Skoči na vsebino

Transfuzija, Infuzija, ipd.

free

Recommended Posts

Ali je napačno sprejeti krvno transfuzijo? Zapomnite si, da Jehova zahteva, da se zdržujemo krvi. To pomeni, da sploh v nobeni obliki ne smemo v svoje telo sprejeti krvi drugega človeka ali celo naše lastne, ki je bila shranjena. (Dejanja 21:25) Zato pravi kristjani ne bodo sprejeli krvne transfuzije. Sprejeli pa bodo drugačno zdravljenje, na primer s transfuzijo nekrvnih produktov. Želijo živeti, toda ne bodo si skušali rešiti življenja s tem, da prekršijo Božje zakone. (Matevž 16:25)
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 118
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Super tema :palec:

Sama sem transfuzijo dobila po prvem porodu - dve enoti, pri tretji se je zakompliciralo(dobila alergijo na kri - verjetno je preveč dobra bila..pa bi se pokvarila(beri izboljšala x:Dx ).

V drugo sem transfuzijo zavrnila. Malo iz kaprice, malo iz panike - kaj če ponovno alergija..in obljubila, da bom ful pridno rdeče stvari jedla. :vragec:

Jim tudi lani zatežila, da nočem transfuzije- razen, če me bo ravno zares pobiralo x;)x

Nič ne razmišljam o tem, da bi šla med krvodajalce. Čeprav verjamem, da se moje krvi ne bi branili....ampak, da kdo takšen hudomušnež rata :vragec: :vragec: pa ne vem kako bi tole bilo x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Hja, super je ja x:Dx x;)x

alergija torej :o|o: zakaj neki? a so povedali zakaj? (verjetno ne povedo nobenmu ne, ali pac?).

Ali potemtakem telo zavrne ali sprejme doloceno kri? Torej sta samo 2 moznosti in v okviru obeh bi se dalo debatirati morda!?

V pirmeru da nase fizicno telo odobri novo kri, se lahko vprasamo, ali to naredi zlahka ali ne; in kako se dejansko nase energetska telesa odzovejo na 'novo' oz. 'staro' kri?

Ker se oseba, ki dobi transfuzijo ukvarja verjetno predvsem s svojim zdravjem, se morda premalo posveca tudi obcutkom, ki jih dozivlja potem, ko ima v sebi novo kri!? Ali se pac toda na nekih drugih ravneh? Ali telo transformira kri sebi v prid (tudi energetsko)? Koliko casa potrebuje in kaksne posledice in pogoje zahteva? Kaj vzame v zameno? Ali je mozno, da dolocenih energij, vibracij v krvi nikoli ne sprejme povsem in se le te odrazajo kot tujek v nasi psihi oz. nekaterih energetskih telesih?

---------

Super tema :palec:

Sama sem transfuzijo dobila po prvem porodu - dve enoti, pri tretji se je zakompliciralo(dobila alergijo na kri - verjetno je preveč dobra bila..pa bi se pokvarila (beri izboljšala x:Dx ).

V drugo sem transfuzijo zavrnila. Malo iz kaprice, malo iz panike - kaj če ponovno alergija..in obljubila, da bom ful pridno rdeče stvari jedla. :vragec:

Jim tudi lani zatežila, da nočem transfuzije- razen, če me bo ravno zares pobiralo x;)x

Nič ne razmišljam o tem, da bi šla med krvodajalce. Čeprav verjamem, da se moje krvi ne bi branili....ampak, da kdo takšen hudomušnež rata :vragec:  :vragec:  pa ne vem kako bi tole bilo x:px

No ampak... a vidite, pravzaprav... saj SO mal pomisleki....

Sprejeti tujo kri - a ni to tolk... hm, intimno? :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Seveda je intimno. Potem sprejmeš del nekoga drugega.

Free vprašaš kakšni so bili občutki?

Roko na srce - spomnim se panike, nelagodja, strahu celo. In ni mi bilo všeč.

Alergija se je pokazala takole- srbečica(tako, da bi najraje skočila iz kože), rdeči madeži in občutek, da imam na prsih najmanj stokilogramov :xx!:

zakaj pa na prsih? :inocent:

to se men tko slis kot kaksna energetska blokada? :o|o:

Kolk si si sama ustvarila strah in koliko je bil strah iz tega, ker si 'vedela' da bos sprejela v telo nekaj 'novega'? Verjetno ne mores tocno pojasniti kajne?

Alergija je bila samo 3.tjic, kakor se spomnim tvoje navedbe? Kaksni pa so bili obcutki pri prvih 2 transfuzijah? ali tudi strah, teza na prsih, ipd? Ali kaksna druga zaznava?

Morda se spomnis?

Tega je že 16.let..nelagodje je bilo prav gotovo prisotno skozi(tudi pri prvih dveh), strah se je pojavil proti koncu druge..pri tretji pa je bilo vse narobe.

Bolj natančno pa ne bi vedela - saj veš..dejansko ti takrat druge reči bolj gredo po glavi(novorojenka in to). Ampak ker sem bila vedno intuitivna sem "predvidevam, da je tako" zavestno blokirala tujo kri..

Dejstvo je, da sem bila izredno slabotna, lezla skupaj, brezvoljna. Tako, da če že druga ne - je ta transfuzija pripomogla, da sem drugi dan sama se opotekla do kopalnice. Spomnim se, da sem bila tako boga, da je ena mamica skrbela zame..mi nosila vložke, me podpirala kadar sem morala na stran...neverjetna je bila...jaz pa čisto down :vragec:

Pazi - to je bilo še v železnih časih in v sobi nas je ležalo 6 novopečenih mam(v porodni nas je pa hkrati rojevalo 5 !!!! ) Divji časi :xx!: Zabluzila zdajle..

Ok..za krvodajelce vem, da ne smejo dati krvi, če so zaužili alkohol oz. zdravila..moj oče je zato prenehal biti darovalec(zaradi nekih zdravil). Mama je včasih v šali rekla: bogi tisti,ki je tvojo kri dobil.. x;)x

Tudi jaz sem dobila transfuzijo, ki mi je po doktorjevih besedah rešila življenje. Zdelo se mi je prav fino in takrat ne bi imela nič proti če bi vsake toliko časa dobila takšno dozo. V sebi sem si ustvarila sliko človeka, ki mi je dal kri, pozitivnega in zdravega, saj sem se počutila čisto drugače- veliko bolje, saj sem iz sive mrene naenkrat postala rdečelična in to mi je bilo res všeč. Počutila sem se zdravo kot še nikoli in želela sem si da bi tudi sama zmogla ustvariti takšno kri, zaradi katere se bi počutila tako dobro. Bila sem zelo pozitivno naravnana in kar nekaj časa sem bila hvaležna za to novo življenje. Iz bolnice sem odšla odločena da bom od zdaj tudi sama poskušala biti takšna- nadvse zdrava in sem se vsaj tri mesece prehranjevala zdravo. Do zdaj sem mislila da krvničke razpadejo v nekaj dneh, ko pa ste me spomnili na to sem na netu ugotovila da pravzaprav razpadejo šele po štirih mesecih. Torej to kri v sebi nosiš kar nekaj časa in zdaj si mislim da mogoče pa sem se zaradi tega prehranjevala zdravo. Drugače pa na to tujo kri gledam kot odnos z energijami tega človeka, kot nekaj začasnega in pri organih to traja še dlje- nekje Deepak Chopra piše da se celo telo- vse celice v telesu obnovijo v petih oz. nekje drugje je pisalo v sedmih letih. To je bila priložnost, ki sem jo dobila, saj sem sama pred tem naredila vse da bi se uničila in nisem bila več sposobna tvorit normalne krvi in ta kri je bila izkušnja, nekaj ali nekdo, ki mi je rešila življenje, če ga že sama nisem.

Guest sstane
Že res, da vsaka selica nosi v sebi genetsko zasnovo celega organizma, toda krvničke se ne razmnožujejo z delitvijo, torej se ti geni ne morejo prenesti na tistega, ki je kri dobil, ampak z odmrtjem propadejo. Je pa možno, da je dajalčeva plazma bolj bogata z elektroliti od prejemnikove in to se seveda mora poznati kot povečanje energije, saj je kri bolj prevodna in sposobnejša indukcije električne energije. Seveda se pa ti elektroliti hitro porabijo, če ne dovajaš s hrano vsak dan novih, kajti le del se jih reciklira, večina se jih pa izloči skozi urin.

Glede plemičev smo se mi učil, da so živel velik bolj nezdravo kot kmetje, zato so imeli kmetje bolj zdrave zobe in so si jih pulili in prodajali plemičem za proteze, menda... Še v enem učbeniku (za angleščiuno sicer.... kolkr se spomnim).

Drugač pa sem gledala en film, pa zdej ne vem, a je bil resničen al ne x:Ix Ena je dobila srce od nekoga drugega, nekega motorista, ki se je ubil, in pol se ji je menda čist strgal x:Dx /tko neki podobn, kot se je men- sam ne zarad srca) in se je začela ful družit z motoristi, pa vozit z enim tipom, pa sanjal se ji je stalno o njem in se je že sama spraševala, če je to nek "spomin duše" al se ji sam zdi, pol se pa ne spomnim, a je šla raziskovat življenje tega darovbalca al ne (sej če je to sploh možno...).

Smešn se mi tud zdi... moj je dobil zraven prijavnice za eno dirko obrazec, da je darovalec organov in sicer nima nič proti, sam je pa mal srhljivo, zakaj ne talajo tega po dirki, kot da bi bli 90% da se tam ubiješ... Halo mislim... :eek:

<{POST_SNAPBACK}>hahah ahahaa a x:Dx  preprosto zato, ker se tip po dirki ne more vec odlocat, vsaj v fizicni obliki ne  x;)x

Ja, ampak sej zato, kot da predvidevajo, da skor ni možnosti, da bi preživel... Sej bi ti lahko dali po dirki, in bi ti s tem povedal: Ekstremist si in imaš velik možnosti, da se nekega dne razpacaš po cesti, a ne bi podaril svojih organov nekomu? Kot pa: dej hit podpiš tole, ker verjetno je to tvoj zadnji dan v življenja, bomo mel vsaj neki koristi od tebe (vsaj en jo bo imel...). To je isto, kot da grem k starmu atu v bolnco, če mi lahk za vsak slučaj podpiše, da dobim js njegov avto, če on umre slučajn x:Dx Skor kot da bi si želel to in da je edin kar pričakuješ od tega človeka ena korist, drugo pa ni pomembn.

Ko bo šel na dirko pričakujem, da bo zmagal oz, da se bo čim bolje uvrstil in mu bom zaželela vso srečo, ne pa da mu rečem, ej dragi, mislim, da je čas da se poročiva. x:Dx

ha haha ahahha ja sej res. sam je pa odvisno tudi od nasega razpolozenja in obcutljivosti, kako dolocene stvari v dolocenih situacijah dojemamo.

nekomu se pac ne bi zdelo nic takega, nekomu pa pac da.

a bi se porocil zmano? x:Dx :palec: x;)x

Sej men se tud sprava ni zdel nč nenavadn, čist tk logično se mi je zdelo, da talajo to pred dirko. Sam pol je pa začel on tko razmišljat, pa sem probala tud sama gledat s tega stališča in je res hecn x:Dx V bistvu kar so dosegl je itak, da so oba mal v smeh spravl. x:Dx

ma ja, to mnogi pocnemo... da nekaj slisimo ali preberemo ali dobimo info, in info vzamemo za 'zdravo i gotovo'; kar pa dejansko morda ni niti slucajno nasa resnica. he he he .. x:Ix x:Dx pac, informacije dojemamo skozi vzorce dojemanja o necem. kot, nekaj se pocne tako in tako, nekaj jesalbo in nekaj dobro, do nekih stvari je primerno imeti dolocen odnos, etc... veckrat pa pride misljenje iz nasega sistema predalckanja in izkusenj, strahu, ipd. xcivx

kwa sn pameten ej x:Dx sej to ze ptici civakajo povsod. xcivx xcivx

• 2 months later...

Transfuzijo so tudi meni dali po tretjem porodu (3.carski rez x:)x )... nikoli nisem mislila, da bi mi lahko kaj škodovalo, pomislila sem edino na AIDS, ki je takrat šele "prihajal"...

Fizično gledano kri razpade in ne ostane nobenih genskih ali kakršnihkoli stvari v nas.... eritriciti recimo v 120 dneh, proteini tudi kmalu..... Drugače je, če ti presadijo kakšno stvar, pa tudi tam se celice sčasoma zamenjajo... saj se itak skoz obnavljamo.Če tako reč vzameš pozitivno, sigurno deluje pozitivno (še sploh, če ti reši življenje xDDx )

"Energetsko" gledano pa karkoli pride s tem v nas, lahko očistimo na tak ali drug energetski, "ezo" način.... metod je res veliko, najenostavnejša je vizualizacija...

Free- kako to misliš, da so mamo okužili z zlatenico? Zlateničen je namreč bolj alil manj vsak otrok, ko se rodi, ker se mu bilirubim izloča čez žolč alil/in jetra še niso čisto "zafunkcionirala".... Potem se to zrihta bolj ali manj hitro... nekaterim pač pomagajo z zamenjavo krvi....

Silicijev dioksid v FHES- najbrrž ste govorili o tem... nanokoloidi .... Ker FHES (še sploh v kombinaciji s Crystal Energy, kot smo slišali od Flanagana na predavanju) zniža površinsko napetost vode tako, da je enaka celični, se pretočnost čez celično membrano maximalno poveča. Tako da kar gre v celice in ne porabijo, gre tudi ven- pospešuje se čiščenje organizma in celic.

Sploh pa je sedaj magnezij za osnovo in ne več silicij, ker teleu ponavadi primanjkuje magnezija in so pogruntali, da deluje novi FHES še boloj antioksidantsko.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>

Sploh pa je sedaj magnezij za osnovo in ne več silicij, ker teleu ponavadi primanjkuje magnezija in so pogruntali, da deluje novi FHES še boloj antioksidantsko.

Nazadnje bodo pogruntali, da je v zdravi soli vse, od silicija do magnezija itd x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...