ravno tako se mučiš z vprašanji o Bogu? Vsak sam je Bog v malem,božja stvaritev,in s SPREMEMBO PRI SEBI... bomo reševali svet....Vsak sam, v sebi mora najti milino,mir, ljubezen,spoštovanje,poštenje.....in tako delovati....pa bo svet lepši.....Sveta pa še ne bo tko kmal konec ,boš ti še en malkrat reinkarniran nazaj prišel, boš videl in svet bo še vedno tu..... Živi življenje danes in zdaj,ljubi ,da boš imel kaj od tvojega življenja ,kajti na TEM svetu si samo enkrat GOST...druge možnosti ni čao čao xrosex Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 2. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 2. februar 2005 No, lepo ste napisali. Zelo so mi všeč vaša razmišljanja. Ampak vendar se mi zdi, da se vse to izpolnjuje, kar je Jezus rekel pred 2000 leti. Kar se pa tiče, če sem sestavek "preplonkala" ali je moj, lahko povem, da je ta sestavek moje osebno delo. Ni od nikjer prepisano, temveč sme ga sama sestavila, da bi lahko debatirali o prihodnjosti sveta, sama sem pač predstavila biblijsko resnico o prihajajočem svetu. Vesela bom še kakšnih replik. Lep pozdrav, Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>čao Florjan CVETKO Bojim se, da boš z vrtanjem po preteklosti, zamudil sedanjost in si zagrenil prihodnost In kaj ti bo to VEDENJE dalo k kvaliteti tvojega življenja TUKAJ in ZDAJ Ravno tako se mučiš z vprašanji o Bogu? Vsak sam je Bog v malem,božja stvaritev,in s SPREMEMBO PRI SEBI... bomo reševali svet....Vsak sam, v sebi mora najti milino,mir, ljubezen,spoštovanje,poštenje.....in tako delovati....pa bo svet lepši.....Sveta pa še ne bo tko kmal konec ,boš ti še en malkrat reinkarniran nazaj prišel, boš videl in svet bo še vedno tu..... Živi življenje danes in zdaj,ljubi ,da boš imel kaj od tvojega življenja ,kajti na TEM svetu si samo enkrat GOST...druge možnosti ni čao čao xrosex Ah, principesica moja, ravno v tem je bistvo. Da je treba gledati v prihodnost. Ne jokat o preteklosti. Ne jokat o drugih, ki jim itak ne moreš pomagati, ampak delati na sebi. Ne bati se bodočnosti in ne prerokovati nekih koncev sveta (civilizacije), ampak pogumno zaorati in posejati. Reinkarnacija: no, pa poglejmo. Danes živi na svetu več kot 5 milijard ljudi. Živi jih več, kot jih kdajkoli SKUPAJ, SEŠTETO živelo od začetka človeške civilizacije. To seveda pomeni, da morajo obstajati ljudje, ki so se "reinkarnirali" iz nič, ali pa, da so se ljudje v preteklosti reinkarnirali v več kot eno osebo hkrati. A je to v skladu s tvojo religijo? Je predvidela tako možnost? In če ni, zakaj ni? Hmmm, logika je lahko problematična. Seveda ne za berna, on je omnipotenten. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 ah kako ljuba sta mi oba vidva ti Floro in g.Anda Jagodič.... zdaj sem v službi in se nimam časa poglobiti v SVOJ TEMPELJ , ko pridem domov si vzamem čas za obširen komentarček saj zato pa smo tu lepo opoldne še naprej Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Jaz pa mislim, da se vsi, ki smo tukaj, spopadamo s "tukaj in zdaj" in ne s preteklostjo in ne s prihodnostjo. Kaj ti pomaga zavedanje o preteklosti, strah pred prihodnostjo, če sedanjega življenja ne znaš ozavestiti? Živeti danes v strahu, da boš lahko jutri miren - brezveze . Se spopadati s preteklostjo, da boš lahko jutri živel - brezveze . Današnjega dne pa ni nikjer. Jezus je živel od skromnega dela. Imel je dovolj kruha, vina in rib. In eno obleko. In to je vse. Kdo izmed tistih, ki tako goreče zagovarja "božjo besedo" je zadovoljen s tem? Vsi se obešajo samo na tisto, kar jim paše. Prihodnost bo kakršna pač bo. Preteklost je bila, kakršna je bila. Sedanjost je pa vse kar imamo. In to je to.Ali bo svet preživel? Ne bo!Ali bomo mi preživeli? Ne bomo!Ali je smisel življenja res samo čimdaljši čas bivanja? NI! O čem pravzaprav govorimo? O kvaliteti življenja, ki jo vsak razume po svoje, ali o tem, koliko časa bomo živeli mi, svet, sosedov oleander? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa mislim, da se vsi, ki smo tukaj, spopadamo s "tukaj in zdaj" in ne s preteklostjo in ne s prihodnostjo. Kaj ti pomaga zavedanje o preteklosti, strah pred prihodnostjo, če sedanjega življenja ne znaš ozavestiti? Živeti danes v strahu, da boš lahko jutri miren - brezveze . Se spopadati s preteklostjo, da boš lahko jutri živel - brezveze . Današnjega dne pa ni nikjer. Jezus je živel od skromnega dela. Imel je dovolj kruha, vina in rib. In eno obleko. In to je vse. Kdo izmed tistih, ki tako goreče zagovarja "božjo besedo" je zadovoljen s tem? Vsi se obešajo samo na tisto, kar jim paše. Prihodnost bo kakršna pač bo. Preteklost je bila, kakršna je bila. Sedanjost je pa vse kar imamo. In to je to.Ali bo svet preživel? Ne bo!Ali bomo mi preživeli? Ne bomo!Ali je smisel življenja res samo čimdaljši čas bivanja? NI! O čem pravzaprav govorimo? O kvaliteti življenja, ki jo vsak razume po svoje, ali o tem, koliko časa bomo živeli mi, svet, sosedov oleander? Super napisano! Živi se za zdej in ta trenutek! Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Super napisano! Živi se za zdej in ta trenutek! Sam sem to razglašal, dokler mi ni neko dekle povedalo zgodbe iz Tajske. Oče je imel lepo hčerko. Zaželel si je TV in videorekorder. In ker se živi za zdaj in ta trenutek, je zamenjal svojo hčerko za TV in videorekorder, hčerka pa je šla v spolno suženjstvo v Bangkok. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Ja Florijan, tukaj in zdaj! Oče tiste Tajke je matast. Ampak v čemu bi bil jutri boljši, če si ne bi zaželel videorekorderja in TV? Če je tako matast, bi jo pa sam na domačem pragu prodajal. Odgovor je: tukaj, zdaj, zavedanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nič ni lepšega od sarkazma, še zlasti če je v zraku. No, Bern, pa mi ti povej, v katerem desetletju v zadnjih dvesto letih je bilo tako malo deleža človeške populacije v vojni. In s slabimi poskusi sarkazma Čista demagogija, seveda. Če je danes na svetu osem milijard ljudi, pred dvesto leti, za časa Napoleona, pa morda milijarda, potem je danes razmeroma mali delež ljudi v vojni. Res je. Če obenem šteješ, da različne državljanske vojne, genocidi itd. danes potekajo tudi po dvajset let in več, pa za marsikaterega ne vemo (ker nas morda ne zanima), izpade, da v vojnem stanju niti ni tako malo ljudi na svetu. Ljudje so se klali vedno in se bodo klali vedno. Demagogija gor ali dol. In kar se mojega sarkazma tiče, samo dve stvari. Prvo, ne ločiš sarkazma od ironije (oziroma ti morda nista jasni ta dva pojma), in drugo, TVOJE LASTNO omalovaževanje drugih tu na LNF (npr. "principesica moja") je neprimerno bolj motilno kot pa moj "sarkazem". Da pa se delam včasih malo norca (tudi iz sebe znam to početi, da ne bi bilo nesporazuma), pa niti ni tako hudega, dokler to ni zlonamerno. Če sem te poimenoval "Flori Flori", si lahko celo užaljen - vseeno mi je. Ker Florijan in Cvetko pomenita eno in isto, je možnih kombinacij še več, podobno kot pri Triple X-u, ki je bil včasih "triplex", včasih pa "XXX", a ne? Po mojem si pač samo še eden od tistih tukaj, ki se - udobno skrit za nickom - šopiri in postavlja pravila ter filozofira vsevprek. Povabim te na kavo, pa bova videla, kaj bo od tvoje vehementnosti ostalo. Ampak tedaj bom jaz še vedno jaz, ti pa ne boš "Florijan Cvetko", kar zna bit nerodno, a ne? Lepo te pozdravlja "omnipotentnež" Bern! (Lje ga pje, a mi izfilozofiraš, prosim, kaj ta izraz pomeni, ko si mi ga že glih prilimal? Tut na kvizih sem bil svoj čas, ampak tega pa res ne vem... Hvala ti! Pa če boš pri volji, mi še razloži, kaj si hotel povedati s tistim prvim stavkom "Nič ni lepšega od sarkazma...", ker je to pa res lep primerek za analizo.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>.......Takšno je moje mnenje glede na Biblijo. Zanima me, kaj o tem mislite drugi? OK, 'naj ti bo'... je bilo nekaj tvojega truda, celo TEBE malo vmes kao... hehe, OK... sam tole:Se strinjate z Jezusovimi trditvami ali ne? Zakaj? je pa siljenje, da berem trditve tele.. Jaz sem preprosto mislila postnit svoje mnenje o obravnavani TEMI (naslov).Torej nic ne mislim o onihle trditvah... Menim pa, da ne - da svet ne bo prezivel, da tako ali tako ne bi - tisti jabuk smo pac ze utrgali v lajfu.ampak hitreje pa gre vse - zarad pohlepa in podobnega... kar je gonilo najvecje za taksnole. Torej ne bi rabilo tko rapidno dogajat v to smer... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ...neprimerno bolj motilno kot pa moj "sarkazem"... kakor za koga...jaz recimo Florija zelo rada berem ..in nisem še opazila, da bi začel koga ignorirati, ker mu nekaj ni všeč... Z imenom, namesto z nickom pa tukaj nastopaš, ker se na ta način tudi promoviraš... Drugi tega pač ne potrebujemo.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sam sem to razglašal, dokler mi ni neko dekle povedalo zgodbe iz Tajske. Oče je imel lepo hčerko. Zaželel si je TV in videorekorder. In ker se živi za zdaj in ta trenutek, je zamenjal svojo hčerko za TV in videorekorder, hčerka pa je šla v spolno suženjstvo v Bangkok.hm, najprej sem se strinjala, zdaj pa se ne... Ni ON zivel ta trenutek, ampak je skusal nekoga ziveti... vtikal je druge zraven, to je...'Ziveti trenutek' v tem kontextu (kot jaz stekam) je - TI sam zivi ta trenutek tako in tako... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 ----------Jaz pa mislim, da se vsi, ki smo tukaj, spopadamo s "tukaj in zdaj" in ne s preteklostjo in ne s prihodnostjo. Kaj ti pomaga zavedanje o preteklosti, strah pred prihodnostjo, če sedanjega življenja ne znaš ozavestiti? Živeti danes v strahu, da boš lahko jutri miren - brezveze . Se spopadati s preteklostjo, da boš lahko jutri živel - brezveze . Današnjega dne pa ni nikjer. Jezus je živel od skromnega dela. Imel je dovolj kruha, vina in rib. In eno obleko. In to je vse. Kdo izmed tistih, ki tako goreče zagovarja "božjo besedo" je zadovoljen s tem? Vsi se obešajo samo na tisto, kar jim paše. Prihodnost bo kakršna pač bo. Preteklost je bila, kakršna je bila. Sedanjost je pa vse kar imamo. In to je to.Ali bo svet preživel? Ne bo!Ali bomo mi preživeli? Ne bomo!Ali je smisel življenja res samo čimdaljši čas bivanja? NI! O čem pravzaprav govorimo? O kvaliteti življenja, ki jo vsak razume po svoje, ali o tem, koliko časa bomo živeli mi, svet, sosedov oleander? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 2. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 2. februar 2005 Oče tiste hčere je navaden materialist, kakršnih je v tem svetu zelo veliko. Zato se strinjam z Marso, da je treba ziveti ZDAJ in to vsak zase, ne pa z izkoriščanjem nekih materialnih dobrin. Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Torej, spoznati moramo Božjo voljo in jo spolnjevati. Kot taki bomo lahko preživeli konec tega sveta in uživali večne blagoslove Božjega novega sveta. Biblija obljublja, da bo tedaj: »Bog…obrisal vse solze z njihovih oči [oči ljudi] in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več.« (Razodetje 21:3,4) in božja volja je ljubite se ljubite se ljubite se... v vseh pomenih besede... hm prejle sem bral tamle, nekaj kar mi je vojko podal, v moji temi o sanjah... Tema hja men se velik bolj zdi, da bo šel ta svet kamor bomo pač šli z njim hja... torej svobodna volja, in kolektivna svobodna volja, kar je jezus rekel, je rekel zgolj zato, da bi ljudje spoštovali "voljo božjo" in ta volja niti ni tako slaba, lahko naredimo nekaj s te zemlje, en prijeten kraj za bivanje, lahko pa otežujemo to in gremo k vragu, bog ne bo niti pipnil z mazincem, zelo dobro se to vidi skoz tisočletja... biblija sama... moje mnenje, nima nič z usodo sveta, direktno posredno kot sveta knjiga ki vodi kristjane (pravzaprav jih ne, če smo pošteni) pa lahko seveda prispeva k dobremu na svetu, če bi vrgli vn, par "divjih stvari"... sicer pa js vidim samo dve poti, in seveda vmesno, ljubezen ali sovraštvo, bodisi bomo sodelovali, ali pa tekmovali... sodelovanje, nas bo peljalo naprej, tekmovanje, pa izstrelilo v en tak neslavni vrhunec, na vrhu katerega, bo en imel večje kladivo kot ostali in preprosto potolkel konkurenco, katera pot se zgodi je odvisna samo od nas, ena vodi v biblijsko kataklizmo druga pa pač v "nbesa" eitherway... trenutno kaže bolj na pekel, s tem globalnim pogrevanjem.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 hm,nevem sploh kaj naj še napišem k je že "vse " vsem JASNO.... VSI smo istega mnenja da ŽIVIMO TUKAJ IN ZDAJ ok, jaz pa samo povem, da čutim, ko vas berem, nekaterih toplino in milino (flori je men čist ok,pa ne zato ker je balansiral z imenom)nekaterih pa ful negativne energije in postavljaštva , rekla bom svoje in je to samo MOJE mnenje: vse religije častijo BOGA, in vsaka ga imenuje s svojim imenom,pač, vsi pa vemo,da je STVARNIK eden sam...in verjeti v NEKAJ kar ti daje, smisel, moč, voljo, ni nič narobe... se strinjamo vsi ,kajne....(vsako pretiravanje pa povsod vodi v blaznost) Vsak v sebi ve, v kaj veruje, in vsa RELIGIJA uči in vspodbuja dobroto v ljudeh, ljubezen do bližnjega itd.... LJUDJE so tisti, ki so spridili vero(VSE JE V NAS)torej spet pri temi, bog je v nas(z našimi dobrimi nameni in srčnostjo lahko spreminjamo SEBE in s tem svet okoli nas....KAR se Jehove vere tiče, nimam nič proti njim,verujejo, niso nasilni(poznam kar nekaj uglednih ljudi, ki so , kar so)njihovo literaturo Prebudite se, rada preberem, kajti notri so zanimive in resnične stvari iz živalskega sveta, o prehranjevanju o zastrupljevanju naše zemlje itd.... skratka, vedno vzamem kar je pozitivnega in naprednega , nasmeh in lepa beseda oznanjevalcem, me nič ne staneta,dobim pa veliko... (da ne bi kdo mislil da govorim o materialnih stvareh) Meni najbližja pa je vera Budizem , ker je tako zelo resnična...male zgodbice , velike resnice...in vse njihove mislece in modrece občudujem...vzamem bistvo... da lažje preživim v tem našem materialnem svetu.. pa lp vsem na razne neg. komentarje se ne bom odzivala, saj sem povedala samo SVOJE mnenje....čemur je namenjen tale krasen lunin forum... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Čista demagogija, seveda. blablabla ... Če obenem šteješ, da različne državljanske vojne, genocidi itd. danes potekajo tudi po dvajset let in več, pa za marsikaterega ne vemo (ker nas morda ne zanima), izpade, da v vojnem stanju niti ni tako malo ljudi na svetu. Ljudje so se klali vedno in se bodo klali vedno. Demagogija gor ali dol. In kar se mojega sarkazma tiče, samo dve stvari. Prvo, ne ločiš sarkazma od ironije (oziroma ti morda nista jasni ta dva pojma), in drugo, TVOJE LASTNO omalovaževanje drugih tu na LNF (npr. "principesica moja") je neprimerno bolj motilno kot pa moj "sarkazem". Da pa se delam včasih malo norca (tudi iz sebe znam to početi, da ne bi bilo nesporazuma), pa niti ni tako hudega, dokler to ni zlonamerno. ... bla bla bla ... Po mojem si pač samo še eden od tistih tukaj, ki se - udobno skrit za nickom - šopiri in postavlja pravila ter filozofira vsevprek. Povabim te na kavo, pa bova videla, kaj bo od tvoje vehementnosti ostalo. Ampak tedaj bom jaz še vedno jaz, ti pa ne boš "Florijan Cvetko", kar zna bit nerodno, a ne? ...bla bla bla ... Pa če boš pri volji, mi še razloži, kaj si hotel povedati s tistim prvim stavkom "Nič ni lepšega od sarkazma...", ker je to pa res lep primerek za analizo.)[/color] Bern, tole si napisal kot čisto navaden napihnjenec, ki ne zmore priznati, da se je zmotil, in da je brcnil v meglo. Torej sem imel prav, in ti ne. In to je vse kar šteje. Ne vlači v zgodbo nekakšnih geno- in ostalih cidov. Vojna je vojna, vsaka je grozna, in vsaka je zadnja za premnoge. Ampak, vprašanje je bilo bližanje konca sveta in ne Bernova samopromocija. Ker zgodovinar kaj prida že nisi, se vidi od daleč. Nekako sodim, da niti za analize nisi kvalificiran. Klinični psihologi, ki jih sam poznam, zvenijo povsem drugače. Ko pa boš, če boš, se te bom ognil v velikem loku, in to predlagam tudi drugim. Moj nick je moj nick. Je moj alter ego. In moj nick hodi na kavo s prijetnimi in prijaznimi ljudmi. S teboj ne grem. Je preveč znoja v vsakem kavnem zrnu. Ti pa zagotavljam, da te nikoli ne bom poklical, ljubkovalno in hkrati spoštujoče, Bernček moj. Razen morda v besedni zvezi s kako pasmo psov. Bom še premislil. Ne ne, bi ovčarjem delal krivico. Naj ugibam: ko si bil majhen, si želel biti policaj. In, ker ti to ni uspelo, se od tedaj postavljaš v bran vsem, za katere si določil, da se ne morejo braniti sami. Ampak jaz točno vem, da je principesa povsem zmožna postaviti meje in me postaviti na mesto, ki mi sodi, če bi jo moje naslavljanje motilo. Tako pa moti le bernojeneže. Omni=vse, potenten=mogočen. Ti nisi. In tudi ironije še nisi jemal. Iron mogoče, za hemoglobin ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Vas zanima moje mnenje o usodi te civilizacije (bog vedi... , se mi zdi, da marsikoga bolj zanima, a se bo naslednji pisec postavil na Andino stran, na Bernovo, ali morebiti Florijevo??) .. ...razočaranje Mnogo narodov razlaga o naših praočetih, pa se o tem ni nič vedelo, dokler niso odkopali npr. Ura in Uruka v Mezopotamiji (današnjem Iraku) več tisočletij stare civilizacije, starejše od egipčanske. Ko so začeli odkrivati še starejše sledove, so se tam začeli nemiri, vojna,....ne vemo, koliko bodo še lahko odkrili. Ali pa npr. civilizacija Mohenjodaro v Indiji, večtisočletij pred našim štetjem. Govori se o Atlantidi, pa Lemuriji, dokazljivih sledov o tem ni (sem pač ne štejem Platonovih dialogov.) Menim, da pač nismo edina visoko razvita civilizacija v zgodovini Zemlje z znanjem o uničujočem orožju. Civilizacije se rojevajo in umro. LAHKO da bo tudi z našo tako. Glede na splošno stanje duha in onega butlja v Ameriki, ki se bo enkrat zmotil in pritisnil na kak rdeči gumb namesto zeleni ...in Puf! Verjamem, da je Zemlja živ planet, ki smo ji storili že toliko škode, da je sproti ne zmore več sanirati. Če že ne oni butelj, bo kar naš planet med samosanacijo poskrbel, da se bomo srečali kot dušice... Verjamem pa, da lahko marsikaj storimo, da nam je med našm bivanjem na Zemlji prijetno. Smo prijazni do soljudi na primer. Pa tudi molimo, če pač komu to ustreza. Ali pa kličemo Jehovo (ali pa vsemogočnega Manituja), izvajamo Reiki, prižigamo kadilne paličice (saj ne vem, a se tako reče? ), kakor komu ustreza, ČE s tem neposredno ne posega v življenjski prostor in svobodo drugega. Če imate kak ljubi dan čas, pa preberite ono stran od Mateje ...Lightworker. Ti da mislit. Pa če se s tem strinjaš ali ne. Gospa Anda je stvar povedala na podoben način, nekateri pač ne prenašajo omenjanja boga, jehove,jezusa...tam pač vstavi energija, planet...., pa bo ven padlo malo bolj nevtralno. ok. se mi ne da več. MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.