Skoči na vsebino

Romi

black_magy

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>x:)x

Mislim ,da je Santos s tem mislil nekaj drugega...srčno kulturo. V kateri roki se vilce drži, se da privzgojit... :palec: ...samo brez tistega prvega bonton ne velja kaj dosti  x;)x

jaz sem tud tko vzela. :)

Mushi je cist jezna, bobnar pa tud. :D

Santos - :palec: :palec: :palec: xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 80
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Me veseli Santos, da tega nisi osebno vzel, ker itak ni blo namenjeno tebi, niti nisem kar vse noter v isti koš metala, kar je včasih moja navada bila.

Omenil si tud Sinte pa je bil nekaj časa nazaj nek dokumentarec o njih, ma to ti je čist drgačn folk, kot tile.

Jst nisem iz NM, smo pa precej vidli te scene po TV, časopisu pa tko.. Bučna vas, tale šola tu, tist škandal takrat, pa še tisto kako se z neregistriranimi avti vozijo, kradejo, vdirajo na privatno posest in jim nihče nič ne more, niti ne upa.

Sistem je kriv. Itak. Če sistem reda ne nrdi, ga tud nikol ne bo. Luknje v zakonu iskat in jih izkoriščat, pa kaj je lepše? Če si tko na easy, pol tud samo to počneš.

Ampak mi je smešno neko pomilovanje pa sočutje  ljudi, ki niso nikol mel problemov z Romi, niti ne verjamejo, da jih morda kdo pa le ima.

Kolkr mam pa jst izkušnje z njimi, je blo to tam nekje 80´-85´- tega, ko so hodile une mamke okol hiš, pa je stara mama mogla ključ jemat s seboj, če je šla na zadnjo stran hiše perilo z štrika dajat. Če je ključ v vratih ostal, pa vrata zaklenjena so šle kr v hišo pa v kuhinjo, so si same odklenile, pol ko si prišu čist zgrožen pa fehtale, mam majhnega otroka pa dajte mi to pa ono.. al so pa take grde tepihe skušale prodat full drago, če jih itak ne bi rabli....  x:Dx Pa bi naslednjič isto naredla, bi šla spet kr naprej.. torej z namenom x?x

Mushi,

daleč od tega, da bi jemal to za osebno...! :palec:

Rom že...butec pa ja nisem ! x:Dx x;)x

Kljub temu, vem kaj se dogaja dol v NM...saj sem preživel kr nekaj časa na tistem koncu...imam trenerja in manegerja iz tam...da ne bo pomote...ni Rom x:Dx !

Kar se pa tiče enega posta nazaj...mislim, da ta izvira od tebe..."tipo, sam tisti, ki imajo Rome za sosede...vedo kaki so...!? x^x

Hmm...jaz sem imel za dobrih deset let sosede, saj pred njimi so bili podobni...morda za odtenek boljši...v glavnem tej ta zadnji so bili grozni...po narodnosti so bili Mož (Črnogorc - musliman), Žena (Kosovarka - Šiptarka) -sorry na izraz...sam drugega ne poznam, tako da ne bo kdo užaljen ! x^x

In prva, ki so mi jo napalili...aja, imajo tri otroke, ena je bila deklica...in kaj se mi je zgodilo, valjda, mi je zmanjkalo perilo iz štrika...pol so začela zmankovat drva in to na kubike...pa ne sam men...kjer kol so doleteli...pol mi je zmanjkala žaga, sekira...itd.

Borili smo se zaradi določenih nerešenih kotičkov hiše...saj smo tri jebene stranke v tej bajti...ker občina ni delila pravilno, ko so prodajali...bla bla bla...v glavnem tip je plačal ene ljubljančane, da naj prebutajo mojega fotra in jim je dal 5000 mark, tiste čase...(na srečo mu ni uspelo...saj jih je poznal oz. oni so njega poznali in tako mu vzeli denar brez narejenega posla) x:Dx ! A kao tip se žali na socialni, da nima za burek, da naj mu država pomaga...! :vragec: V glavnem so se dogajale...in to smo jih trpeli dobre 12 - 13 let...in končno smo zmagali...saj s časom sem tud jaz zrastu...tako, da ni mogel več grozit...ajaaaaaaaaaa pa še to...tip je poslal pred tem, ko je rihtal tipe za mojega fotra, ki ( mu nikoli ni nič naredil - fizično ) :o|o: Žal ! Je poslal njegove čipšiče da napadejo mojo mamo in to pet komadov...tako, da ne mi nakladat o Romih...ker tej iz NM so angelčki proti mojim ex sosedom !! :inocent: :o|o:

In še zmeraj ne mečem vse v isti koš...v glavnem so še hujši primeri...zato Shat up ! x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Bonton prirojen?

Mhm...jah ta je pa v stilu Cimerotićeve izjave o nekem nogometasu:"Ker je dolgo casa je igral na mestu osemke, ima prirojeno vzdrzljivost."

Privzgojen, pridobljen...

Ne gledam fuzbala in še manj poslušam, kako mu je že ime... :inocent: ...v glavnem nisem tako mislil ! x;)x

<{POST_SNAPBACK}>x:)x

Mislim ,da je Santos s tem mislil nekaj drugega...srčno kulturo. V kateri roki se vilce drži, se da privzgojit... :palec: ...samo brez tistega prvega bonton ne velja kaj dosti  x;)x

x;)x :palec:

<{POST_SNAPBACK}>jaz sem tud tko vzela. :)

Mushi je cist jezna, bobnar pa tud. :D

Santos - :palec: :palec: :palec: xyesx

x;)x :palec: x:Dx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Mushi, ko te berem kar ne morem verjeti, kaj se tebi vse dogaja....

Drgač pa nimam kakih negativnih izkušenj, res pa je da jih prav veliko ne poznam. Imam pa en lep spomin iz otroštva, sem morala biti stara ene 5-6let in sem bila z očetom na nekem sejmu. Pa me fotr, da lepo v naročje eni ciganki in ji reče, da bo sam nekaj pogledal x:Dx pa mi je neke pesmice pela itd, prav fino sva se imele. Tak prijeten spomin mi je na tole, ko se spomnem.

Na taborih, kamor sem hodila čez poletje je bilo tudi nekaj Romov in ena starejših deklet mi je včasih rekla, da samo jaz lahko z njo pojem, ker da imam edina občutek za te pesmi xsingx ...sicer so pa kot glazbeniki neprekosljivi...in najbolj se žura na razbijam čaše, seveda, če imamo tako strast v sebi. Recimo jaz sem na mizi in plešem in se mi kar meša od ritma, moj mož pa sedi pribit na stolu in se niti za milimeter ne premakne, tko čisti po slovensko...no tudi na polke ne trza...mah...

Pa enkrat si želim v Gučo xsingx xsingx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

joj kok jeze, ker 'nekdo smrdi'. xrolleyesx

Poznam zelo smrdljive in grozne slovence tud, pa vsiljive, ki prec tikajo in hocjo nekaj od tebe - tega je okol ful, pa nimam nobenih ciganov dalec naokol... :|||

Tko kot Cosma pravi - pleses po mizah, prec vsi pokonc, tipicni slovenc pa bo zhdel v kakem kotku in srebal kak sokec po slamci. :|||

x:Dx

V 'razbijam case' varianti ne vidim nic zelo poduhovljenega sicer, Bobi. x;)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jah pa poglej slovenske gasilske veselice, kjer je udelezba skoraj vedno 100% slovenska. Tam so tut vedno velike stale tko da "iskanje prepirov" ni ravno pogojeno s poreklom.

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

kadarkoli je v klubu sranje....so zram al chefurji al pa cgani

smrdijo pa oboji

zlomk x:)x

Očitno v tistem klub-u jih nekaj privlači...?! xrolleyesx

Fajn, da so tam...morda tud spadajo...! x:Dx :vragec:

Mi na obali nimamo teh problemov, tam kjer je R&B...prihajajo več ali manj sam lušne punce...in ostali del folka tud cool...! x;)x :vragec:

Bobnar je itak ceu zakompleksan...saj se mi sam smili ubooooooooooožec ! xDDx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

:vragec:

R&B v nashem klubu hvalabogu ni.....to naj kar v globalu ostane :xx!: :xx!: :xx!:

tko da chist pashe vsake tolk kerga chefurja chez zobe mahnt

pa she to sam takrat k hip-hop :xx!:

ostale muske itaq ne shtekajo

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

No pa Hip Hop...saj, ko je R&B je tud hip hop vključen..., tako da...je isto al podobno, kakorkoli že ! x:Dx :palec:

Kako se ti da obadat s čefurji...??? :inocent:

Jaz, če bi hotel jih videt...enostavno mi ne znese...kaj šele, da bi se obadal z njimi !! x^x x;)x

Kakor jaz vem, čefurji zahajajo na razne čefurske žure...kaj tam jih delate konstantno...al kako !? :inocent: x:Dx :vragec:

P.S. R&B je zakon ! x^x x;)x

Kakor jaz vem, čefurji zahajajo na razne čefurske žure...kaj tam jih delate konstantno...al kako !? :inocent:  x:Dx  :vragec:

P.S. R&B je zakon ! x^x  x;)x

Kaksni so cefurski zuri? Balkan & turbo folk? x:o)x Taka muska je v Tramontani v Lj naprimer...men ne sede.

V tistih lokalih, kjer smo ponavadi mi, so zelo redko, tako da res ne vem, kam ta raja zahaja x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

vsa zamorska muska smrdi :xx!:  :xx!:  :xx!:

Da te sliši ta fant (tretji z leve na desni), bi ti dal on zamorc...oz. oba dva na skrajni desni...pa še jaz in tisti na levi...!! x:Dx :vragec:

p.s.ta prvi z leve (evro. prvak) Gašper Cajner, pol sem jaz...saj se ne rabim predstavljat...ne x:Dx , Rayen Simson ( Svet. prvak) in Jemail Breida, oba Surinamca !

<{POST_SNAPBACK}>Kaksni so cefurski zuri? Balkan & turbo folk?  x:o)x Taka muska je v Tramontani v Lj naprimer...men ne sede.

V tistih lokalih, kjer smo ponavadi mi, so zelo redko, tako da res ne vem, kam ta raja zahaja  x:o)x

Michelle,

vidim tud na obala.net, da reklamirajo z nekimi fotkami to tramontano...a ko vidim face... x:Dx ...bogami ne bi se družil s temi ! :xx!: x:Dx :vragec:

• 4 weeks later...

kero ljudstvo ma pa najbolj pozitivno energijo pol? x:Dx

A pol je temperament hudich?

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>IMAJO FUL NEGATIVNO ENERGIJO, PA TUDI BALKANCI JO IMAJO.

dej,ne me hecat....zakaj pa po tvoje?pa kaj she zdej....sej nismo machke x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>kero ljudstvo ma pa najbolj pozitivno energijo pol? x:Dx

A pol je temperament hudich?

:palec:

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

• 2 weeks later...

Ja no z romi moreš delati v rokavicah ker če jim poveš vse kar si misliš o njih se ti bo slabo pisalo!!!

No vsaj moje izkušnje z njimi so slabe, saj radi šlatajo dikline in mmmislijo saamo na fuk!! x:Dx :palec:

• 2 weeks later...

Gledam zdajle Studio City.. o enem dokumentarcu - Body and Soul..

kako so nevemkolk romskih zensk na Slovaskem in drugod po Evropi prisilno steriliziral.. Zenska sla v bolnico in so jo prisilili podpisat dokument.. in jo steriliziral.. :xx!: Pa ne mores verjet...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...