coccinelle 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Mucmac Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Kako je fajn, ko se človek lahko zanese na stare lunatke...da bodo povedali natanko pravo stvar... Mucmac Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Anda, hvala za prijazne odgovore, ki so me dokončno prepričali v Jehovin larifari......Ne morem pomagat, tako čutim in razmišljam. Pa ne se sekirat, po kmaljšnjem vesoljnem potopu me glede na moje nepravoverništvo v svetu vas pravoverujočih in zato preživelih, tako več ne bo.... MucicaMacica Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ali bomo mi preživeli? Ne bomo!Ali je smisel življenja res samo čimdaljši čas bivanja? NI! O čem pravzaprav govorimo? O kvaliteti življenja, ki jo vsak razume po svoje, ali o tem, koliko časa bomo živeli mi, svet, sosedov oleander? Saj religije ne učijo slabo, če bi človek sledil moralnim vrednotam najbrž ne bi bil kakršen je danes, ampak ne maram pa strašenja s koncem sveta in hkrati ponujanjem odrešenja v veri (Mick, tukaj si zadel poanto!). Tako sama nimam nobenega strahu pred bližajočim se koncem, kar pa ne pomeni, da ne zbiram odpadkov ločeno....in ne počnem vseh tistih malih dobrih stvari, ki lahko pripomorejo, da se morebiten konec odloži. Muca Maca za besedilo v rumeni! Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 Ja religije ne ucijo slabo.. in na dveh katoliskih forumih smo se o tem lepo strinajli s katoliki.. potem pa smo prisli do tega, da se iz pranja mozganom umakne pekel in zlo.. potem se je pa vse koncalo. Tako strahovito zagovarjajo hudica in pekel in kaznovanje.. tudi kot konec sveta, da se resno vprasas v koga pravzaprav verjamejo.. v boga ali hudica? Isto je z jehovo.. tudi oni castijo zlo.. in ni videti, da bi se temu v ugledni prihodnosti odpovedali. Ce ni zla.. ni boga.. in ce hocemo, da iz sveta izgine zlo.. mora izginiti njegovo nasprotje to pa je bog.. Dokler bo obstajal eden od teh dveh, se bo dobro in zlo nenehno izmenjevalo. Obstajala bo locenost.. Ko pa ni ne boga (simbol dobrega) niti hudica (simbol zla) takrat izgine locenost.. kar je shizofrenost in ostane le ENO.. ki je nedefinirano.. ker kadarkoli je le ENO.. je to nemogoce definirat. Ko se bo koncala zakompleksanost z ljubeznijo.. se bo koncalo sovrastvo. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 Mogoce samo tole.. Zelo fino je, ker se ne da nic narediti ce hoces odpraviti posledico. Ogromno energije pa se porablja ravno za to, da se obtozuje in odpravlja posledico namesto vzroka.. in mogoce na tem mestu religije delujejo popolnoma zmedeno.Svet obtozuje kriminalce.. in jih zapira.. amapk s tem ne bo nic resil, ker kriminal je le posledica.. Ko prides do stanja, da je potrebno posatviti neke moralne vrednote, je to znak, da je bila na neki tocki storjena velika napaka.. Brez veze je obtozevati varanje.. kar je posledica.. vzroki so cisto drugje.. posledica sploh ni pomembna.Meni je nadvse vsec, da se z delovanjem na posledicah ne da narediti nic.. ker ce bi se dalo, potem svobode ni vec. Samo vse religije in moralisti se bojo s tem strinjali, da je pomemben vzrok, potem pa samo obrnes hrbet v dobri veri, da so razumeli.. pa ze lajnajo svoja pravila in zapovedi naprej.. takoj so na posledicah in se utaplajo v obtozevanju posledic.. To meji ze na bebavost... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja religije ne ucijo slabo.. in na dveh katoliskih forumih smo se o tem lepo strinajli s katoliki.. potem pa smo prisli do tega, da se iz pranja mozganom umakne pekel in zlo.. potem se je pa vse koncalo. Tako strahovito zagovarjajo hudica in pekel in kaznovanje.. tudi kot konec sveta, da se resno vprasas v koga pravzaprav verjamejo.. v boga ali hudica? V oboje! Problem pa je, ker v boga največkrat verjamejo zgolj iz strahu pred hudičem! Nekako preračunljivo, kajne? Zato tudi vera iz strahu pred koncem sveta ni na mestu. Tako kot vera v konec sveta ne. Ko praviš da ne gre odpravljati posledic, ampak vzroke, kaj ni dobesedno sledenje religijskim zapovedim posledica človekove nezmožnosti ponotranjenja zapovedi? V smislu, da o morali govori vedno tisti, ki ne ve, kaj to je. Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>... kaj ni dobesedno sledenje religijskim zapovedim posledica človekove nezmožnosti ponotranjenja zapovedi? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 3. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2005 Nekateri res izvirno pišete komentarje. Nihče pa ni komentiral Jezusovih besed. Sprašujem vas, kako je Jezus lahko vedel za toliko let v naprej za rzane katastrofe, ki se dandanes uresničujejo? Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 Meni se ne zdi, da bi bilo napisano karkoli, kar ni že bilo prisotno v tedanjem svetu. Hočem reči, da je psihološki razvoj ljudi oziroma civilizacije vseskozi enak, odstopanja od moralnih vrednot prinesejo take in take posledice. Predvsem pa besedila v Svetem pismu ne berem dobesedno, zato tudi konec sveta ne dojemam kot konec fizičnega sveta, ampak v simbolnem pomenu. Saj je tudi svetovna vojna simbolno pomenila konec sveta, karkršen je bil do tedaj. Koncev sveta je potemtakem bilo že kar nekaj. Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
black_magy 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 Razvijali se bomo do tiste točke, ko se bo narava obrnila proti nam in nas izničila ali pa hudo zmanjšala naše število.Evolucija pravi: Preživijo ne najmočnejši, ampak tisti, ki se najlažje prilagodijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. februar 2005 Prijavi Deli 3. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nekateri res izvirno pišete komentarje. Nihče pa ni komentiral Jezusovih besed. Sprašujem vas, kako je Jezus lahko vedel za toliko let v naprej za rzane katastrofe, ki se dandanes uresničujejo? Verjetno je spoznajoč človekovo nrav samo logično sklepal.....Jezus Logik Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Razvijali se bomo do tiste točke, ko se bo narava obrnila proti nam in nas izničila ali pa hudo zmanjšala naše število.Evolucija pravi: Preživijo ne najmočnejši, ampak tisti, ki se najlažje prilagodijo. Tudi evolucija je religija. V nekaj pač moramo verjeti, in Darwinov nauk je tako blizu znanosti, da mu verjamemo. Narava se ne bo obrnila proti nam, ker bi v tem primeru morala imeti samozavedanje. Če se bomo anihilirali, bo to čisto domače ročno delo. <{POST_SNAPBACK}>Verjetno je spoznajoč človekovo nrav samo logično sklepal.....Jezus Logik Misliš? Meni se je vedno zdelo, da je bil bolj zdravilec kot filozof. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 Zakaj se potem ne bi raje ukvarjali z Nostradamusom? Ali kakšnim drugim "prerokom"?Vsesplošno je znano, da Biblija in potem Sveto pismo ne vsebujeta izvirnih besedil. Vsesplošno znano je, da je besedilo bilo prirejeno za ljudi, ker jih je lažje obvladovati s tem, da ne vedo vsega. Njegove jasne misli so prevedli v jezik, ki je poln strahu, ki ga veliko ljudi ne razume. In tako kot je povedala Pesha, je bistvo tistih, ki so pisali te "božje zapovedi" v temu, da je prisoten strah, ki nam preprečuje nekatera dejanja, ki bi jih sicer naredili, če nas ne bi bilo strah. Ker večina ljudi ni toliko ozaveščenih, da ne bi kradli, ubijali, varali, če jih ne bi bilo strah. Torej je treba ljudi (ovčice) obvladovati s strahom. Zakaj bi nas bilo strah, če smo pošteni? Zakaj naj bi se bali smrti, če nam je po njej obljubljeno "božje kraljestvo"? Vera je mogoče malček skregana z logiko. Ampak, če imaš toliko strahu v sebi, kot ga vera "priporoča" se vsa logika in vse dobro iz vere izgubita. Ostane strah.Strah je pa slaba vera. Pravzaprav najslabša! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>V oboje! Problem pa je, ker v boga največkrat verjamejo zgolj iz strahu pred hudičem! Nekako preračunljivo, kajne? Zato tudi vera iz strahu pred koncem sveta ni na mestu. Tako kot vera v konec sveta ne. Ko praviš da ne gre odpravljati posledic, ampak vzroke, kaj ni dobesedno sledenje religijskim zapovedim posledica človekove nezmožnosti ponotranjenja zapovedi? V smislu, da o morali govori vedno tisti, ki ne ve, kaj to je. Inteligentna zenska... Spostujem to.. A se te moski kdaj bojijo? Moski se velikokrat bojijo inteligence.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 Dobra tema, preprosto pa ne morem citirat in komentirat vsega zanimivega.Zelo mi je vsec razvoj teme, MucMacin komentar in predvsem Peshino razmisljanje.In Anda se mal pogovarja. Zakaj glih Jezus?zakaj pa ne glih Jezus?Vero pac mors met. Nostradamus ipak ni vsega vedel oz. mogel predvideti.Svet se bo v taksni obliki jasno koncal - vendar saj ne vemo, kaj to pomeni. Zagotovo bo nekaterim ratal vse skupaj spravit na visji nivo, vprasanje pa je kdaj, kako oz. na kaksen nacin? Morda katastrofalen ali kaj jaz vem...Ampak sem skoraj ziher, da bo to kmalu in da bodo eni segli visje. Ne verjamem v neobstoj in nedelovanje, nepremikanje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 Kdo pa vse ve oz. vse predvidi? In tudi če vse ve in vse predvidi, koliko je tistih, ki mu bodo verjeli? To, da bo kmalu konec sveta - kmalu lahko pomeni 100, 1000 ali pa 10000 let. Mi nismo merodajni za čas. Mi smo itak ujetniki telesa in časa. Čas sploh ni pomemben. Je samo merilo za neke procese, ki jih mi sprejemamo in smo jim mi postavili neko vrednost. Čas ni nič. Ali pa vse, odvisno od tega, kako intenzivno ga dojemamo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 saj po tem sklepam... ker je vse hitrejse. vcasih si rabil cele lajfe, da si oddelal karmo, zdaj imas vsak dan priloznost, da oddelas eno njih. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 Po mojem pa to velja samo za tiste, ki se tega zavedajo/mo. Vsem ostalim čas nič hitreje ne teče.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Dobra tema, preprosto pa ne morem citirat in komentirat vsega zanimivega.Zelo mi je vsec razvoj teme, MucMacin komentar in predvsem Peshino razmisljanje.In Anda se mal pogovarja. A ne Marsa. Kam gre svet. Anda se pogovarja, trinajstletniki razmišljajo. Še malo, pa bo vlada skrbela za podanike. Podn. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 4. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 4. februar 2005 Mislim, da smo se malce oddaljili od teme. Saj ne govorimo o Nostradamusu, temveč o Jezusu in njegovih besedah o poslednjih dni.Jaz pa vseeno mislim, da bo konec sveta prej, kot si mi lahko mislimo. Je pa tudi res, da smo ujetniki v prostoru in času. Vseeno pa mislim, da ni še nihlče tako natanko napovedal svetovnih katastrof kot Jezus. Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2005 Prijavi Deli 4. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Saj ne govorimo o Nostradamusu, temveč o Jezusu in njegovih besedah o poslednjih dni. ... O tem pac govoris ti - naslov pa je - svet, ce bo prezivel.Vsakdo se sklicuje, ali karkoli pac, na tisto, kar je njemu blizu. Jaz pa vklopim racunalnik v glavi in iz ze do zdaj videnega, slisanega, obcutenega, podam svojo razlago oz. mnenje. zakaj mi dajes fotko narave, ki da naj jo gledam, da bom govorila o naravi, ce ze sama gledam Naravo? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cvetka Jagodič 5. februar 2005 Prijavi Deli 5. februar 2005 Mislim, da se danes res veliko govori o koncu sveta. Glede na to, da brezosebnost ljudi v današnji dobi zelo narašča, bi rekla, da je v bistvu že konec sveta. Preživelo pa bo samo Božje ljudstvo.Lep pozdrav vsem na forumu iz Strassbourga Citiraj Mislimo drug na drugega, takó da se spodbujajmo k ljubezni in dobrim delom. (Hebrejcem 10:24) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 7. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2005 Nekateri trdite, da se je vse to dogajalo že prej v človeški zgodovini (potresi, lakote, bolezni), toda dejstvo je, da se ni nikoli dogajalo v enakem obsegu. Po besedah zgodovinarjev in poročevalcev se nobeno obdobje ne more primerjati z obdobjem, ki ga doživljamo po letu 1914. Gorje je mnogo obsežnejše, kot je bilo kdaj prej. In še več. Kar se tiče drugih značilnosti Kristusovega znamenja zadnjih dni, bi bilo treba razmisliti o naslednjih dejavnikih: po vsem svetu se o Kristusovi navzočnosti in Kraljestvu oznanjuje v tolikšnem obsegu, ki mu v zgodovini ni para. Nikoli se ljudi zaradi oznanjevanja ni toliko preganjalo, kot se Jehovove priče. Na stotine so jih usmrtili v nacističnih koncentracijskih taboriščih. Še dandanes je delovanje Jehovovih prič v nekaterih deželah prepovedano, v drugih pa jih aretirajo, zapirajo, mučijo in morijo. Vse to je del znamenja, ki ga je napovedal Jezus. Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 8. februar 2005 Prijavi Deli 8. februar 2005 Skrivnost je ravno v tem,da je začetek in konec vesolja v NAS samih:od tukaj do tja in nazaj je enako nič in vsak od nas je na tem Božjem izhodišču...Duhovnost bo premagala Um, ker je Um naredil to kar je.... ljudje so vedno bolj revni,nezadovoljni, brezpravni..... zatekajo se k duhovnosti..,ker jim materializem ni dal tega , po čemer so hlepeli........ Ni stvar v tem da je Jezus vedel kajti MI smo se naučili pripadati svojim sistemom.V poslovnem svetu se vsi trudijo"s pripadnostjo"vendar se nihče ne daruje , nihče ni pripravljen brez razloga nekomu nekaj podariti Težava človeka nove dobe , očaranega nad svojo umnostjo je ravno v tem, da ne zmore prave daritve....od tod vse zablode tega sveta, ki vodijo...... kajti novodobni človek je bolj poneumljen kot človek preteklosti.S ponaredki smo vse poneumili do skrajnosti.Ponosni smo lahko samo na svojo neumnost , nihče ki je v življenju karkoli rasničnega odkril ali spoznal, ni mogel biti na to ponosen, prej razočaran, ker tako malo ve.... Neumno ponosen je lahko nek narod na svoj imperij, ki si ga je zgradil s prevaro ali silo nad šibkejšimi(vojne, nasilje).Brezmejni ponos pa je že norost! Takšen ponos je v zgodovini vedno terjal ogromno žrtev.... Torej če bo res konec sveta ga bomo UNIČILI SAMI... ker to uspešno delamo že od 2.svet.vojne naprej, ko se je bliskovito razširil napredek(v zadnjih 20 letih)kot sem že povedala, moje mnenje, ljudje premalo LJUBIJO SEBE in s tem druge.... Življenje pozna vedno samo ENEGA človeka, posameznika, nikoli cele družine, kraja, naroda...Vsak ČLOVEK je lahko TEMA ali SVETLOBA, vsak človek je lahko drugemu POGLED V ŽIVLJENJE ali SMRT Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.