larissa 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Spet odpiram občutljivo temo, to je evtanazija, ki je po svetu že dokaj razvita, pri nas pa še vedno ni odgovora na to. Ali smo premalo zreli za v svet, kot so nam že za druge stvari povedali tujci (prostitucija in še bi lahko naštevali). No če smo že prestopli prag Evropske unije, potem tudi uzakonjenje evtanazije ne bi bilo nič težkega in slabega. Je pa tudi res, da je procent težko bolnih ljudi majhen ali pa tudi ne, saj ne moremo vedeti, bi pa lahko naredili nekaj dobrega zanje, saj bi si tudi mi sami želeli tega, če bi bili na njihovem mestu. Dragi obiskovalci foruma.Temo sem odprla, ker pišem diplomsko nalogo. Rada bi zbrala čim več vaših mnenj. Nekaj sem jih že našla, ampak mislim, da so prestara (iz leta 2002) Ker mi možnosti za anketo forum ne da, bi vas lepo prosila, če poleg vašega mnenja še odgovorite na naslednja vprašanja.Za sodelovanje in pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem. 1. Ali veste, kaj pomeni beseda evtanazija?2. Ste za to, da postane evtanazija ena izmed temeljnih človekovih pravic?da/ zakajne/ zakaj3. Kakšne bi bile po vašem posledice uzakonjenja evtanazije v Sloveniji? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Kaj pa študiraš, da si si izbrala tako zahtevno diplomsko nalogo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Zivjo! Skoda, ker nisi javila na urednistvo, bi ti povedala, da je moznost postanja anket samo v nekaterih forumih (kot so bili nastavljeni)...Ce zelis, lahko skopiras tole pa odpres drugje, lohk pa pustis. Si videla temo pol?No, saj te itak ne bi napotila drugam, ker je tule bolj specificno, pa se imas za diplomsko, naj bo potem 'tvoja' tema. 1. Ja, to je grska beseda, ki pomeni v bistvu... hm, olajsanje smrtonosnih bolecin ali nekaj tacga.2. Zelo tezko se odlocim... v bistvu osebno nisem za, bi pa najbrz glasovala za, ker ne maram onemogocati drugim pravic, ce ima karkoli zvezo z mano...a) za - iz zgoraj omenjenega razlogab ) proti - zaradi manipuliranja s tem, poleg tega pa... hm... so se druga ozadja oz. aspekti, kot recimo ta, da ne mores kar pobegnit pred grdimi stvarmi... Nikol pa ne ves, kaj tebe caka.3. Posledice - zaradi pohlepa in podobnih nagibov kaksen primer evtanazije vec, najbrz pa ne bi slo za ne vem kake cifre...Itak bi najbrz v tem primeru bile razne komisije itd., skratka, tudi ce bo uzakonjena, najbrz ne bo kar takole smooth. To je dilema - nihce ne mara upravljanja s tujimi lajfi, tako radikalno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Jehova je Izvor življenja. Vsa živa bitja svoje življenje dolgujejo Bogu. (Psalm 36:9) Njemu je življenje sveto. Celo življenje še nerojenega otroka v materi je Jehovu dragoceno. Umoriti takšnega razvijajočega se otroka je v Božjih očeh napačno. (2. Mojzesova 21:22, 23; Psalm 127:3) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Marsa, popolnoma se strinjam s teboj . Je pa zanimivo kako bi odreagirala sama, če bi bila v vlogi, da me nekdo, ki mi pomeni veliko prosi za pomoč, oz. kaj bi sama naredila da bi dobila odrešitev. Andreja, kako bi pa tole s svojimi besedami povedala? Občudujem tvojo gorečnost, ampak, kje so tvoje misli... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Hja... Evtanazija... 1. Da.2. Če ma folk pravico se rodit jo ma tud umret, khm če se lahk nekdo vrže dol s stolpnice, pa to... pol lahk tud nekomu prekinejo dovod kisika... al kaj tazga... hja, en stranski produkt sodobne medicine, ki se mi zdi dokaj bolan je da lahk nekoga nabutajo z vsemi mogočmi zdravili in ga kr držijo pri življenju, njegovo telo je pa tko al tko že poteku rok trajanja pa to... hm... k res ne vem kaj ma od življenja nekdo ki je priklenjen na posteljo, našopan z vsemi mogočmi "drogami" pa to... hja. Smrt je naravni proces, izbrati čas smrti je privilegij...3. Posledice, kakšne par ljudi na leto, bi rešili trpljenja... zlorabe pa mislim da nebi bile najbolj možne... če kdo misli zlorabit stvar lahko pomoje tud v zdejšnem sistemu to lahk naredi... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 ElNino so možne zlorabe - razmišljaj da se te kakšen pohlepen zdravnik al pa sorodnik želi rešit, a??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
keti227 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 1. Ali veste, kaj pomeni beseda evtanazija?DA2. Ste za to, da postane evtanazija ena izmed temeljnih človekovih pravic?DA - VSAK IMA PRAVICO KONČATI SVOJE ŽIVLJENJE KADARKOLI ŽELI. DOKLER ČLOVEK NI TOLIKO BOLAN, DA SE PRAKTIČNO NE ZMORE VEČ PREMIKATI, TO LAHKO NAREDI SAM, KO PA VEČ NE MORE - SE TAKOJ JAVIM ZA POMAGAT.da/ zakajne/ zakaj3. Kakšne bi bile po vašem posledice uzakonjenja evtanazije v Sloveniji?VEČINA TISTIH, KI TAKO ZELO TRPIJO, DA SI ŽELIJO UMRETI, BI NAZADNJE VERJETNO VSEENO UMRLA ZARADI SAME BOLEZNI, SAJ BI PO VSEJ VERJETNOSTI POSTOPKE ZA ODBORITEV EVTANAZIJE DO NEZAVESTI ZBRIROKRATIZIRALI IN POTEM BI TRAJALO IN TRAJALO... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
black_magy 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 1. Ali veste, kaj pomeni beseda evtanazija?DA2. Ste za to, da postane evtanazija ena izmed temeljnih človekovih pravic?Da- Človek ne sme trpeti, če noče. To je osebna odločitev, ni isto ne kot samomor ne kot umor. 3. Kakšne bi bile po vašem posledice uzakonjenja evtanazije v Sloveniji?Mislim, da bi folk zagnal paniko glede nehumanosti (kot da je humano gledat človeka kako trpi in v bolečini komaj čaka na konec). Ne verjamem pa da bi to sploh sprejeli... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>ElNino so možne zlorabe - razmišljaj da se te kakšen pohlepen zdravnik al pa sorodnik želi rešit, a??? seveda so možne zlorabe, ampak kakor da se te zdaj zdravnik ne more rešit? al pa sorodnik... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Lucifer, tu se pa skoraj povsem strinjam s tabo. Glih hotla sem napisat;kdo med vami bi pritisnil tisti gumb? Kako hitro, kolk z lahkoto?Kdaj bi bilo RES - po VASI PRESOJI (!, recimo da je v tvojih rokah ta vzvod) - smiselno, primerno, dovolj zgodaj, ob pravem trenutku... whatever... to narediti? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stamina 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 (popravljeno) 1. DA - vem, kaj pomeni2. DA - V nasprotju z biblijo verjamem, da se ima vsak posameznik pravico odločiti ali hoče vztrajati ali želi zaključiti svoje življenje (tudi do "pravice do samomora" verjamem). Nihče, prav nihče ne bi smel imeti pravice v imenu boga, ustave ali družbene dobrobiti ali česarkoli pač, držati pri življenju tiste, ki si tega ne želijo - resnično ne želijo: npr. smrtno bolni v zadnjih stadijih, ko so bolečine še edina stvar, ki človeku ostane, hudo manično depresivnih kateri so tako ali tako že "živi mrtveci" ( na Nizozemskem je obojim omogčeno, da se odločijo za evtanazijo).3. Posledice v Sloveniji..jjooj....to bi bilo popolna razpolovitev slovenskega naroda. V Sloveniji so ljudje še zmeraj tako hudo konzervativni (ne verjamem, da bi prišlo ravno do demonstracij na ulici - ker (tko kot sem slišala dober stavek na tv) smo slovenci najbolj glasni za šankom, v javnosti pa se marsikateremu jezik zaveže), da bi res bilo dosti ogorčenja. Reakcija bi po mojem mnenju bila precej milejša čez kakšnih 30 let, ko se generacije zamenjajo in bo prisotnega manj konzervatizma. Ampak če bi jo uzakonili, ne glede na ogorčenje, bi se sčasoma ogorčenje poleglo in bi tudi evtanazija bila sprejeta v družbi - in to zelo hitro, kot kažejo dosedanje izkušnje s raznoraznimi aferami, sojenji, sprejetimi zakoni - dost je blo ogorčenja-kakšen teden. Potem pa vse tiho je bilo. Popravljeno 7. februar 2005 -> stamina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pač ena 7. februar 2005 Prijavi Deli 7. februar 2005 Larissa, zanimivo ... sem tud sama en čas razmišljala o tem, da bi si izbrala to temo za mojo diplomsko, ampak se mi je zdelo, da je že blo kr nekaj o tem pisanega... Pa odgovori na tvoja vprašanja: 1. Da; dobesedno mislim, da pomeni "dobra, prijazna smrt", v vsakdanjem pomenu pa itak verjetno vsi vemo... 2. Da; mislim, da ima vsak pravico končat svoje življenje - če ne more sam naredit samomora (ker tega pač fizično ne zmore ali pa iz drugih razlogov potrebuje za to pomoč nekoga drugega), potem mislim, da bi mu bilo treba to omogočit...če ZARES SAM TO ŽELI. Tukaj pa je potem tud že prvi problem - kako ugotovit njegovo resnično voljo - včasih (še posebej verjetno pri starejših osebah) poskušajo tud sorodniki tolk vplivat na kakšno zelo bolno osebo, ki jim je "v nadlogo" in ji tolk perejo možgane, da je že sama prepričana, da si želi umret... Nasploh je pri nekaterih bolnih osebah tud težko rečt, al so še dovolj prisebne, da bi sprejele takšno odločitev... Poleg tega je vedno treba upoštevat psihično stanje, v katerem je oseba (če npr. 20-letnik postane invalid in si še želi samo umret...) in pri tem ocenit, kolk je npr. možnosti za ozdravitev in podobno - tega pa se velikokrat tud ne da zagotovo rečt... Skratka, mislim, da je treba zelo veliko stvari tukaj upoštevat in zato tud mislim, da bi moralo to bit zelo podrobno zakonsko urejeno - hkrati pa bi bilo to tud zelo težko, saj bi morale bit zakonske določbe še vedno tolk široke, da bi upoštevale vse možne okoliščine... Kolikor vem, je tud Nizozemska to uredila dokaj podrobno in tud predpisani pogoji se mi zdijo dokaj strogi - mislim, da je potrebna ocena več zdravnikov, ne pa samo enega (in mislim, da tudi večkrat v nekem časovnem obdobju) - ti morajo ocenit, ali je stanje pacienta res "nevzdržno" - da trpi močne bolečine, da ni možna ozdravitev...pa seveda je treba ugotovit, da si pacient res to želi - mislim, da mora to 3x izjavit al nekaj takega...(ne me držat za besedo, ker nisem čisto ziher), pa še drugi pogoji... V glavnem; prav je, da so postavljeni pogoji, vendar ti pogoji verjetno na koncu tud povzročijo, da se vse skupaj zeloooo zavleče... Tako da bi tud v Sloveiji glede vsega tega bli podobni problemi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 8. februar 2005 Prijavi Deli 8. februar 2005 Jehova je Izvor življenja. Vsa živa bitja svoje življenje dolgujejo Bogu. (Psalm 36:9) Njemu je življenje sveto. Celo življenje še nerojenega otroka v materi je Jehovu dragoceno. Umoriti takšnega razvijajočega se otroka je v Božjih očeh napačno. (2. Mojzesova 21:22, 23; Psalm 127:3) Povedano z drugimi besedami: Stvarnik ne dopušča evtanazije, ker je naše življenje v Božjih rokah. In od Njega je odvisno, kdaj bomo odšli. Sicer pa je konec sveta blizu, zato tudi ni potrebno preveliko diskutirati o tem. Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. februar 2005 Prijavi Deli 8. februar 2005 jaz pa mislim, da Stvarnik dopušča vse... in naše življenje je predal v naše roke, da izkusimo črno in belo, dobro in slabo. Sicer kdo je tule govoril o otroku?Seveda pa je to samo moje skromno mnenje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. februar 2005 Prijavi Deli 8. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>jaz pa mislim, da Stvarnik dopušča vse... ...pravzaprav vec kot ocitno, ne? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stamina 9. februar 2005 Prijavi Deli 9. februar 2005 Stvarnik....hm...zame je ta "oseba" političnega izvora. Je izum religije (vseh). In religija je ene vrste politika - vsaj poslužuje se podobnih načinov "pranja možganov" in peljanja žejnih čez vodo. Kar se krščanstva tiče....je film Stigmata popolnoma povzel vsa moja razmišljanja - če ste ga gledali, vam je jasno, da je dokaj v nasprotju s tem, kar uči in prepričuje cerkev. Meni je moje življenje - moje. In ni mi ga dal noben stvarnik, ampak moja starša (mal heca - v to, kako je življenje nastalo, se ne bi spuščala). Če sem dolžna sprejemati vse dobro in slabo, ki mi ga življenje in posledice mojih dejanj vržejo pred noge....imam pravico živeti tako, kot jst mislim, da je prav in imam vso pravico to življenje poslati v tri krasne, če se jst tko odločim. Ker ga moram živeti jst sama, ker vse dobro čutim jst sama, ker vse slabo čutim prav tako jst sama. Kakšen stvarnik, lepo vas prosim. Zakaj je moral umreti 6 let star otrok sosede, ker ga je povozil nek zavožen pijanec? Stvarnik?? Zakaj pa tisti kreten, ki že vse svoje živjenje terorizira vse okrog sebe, pretepa svoje domače in jim spreminja življenje v pekel vsak dan, njegovi otroci se bodo s travmami, ki jim jih je zadal ubadali celo svoje življenje, še zmeraj živi in bo še živel 100 let? Zakaj pravilom v prometnih nesrečah umirajo tisti, ki niso le-te zakrivili? Veste kaj, tacga stvarnika lahko jst samo pošljem nekam - namreč če "stvarnik" nalaga vse tisto lepo kakšni bi naj ljudje bili do drugih in konc koncev sami do sebe, kako lahko en tak stvarnik dovoljuje, da se dogajajo zgoraj naštete stvari? Potemtakem bi moral "k sebi poklicati" tiste, ki njegovih zapovedi ne spoštujejo in se jih ne držijo? Vsaj meni se tko zdi po zdravi logiki. Obstaja pa še druga razlaga....da je stvarnik zrel za psihiatra :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Bog hudobijo dopušča, milijoni na zemlji pa jo namerno izvajajo. Tako na primer napovedujejo vojne, na otroke mečejo bombe, uničujejo zemljo in povzročajo lakoto. Milijoni kadijo in zbolijo za rakom na pljučih, prešuštvujejo in se okužijo s spolno prenosljivimi boleznimi, prekomerno uživajo alkohol ter zbolijo za cirozo jeter in tako dalje. Takšni ljudje si ne želijo zares, da bi se hudobija končala. Želijo si le, da bi bile odstranjene posledice hudobije. Ko žanjejo to, kar so sejali, stokajo: »Zakaj ravno jaz?« In krivijo Boga, kot piše v Pregovorih 19:3 po prevodu The New English Bible: »Človeku uniči življenje njegova lastna neumnost in potem zato obtožuje GOSPODA.« In če bi Bog ustavil njihovo zlo početje, bi se pritoževali, da jim je odvzel pravico, da to počnejo! Jehova zlo dovoljuje predvsem zato, da bi odgovoril na Satanov izziv. Satan Hudič je trdil, da Bog na zemlji ne more imeti ljudi, ki bi mu tudi v preizkušnjah ostali zvesti. (Job 1:6–12; 2:1–10) Zato je Jehova Satana ohranil pri življenju, da bi ta lahko dokazal svojo trditev. (2. Mojzesova 9:16) Satan še vedno povzroča gorje, da bi človeštvo odvrnil od Boga, medtem ko skuša dokazati svojo trditev. (Razodetje 12:12) Toda Job je ostal značajen. Prav tako Jezus. Danes pa so značajni tudi pravi kristjani. (Job 27:5; 31:6; Matevž 4:1–11; 1. Petrov 1:6, 7) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...Ko žanjejo to, kar so sejali, stokajo: »Zakaj ravno jaz?« In krivijo ...Ja, in krivijo kogarkoli pac... se strinjam.. vendar le ni cisto samo tako in o tem je govorila zgoraj Stamina, zanimiv in iskren post, Stamina, na nek nacin oz. do neke mere ti dam prav. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Kakšen larifari, Anda.... Pozdravljena Larissa 1. ja2. ja. če lahko zdrav naredim samomor, zakaj ga ne bi smel bolan, s pomočjo, v kolikor ga nisem sposoben. če bi moja partnerka neznosno trpela zaradi neozdravljive bolezni, bi ji na njeno željo pomagal tudi sedaj. To bi si tudi sam želel od nje.3. evtanazije Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Tega, kar si boš zaželel v zadnjih trenutkih življenja, ne boš izvedel prej, preden se ne bo zgodilo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 hihi, hja js če tko razmišljam, stvarnik ja pa to... vseskupaj obdaja grozen paradoks, ki te pripelje do tega, da stvarnik obstaja zgolj če verjameš v to da obstaja, sicer ne obstaja in vsi dokazi so odvisni zgolj od tega... sicer, pa moje življenje je moje, iz praha vstanem v prah se povrnem, živim večno, moje življenje se konča ko sam hočem, ko se konča se povrnem v popolnost, nvem zakaj ti ljudje ki so na smrtni postelji preprosto ne nehajo dihat? najbrž ne zmorejo tega... zato na nek način se mi zi evtanazija "easy way out" sicer pa so to posledice našega modernega načina življenja, če lahko medicinsko podalšujemo življenje zakaj ga nebi še končali... vprašanje je samo do kdaj je nekdo koristen sebi, in človeštvu... v končni fazi, vsaka žival umre, ko ne more več preživeti... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tega, kar si boš zaželel v zadnjih trenutkih življenja, ne boš izvedel prej, preden se ne bo zgodilo. Ja. Se strinjam. Samo vprašanje, če se mi bo želja lahko izpolnila........ Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja. Se strinjam. Samo vprašanje, če se mi bo želja lahko izpolnila........Saj, to je tisto. Nihče ne more prevzeti odgovornosti za zločin, če bi se ti v zadnjem trenutku, ko bi že bilo prepozno, premislil, da še nočeš umreti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Veš ono : posle jebanja nema kajanja Težke odločitve proizvedejo težke posledice. V bolečini, agoniji itd. si verjetno tudi samomorilec premisli......Samo.....če pa se ti zaradi že obstoječe bolečine in agonije odločiš umret......misliš, da si še premisliš? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.