Natasha 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 To se mi zdi, sem že enkrat nekje napisala, al pa že večkrat, sej ni važn, važno je tisto, kar me žene da napišem, mogoče najde pravi čas pravo mesto: Nekoč sem brala v neki knjigi, se ne spomnim naslova niti avtorja (mogoče ni bilo tako pomembno, da bi si morala zapomniti)... V glavnem zgodbica je govorila o slonu, enem samem slonu in več množicah ljudi, ki so tega slona opazovali, in kasneje častili - vsaka množica iz svoje strani.... Gledali so Boga, enega samega, vsaka množica iz svoje strani..... Neka množica ga je opazovala od spredaj, druga iz strani, tretja od zadaj, četrta, peta, šesta........pa spet iz druge perspektive....... Tako so nastale religije, tako so množice gledale enega in istega Boga in vsaka po svoje je verjela, da je Bog prav takšen, ki ga vidijo iz njihove strani. Niso se premaknili (napredovali). Obstali so in častili samo delček Resnice..... Zanimivo kaj ne? Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Tako je. Lepo, da si se potrudila s SSKJ Lia! Upam, da sedaj razumeš, kar sem napisal. ne, se pa trudim pa zanimiv si, ker kabale iz knjig ne zastopim nič zero 00 prav škoda , da kaj konkretno več ne napišeš abecede o kabali, da bi jo malo bolj približal navadnim smrtnikom Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 e moj Kabalist, Kabalist Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Ne razumem pa te zakaj ne moreš sprejemati ali vsaj dati možnost, da kdo drug mogoče prihaja resnici naproti z drugačne smeri in da je to tudi možno. In da je možno da na hruški zrastejo jabolka in da nekdo vidi bel list rdeče in da je 1+1 lahko tudi 1 ali 10.... Razumljivo da trdno vztrajaš pri svoji resnici in prav je da verjameš vanjo.... Vendar bi tudi drugi radi verjetno verjeli v svojo!Realnost je pisana zbirka mogočega. Nekatere stvari so takšne, kot so. Imamo eno sonce in o tem ne dvomimo. Normalno imamo po pet prstov na vsaki roki (od tod je dekadni sistem globoko v naši podzavesti) ipd. Nekatere stvari so dejstva. Znanost je namenjena opisovanju fizičnega sveta. Saj sodobno znanstveniki niso pametnejši od tistih izpred 3000 let, vendar imajo sodobni boljšo tehniko in dodatnih 3000 let izkušenj. Intepretacije realnosti so vedno dogovor. Tako smo dogovorjeni, da na jablani dozori jabolko, a na hruški hruška. Matematični zapis 1+1 zaradi dogovora o uporabi simbolov pomeni vsoto 2. O očitnih stvareh se ne pogajamo, saj bi se vsem zmešalo. Zaradi tega so dogovori, da vsi vemo, o čem govorimo. Tako je tudi v duhovnosti. Obstaja več simbolnih sistemov, kateri so nastali v različnih okoliščinah. Sistemi so prilagojeni zgodovinskim okoliščinam, v katerih so se razvijali. Naj ponovim:VSAK SISTEM JE DOBER, DOKLER OSTANEŠ ZNOTRAJ NJEGOVE INTEPRETACIJE.Torej... pri sefirah Drevesa življenja ne morem govoriti o čakrah in obratno. To sta dva različna sistema, ki nista medsebojno enostavno primerljiva, čeprav oba opravljata svojo funkcijo v predpostavljenih okoliščinah. pa zanimiv si, ker kabale iz knjig ne zastopim ničS knjigami o Kabali je križ, ker je Kabala precej slabo razširjena. Ni moderna, ker zahteva veliko dela in rezultati pridejo počasi. Dobrih knjig je zelo malo in so težko dostopne. Na zahodu (in pri nas) so medrne razne izpeljave vzhodnih sistemov. kabalistični simbioli se intepretirajo precej po domače, polovično in celo napačno. je pa kabala del vsakogar na zahodu in ko enkrat steče, gre zadeva hitro naprej. Metode kabale so včasih precej brutalne in neposredne, zato zahtevajo predhodno znanje in obvladovanje. Kakšne argumente imaš pa ti za svojo verodostojnost?Glede vsakodnevnih stvari je argument družba okoli mene. Ne moreš se nategovati okoli tega, kakšne barve je list papirja. Glede duhovnosti pa se držim izključno kabalističnih simbolov. O njih lahko argumentirano govorim in to tudi počnem. Sem kdaj nakladal o čakrah in podobnem? Nisem, ker te stvari poznam samo iz knjig. Kabala je glede odnosa do socialnega okolja silno praktičen sistem. To ti potrjujem na osnovi izkušenj.da je Bog prav takšen, ki ga vidijo iz njihove strani.resnica je ena, a intepretacij je toliko, kolikor je poti do resnice. Vsaka je dobra v svojem kontekstu. Za razumevanje religije je potrebno poznati malce sociologije. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 saj ni sam s kabalo...z vsako rečjo, če jo hočeš res obvladat. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Mene je pa zignoriru. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Mene je pa zignoriru.Draga Pika Pikica, obseg zgolj uporabnih osnov Kabale presega obseg prispevka na forumu. Na moji strani o Kabali je nekaj priboljškov, katere lahko svobodno uporabiš za neprofitne namene. V PDF formatu je knjižica osnov teorije in prakse, poseben program (še v razvoju, zato me ne klofutati za morebitne prisotne žužke) za delo s hebrejskimi besedami (gemantrija, notorikon, permutacije) in prevod Knjige Upodobitve. Program je prvi te vrste, ki vsebuje permutacije.Skratka, na moji strani je za začetek dovolj. Ker je vsebina prečiščena tradicija, ki ima korenine globoko v preteklost, je manj zatežena od večine šol, ki še niso izvedle pospravljanje podstrešja. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Draga Pika Pikica, obseg zgolj uporabnih osnov Kabale presega obseg prispevka na forumu... S tem mi nisi odgovoril na moje hipotetično vprašanje. Vseeno hvala za tvoj trud. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 kako nisem? Dal sem naslov spletne strani. Kaj še hočeš več? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Še enkrat POZORNO preberi, kaj sm vprašala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Kaj pomeni "ne delaj si rezanih podob"?Prepoved upodabljanja Boga. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Oh, hvala. Torej brezveze... Nič ni brezveze. Iz raznih upodabljan Boga, oziroma različnih spektrov božjega - različnih lastnosti - so se iz monoteističnega prarazodetja postopno razvila vsa mnogoboštva. Ščiti vero v enega Boga, judovstvo je bilo v tistem času edini monoteističen nauk. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Glede vsakodnevnih stvari je argument družba okoli mene. Ne moreš se nategovati okoli tega, kakšne barve je list papirja. Glede duhovnosti pa se držim izključno kabalističnih simbolov. O njih lahko argumentirano govorim in to tudi počnem. Sem kdaj nakladal o čakrah in podobnem? Nisem, ker te stvari poznam samo iz knjig. Kabala je glede odnosa do socialnega okolja silno praktičen sistem. To ti potrjujem na osnovi izkušenj. Tudi zahtevanje ali pričakovanje argumentov za verodostojno debato je lahko spolzek teren.Primeri ki si jih navedel(jabolka, hruške, drevesa...) so malo preveč banalni da bi jih lahko tu uporabil za primerjavo.To so(menda?) jasne stvari. Na področju razmišljnja, duhovnosti pa tudi religije in vere pa ni tako enostavno.Tu je kot tudi sam pišeš ena resnica in mnogo interpretacij.In ko zahtevaš argumente te kaj lahko zanese da upoštevaš le SVOJE, drugih pa ne znaš ali nočeš razumeti.Kdo lahko sodi kateri so pravi, verodostojni? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 In ko zahtevaš argumente te kaj lahko zanese da upoštevaš le SVOJE, drugih pa ne znaš ali nočeš razumeti.Kdo lahko sodi kateri so pravi, verodostojni? Točno to jaz že skos sprašujem...med vrsticami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Nekateri ne znajo brat med vrsticami...jih je treba direktno vprašat Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Pa sej sm tud direktno, pa zgleda, da ni razumel vprašanja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 sprejemanje ne pomeni strinjanje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Postavljeno je tudi vprašanje ali s sprejemanjem osebnostno zrastemo.Moje mišljenje je da moramo najprej osebnostno zrasti, šele potem smo sposobni tudi sprejemati. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Alef, mogoče pa ko se učimo sprejemati rastemo in ko rastemo se učimo,... s tem ko spoznavamo, ko zadevo opazujemo z drugih vidikov...kdaj pa osebnostno zrastemo? se to kdaj preneha? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Alef, mogoče pa ko se učimo sprejemati rastemo in ko rastemo se učimo,... s tem ko spoznavamo, ko zadevo opazujemo z drugih vidikov...kdaj pa osebnostno zrastemo? se to kdaj preneha? Nikoli... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Kaj pomeni "ne delaj si rezanih podob"?Natanko to, kar piše. V praksi to pomeni, da ne malikuješ raznih slikanic, svetih podobic ipd. Ljudje si radi naprimer angele predstavljajo kot bitjeca s krilci. Tega se v kabalistični tradiciji ne počne. Ne obožuje in ne malikuje se nobenih podob. Predvsem na začetku je težko ločiti med simbolnim sistemom in podobicami. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Ni nekaj univerzalnega, saj ljudje živimo na različnih koncih zemeljske oble, kjer smo rastli gor z lokalno intepretacijo kolektivno nezavednega. Simboli tarota na nas naredijo neprimerno večji vtis, kot na napr. Indijce. Simboli so transformatorji energije, ne pa kondenzatorji. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 ..al se pa v bistvu osebnostno "zmanjšamo"? Recimo, da vas pri bližnjem človeku (prijatelju, partnerju, ožjemu odraslemu druž.članu) vznemirja, zelo moti, jezi, slabo vpliva na vaše življenje, neka njegova lastnost, ki je kot pogosto zgleda ne zmore, ne zna spremeniti. Včasih pomislite, da je tudi noče...... oz. se ne potrudi dovolj, čeprav jo tud sam bolj kot ne negativno ocenjuje.... Kako sprejeti to njegovo lastnost, brez da pri vas vzbuja občutke, ki zapeljejo v prepir, očitanje, slabši odnos? Vi pa si zelo želite dober odnos s to osebo, ki je pomemben človek v vašem življenju......in je sicer pa nasploh tudi zelo korekten in ok do vas. In ali je takšno "sprejetje" modrost, intelegenca, toleranca, ljubezen ipd.........ali pa slabost, popuščanje, nasploh pa tud nespoštovanje te osebe do vas ipd.Takih prijateljev nimam, kajti ce me nekaj vznemirja to pomeni, da nisva za prijateljevanje. Z mojima dvema najboljsima prijateljicama se poznamo ze od nasega 7-ega leta, pa nas pri nobeni nic ne moti. Zrasle smo z napakami, ki pa, ko si majhen niso vidne. Na stara leta pa je tezko dobiti nove prijatelje, mene npr. dosti stvari moti: Moja nova znanka v Ts kar naprej govori, kako je pozitivna (ze to me moti, da ljudje sami zase navajajo, da so soncni, pozitivni ....), dobro pa pustimo to. Tudi jaz sem videla v njej, da je vedno pripravljena na smeh in veselje. Potem pa sem se tudi malo namrdnila, kajti: kamorkoli sva sli (vedno jaz peljem, oni nima avta, da mi tudi za bencin), jaz vedno vzamen za obe 2 pomaranci, 2 jabolki, 2 banani itd.... Nekega dne pa sva morali ze zjutraj oditi in jo je moz pripeljal do mene pa mi rece: danes sem se pa dobro zalozila s hrano, vzela sem si banano in jabolko. Zame pa nic! Sploh nisem mogla verjeti, da je to mogoce, kajti z mojimi prijateljicami se mi to ne bi nikoli zgodilo (se mi tudi ni, raje smo delile). Torej, z ocitnimi egoisti nimam kaj poceti. Pri starsih je drugace, ko si mlad si vedno zunaj, starejsi ko si pa zacnes ocenjevati in vidis, da niso popolni, kot bi ti hotel. Kdaj je dovolj, da malo posrknejo juho. No, pa kar se tega tice, jaz takoj vsakemu recem, pa cetudi je predsednik sveta, me sploh ne briga. Manjka pa mi tudi malo tolerancije. Dobro bi bilo, da bi odprli kaksno solo. Itak se ne bi vpisala, ampak bi tam najbrz kar zacela uciti. Glede odpuscanaja, nikoli in nikdar, sem zelo zamerljiva. Ce se mi nekdo zameri, ampak ga moram dobro poznati, zame ne obstaja vec, je mrtev. Varam ne in tudi ne prenesem oseb, ki se hvalijo, kako varajo. Kajti tisti, ki vara, vara potem vse po vrsti, ne samo partnerja, tudi prijatelja, kolego .... noc... Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 In ali je takšno "sprejetje" modrost, intelegenca, toleranca, ljubezen ipd.........ali pa slabost, popuščanje, nasploh pa tud nespoštovanje te osebe do vas ipd.Takšno sprejemanje je do določene meje toleranca, a v nekem trenutku se začne slabost, popuščanje. Ravno ta meja je izkaz določene modrosti. Osebno se ljudi, kateri me delajo živčne, rad izognem. Zakaj bi se z njimi ukvarjal, če mi slučajno to ni potrebno? Vsekakor pa ni prijatelj oseba, ki ti vzbuja neprijetne občutke. Največ, kar lahko narediš (za začetek) je, da ugotoviš vzrok slabega občutka. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.